Mat & Dryck
Toppsäljare

-
Title:
Min Barndoms Jul - Astrid Lindgrens Julkokbok
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 14 vardagar
-
Description:
Astrid Lindgrens berättelser har präglat de svenska drömmarna om julen, och maten spelar ofta en avgörande roll i dem. Här kommer äntligen en rikt illustrerad julkokbok utifrån hennes värld, att ständigt återvända till. Bakom recepten står Fredrik Eriksson, en av våra mest prisbelönta och rutinerad...
Min Barndoms Jul - Astrid Lindgrens Julkokbok Bok
Astrid Lindgrens berättelser har präglat de svenska drömmarna om julen, och maten spelar ofta en avgörande roll i dem. Här kommer äntligen en rikt illustrerad julkokbok utifrån hennes värld, att ständigt återvända till. Bakom recepten står Fredrik Eriksson, en av våra mest prisbelönta och rutinerade kockar.<br/><br/><em>Min barndoms jul</em> tar avstamp i pepparkaksbak med Bullerbybarnen vid första advent och sedan följer vi karaktärer, berättelser och Astrids egna traditioner genom högtiden, med tabberas och annandagskalas, fram till att Pippi avslutar firandet med en magnifik julgransplundring. På vägen bjuds vi på oemotståndliga recept på klassiska rätter och godsaker. Fokus ligger på julen i Småland under tidigt 1900-tal, i Katthult, Bullerbyn och Junibacken och framför allt Astrids eget barndomshem Näs. Men här finns också plats för avstickare till Saltkråkan, Bråkmakargatan och Dalagatan i Stockholm, där Astrid levde större delen av sitt liv. Måltidshistorikern Richard Tellström bidrar med kulturhistoriska texter om julmat och traditioner.<br/><br/>Även mer okända berättelser om och av Astrid Lindgren återfinns här, liksom flera personliga texter där hon skriver om julen: "Min barndoms jul var den rödaste, gladaste, mest ljustindrande och pepparkaksdoftande jul man kan begära, en hederlig gammaldags jul så som den firades överallt i bondehemmen för inte så otroligt länge sedan. Att berätta om den är som att ramsa upp vilken gammal julberättelse som helst, allt det där med slakt och korvstoppning och byk och brygd och bak och hämta julgran i skogen och sätta upp julkärvar åt sparvarna och gå runt i de små stugorna med smakbitar av julmaten. Jag försäkrar att det var som en gammal julberättelse alltihop."<br/><br/>Boken är rikt illustrerad med bilder ur böckerna, privata foton ur Astrid Lindgrens arkiv samt nytagna mat- och miljöbilder på ett Näs i julskrud.<br/><br/><br/><br/>Astrid Lindgren är en av våra mest älskade författare. Fredrik Eriksson är en av Sveriges mest erfarna kockar och krögare. Han driver Långbro värdshus och restaurangen på Nationalmuseum, är gastronomisk rådgivare åt Nobelstiftelsen och har varit involverad i matutvecklingen på Astrid Lindgrens värld.

-
Title:
Fikasugen - Vinnare Av Hela Sverige Bakar 2023
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 14 vardagar
-
Description:
"Socker istället för ströbröd sammanfattar på ett lysande sätt min filosofi kring bakning: ska du baka så snåla inte med det som är gott!"Carla Antonia von Hofsten är nästan alltid fikasugen, och hon skapar gärna fikastunder för andra. Då laborerar hon med smak, konsistens, färg och form - oftast i...
Fikasugen - Vinnare Av Hela Sverige Bakar 2023 Bok
"Socker istället för ströbröd sammanfattar på ett lysande sätt min filosofi kring bakning: ska du baka så snåla inte med det som är gott!"<br/><br/><br/><br/>Carla Antonia von Hofsten är nästan alltid fikasugen, och hon skapar gärna fikastunder för andra. Då laborerar hon med smak, konsistens, färg och form - oftast iklädd pyjamas och med en romantisk komedi i bakgrunden. Bakverken blir lika färgstarka som Carla själv!<br/><br/><br/><br/>Carla gillar när det är enkelt, gott och går snabbt. De 32 recepten har testats på familj, vänner och dejter. Här kan alla hitta nya favoriter att lägga till sin bakrepertoar.<br/><br/><br/><br/>Njut av familjen von Hofstens bäst bevarade recept medan Carla deklarerar sin kärlek till mazarinen, laborerar fram ett semmelrecept och uppgraderar prinsesstårtan till 2.0."

