Lindberg Målle

Information om Lindberg Målle

Birger Tord Uno "Målle" Lindberg, född 29 september 1929 i Nässjö, blev under 1960-talet en omtalad väckelsepredikant och väckelsesångare inom först Pingströrelsen ("zigenarpredikanten") och senare som en av ledarna inom Maranata.

Lindberg är yngst av sex syskon och växte upp i Nässjö i Småland. Han föddes mellan Nässjö och Sävsjö då hans föräldrar, som var romer, deltog i en hästhandlaresa. Smeknamnet "Målle" fick han efter en felsägning: han sade att han också ville bli en hästamålle, men menade hästapålle som avsåg en hästhandlare.

Hela Lindbergs familj var engagerad i frikyrkorörelsen: hans far var frälsningssoldat, hans mor baptist och flera av hans bröder var pingstvänner. Lindberg, som följde med sin far till Frälsningsarmén, ville bli evangelist, men fördomar mot på grund av hans zigenska ursprung ledde till ett utanförskap.

Officiell hemsida

Mest sålda

Senaste skivan av Lindberg Målle

Mitt liv som Målle 2014
5 CD + 2 DVD + Bok
Lindberg Målle
Mitt liv som Målle 2014

CD1 - Mitt liv som Målle 1CD2 - Mitt liv som Målle 2CD3 - Mitt liv som Målle 3CD4 - Målle i HollywoodCD5 - Målles julDVD1 - Pajas eller profet (film 42 min)DVD2 - Måller reser till Hollywood + Målle ...

Läs mer Artikelnr: 9125
Finns i lager
49:-
Lägg i kundkorg Skickas inom 1-3 vardagar