Mat & Dryck
Toppsäljare

-
Title:
Köksalmanack 2026
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Ej släppt ännu
-
Description:
Vad ska vi äta till middag? Köksalmanack har alltid svaret! I denna kombinerade kokbok och almanacka hittar du förslag på årets alla måltider med hundratals läckra, lättlagade och säsongsanpassade recept. I årets utgåva bjuds du på allt från modern husmanskost och smakrika rätter från Indien till l...
Köksalmanack 2026 Bok
Vad ska vi äta till middag? Köksalmanack har alltid svaret! I denna kombinerade kokbok och almanacka hittar du förslag på årets alla måltider med hundratals läckra, lättlagade och säsongsanpassade recept. I årets utgåva bjuds du på allt från modern husmanskost och smakrika rätter från Indien till läckra bakverk med kola och bröd från hela världen. Dessutom inspirerande krönikor, artiklar och gott om plats för egna anteckningar!

-
Title:
Hemmets Almanacka - Underbara 2026
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Ej släppt ännu
-
Description:
En bibel för hemmets skötsel, att hålla i handen för ett härligare år! Clara Lidström, Sveriges största bloggare, släpper nu sin sjuttonde bok i ordningen. Efter succén med Hemmets almanacka som publicerades hösten 2025 fortsätter Clara med ytterligare samarbete med formgivaren Lotta Kühlhorn och g...
Hemmets Almanacka - Underbara 2026 Bok
<i><b>En bibel för hemmets skötsel, att hålla i handen för ett härligare år! </b></i><br/><br/>Clara Lidström, Sveriges största bloggare, släpper nu sin sjuttonde bok i ordningen. Efter succén med<i> Hemmets almanacka </i>som publicerades hösten 2025 fortsätter Clara med ytterligare samarbete med formgivaren Lotta Kühlhorn och gör nu kommande års moderna version av klassikern <i>Husmoderns Almanack</i>. <br/><br/>Boken hämtar inspiration från de teman som redan utgör stommen i Claras populära blogg. Det är folkbildande, inspirerande, vackert, gott, roligt och med en härlig gör-det-själv-anda! Claras unika signum är att ta mormorsgenerationens kunskap och föra in den i modern tid! <br/><br/>Årets veckor får varsitt eget uppslag i boken, där det utöver en vanlig kalender i år finns ännu fler prisvärda, vardagsrecept som hela familjen gillar. Clara lägger stort fokus på smarta knep för tunna plånböcker och hur man skapar vardagslyx för en billig peng. <br/><br/>Som hur man smart kan tvätta mattor i pudersnö, organisera kylen, vårda sina kläder och minska matsvinnet. Sådant som en modern människa behöver kunna - men kanske inte längre kan eller känner sig helt säker på hur man gör. <br/><br/>Projekten och recepten följer årstidernas skiftningar. I januari när plånboken är tunn ligger fokus på billig mat och smarta knep för att sänka levnadskostnaderna. Vid påsk blir det buffémat men också pyssel och härliga dekorationer. Under sommaren lär man sig grilla, göra sommartårtor och ta rätt på bären. Och under hösten handlar det om att äta klimatsmart och i säsong.<br/><br/><br/><b><u>Ur innehållet</u></b> <br/><br/>- Gör en ansiktsmask av det som finns i skafferiet.<br/>- Så gör du frukostgröten mer mättande.<br/>- Ordna en hederlig spelkväll med familjen eller vännerna. Många bibliotek lånar ut sällskapsspel, ifall du vill prova något nytt.<br/>- Lyckas med din novemberkaktus.<br/>- Midsommartårtan som räcker till många. <br/>- Ta rätt på äpplena och gör gelé, äppeldrinkar och kakor.<br/>- Frisksporta och ta del av de Fritidsbanker som finns där man gratis kan låna alltifrån skridskor till pulkor, skidor och badmintonracket.<br/>- Samla vännerna, gör knytis och fixa en riktig pysselkväll där ni kan laga kläder eller skapa tillsammans.<br/>- Ekonomiska men goda recept som inspirerar till att äta och leva klimatsmart.<br/>- Rolig fakta från Bondepraktikan samt fakta om alltifrån internationella kvinnodagen till första maj och den första lagstadgade semestern.<br/>- Prepping och beredskap - kunskaper för ett tryggt hem. <br/><br/><br/><br/><b>Clara Lidström</b>, Sveriges största bloggare, är fotograf, folkbildare och författare till ett antal böcker som rör matlagning, inredning och hemmets skötsel. Läs mer på underbaraclaras.se. Hennes senaste mycket uppskattade böcker är Nu bakar vi, Underbara vinter, Hemmets almanacka underbara 2025 samt Claras kakbok.

-
Title:
Fredagsdrinken - Ni Kanske Undrar Vad Fredagsdrinken Är?
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Ej släppt ännu
-
Description:
Fredagsdrinken - lika gott, lite billigare!Magnus Ugglas "Fredagsdrinken" har varit ett fenomen på sociala medier i många år, och är en självklar start på helgen för många. I den här boken har vi samlat de allra bästa - och ibland överraskande - drinkarna, från givna klassiker till nya favoriter. F...
Fredagsdrinken - Ni Kanske Undrar Vad Fredagsdrinken Är? Bok
Fredagsdrinken - lika gott, lite billigare!<br/><br/><br/><br/>Magnus Ugglas "Fredagsdrinken" har varit ett fenomen på sociala medier i många år, och är en självklar start på helgen för många. I den här boken har vi samlat de allra bästa - och ibland överraskande - drinkarna, från givna klassiker till nya favoriter. Fredagsdrinken bjuder på recept, tips och några personliga betraktelser av Magnus Uggla själv. Inget är svårt, det mesta är gott och alltihop får fredagskänslan att gå i taket. Skål!

-
Title:
Från Grunden Med Systrarna Eisenman - Allt Ifrån Marmelad Och Ketchup Till Kimchi Och Mozzarella.
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Ej släppt ännu
-
Description:
Längtar du efter att fylla kylen och skafferiet med vackra burkar med inlagda grönsaker, kryddblandningar, såser och mycket mer? Många av våra vanligaste matvaror kan du faktiskt göra själv. Vad sägs till exempel om hemgjord mascarpone eller egen tacokrydda? I systrarna Eisenmans nya stora kokbok f...
Från Grunden Med Systrarna Eisenman - Allt Ifrån Marmelad Och Ketchup Till Kimchi Och Mozzarella. Bok
Längtar du efter att fylla kylen och skafferiet med vackra burkar med inlagda grönsaker, kryddblandningar, såser och mycket mer? Många av våra vanligaste matvaror kan du faktiskt göra själv. Vad sägs till exempel om hemgjord mascarpone eller egen tacokrydda? I systrarna Eisenmans nya stora kokbok får du cirka 500 recept på alltifrån grönsaksinläggningar och kryddblandningar till chutney, ketchup, surdegsbröd, såser, fonder, yoghurt, nötsmör, ostar, korvar, flingor, snacks, glass och mycket mer. Och allt finns dessutom i många olika varianter. Många av recepten är enkla och går snabbt att göra, andra tar lite mer tid och kräver en större arbetsinsats. Och vill du ha en riktig utmaning, kanske göra din egen cheddarost till jul eller din egen lufttorkade skinka till charktallriken, hittar du även dessa recept i boken. Att laga mat från grunden innebär också hälsovinster eftersom du slipper alla onödiga tillsatser som finns i många hel- och halvfabrikat - dessutom skonar du vår miljö. Ytterligare ett plus är att det du har lagat själv ofta blir både billigare och godare än det du köper färdigt i butiken.<br/><br/><br/><br/>Måltidsakademien i Grythyttan har utsett Från grunden till årets bästa måltidskategori alla kategorier med motiveringen: "Landets aspirerande mathantverkare har fått sin heliga skrift. Om man vill frambringa ost, kimchi, marmelad, snacks, läsk eller torka kött - allt finner man i detta vackra verk. Sällan har en grundkokbok varit mindre grund och mera grundlig."

-
Title:
Chili + Umami - Genvägen Till Roligare Hemmamatlagning
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Ej släppt ännu
-
Description:
Chili + umami är smaken av spänning och tröst. Det är en bergochdalbanefärd – och en trygg hand att hålla i de brantaste backarna. Kombinationen är så kraftfull att den får nya neurokemiska kopplingar att bildas i hjärnan och nästan all annan mat att blekna i jämförelse. Kanske är det därför ...
Chili + Umami - Genvägen Till Roligare Hemmamatlagning Bok
Chili + umami är smaken av spänning och tröst. Det är en bergochdalbanefärd – och en trygg hand att hålla i de brantaste backarna. Kombinationen är så kraftfull att den får nya neurokemiska kopplingar att bildas i hjärnan och nästan all annan mat att blekna i jämförelse. Kanske är det därför varenda chiliätande kultur har sina versioner. Från thailändsk pad kra pao och portugisisk piripiri via italiensk-amerikansk spicy rigatoni vodka till koreansk buldakkyckling. <br/><br/>I <em>Chili + umami</em> lär du dig att laga både klassiker och fusionrätter. Och hur du gör de magiska kondiment som blixtsnabbt förvandlar tråkig vardagsmat till något beroendeframkallande. <br/><br/><strong>Jonas Cramby</strong> är journalist och författare till böcker som Texmex från grunden, Mackor, ¡Taco loco! och Kinamat varje dag. Det här är hans tionde kokbok och den som bäst speglar hur han själv lagar mat hemma.

-
Title:
150 Favoritrecept
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Ej släppt ännu
-
Description:
När Markus Aujalay lagar mat framför kameran drar han stor publik. Många är de som vill lära sig laga mat just sådär som Markus gör: proffsigt, med bra råvaror men utan krångel.I den här boken finns de allra bästa recepten från Markus Youtube-kanal.Här finns rätter med fågel, kyckling och fisk i fo...
150 Favoritrecept Bok
När Markus Aujalay lagar mat framför kameran drar han stor publik. Många är de som vill lära sig laga mat just sådär som Markus gör: proffsigt, med bra råvaror men utan krångel.I den här boken finns de allra bästa recepten från Markus Youtube-kanal.<br/><br/>Här finns rätter med fågel, kyckling och fisk i fokus, men även soppor, pastarätter, såser och efterrätter, samt allt du behöver för ett lyckat julbord. För enkelhetens skull finns en QR-kod vid varje recept, som leder dig direkt till det tillhörande klippet.<br/><br/>*<br/><b>Markus Aujalay</b> har gjort i princip allt en kock kan göra: jobbat på stjärnkrogar, själv drivit flera prisbelönta restauranger, vunnit Årets Kock (samt Årets gröna kock och Årets viltkock), gett ut flera uppskattade kokböcker, lagat mat i otaliga tv-program och under många år suttit i juryn för tv-programmet <i>Sveriges Mästerkock</i>.

-
Title:
Jul Med Guldkant
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Ej släppt ännu
-
Description:
Jul med Guldkant är fylld med smaker, dofter och julstämning när mästerkocken Catarina König bjuder in till en magisk december och en oförglömlig jul. Här hittar du allt från adventsmingel med festliga tilltugg och lyxiga drinkar till julbak med hembakta bröd, frallor, bullar och klassiska julkakor...
Jul Med Guldkant Bok
Jul med Guldkant är fylld med smaker, dofter och julstämning när mästerkocken Catarina König bjuder in till en magisk december och en oförglömlig jul. Här hittar du allt från adventsmingel med festliga tilltugg och lyxiga drinkar till julbak med hembakta bröd, frallor, bullar och klassiska julkakor. Julbordet får en extra guldkant med både traditionella rätter i ny tappning och spännande tillskott som fräscha sallader, nya sillfavoriter och julens kanske godaste köttbullar. Självklart avslutas det hela med ljuvliga desserter som kommer att imponera på vänner och familj, som en krämig saffransparfait med varma hallon och en len crème brûlée med kanel och kardemumma. Jul med Guldkant bjuder in till en jul full av smak, värme och festlig njutning. En bok att återvända till, år efter år!<br/><br/><br/><br/>CATARINA KÖNIG är matbloggare, TV-kock och kokboksförfattare. Resan in i matvärlden började på allvar 2016 när Catarina vann Sveriges Mästerkock, en upplevelse som förändrade hennes liv. År 2020 gick hon även segrande ur all-star säsongen Decenniets mästerkock. Catarina vill att vardagen skall förgyllas med de små, men betydelsefulla sakerna - god mat, fint vin, en uppfriskande promenad eller kvalitetstid med familjen. Filosofin har lett henne till att författa sex kokböcker.
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt