Debussy

Debussy Information om Debussy

Jill Anna Maria Johnson, född 24 maj 1973 i Ängelholm i dåvarande Kristianstads län i Sverige, är en svensk country- och popsångerska. Hon är också låtskrivare.

jill johnson

Jill sveper golvet med de flesta, jag blev inget undantag. Efter coverskivan hon släppte för ett år sedan kommer den här där hon har skrivit det mesta själv. Dessutom kommer hon snart med en julplatta. Hur i hela friden har hon tid med att vara en bra mor och fru? För det hinner hon nämligen, samt åka hoj, pendla till Nashville, uppträda och umgås med sin publik, och mitt i allt det där vara så skitsnygg dygnet runt?

Här har vi en duktig artist som har spelat in 11 cd-album och förra plattan Music Row sålde platina (över 40 000 skivor). Förmodigen kommer Baby Blue Paper göra det med. Jag ser omslaget och tänker:
Vill ha! För omslaget är ganska oemotståndligt.

Det ringer på utsatt tid och visst är det Jill i luren!
Jag tar genast tillfället i akt och talar om för Jill att jag sannerligen hoppas hon är lite otrevlig under samtalets gång så jag slipper bli irriterad på henne. Eller åtminstone visar lite mänsklighet på det sättet. För måste samma person få allt? Talang, en gudabenådad röst, kraft att genomföra alt hon förestar sig, samt konstant vara så snygg dygnet runt.
Jill fnittrar lite. Misstänker att hon inte tog mig på allvar på just den punkten och vi går över till att prata lite musik.

Vad lyssnar du på för musik just nu Jill?
Här tryckte jag uppenbart på playknappen! Jill diskuterar med sig själv för att komma fram till vilka skivor hon gillar bäst, konstaterar att album blir svårt och kastar sig över artisterna istället. Många av dessa världsartister har hon arbetat med. Jag har samlat alla artister längst ned. När jag avtvingade Jill ett speciellt album blev det Amy McDonalds This is the life. Amy Winehouse är en annan artist som Jill lyssnar på. Det känns som den röda tråden är kvinnliga musiker. Kvinnliga musiker med ett eget, säreget sound.Hur hinner Jill?
Jill ser knappt på tv eller filmer. Det kan vara därför hon hinner med allt. Tid är något när man behöver när man är så efterfrågad och engagerad som Jill. Så några filmtips får vi inte från Jill inte. Det slutar med att jag ger henne ljudbokstips, som är bra när man är i farten mycket. Ska man börja med ljudböcker, kan man skratta åt Anna-Lena Brundins Det svider lite! Hoppas du gillar den Jill!

Och naturligtvis kunde hon inte kosta på sig att vara otrevlig eller tappa tålamodet en enda gång!
Men jag kan lova att det är helt omöjligt att bli irriterad på Jill, hur gärna man än vill!

Lisa Coppage

Jills hemsida >>

Skivor
1996 - Sugartree
1998 - När hela världen ser på
2000 - Daughter of Eve
2002 - Good Girl
2003 - Discography
2003 - Roots and Wings
2005 - Jill Johnson (samlingsalbum)
2005 - Being Who You Are
2005 - The Christmas in You
2006 - The Woman I've Become
2007 - Music Row
2008 - Baby Blue Paper

Jill har sjungit duetter med bla:
Nina Persson Why'd You Come in Here Looking Like That
Kim Carnes, Tumbling Dice
Ronan Keating, The Last Thing On My Mind
Lisa Miskovsky, To Know Him is to Love Him

.Jill Johnson är sedan 1999 gift med musikern Håkan Werner och har barn.


Officiell hemsida

Mest sålda

Senaste skivan av Debussy

CD
Beställningsvara
159:-
Lägg i kundkorg Leveranstid: från 3 vardagar
Mest prissänkta
Prisintervall (kr):