Nilsson Mats-Eric
Mest sålda
-
Title:
Chateau Vadå - Det Okända Fusket Med Ditt Vin
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Samhälle & Politik
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Vinnare av Guldspaden 2018! Sverige är ett av världens mest vindrickande länder, ändå vet vi försvinnande lite om det som skvalpar i glaset. Vad dagens vin består av är en väl förborgad hemlighet. Istället matas vi med bilden av det oförfalskade vinet, som får sin karaktär av jorden där druvorna od...
Chateau Vadå - Det Okända Fusket Med Ditt Vin Bok
<p>Vinnare av Guldspaden 2018! </p><p>Sverige är ett av världens mest vindrickande länder, ändå vet vi försvinnande lite om det som skvalpar i glaset. Vad dagens vin består av är en väl förborgad hemlighet. Istället matas vi med bilden av det oförfalskade vinet, som får sin karaktär av jorden där druvorna odlats, och i generation efter generation framställts på samma traditionella sätt. </p><p>För tio år sedan öppnade Mats-Eric Nilsson hundratusentals svenskars ögon med <i>Den hemlige kocken</i>, som avslöjade det utbredda matfusket. </p><p><i>Château Vadå</i> är en unik och gedigen granskning av en bransch som hittills har sluppit kritiska ögon. Läsaren tas med bakom vinindustrins förföriska kulisser och bjuds på en mängd uppseendeväckande avslöjanden. Boken avslutas med tips för den vetgiriga vinkonsumenten.</p>
-
Title:
Nyfiken På Naturvin
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
I Château vadå avslöjade Mats-Eric Nilsson hur lätt det är att bli lurad av vinbranschens vackra slott och fagra löften. Nu kommer den fristående uppföljaren Nyfiken på naturvin, om industrivinets raka motsats. Här finns allt du behöver veta om de viner som framställs utan skadliga gifter och onödi...
Nyfiken På Naturvin Bok
<p>I <i>Château vadå</i> avslöjade Mats-Eric Nilsson hur lätt det är att bli lurad av vinbranschens vackra slott och fagra löften. Nu kommer den fristående uppföljaren <i>Nyfiken på naturvin</i>, om industrivinets raka motsats. </p><p>Här finns allt du behöver veta om de viner som framställs utan skadliga gifter och onödiga tillsatser: rött, vitt, rosé, bubbel och orange! Visste du att den första årgången gjordes redan för 8000 år sedan? </p><p>Tillsammans med fotografen Lena Granefelt får vi följa med till ett av de hetaste naturvinsområdena, sydfranska Languedoc, och även möta många eldsjälar från andra delar av denna spännande vinvärld. </p><p>För alla som blivit nyfikna på detta småskaligt framställda vin är detta den första riktiga guiden på svenska. Var kan man hitta det? Hur smakar det egentligen? Vad är ett rimligt pris att betala för en flaska? Och stämmer det att man blir mindre bakis? Boken, som är full av kloka tips och roliga fakta, innehåller även en unik förteckning över mer än 900 naturvinsproducenter.</p>
-
Title:
Kåppi Pejst [copy Paste] - Hur Vi Härmar Usa Mer Än Ever
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Samhälle & Politik
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Kåppi Pejst [copy Paste] - Hur Vi Härmar Usa Mer Än Ever [Bok / Inbunden]
Kåppi Pejst [copy Paste] - Hur Vi Härmar Usa Mer Än Ever Bok
Kåppi Pejst [copy Paste] - Hur Vi Härmar Usa Mer Än Ever [Bok / Inbunden]
-
Title:
Den hemlige kocken
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och den senaste hälsometoden. Men vad händer med livsmedlen innan de kommer in i våra kök? Såväl till vardags som till fest sätter vi aningslöst i oss mängder av tillsatser och subst...
Den hemlige kocken Bok
Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och den senaste hälsometoden. Men vad händer med livsmedlen innan de kommer in i våra kök? Såväl till vardags som till fest sätter vi aningslöst i oss mängder av tillsatser och substitut, lurade av reklamens budskap om hemlagat och hälsosamt. För myndigheterna är det huvudsaken att livsmedlen inte är direkt hälsovådliga. Sedan är det fritt fram att sälja glass som inte är glass och cider som inte är cider. Mats-Eric Nilssons väldokumenterade avslöjanden gäller inte bara skräpmat, utan allt från färskpressad juice och butiksbakat bröd till tryffelolja och balsamvinäger, en vanlig vinäger som sötats och färgats med karamellfärg. Den äkta varan är så dyr att den njuts droppvis med pipett. Med författaren som personlig och engagerad guide berättas samtidigt industrimatens moderna historia. Om de välorganiserade kampanjer som fick motsträviga husmödrar att glömma hur riktig mat lagas och smakar. Boken innehåller även en uppslagsdel med ett 50-tal olika livsmedel. Hur går fusket med dem till och var kan man hitta de oförvanskade alternativen? Här finns en karta med gårdsbutiker samt en säsongskalender över när man ska äta vad. Sist finns en praktisk guide till alla de 320 förvirrande E-numren. Hur framställs dessa kemikalier och kan de vara farliga för hälsan? Och hur manipulerar de våra smaklökar?
-
Title:
Saltad Nota - Om Matfusket - Från Gatukök Till Gourmetkrog
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Äntligen i pocket med nyskrivet efterord! "En tråkig bok för alla fuskande restauranger. Och viktig läsning för alla oss som äter där." Lotta Lundgren "Boken var en vändpunkt i min karriär", Niklas Ekstedt, TV-kock "En riktig rysare, välskriven och välresearchad" Allt om mat "En briljant reportageb...
Saltad Nota - Om Matfusket - Från Gatukök Till Gourmetkrog Bok
Äntligen i pocket med nyskrivet efterord! "En tråkig bok för alla fuskande restauranger. Och viktig läsning för alla oss som äter där." Lotta Lundgren "Boken var en vändpunkt i min karriär", Niklas Ekstedt, TV-kock "En riktig rysare, välskriven och välresearchad" Allt om mat "En briljant reportagebok" Veckans affärer Förr kunde det hända att kyparen liksom räknade fel. I branschen talade man om att salta notan. Att den mätta och belåtna kunden gärna kunde luras att betala några tior för mycket. Idag är krogfusket satt i system. Ingen har förmodligen mixtrat med slutsumman. Det är istället maten det handlar om. Om förfalskade menyer och mängder av dolda tillsatser. Med <i>Den hemlige kocken</i> öppnade Mats-Eric Nilsson hundratusentals konsumenters ögon. Plötsligt såg vi vad livsmedelsbutikernas produkter egentligen innehåller och började leta efter äkta varor. Med <i>Saltad nota</i> tar han nu nästa steg. I den nya boken avslöjas även här med intressanta historiska tillbakablickar det utbredda matfusket på allt från enkla kaféer och snabbmatsställen till lyxiga restauranger. Ärligt talat har du ingen aning om vad som ligger på tallriken. När du handlar i en vanlig butik har du åtminstone den finstilta innehållsförteckningen att gå efter. Men på krogen blir din beställning som ett skott i mörkret. Allt fler svenskar äter ute. Tevekockarna är lika populära som rockstjärnor. Dags alltså för världens första bok som på allvar granskar restaurangbranschen. Och som guidar dig förbi de värsta fällorna! "En briljant reportagebok som öppnar dörrarna till en matindustri som verkar mer intresserad av att tjäna pengar än laga bra mat." Johan Såthe, Veckans Affärer "En riktig rysare, välskriven och välresearchad. Med stor sannolikhet blir detta höstens matdebatt." Kris Johnson, Allt om mat
-
Title:
Saltad Nota - Om Matfusket - Från Gatukök Till Gourmetkrog
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
I Saltad nota avslöjas det utbredda matfusket på allt från enkla kaféer och snabbmatsställen till lyxiga restauranger. Ärligt talat har du ingen aning om vad som ligger på tallriken.
Saltad Nota - Om Matfusket - Från Gatukök Till Gourmetkrog Bok
I Saltad nota avslöjas det utbredda matfusket på allt från enkla kaféer och snabbmatsställen till lyxiga restauranger.<br/>Ärligt talat har du ingen aning om vad som ligger på tallriken.
Nytt från Nilsson Mats-Eric
Kåppi Pejst [copy Paste] - Hur Vi Härmar Usa Mer Än Ever
Kåppi Pejst [copy Paste] - Hur Vi Härmar Usa Mer Än Ever [Bok / Inbunden]
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt