Svenska
Mest sålda

-
Title:
Vår Kokbok
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Vår kokbok gavs ut första gången 1951 och har sedan dess blivit en av Sveriges mest populära kokböcker. Det är inte konstigt, för det är grundkokboken som har allt! Här hittar du både våra klassiska husmansrätter och nyare matinfluenser från hela världen. Den innehåller massor av snabba vardagsmidd...
Vår Kokbok Bok
<em>Vår kokbok</em> gavs ut första gången 1951 och har sedan dess blivit en av Sveriges mest populära kokböcker. Det är inte konstigt, för det är grundkokboken som har allt! Här hittar du både våra klassiska husmansrätter och nyare matinfluenser från hela världen. Den innehåller massor av snabba vardagsmiddagar, festmåltider och bufférätter liksom frukostar, mellanmål, mat- och kaffebröd samt ett kapitel om hur man syltar och saftar. Sist men inte minst en rejäl faktadel med bland annat näringslära, råvaruinformation och matlagningstermer.<br/><br/>Den här jubileumsutgåvan har inte bara ett glänsande yttre, utan också 150 nya recept och cirka 60 nya bilder. Det ekologiska och gröna säsongstänket poängteras ytterligare med ett säsongshjul, där du får inspiration och tips om vilka recept som passar bäst att göra just nu. Med över 1 000 recept är detta den enda kokboken du behöver.

-
Title:
Matlagning På Riktigt - Våra Mest Älskade Matklassiker Lagade Utomhus
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Kan man laga all mat på stekhäll? Visst kan man det. I den här boken lyfter jag ut många av de absolut mest klassiska krogrätterna och husmanskosten från köket till stekhällen. För det är just vid stekhällen det blir som allra bäst. Utomhusmatlagning handlar om mer än att bara laga mat och äta. Det...
Kan man laga all mat på stekhäll? Visst kan man det. I den här boken lyfter jag ut många av de absolut mest klassiska krogrätterna och husmanskosten från köket till stekhällen. För det är just vid stekhällen det blir som allra bäst. Utomhusmatlagning handlar om mer än att bara laga mat och äta. Det är hela upplevelsen, att planera vad man ska äta, gå till affären och välja ut bra råvaror, för att sedan stå i godan ro och laga ihop något riktigt gott. Att sedan dela den glädjen med nära och kära är oslagbart. Jag får dagligen meddelanden från de som följer min Youtubekanal att jag har varit med och förändrat deras liv. Ja, det är stora ord men jag vågar påstå att det är något speciellt det här med utomhusmatlagning. Det är en ren terapi. Har du ingen stekhäll så går det naturligtvis lika bra att laga alla mina recept i den här boken inne i ditt kök. Det är också terapi på riktigt.

-
Title:
Vår Kokbok Vego
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Finns i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Nu låter vi Vår kokbok vegan flytta in i Vår gröna kokbok och därmed byter den titel. I Vår kokbok vego finns dels lakto-ovo-vegetariska recept, med mjölkprodukter och ägg, dels veganska recept. Vår kokbok vego är en grundkokbok som är till för alla, oavsett om du vill äta mer grönt, hjälpa din ton...
Vår Kokbok Vego Bok
Nu låter vi <em>Vår kokbok vegan</em> flytta in i <em>Vår gröna kokbok</em> och därmed byter den titel. I <em>Vår kokbok vego</em> finns dels lakto-ovo-vegetariska recept, med mjölkprodukter och ägg, dels veganska recept. <em>Vår kokbok vego</em> är en grundkokbok som är till för alla, oavsett om du vill äta mer grönt, hjälpa din tonåring att laga mat utan kött eller varit vegetarian länge och behöver få inspiration till nya smaker.<br/><br/>Under de senaste åren har den gröna matlagningen definitivt landat i det allmänna medvetandet och är idag mycket mer integrerat i vårt tänkande kring mat. Det är numera självklart att en grönsak kan spela huvudrollen lika bra som kött eller fisk. Husmanskost och favoriter som tacos och våfflor blir minst lika goda i växtbaserade varianter och i matbutikerna finns ett stort utbud av vegetabiliska produkter.<br/><br/><em>Vår kokbok vego</em> innehåller runt 400 recept, varav 50 är nya, för alla tillfällen: enkla vardagsrätter, festmat, tillbehör, mellanmål och frukostar, sötsaker och bröd. Fyra symboler talar om vilka recept som är lakto-ovo-vegetariska, veganska, glutenfria och snabba att göra - för att du lätt ska hitta rätt. Näringslära och fakta om olika livsmedel finns förstås också, samt ett säsongshjul som ger dig bra koll på när olika grönsaker, frukter och bär är i säsong.<br/><br/>Det är enkelt, inspirerande och gott att laga mat med <em>Vår kokbok vego</em>. Välkommen till vår sköna gröna värld!

-
Title:
Airfryer-kokboken - Snabbt, Hälsosamt Och Läckert
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Airfryern - en av våra mest populära köksmaskiner! Här kommer recepten vi behöver. 101 utprovade och testade recept. Här finns recepten och metoderna som behövs för att du ska lyckas med din airfryer. Maxa användningen; allt från snacks och luftfriterat, till kött, kyckling, vegetariskt och fiskrät...
Airfryer-kokboken - Snabbt, Hälsosamt Och Läckert Bok
<p>Airfryern - en av våra mest populära köksmaskiner! Här kommer recepten vi behöver. </p><p>101 utprovade och testade recept. Här finns recepten och metoderna som behövs för att du ska lyckas med din airfryer. Maxa användningen; allt från snacks och luftfriterat, till kött, kyckling, vegetariskt och fiskrätter. Här finns såklart även bakning och desserter.</p><p>En airfryer har låg energiförbrukning och maten blir krispig och smakrik med en lägre mängd fett än vid stekning och ugnstillagning.</p><p></p><p><b>Jenny Tschiesche</b> är känd som "The Lunchbox Doctor". Hon har hittills givit ut fem kokböcker. Hon har ett instagramkonto som heter @lunchboxdoctor. Jenny håller workshops på arbetsplatser, sportklubbar och skolor för att berätta om vetenskapen bakom hälsosamma matvanor och hur du kan laga näringsrik och god mat. Hennes mål är att ge andra möjlighet att göra de bästa valen av mat och dryck för att stödja sin egen hälsa, välbefinnande och för att optimera prestanda. Hon är skribent för flera tidningar; The Guardian, The Mail, The Express och Top Santé.</p>

-
Title:
Stora Kaffeboken
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
BTJ ger Stora kaffeboken högsta betyg "Enastående" och skriver: "Stora kaffeboken är en välskriven bibel över vår mest älskade dryck, och ett måste för kaffeälskare och kulturhistoriskt intresserade läsare." Maria Bennmalm BTJ Stora kaffeboken tar oss med i en visuell och lärorik upplevelse där kaf...
Stora Kaffeboken Bok
<i>BTJ</i> ger <i>Stora kaffeboken</i> högsta betyg "Enastående" och skriver: "Stora kaffeboken är en välskriven bibel över vår mest älskade dryck, och ett måste för kaffeälskare och kulturhistoriskt intresserade läsare." Maria Bennmalm <i>BTJ</i><i></i><br/><br/><i>Stora kaffeboken</i> tar oss med i en visuell och lärorik upplevelse där kaffets hela framställningsprocess, historia, kultur och smakvärld beskrivs på djupet, både av författaren och av experter från hela världen. Den beskriver kaffets 800 aromer och smaker, rostningen, malningen och mycket mer. Det är en resa från böna till kopp. En oumbärlig bok om kaffe, helt unik i sin omfattning!<br/><br/>Resan börjar med kaffebönans väg från frö till planta och vi lär oss om olika sorters bönor; var de kommer ifrån och vilka karakteristiska drag och smaker de har. Vi får också följa med på en resa till kaffeproducerande länder över hela världen och lära oss mer om produktion och förädling av kaffe. <br/><br/>Boken berättar om olika kaffekulturer i världen, de olika sätten kaffe kan tillagas på och hur smakerna kan komma fram på bästa sätt. Boken avslutas med läckra kafferecept och historiska nedslag och anekdoter om kaffe.<br/><br/><b>Donald Boström</b> är en svensk journalist, fotograf, bokformgivare och författare. Donald Boström är mest känd för sina skildringar av Israel-Palestina-konflikten. Han har även gett ut flera kokböcker, bland andra<i> Mat för gudar</i> och Lasse Kronérs bok <i>80 väldigt goda mackor</i>. Boström mottog K.W. Gullers stipendium av Nordiska museet.

-
Title:
Lyckomat
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Maten vi äter kan inte bara göra oss starkare och friskare. Ny forskning visar att den också kan ge oss en lyckligare vardag, bättre relationer, minskad stress och till och med ett längre liv. Och dessutom: hur vi äter maten verkar spela en avgörande roll för hur vi mår.I boken Lyckomat gräver jour...
Lyckomat Bok
<p>Maten vi äter kan inte bara göra oss starkare och friskare. Ny forskning visar att den också kan ge oss en lyckligare vardag, bättre relationer, minskad stress och till och med ett längre liv. Och dessutom: hur vi äter maten verkar spela en avgörande roll för hur vi mår.</p><p>I boken Lyckomat gräver journalisten och författaren Therésia Franklin sig igenom den senaste forskningen om vad och hur vi bör äta för att leva längre och lyckligare. På resan får vi stifta bekantskap med uråldrig japansk matfilosofi, lära oss italienska måltidshemligheter, ta del av visdom från 100-åringarna i de blåzonerna och möta en av världens ledande tarmforskare. Vi bjuds även på över 60 recept på lättlagade vardagsrätter till dagens alla mål designade för att skapa sann matglädje. </p><p></p><p><b>Therésia Franklin</b> är journalist och konstvetare och har bland annat arbetat som magasin- och tv-redaktör. Hennes senaste bok <i>Lyckomanualen - 11 steg till ett lyckligare liv</i> kom i augusti 2023 och hon har tidigare skrivit ett flertal hyllade kokböcker. <i>Lyckomat</i> är hennes sjunde bok på Votum. </p><p><b>Josefin Casteryd</b> är fotograf och bildredaktör och har tidigare fotat böckerna <i>Sött från förr</i> och <i>Julens söta saker</i>.</p>

-
Title:
Ris
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Finalist till Cajsa Warg-priset Årets kokbok "En kokbok som borde finnas i alla kök." Allers Arroz, fried rice, sushi, tahdig, onigiri, jollof, biryani, nasi goreng, mejadra, risotto, jambalaya och paella. Ris är många gånger inte bara ett tillbehör utan en hel rätt. Beroende på vilken sort du anvä...
Ris Bok
<strong>Finalist till Cajsa Warg-priset Årets kokbok</strong> <br/><br/>"En kokbok som borde finnas i alla kök."<br/><em><strong>Allers</strong></em> <br/><br/>Arroz, fried rice, sushi, tahdig, onigiri, jollof, biryani, nasi goreng, mejadra, risotto, jambalaya och paella. Ris är många gånger inte bara ett tillbehör utan en hel rätt. <br/><br/>Beroende på vilken sort du använder får du olika typer av smakupplevelse – det kan vara sticky, krämigt, luftigt, krispigt, nötigt, parfymerat eller klibbigt. Dessutom tar riset upp smak av både kryddor och buljong på ett unikt sätt under tillagningen. <br/><br/>Runt om i världens alla kök hittar du olika typer av ris. Basmati, jasmin, sticky rice, rundkornigt, arborio, carnaroli, bomba, svart, brunt och rött ris. Under många år har de stora risfälten massproducerat ris, men på senare tid har små regenerativa risodlare börjat tänka om och man försöker nu hitta nya lösningar för att minska klimatpåverkan och lyfta smaken och de uråldriga kultursorterna. <br/><br/>I boken kan du läsa om olika typer av rissorter som finns i världen, odling, historia och om en resa till risodlingar i norra Italien. Bokens 90-tal recept bygger alla på ris. Inget ris – ingen rätt. <br/><br/><strong>Tove Nilsson</strong> har tidigare gett ut <em>Ramen</em>, <em>Thai hemma</em>, <em>Ägg – recept & teknik</em> och <em>Soda, lemonad & snacks</em>. Förutom att skriva kokböcker arbetar hon som matstylist och kock i TV4:s Nyhetsmorgon. Tove driver också den uppskattade mat- och odlingspodden <em>Jordkommissionen</em> med kollegan Lotta Lundgren. <br/><br/>................................... <blockquote> <br/><br/>fantastisk djupdykning i risrätter från hela världen. <br/><br/>VEGO <br/><br/>Tove Nilsson är tillbaka med en ny gastronomisk djupdykning och denna gång är det ris som står i fokus, både bildligt och bokstavligt talat. <br/><br/>Nöjesguiden <br/><br/>Alla recept har tydliga tillagningsanvisningar och åtföljs av personliga tips och introduktioner till rätten. (...) Ris är en inspirerande kokbok med genomarbetade recept där man även förstår hur viktig råvaran är för stora delar av jordens befolkning eftersom recepten har så många olika kulturella influenser. <br/><br/>BTJ <br/><br/>... bokens 90 recept är en resa att minnas och ha till hands. Extra plus i kanten för den alltid eminente Roland Perssons inbjudande bildvärld. <br/><br/>Gourmet <br/><br/>Det är en oerhörd bok. <br/><br/>Martina Thun, RIX FM <br/><br/><span dir="ltr" role="presentation">I boken</span> <span dir="ltr" role="presentation">Ris</span> <span dir="ltr" role="presentation">har Tove Nilsson samlat all kunskap </span><span dir="ltr" role="presentation">och de bästa tipsen och recepten som </span><span dir="ltr" role="presentation">får dig att njuta av ris på nya vis.</span> <br/><br/><span dir="ltr" role="presentation">Matmagasinet</span> </blockquote> <br/><br/> <br/><br/><strong>Vinnare i kategorin <em>Bästa foto</em> i Årets Svenska Måltidslitteratur 2023.</strong>
Utvalt - Svenska
Kan man laga all mat på stekhäll? Visst kan man det. I den här boken lyfter jag ut många av de absolut mest klassiska krogrätterna och husmanskosten från köket till stekhällen. För det är just vid st...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt