Svenska
Mest sålda

-
Title:
Mackans Kost - Goda Och Enkla Recept För Veckans Alla Dagar
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
"Gör det smarrigt, inte komplicerat!" Äntligen en kokbok för alla som vill att mat ska vara gott, enkelt, färgglatt och roligt. I Mackans kost är det matglädjen som står i fokus. Här finns allt från vardagsräddare, fredagsmiddagar och utflyktsfavoriter till frukostar, kvällsskålar och såklart snack...
Mackans Kost - Goda Och Enkla Recept För Veckans Alla Dagar Bok
"<i>Gör det smarrigt, inte komplicerat</i>!"<br/><br/>Äntligen en kokbok för alla som vill att mat ska vara gott, enkelt, färgglatt och roligt. I Mackans kost är det matglädjen som står i fokus. Här finns allt från vardagsräddare, fredagsmiddagar och utflyktsfavoriter till frukostar, kvällsskålar och såklart snacks.<br/><br/>Bokens över 70 recept innehåller få ingredienser och går snabbt att svänga ihop - perfekt för alla som vill njuta av gott käk utan krångel.<br/><br/><b>Marcus Frank</b> inspirerar med kontot @mackanskost dagligen över 800 000 följare på sociala medier med sina enkla och goda recept. 2024 rankades hans konto som det mest inflytelserika inom kategorin mat och dryck på Instagram. Det innebär att han är den av alla matinfluencers som når ut och engagerar flest personer i Sverige.

-
Title:
Vår Kokbok
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Vår kokbok gavs ut första gången 1951 och har sedan dess blivit en av Sveriges mest populära kokböcker. Det är inte konstigt, för det är grundkokboken som har allt! Här hittar du både våra klassiska husmansrätter och nyare matinfluenser från hela världen. Den innehåller massor av snabba vardagsmidd...
Vår Kokbok Bok
<em>Vår kokbok</em> gavs ut första gången 1951 och har sedan dess blivit en av Sveriges mest populära kokböcker. Det är inte konstigt, för det är grundkokboken som har allt! Här hittar du både våra klassiska husmansrätter och nyare matinfluenser från hela världen. Den innehåller massor av snabba vardagsmiddagar, festmåltider och bufférätter liksom frukostar, mellanmål, mat- och kaffebröd samt ett kapitel om hur man syltar och saftar. Sist men inte minst en rejäl faktadel med bland annat näringslära, råvaruinformation och matlagningstermer.<br/><br/>Den här jubileumsutgåvan har inte bara ett glänsande yttre, utan också 150 nya recept och cirka 60 nya bilder. Det ekologiska och gröna säsongstänket poängteras ytterligare med ett säsongshjul, där du får inspiration och tips om vilka recept som passar bäst att göra just nu. Med över 1 000 recept är detta den enda kokboken du behöver.

-
Title:
Svensk Sprit - Groggar, Bål & Cocktails
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Sverige har lyckats bli ett spritland att räkna med och både stora och små svenska destillerier har nu hamnat i det internationella rampljuset. I den här boken ger sig Emil Åreng, en av landets bästa bartenders, ut på en resa genom landet för att blanda klassiska cocktails, styva groggar och helt n...
Svensk Sprit - Groggar, Bål & Cocktails Bok
Sverige har lyckats bli ett spritland att räkna med och både stora och små svenska destillerier har nu hamnat i det internationella rampljuset. I den här boken ger sig Emil Åreng, en av landets bästa bartenders, ut på en resa genom landet för att blanda klassiska cocktails, styva groggar och helt nya drinkar på enbart svensk sprit och svenska ingredienser. <br/><br/>"De 15 senaste åren har vi bartenders i Sverige gjort klassiska cocktails från grunden samtidigt som vi rest runt jorden för att hitta ny sprit, nya tekniker och annorlunda ingredienser för att ge gästerna nya upplevelser – men har vi verkligen gett Sverige en chans?" frågar sig Emil som driver Facit bar i Umeå och som uteslutande jobbar svenskt. <br/><br/>Följ med till de bästa svenska destillerierna och grotta ner dig i nya sätt att blanda cocktails på med ledord som spritigt & stökigt, syrligt & fräscht, sött, bål och drinkar med lite alkohol. Lär dig rätt handgrepp och teknikerna som inte går att vara utan, och få tips på smarta genvägar – som gör att du kan blanda bra drinkar hemma utan att behöva köpa en hel bar. <br/><br/><strong>Emil Åreng</strong>är en prisbelönt bartender med 20 års erfarenhet. Han är dryckesredaktör påCafé, har startat legendariska baren Open/Closed, varit kreativ ledare för Cadierbaren på Grand Hotel i Stockholm och nu senast grundat Facit Bar i Umeå.

-
Title:
Knatteplock - Mat Ditt Barn Kan Äta Själv Från Sex Månader
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Knatteplock är kokboken med plockmat för barn - mat som de kan äta själva redan som små. Plockmat och barnstyrd matintroduktion/BLW sätter barnets förmågor och upptäckarlust i centrum och kan både vara komplement och alternativ till puréer och skedmatning. Med plockmat kan de minsta i stort sett ät...
Knatteplock - Mat Ditt Barn Kan Äta Själv Från Sex Månader Bok
<em>Knatteplock</em> är kokboken med plockmat för barn - mat som de kan äta själva redan som små. Plockmat och barnstyrd matintroduktion/BLW sätter barnets förmågor och upptäckarlust i centrum och kan både vara komplement och alternativ till puréer och skedmatning. Med plockmat kan de minsta i stort sett äta samma mat som resten av familjen, med anpassningar för att passa ett litet barn.<br/><br/>Boken innehåller två delar, ett inledande faktaavsnitt och en generös receptsamling där du hittar frukost, luncher och middagar, mellanmål och tillbehör. Allt är anpassat för olika åldersgrupper: 6-9 månader, 9-12 månader samt 12 månader och uppåt. Maten är till för stora som små: i <em>Knatteplock</em> hittar du oemotståndliga recept och smarta lösningar som passar hela familjen.

-
Title:
Halo-halo - Det Filippinska Köket
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Det filippinska köket är otroligt mångfacetterat och spännande, med starka lokala traditioner och tropiska råvaror som möter influenser från olika delar av världen. Örikets brokiga historia, i kombination med det geografiska läget, har skapat något helt unikt. Resultatet är sött, salt, syrligt och ...
Halo-halo - Det Filippinska Köket Bok
Det filippinska köket är otroligt mångfacetterat och spännande, med starka lokala traditioner och tropiska råvaror som möter influenser från olika delar av världen. Örikets brokiga historia, i kombination med det geografiska läget, har skapat något helt unikt. Resultatet är sött, salt, syrligt och kryddigt – helt enkelt oemotståndligt. Det kan vara en ikonisk adobo, mörk, simmig och glansig, med syran och umamin uppskruvade till max, eller en halo-halo, desserternas galna och supersöta påfågel som ärligt talat inte liknar något annat. <br/><br/>Vi skulle kunna säga att det här är vår hyllning till den filippinska maten, men det skulle inte vara hela sanningen. Det här är egentligen en hyllning till våra mammor, de som lämnade sitt hemland för kärleken och för Sverige. Och kanske en hälsning till våra yngre jag, de brunögda pojkarna som växte upp här, men som inte såg ut som alla andra. <br/><br/>Joel Åhlin har förutom internationell kökserfarenhet varit verksam i Stockholm i snart 20 år som bland annat köksmästare på Tjoget och medgrundare av Agrikultur och Bar Agrikultur – med en stjärna och Bib Gourmand i <em>Guide Michelin</em>. <br/><br/>Lennart Weibull är en av Sveriges bästa matfotografer och har gjort flera kokböcker i Sverige – men även internationellt för exempelvis Martha Stewart och <em>Bon Appétit</em> i USA.

-
Title:
Glass På Riktigt - Glass, Gelato, Sorbeter, Granitéer, Parfaiter Och Desserter
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Bäst alla kategorier i Årets bästa måltidslitteratur! I Glass på riktigt öppnas en värld till glass, gelato, sorbeter, granitéer, parfaiter och glassdesserter. I boken finns över 300 olika recept men också tips på hur du experimenterar och utvecklar dina egna smaker i en oändlig mängd kombinationer...
Glass På Riktigt - Glass, Gelato, Sorbeter, Granitéer, Parfaiter Och Desserter Bok
Bäst alla kategorier i Årets bästa måltidslitteratur!<br/><br/>I <i>Glass på riktigt</i> öppnas en värld till glass, gelato, sorbeter, granitéer, parfaiter och glassdesserter. I boken finns över 300 olika recept men också tips på hur du experimenterar och utvecklar dina egna smaker i en oändlig mängd kombinationer. Här hittar du också recept och tips på läckra glasstillbehör som macarons, strutar, puréer och maränger samt fakta om glassens kemi, tillredning, kylning och frysning, förvaring och mycket mer. <br/><i><br/>Glass på riktigt </i>vänder sig till både amatörer och professionella. En bok för alla glassälskare! Boken är rikt illustrerad av fotografen Charlotte Gawell. <br/><br/>Jan Hedh är en av Sveriges främsta konditor- och bagarmästare. Han har givit ut en mängd böcker bland annat Glasspassion (2008), en succé som översattes till flera språk. Den här boken bygger till delar på den utgåvan, men har reviderats med omfattande kompletteringar samt uppdateringar.

-
Title:
Hemmets Almanacka - Underbara 2026
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Ej släppt ännu
-
Description:
En bibel för hemmets skötsel, att hålla i handen för ett härligare år! Clara Lidström, Sveriges största bloggare, släpper nu sin sjuttonde bok i ordningen. Efter succén med Hemmets almanacka som publicerades hösten 2025 fortsätter Clara med ytterligare samarbete med formgivaren Lotta Kühlhorn och g...
Hemmets Almanacka - Underbara 2026 Bok
<i><b>En bibel för hemmets skötsel, att hålla i handen för ett härligare år! </b></i><br/><br/>Clara Lidström, Sveriges största bloggare, släpper nu sin sjuttonde bok i ordningen. Efter succén med<i> Hemmets almanacka </i>som publicerades hösten 2025 fortsätter Clara med ytterligare samarbete med formgivaren Lotta Kühlhorn och gör nu kommande års moderna version av klassikern <i>Husmoderns Almanack</i>. <br/><br/>Boken hämtar inspiration från de teman som redan utgör stommen i Claras populära blogg. Det är folkbildande, inspirerande, vackert, gott, roligt och med en härlig gör-det-själv-anda! Claras unika signum är att ta mormorsgenerationens kunskap och föra in den i modern tid! <br/><br/>Årets veckor får varsitt eget uppslag i boken, där det utöver en vanlig kalender i år finns ännu fler prisvärda, vardagsrecept som hela familjen gillar. Clara lägger stort fokus på smarta knep för tunna plånböcker och hur man skapar vardagslyx för en billig peng. <br/><br/>Som hur man smart kan tvätta mattor i pudersnö, organisera kylen, vårda sina kläder och minska matsvinnet. Sådant som en modern människa behöver kunna - men kanske inte längre kan eller känner sig helt säker på hur man gör. <br/><br/>Projekten och recepten följer årstidernas skiftningar. I januari när plånboken är tunn ligger fokus på billig mat och smarta knep för att sänka levnadskostnaderna. Vid påsk blir det buffémat men också pyssel och härliga dekorationer. Under sommaren lär man sig grilla, göra sommartårtor och ta rätt på bären. Och under hösten handlar det om att äta klimatsmart och i säsong.<br/><br/><br/><b><u>Ur innehållet</u></b> <br/><br/>- Gör en ansiktsmask av det som finns i skafferiet.<br/>- Så gör du frukostgröten mer mättande.<br/>- Ordna en hederlig spelkväll med familjen eller vännerna. Många bibliotek lånar ut sällskapsspel, ifall du vill prova något nytt.<br/>- Lyckas med din novemberkaktus.<br/>- Midsommartårtan som räcker till många. <br/>- Ta rätt på äpplena och gör gelé, äppeldrinkar och kakor.<br/>- Frisksporta och ta del av de Fritidsbanker som finns där man gratis kan låna alltifrån skridskor till pulkor, skidor och badmintonracket.<br/>- Samla vännerna, gör knytis och fixa en riktig pysselkväll där ni kan laga kläder eller skapa tillsammans.<br/>- Ekonomiska men goda recept som inspirerar till att äta och leva klimatsmart.<br/>- Rolig fakta från Bondepraktikan samt fakta om alltifrån internationella kvinnodagen till första maj och den första lagstadgade semestern.<br/>- Prepping och beredskap - kunskaper för ett tryggt hem. <br/><br/><br/><br/><b>Clara Lidström</b>, Sveriges största bloggare, är fotograf, folkbildare och författare till ett antal böcker som rör matlagning, inredning och hemmets skötsel. Läs mer på underbaraclaras.se. Hennes senaste mycket uppskattade böcker är Nu bakar vi, Underbara vinter, Hemmets almanacka underbara 2025 samt Claras kakbok.
Utvalt - Svenska
Svensk Comfort Food - Från Tisdagskväll Till Söndagsmiddag
"Det här är en bok som vänder sig till dig. Ja, precis, till dig. Du som läser det här. Jag vill att min första bok ska vara för alla. Jag hade absolut kunnat fylla en bok med krångliga recept, svåra...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt