Information om

Rihanna, artistnamn för Robyn Rihanna Fenty, född 20 februari 1988 i St. Michael, Barbados, är en barbadisk artist som slog igenom internationellt under 2005.
Rihannas musik är en blandning av soul och RnB. Hennes låt "Pon de Replay" (2005) har tagit sig in på andra plats på både den amerikanska och den brittiska singellistan, samt som etta på Swedish dance chart.

Rihannas karriär tog fart efter att hon blev upptäckt 2003 av producenten Evan Rogers då denne var på semester på Barbados. Evan har tidigare jobbat med bland andra Christina Aguilera och Kelly Clarkson. Rihanna spelade tillsammans med Rogers in en demoskiva som skickades till ett antal skivbolag. Efter en audition fick hon ett skivkontrakt på Def Jam Records, som leds av Shawn Carter (som själv gör musik under artistnamnet Jay-Z).

Officiell hemsida

Nytt från

PS4 Spel
Sniper Ghost Warrior Contracts 2

Sniper Ghost Warrior Contracts 2 bjuder på den hyllade seriens största utmaning hittills, tack vare prickskytte på enormt långt håll, där målen kan befinna sig mer än en kilometer bort. Spelet har en...

Läs mer Artikelnr: 450863
Ej släppt ännu
399:-
Lägg i kundkorg
Mest prissänkta
Prisintervall (kr):