Svenningsson Uno

Information om Svenningsson Uno

uno

Uno Svenningsson - Sjunger alltid för dig!

Han har en röst som man känner igen direkt. Men han låter inte alltid likadant. Men man vet alltid med säkerhet att det här, det är Uno!
Uno känner vi som en etablerad artist, men man vet aldrig helt vad man kan vänta sig. Är det det som gör honom så spännande? Den här veckan är det Unos tur att släppa oss under ytan och sjunga ut om sina favoritfilmer och tipsa om musik!

Vilka skivor hittar man i närheten av Uno Svenningssons stereohylla?
-Hellstrand samt Anna Stadling och Idde Schultz lyssnar jag alltid på!
Alla har ju nya skivor i år. Musik man blir glad av! Väldigt mycket svensk musik blir det. Robert Plants Raising Sand som han spelat in med Alison Kraus, ligger också här och har snurrat väldigt mycket. Zeppelin som Plant var med i har man lyssnat på en del. Metallicas nya är jag nyfiken på, det blir nog inköp på den med!

När jag tvingar av Uno ett specifikt musiktips, funderar han en god stund och frågar om det gäller över hela hans liv, eller om det gäller just nu. Jag bestämmer mig för exakt just nu och då råder ingen tvekan:
Raising Sand med Plant/Kraus.
Men hade Uno valt utifrån ett bredare tidsspektra, är sannolikheten stor att det hade blivit Rubber Soul med Beatles! Uno berättar hur han brukade smyga in och spela brorsans vinylsamling med Beatles, så fort tillfälle gavs. Ibland med livet som insats! Nåja, risk för ett och annat syskongräl kanske! =)

Vem vill du göra dröm/önskeplattan med?
-Wow, jag är ju en gammal fan till Peter Gabriel. Jag kan tänka mig en liten Genesis-revival! Vi tar Gabriels bästa, Phil (Collins) och jag får väl sjunga då. Varför inte bli kompade av Mike & The Mechanics? Det måste ju bli ett bra och spännande album, men framför allt kul att göra?
Jag kan inte göra något annat än att hålla med. Känner att jag skulle kunna köpa den skivan.

uno
Foto: Jonas Linell

Uno högaktuell!
Uno är inte bara aktuell med sitt nya album, utan sjunger även på Andra Sjunger Olle Ljungström - en hyllning. Där sjunger han Kaffe och en cigarrett.
Jag sjunger för dig sjunger Uno duett med Irma Schultz Kellers. Han sjunger också med Sonja Aldén som är eld och lågor över deras samarbete! Det berättade hon för oss när vi pratade med henne, men det återkommer vi till i ett senare nyhetsmail.


Ruggig filmsmak!
Hemma hos Uno är det skräckfilmer för hela slanten! Det bästa Uno vet om han någon gång har tid över, är att sätta sig tillrätta med en hederlig B-film! Som är så dåligt gjord att den blir jättebra och framförallt, riktigt rolig. Som den finkänsliga och finstämda person han är avböjer han vänligt från att kommentera de värsta kalkonerna! Nåväl, jag kan nog lista ut ett par!
Om han skall plocka ut ett par titlar åt er vill Uno ha med Cinema Paradiso, Järnmannen och i princip alla Ridley Scotts filmer.
Döm om min förvåning när jag ställer frågan:
- Om du fick spela en roll i en film, vilken roll skulle det vara?
Tja, jag förväntade mig något i stil med coolingen Samuel L. Jackson i någon rå film. Vad trodde ni?
Uno funderar en liten stund och tar till slut till orda:
-Jag är ju liksom ingen hjältefigur. Jag skulle vilja spela Sunes pappa i Sunefilmerna!
Jag skrattar gott och hjärtligt eftersom jag gillar Sunefilmerna. Nu skall jag se om dem igen och föreställa mig Uno i rollen istället, vilket jag gläder mig till.

BBCs dokumentärfilmer gillar jag med! Bra med lite balansering till skräckfilmerna.

Spelar du spel Uno?
Jag vet ju att Uno har barn som säkerligen spelar och är lite nyfiken på om de lärt sin far hur kul det kan vara att spela loss en stund.
Tror dessvärre att barnen får ha spelen ifred. När Uno testade Singstar kom han upp i "uselt" och när han testade Wii fick han svindel av!
Sättet Uno berättar det på får mig att nästan gråta av skratt!
Jag skrattar en lång stund efter att vi har lagt på luren.
Det värmer nämligen oerhört att även någon som kan sjunga och spela inte klarar dessa spel så bra. Själv lyckas jag få Steven Taylor så förtvivlad att han håller sitt vaggande huvud mellan händerna, när jag har lirat en omgång Guitar Hero!

Du är fantastisk du, Uno!

Lisa Coppage
uno

Unos hemsida >>


Lyssna på Uno>>


Snabba fakta

Uno Svenningsson,
född i Hagelstorp i Jönköpings län.
Svensk sångare, låtskrivare och gitarrist inom pop och vispop.

Uno Svenningsson var tidigare sångare i Freda' som hade hitlåtar som "Vindarna" och "Det som gör mig lycklig". Han medverkade även på rapparen Ken Rings singel "Mamma"!
Uno bor i Stenungsundstrakten på västkusten med fru, barn och hundar.
Vad är det man säger?
Gammalt hus och vacker fru håller dig ung!Nu aktuell med
Jag sjunger för dig

Album
Uno
..due!
Möss & människor
I det osynliga
Uno & Freda' - Samling 2002
Ett andetag från dig
Sånger för december med Irma Schultz Keller

Här kommer dina skivtips Uno!
Jag fick ta hjälp av Rune för att få en lite bredare samling skivor!
Steely Dan -Aja
Lambchop -Oh
Fleet Foxes -Fleet Foxes 2008
Hello Saferide -More modern short stories
Stenson Bobo -Cantando 2008

Jag fick ett boktips av Uno! Tack!
Underdog av
Torbjörn Flygt

Snabbfakta
Ridley Scott
Engelsk regissör, har gjort ett flertal kritikerrosade filmer som
Alien
Blade Runner
Gladiator

Black Hawk Down och American Gangster. Scott har nominerats för 3 Oscar som bästa regissör, det är:.
Thelma & Louise
Gladiator
Black Hawk Down
.

Snabbfakta Sune
Sune-serien
är en en serie ungdomsromaner av Anders Jacobsson och Sören Olsson. Sune bor i den fiktiva orten Glimmerdagg. Där finns Söderskolan, som har årskurs 1-6.
Sune Andersson är en kille i den svenska grundskolans lägre skolår.
Han bor med sin pappa Rudolf, mamma Karin, storasyster Anna och lillebror Håkan "Bråkan". Rudolf jobbar på bank, och Karin på bibliotek. Sunes största kärlek är Sophie Blixt, som historierna egentligen kretsar kring, men Sune är en tjejtjusare även när det gäller andra tjejer. Sunes fullständiga namn är Karl Sune Rudolf Andersson.

Mest sålda

Senaste skivan av Svenningsson Uno

Andras sånger 2018
CD
Svenningsson Uno
Andras sånger 2018

Digipack.Alla Unos tolkningar från Så Mycket Bättre plus låtar från Håkan Hellström, Peter LeMarc, Olle Ljungström, Rickard Wolff, Thomas Stenström och Hansson de Wolfe United.

Läs mer Artikelnr: 508671
Fåtal i lager
149:-
Lägg i kundkorg Skickas inom 1-3 vardagar