Terése Karlsson
Mest sålda
![Korean Bbq](https://media.ginza.se/Images/item_img_150/716481.jpg)
-
Title:
Korean Bbq
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
”Cramby är en trendsättare även denna gång.” Umeå Tidning "Cramby komplicerar inte tillvaron och enkel fläsksida kan konkurrera med fulländad wagyubiff. Det handlar om skön avslappnad samvaro med klara inslag av zen och mindfulness. Cramby har s...
Korean Bbq Bok
<p>”Cramby är en trendsättare även denna gång.” <em>Umeå Tidning</em></p> <p>"Cramby komplicerar inte tillvaron och enkel fläsksida kan konkurrera med fulländad wagyubiff. Det handlar om skön avslappnad samvaro med klara inslag av zen och mindfulness. Cramby har skrivit ett antal böcker om mat och jag undrar om inte den här kompletta guiden till koreansk bbq är den allra smakrikaste."<em>BTJ</em></p> <p>Hade det funnits någon rättvisa i världen, och om rätterna bara hade haft lite mindre krångliga namn, skulle koreanska grillrätter som samgyupsal och bo ssam varit den nya fredagstacon vid det här laget. Koreansk bbq går nämligen snabbt att förbereda men lång tid att äta. Det är också en oerhört social form av matlagning där ett gäng munsbitar kött förbereds och serveras med en massa enkla, grönsaksbaserade smårätter som sedan grillas på små bordsgrillar av gästerna själva. Köttet virar man in i små salladswraps – ssams – som tillsammans med ris, kimchi och en fermenterad chilisås kallad ssamjang stoppas i munnen samtidigt som man dricker iskall öl och leker superfåniga koreanska dryckeslekar.</p> <p>Koreansk BBQ är helt enkelt något av det godaste och trevligaste som finns, därför var det självklart attge ut den här boken som består av ett utdrag ur <em>Japansk grillning</em> som utökats, reviderats och kompletterats med ännu mer goda grillrätter. I ett 20-tal nya recept lär vi oss allt från att göra egen kkakdugi, rättikskimchi, och fritera den perfekt frasiga koreanska kycklingen till hur man gör koreanska salladslökspannkakoreller avslutar grillmåltiden med någon av de koreanska grytorna kimchi jjigae eller doenjang jjigae – som även är underbart umamistinn tröstemat en kulen söndagskväll i november.</p>
![Capellagårdens Kokbok - Platsen, Människorna Och Maten](https://media.ginza.se/Images/item_img_150/684627.jpg)
-
Title:
Capellagårdens Kokbok - Platsen, Människorna Och Maten
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Vinnare av Årets Svenska Måltidslitteratur, kategorin Livsstil! Capellagårdens kokbok presenterar recept för magen och för livet; en vacker volym om mat som berättar om mycket mer än enbart receptens innehåll. Capellagården i Vickleby på Öland är en magisk plats, en legendarisk skola för konsthantv...
Capellagårdens Kokbok - Platsen, Människorna Och Maten Bok
<i>Vinnare av Årets Svenska Måltidslitteratur, kategorin Livsstil!</i><br/><br/><i>Capellagårdens kokbok</i> presenterar recept för magen och för livet; en vacker volym om mat som berättar om mycket mer än enbart receptens innehåll.<br/>Capellagården i Vickleby på Öland är en magisk plats, en legendarisk skola för konsthantverk och trädgårdskunskap. De många husen ligger under vår och sommar inbäddade i de stora lövträdens och de rika odlingarnas grönska. Hit dras ungdomar från hela världen och studerar keramik, textil, snickeri och odling. De lever, bor och arbetar med lärare, konstnärer, konsthantverkare och trädgårdsmästare. Sedan skolan grundades 1958 har tusentals människor utbildats här och med sig i bagaget har de sedan haft en helhetssyn på tillvaron.<br/><i>Capellagårdens kokbok</i> skildrar denna helhet och det är ingen tillfällighet att boken skrivits, fotograferats och formgivits av personer som själva återfinns i denna unika miljö. Här odlas ekologiskt i imponerande skala. Grönsaker, sallad, rotfrukter, örter och frukter serveras helst i det egna köket och tillagas av skickliga kockar. Dagligen lagas och bakas uppskattade rätter till alla på skolan, även till hungriga gäster. Boken presenterar ett rikt och välsmakande utbud av recept, alltifrån kockarnas favoriter till de gästande konsthantverkarnas. <i>Capellagårdens kokbok</i> är en lika lockande som vacker bok att inspireras av.<br/><br/>I boken möter läsaren framstående lärare/konsthantverkare på Capellagården som berättar om sitt arbete och sin relation till skolan, därtill presenterar de något eget favoritrecept, som t.ex. Kennet Williamsson, berömd keramiker, maträtterna årstidsvis. Stina Lundén svarar för texten. Idé och form står Linda Zetterman och Johan Ekelund för. Skolans rektor Bodil Anjar har skrivit förordet.
Utvalt - Terése Karlsson
Korean Bbq
”Cramby är en trendsättare även denna gång.” Umeå Tidning "Cramby komplicerar inte tillvaron och enkel fläsksida kan konkurrera med fulländad wagyubif...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt