Mat & Dryck
Toppsäljare

-
Title:
Knatteplock - Mat Ditt Barn Kan Äta Själv Från Sex Månader
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 5 vardagar
-
Description:
Knatteplock är kokboken med plockmat för barn - mat som de kan äta själva redan som små. Plockmat och barnstyrd matintroduktion/BLW sätter barnets förmågor och upptäckarlust i centrum och kan både vara komplement och alternativ till puréer och skedmatning. Med plockmat kan de minsta i stort sett ät...
Knatteplock - Mat Ditt Barn Kan Äta Själv Från Sex Månader Bok
<em>Knatteplock</em> är kokboken med plockmat för barn - mat som de kan äta själva redan som små. Plockmat och barnstyrd matintroduktion/BLW sätter barnets förmågor och upptäckarlust i centrum och kan både vara komplement och alternativ till puréer och skedmatning. Med plockmat kan de minsta i stort sett äta samma mat som resten av familjen, med anpassningar för att passa ett litet barn.<br/><br/>Boken innehåller två delar, ett inledande faktaavsnitt och en generös receptsamling där du hittar frukost, luncher och middagar, mellanmål och tillbehör. Allt är anpassat för olika åldersgrupper: 6-9 månader, 9-12 månader samt 12 månader och uppåt. Maten är till för stora som små: i <em>Knatteplock</em> hittar du oemotståndliga recept och smarta lösningar som passar hela familjen.

-
Title:
Olivolja - Från Skörd Till Middagsbord
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 7 vardagar
-
Description:
Medelhavsmatens goda hälsoeffekter är väl kända. I boken "Olivolja - från skörd till middagsbord" finns allt du behöver veta om naturens nyttigaste råvara - oliven.Här berättar Fernando Di Luca och Mattias Jersild om olivträden och lundarna där de växer, om odlarna, skörden och pressningen. Om oliv...
Olivolja - Från Skörd Till Middagsbord Bok
Medelhavsmatens goda hälsoeffekter är väl kända. I boken "Olivolja - från skörd till middagsbord" finns allt du behöver veta om naturens nyttigaste råvara - oliven.<br/><br/>Här berättar Fernando Di Luca och Mattias Jersild om olivträden och lundarna där de växer, om odlarna, skörden och pressningen. Om olivsorterna och vilken olja man bör välja till vilken rätt för att höja smakerna och njutningen i varje tugga. Och såklart om hälsan, forskningen och de nyttiga polyfenolerna.<br/><br/>Tommy Myllymäki, mästerkockarnas mästerkock, bjuder på 35 fantastiskt goda recept där olivoljan är både en nödvändig ingrediens och pricken över i.<br/><br/><br/><br/>Fernando Di Luca föddes i italienska Pesaro 1936. 25 år gammal tog han sin scooter till Sverige och har bott här sedan dess. Tidigt bestämde sig Fernando för att få svenskar att äta mer italienskt och började importera olivolja.<br/><br/>Efter att ha lämnat över familjeföretaget till nästa generation har han nästan uteslutande ägnat sig åt att studera matens påverkan på vår hälsa.<br/><br/>Fernando har tidigare skrivit flera prisbelönta böcker om hälsa och mat. Den senaste utmärkelsen var 1:a pris i "VM" för kokböcker, Gourmand Cookbook Awards i juni 2025, för boken "Fett för ett gott liv".<br/><br/><br/><br/>Mattias Jersild (f 1964) är skribent, Italienvän och stark förespråkare för ett gott liv ur alla aspekter - inte minst när det gäller mat. Han har under 20 år gjort en rad resor till Italien med Fernando Di Luca och skrivit flera prisbelönta kokböcker.

-
Title:
Sju Sorters Kakor - Sveriges Bästa Recept På Klassiska Bakverk Och Nya Favoriter
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 5 vardagar
-
Description:
Sju sorters kakor behöver kanske ingen närmare presentation. Boken kom ut första gången 1945 och med noggrannhet, varsam hand och stor kompetens har boken redigerats flera gånger och lotsats in i vår tid. Den här utgåvan har uppdaterats med ett antal nya recept och bilder, och innehåller massor av ...
Sju Sorters Kakor - Sveriges Bästa Recept På Klassiska Bakverk Och Nya Favoriter Bok
<em>Sju sorters kakor</em> behöver kanske ingen närmare presentation. Boken kom ut första gången 1945 och med noggrannhet, varsam hand och stor kompetens har boken redigerats flera gånger och lotsats in i vår tid. Den här utgåvan har uppdaterats med ett antal nya recept och bilder, och innehåller massor av tips för lyckade bak, en praktisk omvandlingstabell, baklexikon och ett register där du lätt hittar glutenfria recept, julkakor, snabba kakor samt bakverk utan nötter och mandel.<br/><br/><em>Sju sorters kakor</em> behåller det bästa och uppdaterar med det nya samtidigt som vi känner igen våra klassiska kakor, vackra tårtor och långpannefavoriterna. Boken är ett unikt stycke bakverkshistoria som aldrig har tappat greppet om sina följare.

-
Title:
Portionen Under Tian - Billiga Veckoplaneringar Efter Säsong
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Nytt praktiskt litet format! Hanna Olvenmark är dietisten och bloggaren som blivit Portionen under tian med hela svenska folket. Hennes första kokbok med billig och klimatsmart mat har sålt i över 40 000 exemplar. När hon frågade sina drygt hundra tusen Instagramföljare vad de ville se mer av i näs...
Portionen Under Tian - Billiga Veckoplaneringar Efter Säsong Bok
Nytt praktiskt litet format! <br/><br/>Hanna Olvenmark är dietisten och bloggaren som blivit Portionen under tian med hela svenska folket. Hennes första kokbok med billig och klimatsmart mat har sålt i över 40 000 exemplar. När hon frågade sina drygt hundra tusen Instagramföljare vad de ville se mer av i nästa bok blev fler 300-kronorsveckor det självklara svaret. I sin nya bok har Hanna komponerat tolv inspirerande veckomenyer en för varje månad på året där säsongens råvaror går igen i recepten. Varje vecka har en inköpslista så att du kan handla för hela veckan på ett enda besök i affären. En gång i veckan blir det storkok, för matlådor eller för att kunna göra söndagen till vilodag. Recepten i boken är enkla och går givetvis lika bra att laga utan att följa veckoplanerna. Bläddra bara förbi inköpslistorna och välj och vraka mellan över 70 rätter som majscarbonara, rökig morotspizza, grönkålscrêpes eller varför inte den enkla linssoppan som är klar på endast 20 minuter? Varje recept är dessutom beräknat så att utsläppen per portion inte överstiger de gränser som är satta för att vi ska nå målet på max 1,5 graders uppvärmning. Smart va? <br/><br/><br/><br/><i>"Underbar bok med över 70st vegetariska rätter, de är lättlagade, billiga, goda och säsongsinspirerade!"</i><br/>Lev Gratis, blogg <br/><br/><i>"Helt underbar kokbok med ljuvliga bilder och riktigt bra recept." </i><br/>Mias bokhörna, blogg

-
Title:
Min Barndoms Jul - Astrid Lindgrens Julkokbok
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Astrid Lindgrens berättelser har präglat de svenska drömmarna om julen, och maten spelar ofta en avgörande roll i dem. Här kommer äntligen en rikt illustrerad julkokbok utifrån hennes värld, att ständigt återvända till. Bakom recepten står Fredrik Eriksson, en av våra mest prisbelönta och rutinerad...
Min Barndoms Jul - Astrid Lindgrens Julkokbok Bok
Astrid Lindgrens berättelser har präglat de svenska drömmarna om julen, och maten spelar ofta en avgörande roll i dem. Här kommer äntligen en rikt illustrerad julkokbok utifrån hennes värld, att ständigt återvända till. Bakom recepten står Fredrik Eriksson, en av våra mest prisbelönta och rutinerade kockar.<br/><br/><em>Min barndoms jul</em> tar avstamp i pepparkaksbak med Bullerbybarnen vid första advent och sedan följer vi karaktärer, berättelser och Astrids egna traditioner genom högtiden, med tabberas och annandagskalas, fram till att Pippi avslutar firandet med en magnifik julgransplundring. På vägen bjuds vi på oemotståndliga recept på klassiska rätter och godsaker. Fokus ligger på julen i Småland under tidigt 1900-tal, i Katthult, Bullerbyn och Junibacken och framför allt Astrids eget barndomshem Näs. Men här finns också plats för avstickare till Saltkråkan, Bråkmakargatan och Dalagatan i Stockholm, där Astrid levde större delen av sitt liv. Måltidshistorikern Richard Tellström bidrar med kulturhistoriska texter om julmat och traditioner.<br/><br/>Även mer okända berättelser om och av Astrid Lindgren återfinns här, liksom flera personliga texter där hon skriver om julen: "Min barndoms jul var den rödaste, gladaste, mest ljustindrande och pepparkaksdoftande jul man kan begära, en hederlig gammaldags jul så som den firades överallt i bondehemmen för inte så otroligt länge sedan. Att berätta om den är som att ramsa upp vilken gammal julberättelse som helst, allt det där med slakt och korvstoppning och byk och brygd och bak och hämta julgran i skogen och sätta upp julkärvar åt sparvarna och gå runt i de små stugorna med smakbitar av julmaten. Jag försäkrar att det var som en gammal julberättelse alltihop."<br/><br/>Boken är rikt illustrerad med bilder ur böckerna, privata foton ur Astrid Lindgrens arkiv samt nytagna mat- och miljöbilder på ett Näs i julskrud.<br/><br/><br/><br/>Astrid Lindgren är en av våra mest älskade författare. Fredrik Eriksson är en av Sveriges mest erfarna kockar och krögare. Han driver Långbro värdshus och restaurangen på Nationalmuseum, är gastronomisk rådgivare åt Nobelstiftelsen och har varit involverad i matutvecklingen på Astrid Lindgrens värld.

-
Title:
Quanto Basta - Italienska Favoriter Och Familjerecept
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 7 vardagar
-
Description:
I italiensk matlagning betyder quanto basta ungefär så mycket som behövs. Så mycket du vill. Det som är tillräckligt för dig. Med de ledorden vill Oliver lära dig sina bästa tekniker och metoder för att laga fantastiskt god italiensk mat, utan att fokusera på exakta teskedar salt och minutanvisning...
Quanto Basta - Italienska Favoriter Och Familjerecept Bok
I italiensk matlagning betyder <i>quanto basta </i>ungefär så mycket som behövs. Så mycket du vill. Det som är tillräckligt för dig. Med de ledorden vill Oliver lära dig sina bästa tekniker och metoder för att laga fantastiskt god italiensk mat, utan att fokusera på exakta teskedar salt och minutanvisningar. Det blir klassiska pastarätter, familjens favoriter, rätter du slänger ihop på trettio minuter och riktiga långkok. På Olivers egna, varma sätt såklart.<br/><br/>*<br/><br/><b>Oliver Ingrosso</b> är krögare, entreprenör och DJ. Han har det italienska köket i blodet och på hans restaurang Olli i Stockholm serveras klassisk italiensk mat med personlig twist. Det är den vi ska få lära oss att laga i <i>Quanto basta.</i>

-
Title:
Skål Utan Alkohol - Alkoholfritt För Alla Tillfällen
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Alkoholfritt för alla tillfällen.Om du inte kan, vill eller får dricka alkohol vad dricker du då? Är du trött på att bli serverad bubbelvatten med citronsmak när de andra skålar i champagne? Vill du veta vilken alkoholfri dryck som passar till maten? Tycker du att recept på drinkar utan alkohol bar...
Skål Utan Alkohol - Alkoholfritt För Alla Tillfällen Bok
Alkoholfritt för alla tillfällen.<br/><br/>Om du inte kan, vill eller får dricka alkohol vad dricker du då? <br/><br/>Är du trött på att bli serverad bubbelvatten med citronsmak när de andra skålar i champagne? Vill du veta vilken alkoholfri dryck som passar till maten? Tycker du att recept på drinkar utan alkohol bara innehåller ingredienser du aldrig hört talas om? Alkoholfri sprit finns det på riktigt? <br/><br/>Under Lisbeth Ericssons första två alkoholfria år provade hon en hel del olika dryckesalternativ, vilket ledde till att hon startade ett Instagramkonto där hon testar och tipsar. I den här boken delar hon med sig av sina allra bästa drinkrecept (med ingredienser du faktiskt hittar i matbutiken), listar de godaste alkoholfria vinerna och spritsorterna, och bjuder på mängder av inspiration för dig som vill dricka alkoholfritt.<br/><br/>LISBETH ERICSSON har arbetat länge i bokbranschen. Hon växte upp i Borås men bor sedan snart 40 år i Stockholm. Hon är en kreativ person som sysslat med allt ifrån att sy kläder och renovera möbler till att måla tak och väggar. För några år sedan startade hon Instagramkontot @skal.utan.alkohol, där hon provar olika alkoholfria alternativ. Nu ger hon ut sin första bok.
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt