Toppsäljare

-
Title:
Baka Kawaii
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Det är en oerhört fin bok. /.../ Boken passar alla som är intresserade av kawaii-tranden, och vare sig man vill baka själv weller inte kommer man garanterat bli glad av denna bokpärla." BTJ I Asien är bakverken inte bara fluffigare, lenare, knaprigare och godare än någon annanstans de är också urgu...
Baka Kawaii Bok
<p>Det är en oerhört fin bok. /.../ Boken passar alla som är intresserade av kawaii-tranden, och vare sig man vill baka själv weller inte kommer man garanterat bli glad av denna bokpärla." BTJ</p> <p>I Asien är bakverken inte bara fluffigare, lenare, knaprigare och godare än någon annanstans de är också urgulliga! I Baka kawaii lär du dig knepen för att lyckas med mochi donuts, harajuku crêpes, baobing och de allra finaste spritsade småkakorna. Upptäck underbara sötsaker och bakverk från länder som Taiwan, Kina, Japan, Korea och Vietnam för att inte tala om drycker som boba, eller bubble tea, som nu gör succé över hela världen.</p> <p>Kawaii betyder gullig på japanska, och det är precis vad bakverken i konditorn Ai Venturas nya bok är. Recepten är dock allt annat än barnsliga. Steg-för-steg lär du dig hur du med precision och rätt tekniker lyckas tillverka bakverk med väl avvägda smaker och fantastiska dekorationer.</p> <p>Snillrika bakverk plus en rejäl dos asiatisk populärkultur resultatet kan inte bli annat än sött och sofistikerat på samma gång.</p>

-
Title:
Portionen Under Tian - Bra Mat För Dig, Din Plånbok Och Planeten
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Finns i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Hanna Olvenmark är dietist och hängiven snåljåp, och hon har en mission: att slå hål på myten om att hälsosam mat bara är till för dem som har tid, ork och framför allt pengar. I tre år har hon drivit den omåttligt populära bloggen Portionen under tian där hon visar på fördelarna med att leva snålt...
Portionen Under Tian - Bra Mat För Dig, Din Plånbok Och Planeten Bok
<p>Hanna Olvenmark är dietist och hängiven snåljåp, och hon har en mission: att slå hål på myten om att hälsosam mat bara är till för dem som har tid, ork och framför allt pengar. I tre år har hon drivit den omåttligt populära bloggen Portionen under tian där hon visar på fördelarna med att leva snålt både för plånboken, miljön och kroppen. </p><p>I kokboken Portionen under tian bjuder hon på över 50 vegetariska recept där varje portion kostar max 10 kronor. Det blir även 300-kronorsveckor med tillhörande inköpslistor och recept, samt allmänna stay cheap-tips för både storhandlingen, jobblunchen och utemiddagen. Om en med ute menar ute i naturen.</p><p></p><p></p><p></p>

-
Title:
Pizza Napoletana - Jakten På En Fulländad Napoletansk Pizza I Hemmaugn, Ombyggd Grill Och Vedugn
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Utsedd till Årets Etniska kokbok i Årets Svenska Måltidslitteratur 2016! "Det här är en kokbok du absolut vill ha i ditt kök!" Lisa Lemke, Family Living "Pizza på riktigt. Här är den äntligen, den totala guiden till den perfekta pizzan." Lantliv När vi gjorde vårt första försök att göra pizza napol...
Pizza Napoletana - Jakten På En Fulländad Napoletansk Pizza I Hemmaugn, Ombyggd Grill Och Vedugn Bok
<p> Utsedd till Årets Etniska kokbok i Årets Svenska Måltidslitteratur 2016! </p> <br/> <p> "Det här är en kokbok du absolut vill ha i ditt kök!" <br/>Lisa Lemke, Family Living </p> <br/> <p> "Pizza på riktigt. Här är den äntligen, den totala guiden till den perfekta pizzan." <br/>Lantliv</p> <br/> <p>När vi gjorde vårt första försök att göra pizza napoletana i vår egen ugn hemma hos Ville för nio år sen hade vi ingen aning om hur långt den här passionen skulle ta oss; alla pizzor vi har gjort, alla ugnar vi har byggt, alla resor till Neapel. Allt kommer ur en enda sak jakten på en fulländad pizza napoletana. Vi har prioriterat bort precis allt som inte gör vår pizza bättre.</p> <br/> <p>I stort handlar pizza napoletana om två centrala saker: degen och tillagningen i ugnen. Vår ambition är en fulländad deg. Det enda vi visste när vi började var att man skulle använda vatten, salt, jäst och mjöl. Vi har provat oss fram till den punkt vi är idag. Förutom bra deg behöver du hög temperatur och vi har testat allt från vanliga hemmaugnar till äkta napolitanska vedeldade ugnar. Vår ambition med boken är att ditt blodtryck inte ska behöva bli lika högt som vårt utan vi hoppas kunna ge dig alla svar som vi själva stångat oss blodiga för. Och klarar två helt vanliga killar, som knappt ens kunde koka potatis, av detta kan du det med.</p> <br/> <p> Pizza Napoletana ger dig degrecept och de 18 pizzarecept du behöver för att äta riktigt bra apolitansk pizza. Boken består av en uttömmande teknikdel med en konkret genomgång av hur du ska få till en optimal deg och förutsättningar utifrån din ugn eller vedeldade spis. Du får även information och fakta om vad som faktiskt händer med degen, hur värmen påverkar pizzan när du bakar den och andra bakomliggande faktorer.</p> <br/> <p> Ville Ilola och Besmir Balaj har ägnat de senaste nio åren åt napolitansk pizza. Våren 2014 öppnade de pizzerian Lilla Napoli på en övergiven parkeringsplats i Falkenberg. Fram till dess hade Ville jobbat med att installera solskydd och Besmir lagt plattor. Varje dag efter arbetet träffades de och bakade pizza, experimenterade med deg, gjorde egen mozzarella och reste på regelbundna researchresor till Neapel. Genom konstruktivt trätande kommer de hela tiden fram till nya bättre lösningar.</p> <br/> <br/> <p>"Det här är de mest besatta matnördar jag nånsin träffat."<br/>Tomas Tengby, Meny i P1</p> <br/> <p>"Det här är nördarnas nördbok."<br/>Magnus Utvik, SVT Gomorron Sverige</p> <br/> <p>"Här är en bok som borde vara en självklarhet i händerna på landets pizzabagare. Det är hög tid att utveckla pizzabakandet med tanke på svenskarnas stora förkärlek för pizza."<br/>Fastfood Magazine </p> <br/> <p>"300 sidor tjock! Och då har ändå 100 sidor inte kommit med..."<br/>Skaraborgs Allehanda </p> <br/> <p>Resultatet är inte helt olikt en forskningsrapport. Utan tvekan en av världens nördigaste pizzaböcker, toppad med 20 recept för den som älskar pizza på riktigt.<br/>MatMagasinet</p> <br/> <p>"Den totala guiden till den perfekta pizzan."<br/>Allt om Vin</p> <p>Pizza på riktigt. Här är den äntligen, den totala guiden till den perfekta pizzan.</p> Lantliv

-
Title:
Vår Kokbok
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Finns i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Vår kokbok i ny upplaga gör det enklare än någonsin att laga smakrik och färgglad mat från det svenska köket, men med inslag från hela världen. Här finns inspiration och hjälp till alla som vill äta varierat och laga bra vardagsmat, bufféer, festmiddagar, mellanmål och baka. Nya maträtter och råvar...
Vår Kokbok Bok
<p>Vår kokbok i ny upplaga gör det enklare än någonsin att laga smakrik och färgglad mat från det svenska köket, men med inslag från hela världen. Här finns inspiration och hjälp till alla som vill äta varierat och laga bra vardagsmat, bufféer, festmiddagar, mellanmål och baka. Nya maträtter och råvaror varvas med grönare varianter på gamla matklassiker. Med över 1 200 recept är detta den enda kokboken du behöver om du vill laga riktig mat från grunden. Oavsett om du nyss lärt dig laga mat eller om du är en van matlagare kommer du hitta massor av bra, noggrant genomlagade recept. Smaklig måltid!</p>

-
Title:
Portionen Under Tian- 300-kronorsveckorna
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Finns i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Hanna Olvenmark är matbloggaren och dietisten som blivit Portionen under tian med hela svenska folket.I den här boken bjuder hon på tolv säsongsinspirerade veckomenyer, en för varje månad på året, och sammanlagt över 70 goda och lättlagade gröna recept.Vad sägs om en krämig majscarbonara, grönkålsc...
Portionen Under Tian- 300-kronorsveckorna Bok
Hanna Olvenmark är matbloggaren och dietisten som blivit Portionen under tian med hela svenska folket.<br/>I den här boken bjuder hon på tolv säsongsinspirerade veckomenyer, en för varje månad på året, och sammanlagt över 70 goda och lättlagade gröna recept.<br/>Vad sägs om en krämig majscarbonara, grönkålscrépes, rökig morotspizza eller varför inte den enkla linssoppan som är klar på endast 20 minuter? Varje vecka har en färdigkomponerad inköpslista, så att du kan handla till hela veckan på en gång - och få tid och pengar över till annat!<br/><br/>Dessutom går Hanna Olvenmark igenom gruderna i säsongstänket och berättar varför det är så bra för dig, din plånbok och planeten.

-
Title:
101 Cocktails Du Måste Dricka Innan Du Dör
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Finns i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
I årets uppdaterade utgåva har vi valt att presentera ännu fler gindrinkar i samarbete med Örjan Westerlund.Bland recepten hittar du odödliga klassiker i originalrecept, som Dry Martini, Cosmopolitan och Bloody Mary, men även nyskapade, fräscha kreationer som blivit populära i New York, Paris och L...
101 Cocktails Du Måste Dricka Innan Du Dör Bok
<p>I årets uppdaterade utgåva har vi valt att presentera ännu fler gindrinkar i samarbete med Örjan Westerlund.</p><p>Bland recepten hittar du odödliga klassiker i originalrecept, som Dry Martini, Cosmopolitan och Bloody Mary, men även nyskapade, fräscha kreationer som blivit populära i New York, Paris och London.</p><p>Utöver cocktailrecepten finns handfast information om vad varje bartender med stil bör känna till om drinktyper, glasvarianter och fackuttryck. Här ges också tips om redskap, ingredienser och sådant som är bra att tänka på vid tillredning. Med andra ord finns här allt en cocktail älskare behöver veta!</p><p>OM FÖRFATTARNA</p><p>Stefan Lindström har varit bokförläggare för Grenadine i mer än 10 år och givit ut nästan 200 titlar om mat och dryck. Många har fått priser både i Sverige och internationellt. Grenadine fick priset som världens bästa dryckesbokförlag i Kina 2017 och i Paris 2013. 2020 fick Grenadine priset för att varit ett av världens bästa dryckesbokförlag de senaste 25 åren. Grenadines böcker har sålt i över 30 länder och i mer än 3 miljoner exemplar. Eliq Maranik har skrivit flera storsäljande mat- och dryckesböcker som fått priser både i Sverige och internationellt. Idag är böckerna översatta till 15 språk och utgivna i närmare 30 länder.</p>

-
Title:
Portionen Under Tian- Äta Ute
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
ATT ÄTA UTE är ett fantastiskt sätt att umgås. Särskilt om man med äta ute menar att äta sin middag ute i naturen. Med en knytis-picknick eller en enkel måltid som lagas på plats har alla råd att vara med! Det är också ett fantastiskt sätt att umgås med naturen, eller med sina egna tankar. I sin tr...
Portionen Under Tian- Äta Ute Bok
<p>ATT ÄTA UTE är ett fantastiskt sätt att umgås. Särskilt om man med äta ute menar att äta sin middag ute i naturen. Med en knytis-picknick eller en enkel måltid som lagas på plats har alla råd att vara med! Det är också ett fantastiskt sätt att umgås med naturen, eller med sina egna tankar. </p><p>I sin tredje kokbok med billig och klimatsmart mat har Hanna Olvenmark tagit fram recept som passar att antingen packa i ryggan eller som enkelt kan kokas ihop på ett stormkök för den som har ett sådant. Det blir piroger och pastasallader, one-pots och matiga crêpes. Och till efterrätt? Glass i termos förstås! Till varje recept hör en packlista, och alla måltider är som vanligt klimatberäknade och kostar max tio kronor. </p><p><i>Portionen under tian: Äta ute</i> är en bok för dig som längtar efter att komma ut i naturen till vardags. Utan vandringskängor och frystork. Förutom recept innehåller den också inspiration och tips på hur du fixar de tre P:na peppen, preppen och polarna.</p><p></p><p></p><p>Sagt om tidigare <i>Portionen under tian</i>-kokböcker:</p><p>Smakrika och roliga recept som passar både magen, plånboken och matlådan. EXPRESSEN</p><p>Definitivt en av de bästa böckerna om vegetarisk/vegansk kost! EBBAS BOKBLOGG </p><p>Underbar bok med vegetariska rätter, de är lättlagade, billiga, goda och säsongsinspirerade! LEV GRATIS, BLOGG </p><p>Helt underbar kokbok med ljuvliga bilder och riktigt bra recept. MIAS BOKHÖRNA, BLOGG</p>