-
Title:
Sommaren Är Min - Astrid Lindgrens Sommarkokbok
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 5 vardagar
-
Description:
Följ med från vårskriket vid Björngrottan till kräftfisket vid Katthultsjön.Sommaren är min är en kronologisk sommarkokbok från valborgsmässoafton till skördefesten med kapitel som skolavslutning, midsommar och kafferep.I Astrid Lindgrens författarskap och anteckningar finns många ikoniska berättel...
Sommaren Är Min - Astrid Lindgrens Sommarkokbok Bok
Följ med från vårskriket vid Björngrottan till kräftfisket vid Katthultsjön.<br/><br/><br/><br/><em>Sommaren är min</em> är en kronologisk sommarkokbok från valborgsmässoafton till skördefesten med kapitel som skolavslutning, midsommar och kafferep.<br/><br/>I Astrid Lindgrens författarskap och anteckningar finns många ikoniska berättelser om somriga ögonblick. Ofta spelar maten en stor roll - tänk kaffekalaset när lilla Ida hissas upp i flaggstången, familjen Melkersons välkomstmiddag på Saltkråkan, Madickens picknick bland trädkronorna och barnen i Bullerbyns saftkalas. Maten i kokboken tolkas, precis som i <em>Min barndoms jul</em>, av den prisbelönte kocken Fredrik Eriksson och här hittas recept på bland annat rullrån, raggmunk, ängamat och marsipantårta.<br/><br/>Vi besöker sagans värld men också Astrids egna somrar i småländska Näs och Roslagens Furusund. Det finns något ständigt hoppfullt i hennes blick på naturen, medmänniskorna och livet som kommer till särskilt fint uttryck i texterna om sommaren. I sina anteckningar skriver hon: "Ingen kan ta ifrån mig mina sommarmorgnar, mina 'gryningsljusa sund', som jag får stå och glo ut över och fröjdas åt med en tyst förfärande glädje. Det blir ny äppelblom varje vår, och varje vår ligger skymningen över Stockholms vatten lika vemodsblå. Jag är glad åt allt det, och det övertygar mig varje dag om att jorden är människans hem - och ett ganska underbart hem. Jag försöker komma ihåg det, även när det är mörka tider."

-
Title:
Fredagsdrinken - Ni Kanske Undrar Vad Fredagsdrinken Är?
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 7 vardagar
-
Description:
Magnus Ugglas "Fredagsdrinken" har varit ett fenomen på sociala medier i många år, och är en självklar start på helgen för många. I den här boken har vi samlat de allra bästa - och ibland överraskande - drinkarna, från givna klassiker till nya favoriter. Fredagsdrinken bjuder på recept, tips och nå...
Fredagsdrinken - Ni Kanske Undrar Vad Fredagsdrinken Är? Bok
<p>Magnus Ugglas "Fredagsdrinken" har varit ett fenomen på sociala medier i många år, och är en självklar start på helgen för många. I den här boken har vi samlat de allra bästa - och ibland överraskande - drinkarna, från givna klassiker till nya favoriter. Fredagsdrinken bjuder på recept, tips och några personliga betraktelser av Magnus Uggla själv. Inget är svårt, det mesta är gott och alltihop får fredagskänslan att gå i taket. Skål!</p>

-
Title:
Haja Havre - Supergrynet För Hjärtat, Immunförsvaret Och Vikten. Viktig Vetenskap, Smarta Tips Och Läckra Recept
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
»Haja havre är en faktaspäckad, underhållande och inspirerande bok som vänder sig till en bred läsekrets.« BibliotekstjänstSupergrynet som kan förändra ditt liv!Det stärker hjärtat och immunförsvaret, hjälper oss att hålla vikten och är smart för både klimatet och plånboken. Vi pratar om havre vårt...
Haja Havre - Supergrynet För Hjärtat, Immunförsvaret Och Vikten. Viktig Vetenskap, Smarta Tips Och Läckra Recept Bok
<b><i>»Haja havre är en faktaspäckad, underhållande och inspirerande bok som vänder sig till en bred läsekrets.« Bibliotekstjänst</i></b><br/><br/><b>Supergrynet som kan förändra ditt liv!</b><br/><br/>Det stärker hjärtat och immunförsvaret, hjälper oss att hålla vikten och är smart för både klimatet och plånboken. Vi pratar om havre vårt supergryn som växer runt hörnet och står i rampljuset som aldrig förr. På kaféer och restauranger är åtgången strykande på havrelatte och pimpad havregrynsgröt. På livsmedelshyllorna trängs havreris och havrebröd med havreolja och havredryck. <br/><br/>Havre är trendigare än någonsin, och med all rätt: få livsmedel är så hälsobringande som detta. Ett och samma gryn innehåller inte bara stärkande vitaminer och mineraler utan även välgörande kolhydrater, fibrer och fetter och relativt mycket protein. Men den viktigaste nyckeln är ändå betaglukan, ett ämne som det forskas på flitigt och har visat sig sänka såväl kolesterol, som blodsocker och blodtryck. I den här boken hjälper dietisten Emma Lindblom oss att haja havrets enastående effekter på vår hälsa. Hon berättar hur vi genom att addera havre till våra måltider håller oss piggare och mättare, får friskare tarmflora och förebygger såväl hjärt-kärlsjukdom som diabetes. Hon bjuder också på sina allra läckraste havrerecept.<br/><br/>EMMA LINDBLOM är näringsfysiolog och legitimerad dietist och har en master i exercise science på University of Houston i USA. Hon föreläser och skriver regelbundet i olika tidningar om kost och hälsa och coachar våra landslagsidrottare i hur de ska äta. Hon har skrivit ett flertal böcker, bland annat <i>Bosöns Kokbok</i> och <i>Ät rätt när du tränar</i>.<br/><br/><b>Fler pressröster om boken: </b><br/><br/>»Med glimten i ögat men på fullt allvar hävdar näringsfysiologen Emma Lindblom att vill vi leva ett friskt och aktivt liv, måste vi se till att vårda vår hälsa, äta mat som inte bara mättar utan också skapar förutsättningar för att nå målet. I nio kapitel reder Emma Lindblom ut hur det förhåller sig med havrens fantastiska egenskaper. Hon avslutar sin havrebok med recept som får det att vattnas i munnen på läsaren. Det som är mest intressant när kristider gör maten dyrare, är att man kan spara både pengar och hjälpa miljön genom att byta ut vissa råvaror mot havre. Att Haja Havre som grund för en smartare, hälsosam diet och på samma gång värna naturen är suveränt. Hajar Du?« <i>Ölandsbladet</i>

-
Title:
Socker Sucker - Klassiska Bakverk På Ny Nivå
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
En receptbok fylld av lyxiga bakverk och bullar, signerade mästarna på Socker Sucker!Här finns ett 50-tal recept med allt det bästa från konditoriet/bageriet i Stockholm, som på kort tid blivit ett måste för alla fikaälskande finsmakare.Det bjuds på bullar, bröd och bakverk, alla utförda med den ha...
Socker Sucker - Klassiska Bakverk På Ny Nivå Bok
En receptbok fylld av lyxiga bakverk och bullar, signerade mästarna på Socker Sucker!<br/><br/>Här finns ett 50-tal recept med allt det bästa från konditoriet/bageriet i Stockholm, som på kort tid blivit ett måste för alla fikaälskande finsmakare.<br/><br/>Det bjuds på bullar, bröd och bakverk, alla utförda med den hantverksmässiga perfektion som kännetecknar Socker Sucker. Frida Bäcke, en av Sveriges bästa konditorer, har flera gånger fått utmärkelsen Konditorernas konditor och Bedros Kabranian, en av Sveriges bästa bagare, har tävlat flitigt bland annat med svenska bagarlandslaget.<br/><br/>När de nu slagit sig samman gör de bakverk som är både nyskapande och med en lyxig twist. Här finns hela årets godsaker - semlan, påskens godsaker, midsommartårtan, äppelpajen och julens "måsten" som lussebulle och vört. Alla med spännande inslag, inte sällan med influenser från andra delar av världen. Klassiska bakverk som crosissant, kanelbulle, en mille feuille eller Tarte tatin på deras vis.<br/><br/>I boken finns också steg-för-steg-guider till några av deras bästa tekniker. Boken är en dröm för den ambitiösa hemmabagaren.

-
Title:
En Sötare Sommar
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Hela Sveriges bakdrottning bjuder på en sötare sommar!Sommaren innebär frukt och bär med friska och fylliga smaker, något vi har längtat efter hela vintern. Och Camilla Hamid använder dessa smaker på bästa möjliga sätt i underbara bakverk och efterrätter! I boken En sötare sommar täcker hon in hela...
En Sötare Sommar Bok
<b>Hela Sveriges bakdrottning bjuder på en sötare sommar!</b><br/><br/>Sommaren innebär frukt och bär med friska och fylliga smaker, något vi har längtat efter hela vintern. Och Camilla Hamid använder dessa smaker på bästa möjliga sätt i underbara bakverk och efterrätter! I boken <b><i>En sötare sommar</i></b><i></i><i> </i>täcker hon in hela säsongen, från försommarens späda rabarber och högsommarens jordgubbsfrossa till sensommarens blåbärsbonanza. Och däremellan andra favoriter som exempelvis fläder, äpple, vinbär, björnbär. <br/><br/>Boken rymmer närmare 60 underbara recept en del klassiska men de flesta uppgraderade med Camillas unika fantasi. Kanske blir du nyfiken på sockerkringlorna med hallon, kokosmarängrullen eller toscapajen med blåbär? Eller lockas du ännu mer av äppelpaj-cookies, cheesecake-croissanter och sommarens kärleksmums? Vad du än gillar så finns tveklöst recepten här. Så baka och gör sommaren till en enda lång och njutningsfull fika. <br/><br/><b>Camilla Hamid</b> är en av Sveriges främsta profiler inom bakning och har en oslagbar förmåga att skapa recept som inte liknar något vi tidigare sett. Camilla har tidigare gett ut böckerna <i>Baka utan ugn</i> (2019), <i>Godare glass utan glassmaskin </i>(2020), <i>Kaka på kaka</i>, Sveriges mest sålda kokbok år 2021, <i>Bullar, bröd och brunch</i> (2022), <i>En sötare vinter</i> (2023) och <i>Home sweet home</i> (2024). Utöver sitt omåttligt populära Instagram-konto driver hon även den prisade bloggen My Kitchen Stories och syns regelbundet i tv. Camillas bakgrund som hemkunskapslärare borgar inte bara för en omistlig känsla för livets goda, utan även pedagogiska recept som alla kan lyckas med. <br/><br/><b>Röster om boken: </b><br/><br/><i>"Bakboken En sötare sommar innehåller både enklare och mer avancerade recept. Boken är indelad i tre huvuddelar, vilka skiljer sig åt genom vilka bär som recepten innehåller. Försommar: rabarber, fläder, jordgubbar, Högsommar: hallon, röda vinbär, krusbär, körsbär, jordgubbar, Sensommar: blåbär, björnbär, plommon, päron, äpplen ... Formgivningen av Katy Kimbell är lysande med snirkligt rubriksnitt som liknar kristyr. Med vaniljfärgad bakgrund, och med turkos färg för paginering och detaljer, reflekterar formen innehållet. Tillsammans med de vackra fotografierna av Ulrika Pousette, vilka illustrerar både de färdiga bakverken och sommarens blommor och miljöer, skapar denna bok både lust och längtan efter den svenska sommaren, dess bakverk och frukter. Mycket bra!" Bibliotekstjänst</i>
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt