Mat & Dryck
Toppsäljare

-
Title:
Paletas- Pinnglass På Latinamerikanskt Vis
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Paletas är pinnglass på latinamerikanskt vis: enkla att göra, lätta att variera, och med perfekt konsistens!I boken Paletas: pinnglass på latinamerikanskt vis finns en lång rad recept på isglass, fruktglass, mjölkglass och vegansk glass. Här finns så klart de klassiska smakerna som jordgubb, citron...
Paletas- Pinnglass På Latinamerikanskt Vis Bok
Paletas är pinnglass på latinamerikanskt vis: enkla att göra, lätta att variera, och med perfekt konsistens!<br/><br/>I boken <i>Paletas: pinnglass på latinamerikanskt vis</i> finns en lång rad recept på isglass, fruktglass, mjölkglass och vegansk glass. Här finns så klart de klassiska smakerna som jordgubb, citron, choklad och pistasch men också lite annorlunda kombinationer som ingefära med sesamfrön, avokado med mörk choklad eller brynt smör och majs. Boken innehåller även grundrecept och inspiration till hur du själv kan experimentera fram dina egna smakkombinationer och favoriter. Och förstås tips till det bästa glasskalaset!<br/><br/>Recepten i denna bok går snabbt och lätt att göra och de kräver inga avancerade maskiner och verktyg. Du ska kunna tillfredsställa ditt glassbehov utan att behöva stå i köket i timmar. Det är lätt och läskande gott, vi lovar!<br/><br/>Maria Borda är antropolog och författare till fem böcker, främst inom föräldraskap och födande. Maria har sina rötter i Bolivia och har tidigare drivit en restaurang i Bolivia.

-
Title:
Sju Sorters Kakor - Sveriges Bästa Recept På Klassiska Bakverk Och Nya Favoriter
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Sju sorters kakor behöver kanske ingen närmare presentation. Boken kom ut första gången 1945 och med noggrannhet, varsam hand och stor kompetens har boken redigerats flera gånger och lotsats in i vår tid. Den här utgåvan har uppdaterats med ett antal nya recept och bilder, och innehåller massor av ...
Sju Sorters Kakor - Sveriges Bästa Recept På Klassiska Bakverk Och Nya Favoriter Bok
<em>Sju sorters kakor</em> behöver kanske ingen närmare presentation. Boken kom ut första gången 1945 och med noggrannhet, varsam hand och stor kompetens har boken redigerats flera gånger och lotsats in i vår tid. Den här utgåvan har uppdaterats med ett antal nya recept och bilder, och innehåller massor av tips för lyckade bak, en praktisk omvandlingstabell, baklexikon och ett register där du lätt hittar glutenfria recept, julkakor, snabba kakor samt bakverk utan nötter och mandel.<br/><br/><em>Sju sorters kakor</em> behåller det bästa och uppdaterar med det nya samtidigt som vi känner igen våra klassiska kakor, vackra tårtor och långpannefavoriterna. Boken är ett unikt stycke bakverkshistoria som aldrig har tappat greppet om sina följare.

-
Title:
Sommarmat - Sill, Fisk & Skaldjur - Frederik Zälls Bästa
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Sommarmat ett stort ord med väldigt god innebörd. Fisk med lite extra fokus på sill tillsammans med skaldjur är ju något av det bästa som finns. Krämiga och klara sillar, strömming, krabba, lax och även tips på rökta räkor och tillbehör därtill. En bok fylld av värmande sommarbilder och framförallt...
Sommarmat - Sill, Fisk & Skaldjur - Frederik Zälls Bästa Bok
<p>Sommarmat ett stort ord med väldigt god innebörd. Fisk med lite extra fokus på sill tillsammans med skaldjur är ju något av det bästa som finns. </p><p>Krämiga och klara sillar, strömming, krabba, lax och även tips på rökta räkor och tillbehör därtill. En bok fylld av värmande sommarbilder och framförallt Sommarmat!</p><p>Livsnjutaren, Musikern, TV-kocken, Designern, Krögaren & Författaren Frederik Zäll har i denna bok samlat sina allra bästa tips som förgyller sommarmiddagen. Vi får med oss klassiker som Klassisk Senapssill, Löksill, Skaldjurscrêpes, Bellmansströmming & Rökta räkor, men även en hel del andra inspirerande rätter som till exempel Krabbtartar, Whiskysill, Ost- & Räkfyllda Kronärtskocksbottnar och Lingonsill. Välkommen till en Sommar i bokformat! </p><p>Om Författaren:</p><p>Frederik Zäll har skrivit närmre 30 storsäljande kokböcker och vunnit pris för Årets Svenska Matlitteratur av Måtidsakademien. Hans böcker har även vid hela tre tillfällen nominerats i World Gourmand Cookbook Awards. Frederik har synts frekvent som kock i TV4 Nyhetsmorgon, varit programledare för SVTs Överraskningen, är gitarrist/pianist i bandet Eskobar, författat barnbokstrilogin Drakarnas Land, designar kockknivar och köksredskap för varumärket Satake och driver krogen Zälls Smokehouse på en pråm i Åkers Kanal, Åkersberga. </p>

-
Title:
Vår Tid Är Nu - Mat, Människor Och Möten På Djurgårdskällaren 1945-1950
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Detta är en berättelse som tar avstamp på fredsdagen 1945 och följer sedan det svenska folkhemmets utveckling. Boken är kopplad till SVT:s stora dramasatsning som visas i SVT med start oktober 2017.Restaurang Djurgårdskällaren drivs av familjen Löwanders som slåss om makten för verksamheten. Man ha...
Vår Tid Är Nu - Mat, Människor Och Möten På Djurgårdskällaren 1945-1950 Bok
Detta är en berättelse som tar avstamp på fredsdagen 1945 och följer sedan det svenska folkhemmets utveckling. Boken är kopplad till SVT:s stora dramasatsning som visas i SVT med start oktober 2017.<br/><br/>Restaurang Djurgårdskällaren drivs av familjen Löwanders som slåss om makten för verksamheten. Man har tagit dåtidens maträtter och lagat dem för dagens smaklökar med tillgång på råvaror och modern teknik. Recepten är inspirerade av sin tid och varsamt uppdaterade. En del nya rätter har fötts under resan, men skulle lika gärna kunna ha funnits då. Lika viktig som maten är i boken, är också de fördjupande texter med koppling till människorna, tiden och maten i tv-serien, tex<br/>- Maträtter - hur klassikerna fick sina namn.<br/>- Ransonering och svarta börsen.<br/>- Myter bakom maträtter.<br/><br/>Utöver dessa fakta inslag så innehåller boken ca 60 recept.

-
Title:
Frederik Zälls Bästa Lergrytor & Långkok
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Matlagning i lergryta är en uråldrig tradition med anor långt bortom 1970-talets svenska kokböcker. Det är en fenomenal tillagningskonst som utvecklats under flera tusen år och som idag används i kök världen över. Livsnjutaren och kokboksförfattaren Frederik Zäll guidar dig här bland lergrytor och ...
Frederik Zälls Bästa Lergrytor & Långkok Bok
Matlagning i lergryta är en uråldrig tradition med anor långt bortom 1970-talets svenska kokböcker. Det är en fenomenal tillagningskonst som utvecklats under flera tusen år och som idag används i kök världen över. <br/><br/>Livsnjutaren och kokboksförfattaren Frederik Zäll guidar dig här bland lergrytor och gjutjärnspannor för att visa på långkokets många fördelar - maträtter som är hälsosamma, smakrika och framförallt enkla att lyckas med. <br/><br/>Bokens färgsprakande och delikata recept hämtar inspiration från matkulturer runt om i världen, däribland det svenska. Välj och vraka bland mustiga grytor, ugnsbakade stekar. Boken är praktiskt indelad i kapitel för fågel, fisk, vegetariskt, fläskkött, nötkött och vilt. <br/><br/>Frederik Zäll har skrivit närmre 30 storsäljande kokböcker och vunnit pris för Årets Svenska Matlitteratur av Måtidsakademien. Hans böcker har även vid hela tre tillfällen nominerats i World Gourmand Cookbook Awards. Frederik har synts frekvent som kock i TV4 Nyhetsmorgon, varit programledare för SVT s Överraskningen, är gitarrist/pianist i bandet Eskobar, författat barnbokstrilogin Drakarnas Land, designar kockknivar och köksredskap för varumärket Satake och driver krogen Zäll s Smokehouse på en pråm i Åkers Kanal, Åkersberga

-
Title:
52 Viner Du Måste Dricka Innan Du Dör
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Här har författaren och sommelieren Andreas Kjörling samlat sina favoriter från vinvärldens alla hörn. Kärleken till Italien lyser igenom vinvalen som alla är återgivna med smakbeskrivningar, serveringsförslag och utrymme för egna anteckningar. Vinerna i boken är sorterade från lätta till kraftiga ...
52 Viner Du Måste Dricka Innan Du Dör Bok
<p>Här har författaren och sommelieren Andreas Kjörling samlat sina favoriter från vinvärldens alla hörn. Kärleken till Italien lyser igenom vinvalen som alla är återgivna med smakbeskrivningar, serveringsförslag och utrymme för egna anteckningar. </p><p>Vinerna i boken är sorterade från lätta till kraftiga för att göra den så lättanvänd som bara möjligt. Ljusa lätta viner i början och tunga fylliga viner i slutet. Det är bara att bläddra, välja och korka upp! </p><p>Juryn i den internationella mat- och dryckesboktävlingen Gourmand Awards för 2024 har utsett "52 Viner"till vinnare i Sverige bland mat- och dryckesböcker i kategorin "vinguider", boken är nu med i den internationella finalen i Gourmand Awards för att tävla om att bli bäst i världen, finalen går av stapeln den 8:e november 2024 i Shanghai.<br/></p><p>Andreas Kjörling är Sommelier och författare. Hans karriär I gastronomins värld började för ett kvarts sekel sedan på en krog i Uppsala. Idag har Andreas mer än två decennier bakom sig som mycket uppskattad föredragshållare och skribent inom både gastronomi och individuell hållbarhet. När Andreas inte ägnar sig åt vinets värld är han doktorand i Arbetshälsovetenskap vid Högskolan i Gävle. Han driver även byrån Cognoscenti AB med fokus på coachning, utbildning och produktion av text, tal och bild. Gastronomi, balans och individuell hållbarhet är ledord i allt Andreas gör. Läs mer på www.cognoscenti.se </p>

-
Title:
Sommar På Burk
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
"En receptsamling som fint ersätter de gamla slitna sylta och safta-böckerna ... Lockande att bläddra i och själv sätta igång." BTJSommar på burk innehåller närmare 100 recept som kan varieras med sommarens smaker och dina egna. Detta är en ny reviderad upplaga med fler recept och nytt avsnitt om f...
Sommar På Burk Bok
<i>"En receptsamling som fint ersätter de gamla slitna sylta och safta-böckerna ... Lockande att bläddra i och själv sätta igång." BTJ</i><br/><br/><i>Sommar på burk</i> innehåller närmare 100 recept som kan varieras med sommarens smaker och dina egna. Detta är en ny reviderad upplaga med fler recept och nytt avsnitt om fermentering.<br/><br/>Fermentering är en lika enkel som urgammal konserveringsmetod som tar lite tid men det är mest väntetid, eftersom själva processen sköter sig i stort sett själv. Här finns recept och tips på hur man ska gå till väga.<br/><br/>Därtill vackra bilder, fakta, kuriosa, ett urval självplockställen och de bästa sylta- och safta in-tipsen. En bok som verkligen inspirerar till att ta till vara naturens rikedomar.<br/><br/><b>Innehåll:</b> Fermenteringar, safter, sylter, inläggningar, marmelader, geléer, vinäger, pickles och likörer <br/><br/><b>Bär och frukter: </b>Björnbär, blåbär, havtorn, grönsaker, hallon, jordgubbar, krusbär, plommon, päron, rabarber, vinbär, äpplen<br/><br/><b>ÅSA SWANBERG</b> och <b>MALOU HOLM</b> har tidigare gjort prisbelönta böcker som <i>Smaker från Saltå Kvarn</i> och <i>Mat att äta minst en gång i livet</i>.
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt