Svenska
Mest sålda
-
Title:
Åre - Mat, Dryck Och Skidåkning
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Åre - Mat, Dryck Och Skidåkning [Bok / Inbunden]
Åre - Mat, Dryck Och Skidåkning Bok
Åre - Mat, Dryck Och Skidåkning [Bok / Inbunden]
-
Title:
Pietro Fioriniello - La Cucina Italia
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
I nitton år nu, har jag drivit krog på Skånegatan nära Korsvägen i Göteborg, ettlitet italienskt kök för njutningslystna. Nitton år av kärlek och passion,nötta och slitna ord kanhända, lika misshandlade som carbonara och tiramisù.Ändå vidhåller jag sexton stolar är mer kärleksaffär än business. La ...
Pietro Fioriniello - La Cucina Italia Bok
I nitton år nu, har jag drivit krog på Skånegatan nära Korsvägen i Göteborg, ettlitet italienskt kök för njutningslystna. Nitton år av kärlek och passion,nötta och slitna ord kanhända, lika misshandlade som carbonara och tiramisù.Ändå vidhåller jag sexton stolar är mer kärleksaffär än business. La Cucina Italiana är inget kulinariskt tempel, snarare ett gastronomiskt kapell.Lokalen är liten men alla får plats.
-
Title:
Tore Wretman - Maten Och Livet
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Vid sidan av 1800-talet stora kulinariska/gastronomiska namn Charles Emil Hagdahl är 1900-talets motsvarighet Tore Wretman (1916 2002). För flera generationer framstår Tore Wretman som sinnebilden för vällagad mat, lämpliga drycker och råvarors kvalitet. Mer än någon annan i Sverige bidrog han till...
Tore Wretman - Maten Och Livet Bok
<p>Vid sidan av 1800-talet stora kulinariska/gastronomiska namn Charles Emil Hagdahl är 1900-talets motsvarighet Tore Wretman (1916 2002). För flera generationer framstår Tore Wretman som sinnebilden för vällagad mat, lämpliga drycker och råvarors kvalitet. Mer än någon annan i Sverige bidrog han till att höja kockyrkets status. Wretman blev hovtraktör 1963 och hedersdoktor 1986. Han presenterade mat och måltid i media och byggde upp ett matimperium i världsklass, med Riche, Operakällaren, Stallmästargården och flera andra restauranger. Han satt i internationella hedersgastronomiska sällskap och intressesammanslutningar och startade även utbildningar. Här skildras hans långa bana från ung kökspojke till praktik på flera av världens främsta restauranger och hotell. Wretmans vilja, kunskaper, visionära idéer och sociala skicklighet var enastående. Initierat, engagerat och kunnigt skildrar Ekdahl i text hela Wretmans gärning. Det är en bred berättelse med maten, köket och serveringen i fokus. På köpet får läsaren recept och kulturhistoria, skildrade möten och samtal. Allt ytterligare belyst av de många fotografierna från Wretmans aktiviteter.</p><p>Mats Ekdahl är journalist och författare, tidigare bl.a. chefredaktör för Läkartidningen, tidningen Vi, Resumé och Tidningen Arbetet. Han har även varit verksam som generaldirektör. Han var Wretman behjälplig med flera av dennes minnesböcker. Ekdahl har också varit gästprofessor i journalistik. Björn Lindberg tillhör de legendariska matfotograferna och har medverkat i ett stort antal böcker och tidningar. Han följde även Tore Wretman under 30 år som fotograf.<br/><br/>Sagt om boken:<br/><br/>"Denna gedigna biografi med linneomslag och högklassig layout innehåller talrika foton och illustrationer av Björn Lindberg, Wretmans vän och en välkänd matillustratör." Eeva-Stiina Sundén, BTJ</p><p>"En av de första i sitt slag, och varmt välkomnad /.../ de korta kapitlen serveras med angenäm styrka och smak." Per Rydén, Jönköpingsposten</p><p>"Jag älskar att bläddra i boken Tore Wretman: Maten och livet. Det är inte en klassisk kokbok, men jag tycker att det är intressant att lära känna Tore Wretman i den boken, inte minst för de restauranger jag jobbar med. Det var ju han som räddade Riche 1945, efter andra världskriget." Matilda Jackson, dotter till PG Nilsson svarar på frågan "Vilken är den bästa kokbok du vet?" i Dagens industri, 9 september 2022.<br/></p>
-
Title:
Dalarna - Mat & Dryck Året Runt
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Dalarna - Mat & Dryck Året Runt [Bok / Inbunden]
Dalarna - Mat & Dryck Året Runt Bok
Dalarna - Mat & Dryck Året Runt [Bok / Inbunden]
-
Title:
Dine With The Devil
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Dine with the Devil Dler Hilmis sjuåriga dröm: från en framgångsrik Instagramprofil till en bok om världens mest kända kärlekshistoria. Vi pratar då inte om Romeo och Julia, vi pratar om mat och dryck.I boken varvas häftiga mat- och dryckeskombinationer med olika berättelser och recept från världen...
Dine With The Devil Bok
<p>Dine with the Devil Dler Hilmis sjuåriga dröm: från en framgångsrik Instagramprofil till en bok om världens mest kända kärlekshistoria. Vi pratar då inte om Romeo och Julia, vi pratar om mat och dryck.</p><p>I boken varvas häftiga mat- och dryckeskombinationer med olika berättelser och recept från världens alla kök. Efter varje kapitel presenteras recepten på de godbitar som serverats i berättelsen.</p><p>Detta är en bok för matälskare, men också för dem som uppskattar en lekfull och erotisk berättelse sammanflätad med innovativa kulinariska äventyr. Boken inbjuder till kreativitet och närhet i köket tillsammans med sin partner. </p><p>Dler Hilmi hoppas att läsaren ska njuta av historierna, attraheras av recepten och uppskatta de unika vintipsen.</p>
-
Title:
Njuta - Marmiterna, Gastronomin Och Måltiden
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
I världsfinalen av Gourmand World Cookbook Award 2022 har NJUTA utsetts till världens bästa bok i klassen Food & Drink. Detta i konkurrens med böcker från över 60 länder.NJUTA har vunnit i kategorin Livsstilslitteratur i Årets svenska måltidslitteratur 2021.Motiveringen: Marmiterna är en grupp ...
<p>I världsfinalen av <u>Gourmand World Cookbook Award 2022</u> har NJUTA utsetts till <u>världens bästa bok i klassen Food & Drink.</u> Detta i konkurrens med böcker från över 60 länder.</p><p><u></u><u>NJUTA har vunnit i kategorin Livsstilslitteratur i Årets svenska måltidslitteratur 2021.</u></p><p><i>Motiveringen: Marmiterna är en grupp matglada skåningar som snart i 50 år träffats för att laga mat, resa, äta och verkligen njuta av generös köksglädje. Festliga essäer av matkändisar varvas med aptitretande recept och lockande reseskildringar. Så klart läsaren blir sugen!</i></p><p><u>NJUTA har fått pris från Gourmand Awards 2021 i klassen Food & Drink </u>- och går vidare till den internationella tävlingen.</p><p><i></i><i>"Den perfekta boken för seriösa hemmakockar. En inspirationsbok som med avstamp i gastroföreningen Marmiterna berättar om matlagning, middagar och resor. Dessutom medverkar ett flertal kända matprofiler, däribland Niklas Ekstedt och Tina Nordström, i personliga essäer." </i> SVENSKA DAGBLADET </p><p><u>En inspirationsbok för alla som gillar mat och matlagning. </u></p><p>Äntligen en riktigt annorlunda bok om mat, dryck, härliga middagar, händelserika mat & vinresor och inte minst fina krogupplevelser. <u>Marmiterna i Helsingkrona</u> är en gastronomisk förening med tjugofem verkligt matlagningskunniga herrar, proffs såväl som amatörer. Med föreningens snart 50-åriga verksamhet som utgångspunkt görs i boken en fördjupning inom två huvudområden; <u>Gastronomin och Måltiden</u>. Gastronomin med råvarorna, förberedelserna, matlagningen och presentationen. Landningsplatsen måltiden, målet och tiden, med alla dess sociala och sinnliga aspekter. </p><p>En inspirationsbok om att <b>NJUTA</b> i kök och vid bord. Berättelser, erfarenheter och upplevelser i essäform, kompletterade med berättelser av flera av Sveriges största matprofiler som <u>Tareq Taylor, Tina Nordström och Niklas Ekstedt</u> om gastronomin och måltiden. Dessutom med <u>välkända gästskribenter</u> från olika delar av den gastronomiska världen. <u>En inspirationsbok, inte en kokbok.</u> Inte heller en lärobok, men en bok med så mycket lärdom. Kort sagt, en intressant bok om riktigt god mat, inspirerande matlagning och glada måltider. <u>Full av läckra bilder.</u></p><p>Ur innehållet: </p><p><u>Marmiterna</u> En gastronomisk förening är född Köksmästare för en kväll På resa med Marmiterna. Med kärlek till köket </p><p><u>Gastronomin</u> Frantzén gastronomisk historia Bland stjärnor och tapas I El Bullis fotspår Från gurkskivor till granskott Angus, Wagyu och Limousin Havets rikedom och dess årstider Växtrikets magi, naturens energi Att prova kaviar Världens dyraste rödvinssås Mise en place att förbereda matlagning </p><p><u>Måltiden</u> Långlunchen den perfekta måltiden Minnen från Nonnas kök Hyllning till familjemåltiden Från jord till bord Att bedöma en krog Duka för måltid Serveringens viktiga tumregler Mat och vin i symbios Alternativa måltidsdrycker La Grappa.</p><p>Sagt om boken:</p><p><i>ÅRETS GASTRONOMISKA UPPLEVELSE! Titeln på detta praktverk är så passande. Denna bok tar oss till krogen på ett nytt och väldigt inspirerande sätt. Det är inte en kokbok signerad kända kockar. Det är en fullmatad bok med njutning kopplad till matlagning, dryck och krogupplevelser.</i> FEMINA</p><p> "<i>En antologi med texter om mat, dryck, resor, krogar. Här ryms personliga berättelser av t.ex.Tareq Taylor, Niklas Ekstedt, Tina Nordström och många fler. En högst njutbar bok att bläddra i och läsa där det faller en in".</i> ALLT OM VIN </p><p><i>"En bok som slår ett slag för måltiden som den viktiga samlingspunkten, om konsten att njuta god mat med alla sinnen och en fin dokumentation av en nästan 50-årig förening som verkar vara i högform. Här finns inga recept, men inspirationen flödar ändå från boksidorna och det mycket rika bildmaterialet"</i>. BIBLIOTEKSTJÄNST </p><p><i>"En verkligt fin bok för alla som gillar mat och matlagning. Antologiupplägget är mycketintressant. Befriande med en riktig gastronomisk bok som inte fokuserar på recept utan helt på att njuta".</i> NEWS55 </p><p><i>Njuta är ingen kokbok utan fylld av fina essäer om matens historia och utveckling. Författarna har lyckats hitta en röd tråd där filosofiska tankar, smakminnen och personliga upplevelser bakas ihop till en bok att helt enkelt njuta av. </i> GOURMET </p><p><i>En imponerande manifestation. I denna bok manar Marmiterna till ständigt nya strävanden mot en förståelse av gastronomin och måltiden som en konstnärlig spegling av människan. </i> KARSTEN THURFJELL, Gastronomiska Akademien. </p><p><i>Inspirerande läsning om matlagning och den kunskap som kommer ur att arbeta i ett kök tillsammans, och att dela gemensamma måltidsupplevelser. </i> RICHARD TELLSTRÖM, måltidsforskare. </p><p><i>Njuta / / en kitchen table book. Den är en hyllning till gemenskapen och gastronomin. I många och lagom långa texter, antologier, berättas det om upplevelser inom matlagning, mängder av middagar, restaurangbesök, mat- och vinresor och lite till. En bok att inspireras av, att njuta av helt enkelt. </i> TASTE MAGAZINE</p><p></p>
-
Title:
Champagne Magnum Opus
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 7 vardagar
-
Description:
»Jag har älskat champagne så länge jag kan minnas. Champagne kan vara så gott att fiender sluter fred med varandra. Champagne kan få klockor att stanna och champagne kan få livströtta uppgivna individer att kvittra om livets storhet. Den perfekta champagnen är bubblande lycka i ett glas.«Richard Ju...
Champagne Magnum Opus Bok
<p><i>»Jag har älskat champagne så länge jag kan minnas. Champagne kan vara så gott att fiender sluter fred med varandra. Champagne kan få klockor att stanna och champagne kan få livströtta uppgivna individer att kvittra om livets storhet. Den perfekta champagnen är bubblande lycka i ett glas.«</i></p><p><b>Richard Juhlin</b> är den främste champagneexperten genom tiderna. Han har under drygt fyra decennier gått igenom alla kvarvarande och viktiga champagner i samma anda som Carl von Linné gjorde med växtriket för mer än tvåhundrafemtio år sedan. Resultatet är hans Magnum Opus, en bok som kartlägger över 13 000 olika champagner och berättar allt du behöver veta om drycken.</p><p>Boken är formgiven av <b>Frankenstein Studio</b>, med bilder tagna av <b>Pål Allan</b> och <b>Fredrik Skogkvist</b>, samt unika illustrationer av <b>Jayde Cardinalli</b>. I den finns också tio exklusiva recept av <b>Tommy Myllymäki</b>. </p><p>Mått: 185*245 mm.</p><p>*</p><p>Denna bok utkommer också i en begränsad deluxeutgåva. Den är nästan dubbelt så stor, tryckt i ett exklusivt grönt kartonnage och placerad i en gyllene bokkassett. </p><p>*</p><p><i>Guldägget</i> för bästa förpackningsdesign 2022</p><p><i>Best French Wine Book</i> i Gourmand Awards 2022</p><p><i>Wine Author of the Year</i> i Gourmand Awards 2022</p><p><i>Bästa vinbok</i> i Årets Svenska Måltidslitteratur 2022</p>
Utvalt - Svenska
Ingenjörens Vardagsmat - Genomtänka Recept & Smarta Knep
Vad är knepet för att få underbart mört kött varje gång?Hur får man perfekt panerad kyckling och fisk utan fritering?Måste alltid recept innehålla orden salta efter behag eller smaka av med peppar?I ...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt