Svenska
Mest sålda

-
Title:
Det Vilda Smörgåsbordet
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 7 vardagar
-
Description:
Vinnare av Måltidsakademins pris 2023 i kategorin: "À la Carte - Best Chef Books" samt 3:e plats iGourmand Cookbook Awards 2023 i kategorin Best Photography! Smörgåsbord är lika med fest! I boken "Det vilda smörgåsbordet" bjuder mästerkockarna Gert Klötzke och Niclas Wahlström på viltbuffé. Här fin...
Vinnare av Måltidsakademins pris 2023 i kategorin: "À la Carte - Best Chef Books" samt<br/><br/>3:e plats iGourmand Cookbook Awards 2023 i kategorin Best Photography!<br/><br/><br/><br/>Smörgåsbord är lika med fest!<br/><br/><br/><br/>I boken "Det vilda smörgåsbordet" bjuder mästerkockarna Gert Klötzke och Niclas Wahlström på viltbuffé. Här finns mängder av recept på allt det goda från skog och sjö, som grönsaker, svamp och bär ur den svenska floran och fisk från insjöar och Östersjön. Alla sorters viltkött tillagas på en mängd sätt för att ta tillvara så mycket som möjligt av viltet. Mer klimatsmart kan det inte bli, än att använda våra fantastiska lokala råvaror.<br/><br/><br/><br/>Kockarna delar också sina bästa tips på hur man saltar, gravar och röker mat, beskriver hur man gör korv och paté eller lägger in sill och ger förslag på rätter för de olika turerna på ett smörgåsbord.<br/><br/><br/><br/>Bjud på en handfull smårätter eller duka upp till kalas. Välkommen till ett vilt smörgåsbord - med guldkant!

-
Title:
Vinter Hos Wood - En Kokbok Från Höstmörkrets Inträde Till Vårljusets Återkomst
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 14 vardagar
-
Description:
Mat med omtanke - för regniga tisdagar i november, för en avslappnad jul, ett vackert nyår och en social men plånboksvänlig start på det nya året. En bok för den som vill göra den mörka årstiden ljusare, varmare och oändligt mycket godare. Sofia Woods vinterbok låter både högtider och vardag sprida...
Vinter Hos Wood - En Kokbok Från Höstmörkrets Inträde Till Vårljusets Återkomst Bok
<div><br/><br/>Mat med omtanke - för regniga tisdagar i november, för en avslappnad jul, ett vackert nyår och en social men plånboksvänlig start på det nya året. En bok för den som vill göra den mörka årstiden ljusare, varmare och oändligt mycket godare.<br/><br/>Sofia Woods vinterbok låter både högtider och vardag sprida ljus i mörkret och inleds när höstrusket tagit sitt definitiva grepp om oss, i en mysig allhelgonamiddag. Hon fortsätter via kyliga dagar när tiden är knapp, till advent, jul och nyår på vägen mot vårljuset. Här samsas recept med tips och tankar om dekorationer och dukningar. Lika mycket som författaren älskar att göra advent i hem och kök njuter hon av att städa bort julen och låta hemmet och matsedeln göras redo för våren.<br/><br/>Sofia Woods värld, som känns igen från hennes debut <em>Chez Wood</em>, är ombonad och välkomnande, sinnlig och genomtänkt. Recepten är förvånansvärt enkla men otroligt goda. Här blandas mestadels vegetariskt med en del fisk och skaldjur samt enkla veganska rätter.<br/><br/>Det här blir något mer än en julkokbok, även om den rymmer en mängd advents- och julrecept, det är en vinterbibel att återvända till år efter år.<br/><br/><br/><br/><div><br/><br/><br/><br/><br/></div><br/><br/><br/><br/><br/></div>

-
Title:
Monikas Vardagsmat
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Monika Ahlberg beskriver sin nya bok Monikas vardagsmat som en blandning mellan Vogue och Hennes & Mauritz. Hon förklarar det så här: "Vi har alla gjort ruskigt snygga fynd på H&M, med plagg som vi sedan upptäckt skulle platsa i Vogue. Och detta oftast helt utan ansträngning eller större hål i plån...
Monikas Vardagsmat Bok
Monika Ahlberg beskriver sin nya bok <I>Monikas vardagsmat</I> som en blandning mellan Vogue och Hennes & Mauritz. Hon förklarar det så här:<br/> "Vi har alla gjort ruskigt snygga fynd på H&M, med plagg som vi sedan upptäckt skulle platsa i Vogue. Och detta oftast helt utan ansträngning eller större hål i plånboken. Jag vägrar att se vardagsmaten som tråkig, trist och tidskrävande. För mig är den snarare rolig, vacker och snabb. Jag vill att maten ska smaka lördag fastän det är måndag och att den ska kunna lagas helt utan större ansträngning."<br/> <I>Monikas vardagsmat</I> innehåller över 200 recept och mängder av praktiska tips som underlättar i vardagsköket. Nästan ingen av rätterna tar mer än en halvtimme att göra, med några få undantag som helstekt kyckling, lammstek och rostbiff som behöver sin timme i ugnen. Och som man sedan också kan skapa fantastiska restmiddagar av.<br/> I boken ryms allt från den klassiska falukorven och de välbekanta köttbullarna till de lenaste fiskfärsbollarna. Här finns också spännande fågelrätter, nya förslag till pastamåltider och mycket, mycket mer. Gemensamt för alla rätter är att de på Monikas eget vis är lätt- och snabblagade samtidigt som de blir till en fröjd för både öga och gom.<br/> Ta med Monikas praktiska och festliga kokbok hem så blir det lätt lördag hela veckan!<br/><br/> MONIKA AHLBERG startade i början 1990-talet den stora kokbokstrenden i Sverige med Rosendals trädgårdscafé och är sedan dess en av Sveriges stora matprofiler. <I>Monikas vardagsmat</I> är hennes sextonde kokbok och ett nytt, efterlängtat praktverk i genren. Förutom att Monika syns och hörs regelbundet i media, håller hon föredrag och kurser, är ambassadör för Sveriges mathantverkare, anlitas i matjuryer, skapar recept för hemkörda matkassar och driver en blogg med över 500 000 besökare i månaden. Monika har dessutom vunnit utmärkelser från både Måltidsakademien och Gourmand World Cookbook Awards.

-
Title:
Chez Wood - En Kokbok För Vardag, Vila Och Fest
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 7 vardagar
-
Description:
Den här boken vill upphöja våra vardagliga och högtidliga stunder och göra dem vackrare och varmare. Boken står på tre ben - vardagen, festen och vilan - och tar ett helhetsgrepp om dem alla. Här hittas de oemotståndliga recepten, det dukade bordet och tankar om måltidens betydelse: som energigivar...
Chez Wood - En Kokbok För Vardag, Vila Och Fest Bok
Den här boken vill upphöja våra vardagliga och högtidliga stunder och göra dem vackrare och varmare. Boken står på tre ben - vardagen, festen och vilan - och tar ett helhetsgrepp om dem alla. Här hittas de oemotståndliga recepten, det dukade bordet och tankar om måltidens betydelse: som energigivare, som mötesplats, som kärlekshandling.<br/><br/>Ett ledord är omsorg, och den kan visas i såväl vardagsmiddagar med tre ingredienser och festliga högtider med extra allt, som i stunder av paus och återhämtning. Måltiderna kan hjälpa oss att mötas, fira och varva ner, och Sofia Wood visar hur hon gör för att lyfta varje stund vid matbordet.<br/><br/>Allting som hon gör tar hon sig an med estetisk fingertoppskänsla, omtanke och medvetenhet. Recepten är enkla men raffinerade, sinnliga och anpassningsbara. Det handlar om omsorg om råvaror och detaljer mer än komplicerade moment. Allting bottnar i hållbarhet - på flera olika plan - och en tro på att detaljerna gör hela skillnaden.

