Aldén Sonja

Information om Aldén Sonja

Sonja Aldén (ibland Sonya), född 20 december 1977 i St Albans i Storbritannien, är en svensk sångerska och låtskrivare.
Aldén har gått igenom Adolf Fredriks musikklasser 1987-1993 och därefter Södra Latins Yrkesmusikerlinje med examen 1998. Under åren 1994-1999 jobbade hon parallellt som musikallärare för ungdomar på Á la Carte-teatern i Huddinge, varefter hon engagerades av Wallmans Salonger i Malmö. 2001 var hon gästartist i nyårsrevyn Flott & Blandat som sattes upp i Simrishamn och var sedan sångerska och frontfigur i soul-funk bandet StarFunk. Samma år bildade Aldén artistgruppen INVANITY tillsammans med Pelle Arhio, Sofia Lindström och Kristian Tåje, artister med erfarenhet från Wallmans Salonger.
Aldén vann finalen i den riksomfattande musiktävlingen Schlagerstjärnan 2004 och åren därefter har Aldén också setts flitigt i TV, till en början oftast som körsångerska till Shirley Clamp. På Clamps album Den långsamma blomman från 2004 finns låten Du är allt som Sonja ensam skrivit både text och musik till, och som har blivit en populär bröllopssång.

Sonja

Sonja Aldén
Sonja ringer upp på vägen mellan studiojobbet (med Shirley Clamp och Sanna Nielsen) och lunchstället. När man pratar med Sonja kan man riktigt höra att hon har pigga ögon! Ekorrögon med tillhörande energi. Man blir glad av att prata med Sonja, helt enkelt! Sonja har precis släppt sitt soloalbum Till dig och inom kort kommer julskivan Our Christmas med Shirley och Sanna som blir något särdeles extra i julskiveväg! Vidare är hon med på Arn 2/Alla Himlens Änglar med 2 spår, hur hinner hon?


Vad lyssnar Sonja på för musik just i ögonblicket?
Leona Lewis snurrar hela tiden! Sedan lyssnar jag mycket på Uno Svenningsson, är mycket spänd på hans senaste skiva! Peter Le Marc återkommer också, Eva Cassidy och självklart Celine Dion!
- Jag är så förälskad i Unos röst, kvittrar Sonja! Vilket gör att hon förekommer mig med min nästa fråga.

Drömskivan?
Jag har ju gjort en låt med Uno nu och det har ju faktiskt varit en dröm, jättekul! Men det är klart att den högsta drömmen av alla är väl att stå på samma scen som Celine Dion!
Det skall väl inte vara en omöjlighet? Sonjas låtar vore perfekt för Celine att spela in! Sonja har en del engelska låtar som skulle passa men de har hon för avsikt att sjunga in själv.
Jag föreslår att hon gör en Dolly Parton (se rutan till höger).
Det förefaller inte otroligt att Celine Dion kommer bli överförtjust i Sonjas texter och melodier, därmed känns det som att det inte är en utopi att så kan ske?
Hör ni duetten med Celine framför er? Det gör jag!
Nu är ju duetten med Uno klar, så då är det bara att stå på! Det är något som jag har en känsla av att Sonja dessutom är ganska bra på!

Sonja

Hinner Sonja se en film ibland?
-Klart jag gör! Jag gillar The Bucket list (Nu eller aldrig) med Jack Nicholson och Morgan Freeman. Den är ju bara så underbar! Det är verkligen en feel good-film! Över huvudtaget tycker jag om feel good-filmer! Men det är klart, Iron Man var ju en kul film! Min absoluta favorit är ju Döda poeters sällskap som jag gillade jättmycket. Verkligen jättemycket.
Jag blir för första gången ett frågetecken. Kan man kalla den en feel good-film? Den går ju lite åt det ruskiga hållet i min värld! Men när TV-serier kommer på tal, så är jag helt med igen. Sonja har alla avsnitt av Vänner och säger om Seinfeld:
-Oh, I love him!
En annan serie som är vansinnigt rolig är Office! Du vet den där grå serien? Jepp, lite bortglömd tyvärr men vansinnigt kul!

Det är dags att avsluta för lunch. Sonja älskar italienskt och ska äta en smaskig pasta. På Ginza serveras pannbiff med lök idag, så det är bäst att man ilar iväg medan maten är varm!

Lisa Coppage

Sonjas hemsida >>

Lyssna på Sonja>>


Nu aktuell med
Under mitt tak

Album
Till dig (2007)
Under mitt tak (2008)

Singlar
Etymon (2006)
För att du finns (2007)
Här står jag (2007)
Det är inte regn som faller
Nån som du (2008)

Sonja har fått både talang och skönhet från sin mor. Besök gärna denna konstnärs sida!
Galleri Estelle


Sonjas drömmar
- Ge ut diktbok
- ta Mc-kort

Ja tack säger vi, gärna i den ordningen!

Dolly Parton
Parton skrev och spelade in sången I Will Always Love You och släppte den på singel 1974 och Whitney Houston spelade in en cover på den till filmen Bodyguard 1992.
Efter att Whitney fått en megahit med sången hör hon Dolly sjunga den och Dolly får ett ganska ilsket budskap att hålla sig borta från andras hits.
Dolly var helt kall och lät meddela tillbaka:
Det kan bli en tolkningsfråga, det var jag som skrev låten....


Originalfoto
Mats Oscarsson.

Officiell hemsida

Mest sålda

Senaste skivan av Aldén Sonja

Meningen med livet 2017
CD
Aldén Sonja
Meningen med livet 2017

Vid förhandsbokning medföljer ett signerat kort.En mer personlig Sonja Aldén släpper albumet Meningen med livet. Inte som facit för ett lyckligt liv, snarare som en mångfacetterad beskrivning av en v...

Läs mer Artikelnr: 373062
Fåtal i lager
149:-
Lägg i kundkorg Skickas inom 1-3 vardagar