Rush

Rush Information om Rush

Rush är en kanadensisk rockgrupp som består av basisten, keyboardisten och sångaren Geddy Lee, gitarristen Alex Lifeson samt batteristen och textförfattaren Neil Peart. Rush bildades sommaren 1968 i Willowdale (en nordlig förstad till Toronto) av Lifeson, Lee och John Rutsey. Peart ersatte Rutsey vid trummorna i juli 1974, två veckor före bandets första amerikanska turné.

Sedan bandet gett ut sitt eponyma debutalbum år 1974 har det blivit känt för sin instrumentella virtuositet och för sina kompositioners komplexitet. Rush har även haft ett stort inflytande på metall- och rockgrupper som Dream Theater, Primus, Metallica, The Smashing Pumpkins, The Barenaked Ladies och många andra.

Rush har belönats med Juno Award (Kanadas motsvarighet till American Music Award) flera gånger och tog sin plats i Canadian Music Hall of Fame 1994. Därtill är Lee, Lifeson och Peart Officers of the Order of Canada; de är de första musikerna som har erhållit denna utmärkelse. Bandet har sålt 22 guldalbum och 14 platinaalbum (2 multi-platina), vilket gör de till en av de bäst säljande rockgrupperna någonsin.

Källa: Wikipedia

Mest sålda

Nytt från Rush

2 CD
Fåtal i lager
199 kr
Lägg i kundkorg Leveranstid: från 1 vardag
Mest prissänkta
Prisintervall (kr):