Bo Kaspers Orkester

Bo Kaspers Orkester Information om Bo Kaspers Orkester

Bo Kaspers Orkester (BKO) är ett svenskt pop, jazz- och rockband som består av Bo Kasper Sundström (sång, gitarr), Fredrik Dahl (trummor), Michael Malmgren (bas) Mats Schubert (piano, keyboards, gitarr).
Gitarristen Lars Halapi var medlem i gruppen fram till 1996. BKO har spelat tillsammans sedan 1991 och har sålt över en miljon skivor. 1998 vann de en Grammis som "Årets artist".
BKO räknas till ett av Sveriges och Nordens mest hyllade liveband och bäst säljande artister[. Genren som man skapat brukar beskrivas som lätt sofistikerad med en blandning av pop, rock, jazz och latinamerikansk musik med svårmod i texter som skildrar vardag och relationer i en modern storstadsmiljö.

Bo Kasper - en skitbra kille!


Bo Kaspers Orkester är tillbaka med ny skiva. De menar själva att den kan sammanfattas med ordet kärlek! De som redan lyssnat undrar om det är kärlek till eller ifrån orkestern? Ja tack, bägge delar! Deras spelglädje har vi fått ta dela av genom åren!

Vilka skivor har du i närheten av din stereo just nu?
-Jag har äntligen sorterat upp hela min cdhärva.! Du vet förr hade man ju sin skivsamling i en enda röra, både vinylskivor och cd-skivor. Huller om buller låg de och om man hade haft fest, så kunde ju skivorna ligga i vilka fodral som helst! Min samling har i modern tid legat och skräpat i lådor och skåp i åratal och inte blivit ordentligt genomlyssnade. Speciellt de nyare skivorna.
Nu har jag äntligen köpt cd-böcker eller fodral/förvaring och fått ordning på dem.
Så nu för första gången på en evighet har jag fått ordning på mina skivor och blivit en samlare igen! Jag har fått återupptäcka min gamla skivsamling. Jag har grupperat dem i svenska artister, soul, rock, svenska band, rock 'n' roll du vet, så har man alltid dem tillgängliga!
Egentligen skulle man ansöka om en ALU-anställd som kunde lägga in allt i kartotek på datorn, för det är ju ett enormt arbete som tar enorm tid! Känslan att kunna plocka fram en speciell skiva och inte bara en låt på någon låtlista är enormt skön!
Så nu har jag återupptäckt lite gamla plattor, som tex vår saxofonist Per Texas Johansson som gjorde en fantastisk jazzplatta "Alla mina kompisar".
När man lyssnar på den får man ju den där känslan: -Tusan så bra den är, just det!
Så just precis nu håller jag på att lyssna på svenskt 90-tal, eftersom du frågar! Oddjob har ju kommit med ny platta, men den har jag inte hunnit köpa ännu, den står på inköpslistan!
Jag lyssnar alltid på: Anna Thernheim och Olle Ljungström, jag lyssnar överhuvudtaget mycket på svensk mysik. Jag lyssnar på Säkert jättemycket, och nästan bara svenskt!

Om du fick spela in en önskeskiva, men vem vill du göra den då?
-Jag spelar ju med mitt drömband!. Vi kan ha våra dispyter om detaljer, men jag skulle aldrig i livet vilja spela med något annat band. Vi har så kul när vi spelar ihop och det är väl därför som vi är kvar efter 15 år. Men visst, jag har ju tjatat på Anna Thernheim att hon skall göra en duett med Bo Kaspers. På blås fick då Peter Asplund vara, Per 'Ruskträsk' Johansson, Per 'Texas' Johansson, ja de gamla vanliga. Nisse Landgren kan få spela trombon eftersom han är en sådan fantastisk trombonist. För jag förutsätter att de skall vara levande?
Nej, svarar jag, det får vara precis hur orealistiskt som helst!
Ja, men då skall Lasse Gullin vara med också!
Med Bo Kaspers blir det ju så att vi spelar ofta med musiker vi tycker om. Bjuder vi med någon brukar de oftast tacka ja! Vilket är jättekul och förhoppningsvis för att vi är kul att lira med och att vi har många spelningar. Spelglädje och varierad musik!

Bo kaspers

Film? - Nej inte så mycket. Men boxar!
Bo Kasper köper jättemycket TV-serier, säger han kort och gott!
-Alltså, jag hinner inte se serier på ett bra sätt. Eftersom det är så svårt att styra upp att se dem, passa tider mm. Jag vet ju att den kommer på box inom ett år och jag gillar faktiskt bättre att titta på serier i box, för då kan man se ett helt avsnitt utan att bli störd när det passar en själv. Jag avskyr att låta TVn styra mina kvällar tex. Nej då håller jag mig hellre undan tills tex nya Sopranosäsongen kommer, eller Entourage som är riktigt bra. Entourage är underbar, man kan kalla mig Entouragare.
Eller som nu när det är presidentval så har jag tittat på mina gamla boxar med Vita Huset. Jag har alla!
Om Bo Kasper till äventyrs skulle se en film skulle han se La Zona, får se om jag hinner se den på bio, annars får jag köpa den för den kommer väl snart.
Jag älskar att se film och samlar film. Det finns ju så fina hemanläggningar nuförtiden, inte som bio, men nästan.
Wall E var den sista filmen jag såg på bio och den var ju jättesöt och storslagen på samma gång.
Vilken skådis skulle Bo Kasper vilja vara i vilken film.
Bo Kasper vet precis vem han i så fall skulle vilja vara! Vad heter han? Madonnas gamla snubbe!
-Sean Penn nästan vrålar jag av till Bo Kaspers glädje!
Ja Sean Penn nästan vrålar Bo Kasper tillbaka! Jag tycker han är skitbra. Han gör alltid bra filmer, är snygg, är ultracool, och är alltid med i ett bra sammanhang. Även som regissör är han skitbra, blev jätteimponerad av tex Into the Wild, skitbra!
I ett parallelluniversum är jag definitivt Sean Penn!

Jag kan bara tänka att det skulle passa Bo Kasper skitbra!

Lisa Coppage

Bo Kaspers

strong>

Bo Kaspers Orkesters hemsida

Discografi
Söndag i sängen (1993)
På hotell (1994)
Amerika (1996)
I centrum (1998)
Hittills, samling (1999)
Kaos (2001)
Vilka tror vi att vi är (2003)
Sto-Gbg, live-DVD (2004)
Hund (2006)
Bo Kaspers Orkester Live, Vega Köpenhamn, live-DVD (2007)
8 (2008)

Visste du att...
Bo tycker allt som sägs med eftertyck är skit!
Skitbra, skitroligt, skitduktig, skitkul.
Hans dialekt får det att låta fenomenalt bra.


Officiell hemsida

Mest sålda

Nytt från Bo Kaspers Orkester

CD
Bo Kaspers Orkester
23:55 2019

Fyra år har gått sedan folkkära Bo Kaspers Orkester släppte albumet "Redo att gå sönder". I höst är de tillbaka med ny musik. Deras 12:e studioalbum "23:55" släpps den 22 november och våren 2020 ger ...

Läs mer Artikelnr: 573640
Fåtal i lager
169 kr
Lägg i kundkorg Leveranstid: från 1 vardag
Mest prissänkta
Prisintervall (kr):