Svenska
Mest sålda

-
Title:
Rutiga Kokboken - Grundkokbok Med Över 1500 Recept För Stora Och Små Hushåll
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Finns i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Med nästan 1,4 miljoner sålda exemplar genom åren är Rutiga kokboken en vanlig syn i svenska kök. Noga provlagade recept, gedigen fakta, smarta tips och pedagogiska steg för steg-bilder gör boken oumbärlig i såväl studentlyan som storfamiljen. Du hittar helt enkelt det mesta du kan tänkas behöva: a...
<p>Med nästan 1,4 miljoner sålda exemplar genom åren är Rutiga kokboken en vanlig syn i svenska kök. Noga provlagade recept, gedigen fakta, smarta tips och pedagogiska steg för steg-bilder gör boken oumbärlig i såväl studentlyan som storfamiljen. Du hittar helt enkelt det mesta du kan tänkas behöva: allt ifrån hur du gör ketchup till hur du tillagar en festlig trerättersmiddag eller fixar en matig morgongröt.<br/><br/>Nu uppdateras Rutiga kokboken med veckomenyer och inköpslistor så att du lätt kan planera dina måltider. Det finns också tips på hälsosammare mat och fler bufféförslag. Några recept har tagits bort och nya lagts till. Men en sak är säker - du kommer absolut att känna igen dig.<br/><br/>Med över 1 500 recept samlade från klassiker till moderna rätter och livsmedelsfakta är Rutiga kokboken både en fantastisk kokbok och uppslagsbok.</p>

-
Title:
Matlagning På Riktigt - Våra Mest Älskade Matklassiker Lagade Utomhus
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställd från leverantör
-
Description:
Kan man laga all mat på stekhäll? Visst kan man det. I den här boken lyfter jag ut många av de absolut mest klassiska krogrätterna och husmanskosten från köket till stekhällen. För det är just vid stekhällen det blir som allra bäst. Utomhusmatlagning handlar om mer än att bara laga mat och äta. Det...
Kan man laga all mat på stekhäll? Visst kan man det. I den här boken lyfter jag ut många av de absolut mest klassiska krogrätterna och husmanskosten från köket till stekhällen. För det är just vid stekhällen det blir som allra bäst. Utomhusmatlagning handlar om mer än att bara laga mat och äta. Det är hela upplevelsen, att planera vad man ska äta, gå till affären och välja ut bra råvaror, för att sedan stå i godan ro och laga ihop något riktigt gott. Att sedan dela den glädjen med nära och kära är oslagbart. Jag får dagligen meddelanden från de som följer min Youtubekanal att jag har varit med och förändrat deras liv. Ja, det är stora ord men jag vågar påstå att det är något speciellt det här med utomhusmatlagning. Det är en ren terapi. Har du ingen stekhäll så går det naturligtvis lika bra att laga alla mina recept i den här boken inne i ditt kök. Det är också terapi på riktigt.

-
Title:
Skål Utan Alkohol
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Alkoholfritt för alla tillfällen. Om du inte kan, vill eller får dricka alkohol vad dricker du då? Är du trött på att bli serverad bubbelvatten med citronsmak när de andra skålar i champagne? Vill du veta vilken alkoholfri dryck som passar till maten? Tycker du att recept på drinkar utan alkohol ba...
Skål Utan Alkohol Bok
Alkoholfritt för alla tillfällen.<br/><br/>Om du inte kan, vill eller får dricka alkohol vad dricker du då? <br/><br/>Är du trött på att bli serverad bubbelvatten med citronsmak när de andra skålar i champagne? Vill du veta vilken alkoholfri dryck som passar till maten? Tycker du att recept på drinkar utan alkohol bara innehåller ingredienser du aldrig hört talas om? Alkoholfri sprit finns det på riktigt? <br/><br/>Under Lisbeth Ericssons första två alkoholfria år provade hon en hel del olika dryckesalternativ, vilket ledde till att hon startade ett Instagramkonto där hon testar och tipsar. I den här boken delar hon med sig av sina allra bästa drinkrecept (med ingredienser du faktiskt hittar i matbutiken), listar de godaste alkoholfria vinerna och spritsorterna, och bjuder på mängder av inspiration för dig som vill dricka alkoholfritt.<br/><br/>LISBETH ERICSSON har arbetat länge i bokbranschen. Hon växte upp i Borås men bor sedan snart 40 år i Stockholm. Hon är en kreativ person som sysslat med allt ifrån att sy kläder och renovera möbler till att måla tak och väggar. För några år sedan startade hon Instagramkontot @skal.utan.alkohol, där hon provar olika alkoholfria alternativ. Nu ger hon ut sin första bok.

