Kraftwerk

Kraftwerk
Information om Kraftwerk

Kraftwerk (efter det tyska ordet för "kraftverk") är en inflytelserik musikgrupp inom den elektroniska och experimentella musiken. Gruppen grundades i Düsseldorf, Tyskland omkring 1970 och är fortfarande verksam.

Kraftwerk grundades ursprungligen av Ralf Hütter och Florian Schneider. De träffades 1967 på en improvisationskurs på Düsseldorfs musikkonservatorium och kom att starta bandet Organisation tillsammans med ett antal musiker. Bandet spelade in albumet Tone Float och kom att turnera och spela på en mängd festivaler och liknande. I ett övergångsperiod kallade de sig ibland för Organisation och ibland för Kraftwerk. I och med att duon blev tillfrågad att göra ett TV-framträdande i oktober 1973 för programmet Aspekte i kanalen ZDF hyrde Ralf och Florian slagverkaren Wolfgang Flür som i programmet gjorde sin debut med bandet.

Året därefter kom deras stilbildande album Autobahn, där Ralf, Florian och Wolfgang förstärktes av musikern Klaus Roeder på gitarr och fiol. Den nedkortade singelversionen av titelspåret Autobahn blev en stor försäljningssuccé vilket resulterade i att de 1975 gav sig ut på en lång turné som bland annat tog dem till USA. Medlemmar i bandet under denna turné var förutom Ralf, Florian och Wolfgang även den unge musikern Karl Bartos. Väl tillbaka efter den långa turnén, gick de in i sin studio i Düsseldorf, Kling Klang Studio, och spelade in den dystopiska och mörka skivan Radioaktivität. Titelspåret blev en stor hit i Frankrike och de genomförde ett antal konserter 1976 i Europa och då främst i Frankrike, Nederländerna och Storbritannien.

1977 och 1978 gavs de två albumen Trans Europa Express och Die Mensch-Maschine ut. Dessa anses, tillsammans med Computerwelt från 1981, av många vara höjdpunkten på bandets karriär.

Källa: Wikipedia

Mest sålda

Senaste skivan av Kraftwerk

Live In Köln Sartory Saal March 1975
Vinyl LP
Beställningsvara
249:-
Lägg i kundkorg Skickas inom 7-14 vardagar