Hellacopters

Information om Hellacopters

The Hellacopters var ett svenskt rockband som bildades 1994.

När Hellacopters bildades var de väldigt inspirerade av det sena 1960- och 1970-talets protopunk/garagerock och framförallt av banden Kiss, The Stooges och MC5. Inte bara musikaliskt utan även nästan hela scenshowen kommer från dessa rockband. The Hellacopters sägs tillsammans med det norska bandet Gluecifer vara bandet som fört tillbaka garagerock'n'rollen/protopunken till Sverige. Gluecifer och The Hellacopters samarbetade mycket under de tidiga åren och har givit ut två splittalbum tillsammans.

Den 13 oktober 2007 meddelades via ett pressmeddelande på bandets webbplats att de skulle splittras. De ville först släppa sitt sista studioalbum och göra en sista turné i Europa och Skandinavien. Bandets fyra sista spelningar kommer att ske på Debaser i Stockholm den 25 och 26 oktober 2008, men också sändas live från deras MySpace-sida.

Officiell hemsida

Mest sålda

Senaste skivan av Hellacopters

My mephistophelean creed (Black)
Vinyl 12"
Hellacopters
My mephistophelean creed (Black)

En av musiksveriges största nyheter i år är den sensationella återföreningen av The Hellacopters som för att fira debutplattan "Supershitty To The Max" 20 årsjubileum gör en exklusiv spelning på Swed...

Läs mer Artikelnr: 343209
Finns i lager
99:-
Lägg i kundkorg Skickas inom 1-3 vardagar