-
Title:
Queen Green - Vinnare Av Sveriges Mästerkock 2025
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Det finns mängder av anledningar att äta mer grönsaker - det är bra för planeten, det är bra för kroppen och de är snygga - men i Queen Green tar Matilda Klarqvist avstamp i den roligaste anledningen: för att det är GOTT! Queen Green är en nästan vegetarisk kokbok där grönsaker är huvudråvaran i sn...
Queen Green - Vinnare Av Sveriges Mästerkock 2025 Bok
Det finns mängder av anledningar att äta mer grönsaker - det är bra för planeten, det är bra för kroppen och de är snygga - men i Queen Green tar Matilda Klarqvist avstamp i den roligaste anledningen: för att det är GOTT! Queen Green är en nästan vegetarisk kokbok där grönsaker är huvudråvaran i snacks, röror, förrätter, middagar och desserter. Med ett nyskapande tänk kring vegetariska råvaror bjuder Matilda här på allt från rödlökstarte, socca med tomat och ost, sesamdressad aubergine och majskaka med misokola.

-
Title:
Holy Smoke Bbq - Tio År Av Eld, Rök & Kött
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Ej släppt ännu
-
Description:
Under det senaste decenniet har Holy Smoke BBQ finslipat konsten att långsamt röka kött till perfektion och servera tillsammans med grymma side dishes. I den nya boken berättas både historien om hur några containrar på en skånsk åker blev en internationell BBQ-destination och bakgrunden till den am...
Holy Smoke Bbq - Tio År Av Eld, Rök & Kött Bok
Under det senaste decenniet har Holy Smoke BBQ finslipat konsten att långsamt röka kött till perfektion och servera tillsammans med grymma side dishes. I den nya boken berättas både historien om hur några containrar på en skånsk åker blev en internationell BBQ-destination och bakgrunden till den amerikanska barbecue vi älskar idag. <br/><br/>Tio år har alltså gått sedan gänget på Kullahalvön i nordvästra Skåne visade att det går att göra riktigt bra barbecue på andra platser än i Texas. Inte bara har de hängt i USA med Texas bästa pitmasters, de har också haft BBQ-eliten på plats vid de egna rökarna i Bräcke. Den nya boken innehåller, förutom uppdaterade recept på ikoniska rätter som brisket, St. Louis cut ribs och pulled pork, massor med nya recept på deras mest populära specials. <br/><br/>I omarbetade avsnitt om kött, teknik och utrustning lär du dig hemligheterna bakom veden, elden, röken och tiden – och kanske viktigast av allt: hur barbecue kan skapa en stämning som inte liknar någon annan. Alla människor dras helt enkelt till elden. <br/><br/>De två författarna lever verkligen BBQ och gav 2017 ut sin första bok.

-
Title:
Lindas Lättbakade Favoriter - Kakor, Bullar Och Matbröd
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 7 vardagar
-
Description:
Kladdkaka med kolasnittbotten, hallonpaj, chokladfudgetårta, citronkärleksmumskaka smörbullar, långpannefrallor och polarkakor ... Det finns så mycket gott att bjuda på till fikat! I sin sjunde bok har Linda Andersson samlat sina lättbakade favoritrecept från bloggen. Bjud in vännerna och njut av l...
Lindas Lättbakade Favoriter - Kakor, Bullar Och Matbröd Bok
Kladdkaka med kolasnittbotten, hallonpaj, chokladfudgetårta, citronkärleksmumskaka<br/><br/>smörbullar, långpannefrallor och polarkakor ... Det finns så mycket gott att bjuda på till fikat! I sin sjunde bok har Linda Andersson samlat sina lättbakade favoritrecept från bloggen. Bjud in vännerna och njut av lyxiga havrebollar, sockrade muffins och vit kladdkaketårta. Eller varför inte starta morgonen med fluffiga frukostfrallor? Kakor, bullar och matbröd är alltid som godast hembakat!<br/><br/><br/><br/>Lindas bakskola är en av Sveriges populäraste bakbloggar där pedagogiska steg-för-steg-bilder gör det enkelt även för nybörjaren att baka - en pålitlig bakbok för alla!

-
Title:
Min Barndoms Jul - Astrid Lindgrens Julkokbok
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 14 vardagar
-
Description:
Astrid Lindgrens berättelser har präglat de svenska drömmarna om julen, och maten spelar ofta en avgörande roll i dem. Här kommer äntligen en rikt illustrerad julkokbok utifrån hennes värld, att ständigt återvända till. Bakom recepten står Fredrik Eriksson, en av våra mest prisbelönta och rutinerad...
Min Barndoms Jul - Astrid Lindgrens Julkokbok Bok
Astrid Lindgrens berättelser har präglat de svenska drömmarna om julen, och maten spelar ofta en avgörande roll i dem. Här kommer äntligen en rikt illustrerad julkokbok utifrån hennes värld, att ständigt återvända till. Bakom recepten står Fredrik Eriksson, en av våra mest prisbelönta och rutinerade kockar.<br/><br/><em>Min barndoms jul</em> tar avstamp i pepparkaksbak med Bullerbybarnen vid första advent och sedan följer vi karaktärer, berättelser och Astrids egna traditioner genom högtiden, med tabberas och annandagskalas, fram till att Pippi avslutar firandet med en magnifik julgransplundring. På vägen bjuds vi på oemotståndliga recept på klassiska rätter och godsaker. Fokus ligger på julen i Småland under tidigt 1900-tal, i Katthult, Bullerbyn och Junibacken och framför allt Astrids eget barndomshem Näs. Men här finns också plats för avstickare till Saltkråkan, Bråkmakargatan och Dalagatan i Stockholm, där Astrid levde större delen av sitt liv. Måltidshistorikern Richard Tellström bidrar med kulturhistoriska texter om julmat och traditioner.<br/><br/>Även mer okända berättelser om och av Astrid Lindgren återfinns här, liksom flera personliga texter där hon skriver om julen: "Min barndoms jul var den rödaste, gladaste, mest ljustindrande och pepparkaksdoftande jul man kan begära, en hederlig gammaldags jul så som den firades överallt i bondehemmen för inte så otroligt länge sedan. Att berätta om den är som att ramsa upp vilken gammal julberättelse som helst, allt det där med slakt och korvstoppning och byk och brygd och bak och hämta julgran i skogen och sätta upp julkärvar åt sparvarna och gå runt i de små stugorna med smakbitar av julmaten. Jag försäkrar att det var som en gammal julberättelse alltihop."<br/><br/>Boken är rikt illustrerad med bilder ur böckerna, privata foton ur Astrid Lindgrens arkiv samt nytagna mat- och miljöbilder på ett Näs i julskrud.<br/><br/><br/><br/>Astrid Lindgren är en av våra mest älskade författare. Fredrik Eriksson är en av Sveriges mest erfarna kockar och krögare. Han driver Långbro värdshus och restaurangen på Nationalmuseum, är gastronomisk rådgivare åt Nobelstiftelsen och har varit involverad i matutvecklingen på Astrid Lindgrens värld.
Utvalt - Svenska
Vilda Drinkar (nyutgåva)
Utsedd till Årets bästa drinkbok 2022 av Måltidsakademien. Nu med fler recept och nytt somrigt omslag!Sedan urminnes tider har vi använt vilda växter för att ge maten extra smak och näring och för at...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt