Mat & Dryck
Toppsäljare
-
Title:
Choklad, Praliner Och Andra Godsaker
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Boken är fylld av recept på praliner, godis, småkakor, mjuka kakor och desserter som alla har choklad som grundingrediens.De många recepten har som utgångspunkt att det ska vara enkelt att hemma i det egna köket göra succé med frestande och smakrika chokladbakverk.Förutom avsnitt om chokladhistoria...
Choklad, Praliner Och Andra Godsaker Bok
Boken är fylld av recept på praliner, godis, småkakor, mjuka kakor och desserter som alla har choklad som grundingrediens.<br/><br/>De många recepten har som utgångspunkt att det ska vara enkelt att hemma i det egna köket göra succé med frestande och smakrika chokladbakverk.<br/><br/>Förutom avsnitt om chokladhistoria, chokladbönor och chokladtillverkning så innehåller boken praktiska tips om temperering, doppning och garnering samt vilka verktyg du behöver för att lyckas. Här finns också många handfasta råd - särskilt chokladpraliner kräver en hel del fix och trix.<br/><br/>Choklad & praliner och andra godsaker är en färgstark och inspirerande bak- och dessertbok som vänder sig till glada hemmabagare och hemmakonditorer.<br/>Illustrerad med fotografier som inbjuder till choklad kalas.<br/><br/>Om författaren:<br/>Eliq Maranik har skrivit ett flertal storsäljande mat- och dryckesböcker som fått priser både i Sverige och utomlands. Idag är böckerna översatta till fjorton språk och finns utgivna i tjugosex länder. Hennes motto är att en efterrätt ska vara en upplevelse för såväl öga som gom.
-
Title:
Birgittas Bästa Julkakor
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
För några år sedan fick jag ett litet häfte i min hand där en bekant till mig skrivit en upplevelse för varje månad. För december skrev hon så här: "Så slutligen årets sista månad. Då drar jag mig gärna till minnes barndomens berikande december. Bland annat de stora julkalasens tid, oförglömliga up...
Birgittas Bästa Julkakor Bok
<p>För några år sedan fick jag ett litet häfte i min hand där en bekant till mig skrivit en upplevelse för varje månad. För december skrev hon så här: "Så slutligen årets sista månad. Då drar jag mig gärna till minnes barndomens berikande december. Bland annat de stora julkalasens tid, oförglömliga upplevelser. Efter att ha varit i den stora ladugården så var det dags för det stora långbordet med allsköns kakor i mängder. Från spettekaka, tårtor, vetekransar och minst 12 sorters kakor."<br/><br/>Än idag känner nog många igen sig i de orden. Julen och dess högtider är starkt förknippade med vissa specifika kakor och bakverk. Sådana vi bara bakar då och som vi är måna om att de ska vara desamma, år efter år - annars blir det ingen "riktig jul". Farmors struvor, rullrånen, korintkakorna, mosters nötkakor eller kanske de där pepparkakorna, de som blir godare än alla andra.<br/>Klassiska julkalas är något Birgitta Rasmusson är uppväxt med på hemmagården i Ljungskile, och hon har förvaltat sina kunskaper väl och genom åren samlat på sig recept till bakverk som alla har sin alldeles egen berättelse.<br/>I <em>Birgittas bästa julkakor</em> har hon valt ut recept till julens favoriter: allt från adventskaffet och uppesittarkvällen till självaste julafton och nyårskalaset.<br/>Boken innehåller även råd om vad som är bra att veta när du bakar kakor. Felsök - vad hände? _ och går det att rädda. Samt historia om dukning och de traditioner vi har runt julens kaffekalas. Varför äter vi egentligen just pepparkakor och lussebullar?<br/><br/>BIRGITTA RASMUSSON är idag en välkänd bakprofil från det populära tv-programmet <em>Hela Sverige bakar</em>. Ända sedan Birgitta började på Ica Provkök på 1980-talet har hon arbetat med både bak- och kokböcker, framför allt med klassikern <em>Sju sorters kakor</em>. På Lind & Co har hon tidigare utkommit med <em>Birgittas bästa - Favoritrecepten till det svenska fikat</em> (2014, 2016).<br/></p><p></p><p>"Denna nya bok är juligt illustrerad både i bilder och dukning. [...] Mitt i boken, före tårtor och bakelser, ges fiffiga baktips."</p><p>Birgitta Önnerfält, BTJ</p>
-
Title:
Ketosnacks - Mättande Och Energitäta Mellanmål
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Ej släppt ännu
-
Description:
Gör egna välsmakande och kolhydratsnåla snacks från grunden!Här finns mängder av utsökta snacks att testa som innehåller mycket fett och lite kolhydrater. I boken hittar du både söta och matiga mellanmål, alla gjorda på ketovänliga ingredienser såsom avokado, choklad och nötter. 30 recept med steg ...
Ketosnacks - Mättande Och Energitäta Mellanmål Bok
<p>Gör egna välsmakande och kolhydratsnåla snacks från grunden!</p><p>Här finns mängder av utsökta snacks att testa som innehåller mycket fett och lite kolhydrater. I boken hittar du både söta och matiga mellanmål, alla gjorda på ketovänliga ingredienser såsom avokado, choklad och nötter. </p><p>30 recept med steg för steg-instruktionerna och kompletta listor på näringsämnen. Recepten är framtagna för att du ska hålla uppe energin hela dagen. Testa och njut!</p><p><b>Heather Thomas</b> är matkritiker och redaktör samt författare av flera bästsäljande hälso- och kokböcker. Hon har arbetat inom många organisationer för kvinnohälsa, och bidragit till tidskrifter om mat och hälsa både i Storbritannien och USA.</p>
-
Title:
Frederik Zälls Bästa Såser, Röror, Krämer, Fonder & Klassiker
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
En delikat bok om det delikata mellan köttet och potatisen, mellan hamburgaren och brödet, mellan laxen och tortillan - SÅSEN!I den här boken har Frederik Zäll valt att samla några av sina absoluta favoriter. Både klassiker i egen tappning och specialare som Fredrik hittat under alla sina resor gen...
Frederik Zälls Bästa Såser, Röror, Krämer, Fonder & Klassiker Bok
<p>En delikat bok om det delikata mellan köttet och potatisen, mellan hamburgaren och brödet, mellan laxen och tortillan - SÅSEN!</p><p>I den här boken har Frederik Zäll valt att samla några av sina absoluta favoriter. Både klassiker i egen tappning och specialare som Fredrik hittat under alla sina resor genom framförallt USA, men även Europa och Asien.</p><p>I vissa kretsar har kanske "Bea" fått ett skamfilat rykte, men såsen - Den äkta varianten - Sauce Bearnaise, är ju magiskt god. Tillsammans med till exempel en ruskigt fin köttbit är det svårslaget. Även andra klassiker som Sauce Mousseline, Hollandaise & Espagnole hittar man tillsammans med både klassiska och annorlunda krämer och röror. Här finns även några enkla fonder som sätter grunden till den perfekta grytan, såsen eller soppan.</p><p><b>Frederik Zäll</b> är en mångsysslare av rang. Hans band <b>Eskobar</b> släpper under 2020 sitt sjunde album och har turnerat världen runt sedan 1999. Frederik har skrivit otaliga kokböcker och med storsäljarna <b>Stora Grytboken</b> (Årets Svenska Måltidslitteratur 2017 - Måltidsakademien) och <b>Grilla & Rök</b> (Årets Svenska Grillbok 2019 World Gourmand Cook Book Awards) som riktigt fina höjdpunkter. Utöver kokböckerna har Frederik skrivit och illustrerat barnbokstrilogin <b>Drakarnas land</b>. Han har jobbat många år på TV4 Nyhetsmorgon, haft matlagningsprogram på SVT Barnkanalen och ligger bakom <b>Svinninge Ölkompani</b>. Under 2020 öppnades hans första restaurang <b>Zäll s Smokehouse</b> i Åkersberga.</p>
-
Title:
Vår Tid Är Nu - Mat, Människor Och Möten På Djurgårdskällaren 1955-1965
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Nu kommer del 2 av boken "Vår tid är nu - Mat, människor och möten på Djurgårdskällaren 1955-1965" den är kopplad till säsong 2 av SVT-serien "Vår tid är nu" som sänds under hösten 2018.I boken fortsätter man att djupdyka i den mat och recept som visas eller skymtar förbi i tv-serien, bland annat j...
Vår Tid Är Nu - Mat, Människor Och Möten På Djurgårdskällaren 1955-1965 Bok
<p> Nu kommer del 2 av boken <i>"Vår tid är nu - Mat, människor och möten på Djurgårdskällaren 1955-1965" </i>den är kopplad till säsong 2 av SVT-serien <i>"Vår tid är nu" </i>som sänds under hösten 2018.</p><p>I boken fortsätter man att djupdyka i den mat och recept som visas eller skymtar förbi i tv-serien, bland annat julmeny, nyårssupé, Bella Italia - italiensk afton, påskmeny och kondis-meny.</p><p>Precis som i den första boken varvas recepten av featureartiklar som kopplar till tiden då tv-serien utspelar sig. Exempelvis arkitektu/design (H55, Vällingby, Virr varr), kondis/fika, arbetskraftsinvandring, charterresande/semester/vägkrogar.</p><p>Recepten är inspirerade av sin tid och varsamt uppdaterade. En del nya rätter har fötts under resan, men skulle lika gärna ha funnits då.</p><p>Mycket nöje och smaklig måltid! </p><p>Säsong 1 av Vår tid är nu (1945-1950) gjorde succé när den visades hösten 2017 med ca 2 miljoner tittare per avsnitt. </p>
-
Title:
Vår Tid Är Nu - Mat, Människor Och Möten På Djurgårdskällaren 1945-1950
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Detta är en berättelse som tar avstamp på fredsdagen 1945 och följer sedan det svenska folkhemmets utveckling. Boken är kopplad till SVT:s stora dramasatsning som visas i SVT med start oktober 2017.Restaurang Djurgårdskällaren drivs av familjen Löwanders som slåss om makten för verksamheten. Man ha...
Vår Tid Är Nu - Mat, Människor Och Möten På Djurgårdskällaren 1945-1950 Bok
Detta är en berättelse som tar avstamp på fredsdagen 1945 och följer sedan det svenska folkhemmets utveckling. Boken är kopplad till SVT:s stora dramasatsning som visas i SVT med start oktober 2017.<br/><br/>Restaurang Djurgårdskällaren drivs av familjen Löwanders som slåss om makten för verksamheten. Man har tagit dåtidens maträtter och lagat dem för dagens smaklökar med tillgång på råvaror och modern teknik. Recepten är inspirerade av sin tid och varsamt uppdaterade. En del nya rätter har fötts under resan, men skulle lika gärna kunna ha funnits då. Lika viktig som maten är i boken, är också de fördjupande texter med koppling till människorna, tiden och maten i tv-serien, tex<br/>- Maträtter - hur klassikerna fick sina namn.<br/>- Ransonering och svarta börsen.<br/>- Myter bakom maträtter.<br/><br/>Utöver dessa fakta inslag så innehåller boken ca 60 recept.
-
Title:
52 Whisky Du Måste Dricka Innan Du Dör
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
En av våra mest sålda whiskyböcker kommer här i en rejält uppdaterad nyutgåva. Denna utgåva har nära trettio nya sorter som omsorgsfullt analyserats och valts ut under Örjan Westerlunds sensoriska lupp. Till antalet en ny sort i veckan. Till innehållet whisky som osar torvrök, ler honungssött mot s...
52 Whisky Du Måste Dricka Innan Du Dör Bok
<p>En av våra mest sålda whiskyböcker kommer här i en rejält uppdaterad nyutgåva. </p><p>Denna utgåva har nära trettio nya sorter som omsorgsfullt analyserats och valts ut under Örjan Westerlunds sensoriska lupp. Till antalet en ny sort i veckan. Till innehållet whisky som osar torvrök, ler honungssött mot smaklökarna eller är knäckiga som knastrig crème caramel. Här finns gyllene droppar att njuta av på eftermiddagen och efter middagen. </p><p>52 whisky du måste dricka innan du dör ger shoppingtips för varje vecka. Du finner presenter till både dig själv och dina vänner. </p><p>Boken ger dig en fast punkt i tillvaron när Systembolagets hyllor tycks oöverskådliga och då taxfree-shopen på färjan gungar. Boken täcker in klassiker och nyheter, både för nyfrälsta och ärrade whiskydrickare.</p><p>Träffsäkra och underhållande smak- och doftomdömena ger både alldagliga smaknoter som smörkola och torvrök, men även många som urartar till sensoriska höjder av bildäck, bullar, brûlée och banandoftande bakelit. </p><p>Urvalet är från världens alla destillerande hörn. Utrymme finns för egna kommentarer. Fördjupning som avslutning i en faktarik ABC-del. Här är kort och gott massor av whisky att avnjuta i lugn och ro, eller vänners stimmiga sällskap. Skål och god läsning! </p><p>OM FÖRFATTAREN</p><p>Örjan Westerlunds 52 tidigare böcker om whisky, bourbon, öl och gin finns utgivna på 10 språk i 23 länder, och är sålda i mer än en halv miljon exemplar. Föregångaren 101 whisky du måste dricka innan du dör har sålt i stora upplagor sedan 2009. Örjan Westerlunds Bourbon & American Whiskey vann pris som världens bästa whiskybok 2017, och han belönades 2019 för sina ljudböcker om whisky hos Storytel. Örjan Westerlund har arrangerat hundratals whisky- och ölprovningar, och medverkat som whiskydomare för Stockholm Beer & Whisky Festival och som sensorisk bedömare av kryddsprit och rom hos V&S Group. </p>
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt