Springsteen Bruce

Springsteen Bruce
Information om Springsteen Bruce

Bruce Springsteen, född 23 september 1949 i Freehold, New Jersey, USA, är en amerikansk rockmusiker. Han är sångare, gitarrist och låtskrivare. Han kallas även för The Boss.

Springsteen har gett ut 25 album som sålts i över 115 miljoner exemplar och de flesta har blivit kritikerrosade med ett par få undantag i början av 1990-talet. Han har under sina turnéer för det mesta spelat tillsammans med det numera legendariska bandet E Street Band men han har även turnerat ensam och med andra musiker. Hans låttexter handlar bland annat om hans egen uppväxt i New Jersey men även om arbetarklassens USA och om underpriviligerade människor i samhället. Låtarna har en stor variation mellan glada rocklåtar och vemodiga och nedstämda ballader. Bland hans utmärkelser finns en Oscar och Polarpriset (1997).

Källa: Wikipedia

Officiell hemsida

Mest sålda

Senaste skivan av Springsteen Bruce

Western stars/Live 2019
2 Vinyl LP
Springsteen Bruce
Western stars/Live 2019

Bruce med band och stråkorkester som gör liveversioner av låtarna från studioalbumet.'Western Stars - Songs From The Film' is the companion album to the Warner Bros. feature film, 'Western Stars.' Th...

Läs mer Artikelnr: 571204
Ej släppt ännu
359:-
Lägg i kundkorg