-
Title:
Regional Matkultur - Terroir I Matlandet Sverige
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Smak, lukt och synintryck är viktiga ifråga om mat och måltid. Allt viktigare är också berättelserna om matens ursprung. Somligt är bara närodlat. Regional matkultur handlar om starkare samband än så om kulturella kopplingar mellan maten och platsen. Att njuta en Kalix löjromssnitt på korntunnbröd ...
Regional Matkultur - Terroir I Matlandet Sverige Bok
Smak, lukt och synintryck är viktiga ifråga om mat och måltid. Allt viktigare är också berättelserna om matens ursprung. Somligt är bara närodlat. Regional matkultur handlar om starkare samband än så om kulturella kopplingar mellan maten och platsen. Att njuta en Kalix löjromssnitt på korntunnbröd på Seskarö, slompannkaka med nävgröt i Forshaga, rabarberpaj i Flen eller äggakaka i på åsbohönsägg och Linderöd äppelfläsk i Hässleholm är unika upplevelser just där. Med berättelserna om kulturen bakom är dessa rätter där upplevelser i samma klass som ett glas champagne i Champagnedistriktet. Regional matkultur är ett sätt att se på mat som passar lika bra på lyxkrogen som på pizzerian runt hörnet. Martin Ragnars bok är ett pionjärverk som prövar otrampade stigar, skriver matforskaren Håkan Jönsson. Martin Ragnar är forskare och författare med breda kunskaper från lingvistik till processindustri till matkultur. 2013 utgav han boken Svensk ostkultur.

-
Title:
Mer Om Livet Och Smakerna På Smultrongården
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Mer Om Livet Och Smakerna På Smultrongården [Bok / Halvklotband]
Mer Om Livet Och Smakerna På Smultrongården Bok
Mer Om Livet Och Smakerna På Smultrongården [Bok / Halvklotband]

-
Title:
Swedish Kitchen Stories - Recipes, Culture And Tradition
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
For many Swedes, nothing beats being able to make use of fresh local produce all year round. And dipping into the culture behind traditional Swedish dishes is something close to our hearts, with every mealtime imparting a sense of community and heritage. The now world famous fika is just one exampl...
Swedish Kitchen Stories - Recipes, Culture And Tradition Bok
For many Swedes, nothing beats being able to make use of fresh local produce all year round. And dipping into the culture behind traditional Swedish dishes is something close to our hearts, with every mealtime imparting a sense of community and heritage. The now world famous fika is just one example of this. Join us as we delve into the best of Swedish cuisine for every season, embracing a mix of authentic classics and recipes with a fresh twist. If you ve ever wondered how to eat like a Swede all year round, here s how!<br/><br/>Gourmand Awards är världens största kokbokstävling sedan 1995. Swedish kitchen stories blev vinnare i kategorin Bästa översatta kokbok i den svenska tävlingen 2020-11-25.<br/><br/>"Recepten och beskrivningarna är lätta att följa tillsammans med vackra foton. Författaren och matstylisten Louise Bondebjer vill uppmuntra till att använda arvegods och finporslin som oftast får stå i skåpen, vilket ger bildmaterialet ett mervärde med både klassiskt och gammalt porslin. Svenska klassiker fungerar väl som introduktion till husmanskost och för den med nyvaknat intresse för svensk mat. Helhetsbetyg: 4." BTJ, häfte 15/21 Charlotte Berglund
Utvalt - Svenska
Skärgårdssommar - Matbok Från Havsbandet
I Viveca Stens populära deckare är Sandhamn i Stockholms skärgård platsen för ond, bråd död. I verklighetens skärgård inbjuder sommaren till glatt umgänge och läcker mat.Här tar Viveca Sten med oss p...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt