Svenska
Mest sålda
-
Title:
Fredriks Middagstips - Mat Man Blir Glad Av
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 5 vardagar
-
Description:
I Fredriks middagstips - mat man blir glad av samlar Fredrik Nylén sina allra bästa recept. Fredrik är känd för sina publikfriande, goda och enkla kakrecept som han generöst delat med sig av i bokform och på sin blogg under 10 år. Men Fredrik är faktiskt kock i grunden och hans följare har länge ef...
Fredriks Middagstips - Mat Man Blir Glad Av Bok
<p>I Fredriks middagstips - mat man blir glad av samlar Fredrik Nylén sina allra bästa recept. Fredrik är känd för sina publikfriande, goda och enkla kakrecept som han generöst delat med sig av i bokform och på sin blogg under 10 år. Men Fredrik är faktiskt kock i grunden och hans följare har länge efterfrågat en kokbok. Nu kommer den äntligen, fylld med drygt 60 lättlagade recept på den sortens mat man verkligen kan längta efter, och som ger ett leende på läpparna när den ställs fram. Många av rätterna är inspirerade av husmanskost, till exempel kalops, sjömansbiff, pitepalt, laxgratäng och kålpudding, men här finns också andra favoriter som mac and cheese, bibimbap och ceviche. Mat man blir mätt och glad av, helt enkelt!</p>
-
Title:
Grekisk Mat
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
”En bok för alla mat- och Greklandsvänner.” Betyg 5/5. Per Björgell, BTJ ”Sara Berg har släppt ett riktigt praktverk fyllt med klassisk grekisk mat du garanterat kommer att förälska dig i. … Ett måste att ha hemma i bokhyllan.” Tidn...
Grekisk Mat Bok
<p>”En bok för alla mat- och Greklandsvänner.” Betyg 5/5.<br/><em><strong>Per Björgell, BTJ</strong></em></p> <p class="paragraph">”Sara Berg har släppt ett riktigt praktverk fyllt med klassisk grekisk mat du garanterat kommer att förälska dig i. … Ett måste att ha hemma i bokhyllan.”<br/><em><strong>Tidningen VEGO</strong></em></p> <p class="paragraph">”underbara recept och bilder fyllda med soliga smaker.”<em><strong><br/>Allas</strong></em></p> <p class="paragraph">De senaste åren har någonting hänt i Grekland: En ny generation kockar lagar enkla och underbara rätter med större medvetenhet, men utan att tappa bort den grekiska identiteten.</p> <p class="paragraph">Det är just den sortens recept den här boken innehåller. Från klassiker som grekisk sallad, moussaka och stifádo till rätter som inte är speciellt kända utanför Grekland. Som ostfyllda, sammetslena pitabröd från Kreta, den chokladigaste av chokladkakor och giouvétsi – en gryta på kött och den lilla risformade pastan orzo.</p> <p class="paragraph">Recepten går i linje med den nya tidens grekiska mat, där man visar omsorg om råvarorna. Ingenting är speciellt komplicerat och allting är gott.</p> <p class=""><strong>Sara Berg</strong>är frilansjournalist och barista, baserad i Malmö. Hon skriver om mat och kultur i bland annat <em>Sydsvenskan</em>, <em>Expressen</em> och <em>Gourmet </em>och har tidigare gett ut <em>Pasta på italienska</em> och <em>Berlin för foodisar</em>. Tillsammans med fotograf <strong>Miriam Preis</strong>har hon rest till Grekland för att utforska det grekiska köket.</p>
-
Title:
Fikasugen - Vinnare Av Hela Sverige Bakar 2023
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 5 vardagar
-
Description:
"Socker istället för ströbröd sammanfattar på ett lysande sätt min filosofi kring bakning: ska du baka så snåla inte med det som är gott!"Carla Antonia von Hofsten är nästan alltid fikasugen, och hon skapar gärna fikastunder för andra. Då laborerar hon med smak, konsistens, färg och form - oftast i...
Fikasugen - Vinnare Av Hela Sverige Bakar 2023 Bok
<p>"Socker istället för ströbröd sammanfattar på ett lysande sätt min filosofi kring bakning: ska du baka så snåla inte med det som är gott!"</p><p></p><p>Carla Antonia von Hofsten är nästan alltid fikasugen, och hon skapar gärna fikastunder för andra. Då laborerar hon med smak, konsistens, färg och form - oftast iklädd pyjamas och med en romantisk komedi i bakgrunden. Bakverken blir lika färgstarka som Carla själv!</p><p></p><p>Carla gillar när det är enkelt, gott och går snabbt. De 32 recepten har testats på familj, vänner och dejter. Här kan alla hitta nya favoriter att lägga till sin bakrepertoar.</p><p></p><p>Njut av familjen von Hofstens bäst bevarade recept medan Carla deklarerar sin kärlek till mazarinen, laborerar fram ett semmelrecept och uppgraderar prinsesstårtan till 2.0."</p>
-
Title:
Airfryer - Middag På 30 Minuter
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Supersnabba, läckra recept för airfryer så att du kan ha vansinnigt god och hälsosam mat på bordet på 30 minuter eller mindre! Alla som börjat laga mat med airfryer upplever det som en "game changer". Det är energisnålt och lättlagat, och maten blir krispig och saftig. Med Nathan Anthonys nya kokbo...
Airfryer - Middag På 30 Minuter Bok
<p><b>Supersnabba, läckra recept för airfryer så att du kan ha vansinnigt god och hälsosam mat på bordet på 30 minuter eller mindre!</b> </p><p>Alla som börjat laga mat med airfryer upplever det som en "game changer". Det är energisnålt och lättlagat, och maten blir krispig och saftig. Med Nathan Anthonys nya kokbok kommer det dessutom att gå snabbare än någonsin att laga läckra rätter med airfryer: max 30 minuter inklusive förberedelsetid! Ytterligare en anledning till Nathan Anthonys popularitet är att hans recept alltid är noggrant komponerade för att vara hälsosamma samt att de är kaloriberäknade. </p><p>I <i>Airfryer: Middag på 30 minuter</i> visar Nathan hur du maximerar smaken och minimerar tiden i köket. Det är inte bara måltiderna som förenklas, hela livet blir lite enklare! Airfryern är ett energisnålt alternativ till en traditionell ugn och ett kostnadseffektivt sätt att laga dina favoriträtter på. Recepten i boken görs på vardagliga, lättillgängliga ingredienser. Detta är mat du kan laga utan att tömma plånboken eller ens svettas av ansträngning.</p><p><b>Nathan Anthony </b>är den bästsäljande författaren och skaparen bakom det populära instagramkontot Bored of Lunch. Som hemmakock från Nordirland startade Nathan sin matblogg under lockdown för att inspirera människor att laga mat, äta hälsosammare och ge dem något att fokusera på under pandemin. På dagarna arbetar Nathan på ett telekombolag och lagar mat som passar hans hektiska schema. Till en början riktade han sig främst till stressade yrkesverksamma, men hans enkla och kalorikontrollerade recept blev snabbt populära bland alla som arbetar hemifrån, tidspressade föräldrar och de som vill ha snabba måltider. Bored of Lunch har över 2,4 miljoner följare på alla plattformar.</p>
-
Title:
Tomat Tomat
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
»Betyg 5/5: Briljant. En riktigt rolig och inspirerande kokbok där många av recepten har det som ger dem det lilla extra, utan att det medför ett större merarbete vid spisen.« BibliotekstjänstJulia Tuvessons nya kokbok är en hyllning till svenskarnas mest älskade grönsak. Kokboksstjärnan Julia Tuve...
Tomat Tomat Bok
<p><i><b>»Betyg 5/5: Briljant. En riktigt rolig och inspirerande kokbok där många av recepten har det som ger dem det lilla extra, utan att det medför ett större merarbete vid spisen.« Bibliotekstjänst</b></i></p><p><b>Julia Tuvessons nya kokbok är en hyllning till svenskarnas mest älskade grönsak. </b></p><p>Kokboksstjärnan Julia Tuvesson slog igenom med dunder, brak och boken <i>Plåtmat</i>. Nu har hon djupdykt i tomatens smakrika värld, och <i>Tomat Tomat</i> är en inspirerande kokbok med recept på middagsrätter, soppor, sallader, mackor, såser och röror. Det är även en personlig berättelse om tomatens röda tråd i Julias liv. </p><p>"Det råder inga som helst tvivel om att tomaten har verkat som en röd tråd genom hela mitt liv; pappas chili con carne, den söta ketchupen på Danmarksfärjan, bröllopslasagnen förstås, tomatpajen på landet, gnocchirätten som räddade mig och min man under småbarnsåren. När jag lagar rätter med tomat, de rätter som jag är uppvuxen på hittar jag hem, om och om igen. I en värld där allt är i ständig rörelse finns det något väldigt tryggt i det som fortfarande är detsamma. Tomaten har säkert varit en trygg följeslagare för dig också. Jag menar, vem har inte en flaska ketchup, krossade tomater eller tomatpuré hemma?" /Julia </p><p><i>Tomat Tomat</i> är en stilfullt formgiven bok med över 60 vegetariska recept på middagsrätter, soppor, sallader, mackor, såser och röror. Boken är uppdelad i en sommardel, med fokus på färska tomater, och en vinterdel, med fokus på konserverade tomater. Julia ger oss även en fördjupning i tomatens historia med berättelser om allt från Warhols popkonst till ett spanskt tomatkrig och amerikansk maffiafilm.</p><p>JULIA TUVESSON, ofta mer känd som @tuvessonskan, är en av Sveriges främsta matprofiler inom det gröna köket. År 2018 debuterande Tuvesson som författare med försäljningssuccén <i>Plåtmat</i> och har sedan dess skrivit <i>Käka grönt </i>(2019) samt <i>Brynt smör </i>(2020). <i>Tomat Tomat</i> är hennes fjärde kokbok.</p><p><b>Fler röster om boken:</b><i></i></p><p><i>»Tomatens resa genom historien är hissnande och detta har Julia Tuvesson tagit fasta på i sitt nyutkomna alster med samma namn. Givetvis är den också proppfull av tomatbaserade recept.« Nöjesguiden</i></p><p>Form: Lisa Benk<br/>Foto: Miriam Preis<br/>Omslagsmålning: Agnes Printz</p><p></p>
-
Title:
Soppa, Potage & Buljong
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Boken om soppor och dess varianter är Tommy Myllymäkis sjätte kokbok och kanske den allra bästa. Dels har hanintresserat sig för soppor och de är utmärkta. Dels är sopporna mycket varierade, vilket gör boken i högsta gradanvändbar. Recepten &au...
Soppa, Potage & Buljong Bok
<blockquote> <p>Boken om soppor och dess varianter är Tommy Myllymäkis sjätte kokbok och kanske den allra bästa. Dels har hanintresserat sig för soppor och de är utmärkta. Dels är sopporna mycket varierade, vilket gör boken i högsta gradanvändbar. Recepten är tydliga och lätta att följa.</p> <p><em>Per Björgell,BTJ-häftet nr 23, 2018</em></p> </blockquote> <p>En soppa kan vara den mest vardagliga och okomplicerade rätten, snabblagad, billig och praktisk. En annan soppa kan istället vara oerhört exklusiv och komplex, en rätt där den klassiska matlagningskonsten verkligen kan blixtra till och göra rätten till en riktigt stor upplevelse. Båda typerna av soppor fyller sitt syfte. Soppor är oftast inte särskilt komplicerade, men de är heller inte de mest förlåtande av rätter. Därför måste man ha ganska klart för sig hur soppans olika komponenter behöver balanseras mot varandra, hur soppans konsistens påverkar upplevelsen av att äta den, och hur man lyckas landa i ett resultat som blir tillräckligt fylligt och intressant för att inte bli tråkigt. I bokens 80-tal recept ingår klara soppor, gräddiga soppor, mixade soppor, kalla soppor, buljonger och potager. Du lär dig snabbt hur du med några få grundtekniker i bagaget kan variera smaksättningarna i det oändliga. Med en huvudråvara som till exempel blomkål går det att göra hur mycket som helst, och en enkel buljong kan i högsta grad bli något sofistikerat om du ger dig tid att göra ett bra förarbete. Vissa soppor kräver rätt handlag, som till exempel grönsakssoppor, andra som oxsvanssoppa, kräver tid och tålamod. I boken hittar du både svenska husmansklassiker, rustika och exklusiva soppor från de sydeuropeiska köken, ramen och buljonger.</p> <p><strong>Tommy Myllymäki</strong>är en av Sveriges mest meriterade kockar. 2019 öppnar han en ny restaurang på Djurgården och är kreativ ledare för bland annat Taverna Brillo, Sturehof, Riche och Ulriksdals Wärdshus i Stockholm. Tommy har tidigare gett ut Sallad, Kött, vilt & fågel, Fisk & skaldjur, Grönsaker – tillbehör & garnityr och Såser.</p> <p></p> <blockquote> <p>De bästa kockarna brukar ibland göra kokböcker som är både pretentiösa och komplicerade. Det lysande undantaget är de av Tommy Myllymäki. Denna om soppor är både inspirerande och användbar. Här finns recept på allt från vardaglig korvsoppa till elegant vichyssoise med löjrom. Instruktionerna är tydliga och enkla att följa. Och visst borde vi alla äta mer soppa.</p> <p><em>SvD</em></p> <p>Med stjärnkocken Tommy Myllymäkis nya kokbok kan du bli ett riktigt sopp-proffs, både till vardag och fest. /…/Med kokboken i handen kan du också bli en soppkonnässör.</p> <p><em>TARA</em></p> <p>Lär dig laga höstens hippaste soppor!</p> <p><em>KingMagazine</em></p> <p>Superrecept på soppor - såväl klassiska som moderna. Passar både nybörjare och mer vana.</p> <p><em>Allt om mat</em></p> <p>Stjärnkocken Tommy Myllymäkis nya kokbok fokuserar på en rätt som kan vara både vardaglig och snabblagad, men även oerhört exklusiv och komplex.</p> <p><em>Västerbottenskuriren</em></p> </blockquote>
-
Title:
Ett Recept Hundra Bröd
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 7 vardagar
-
Description:
Ett recept, hundra bröd är ett nytt sätt att tänka när det gäller bakning. Det första steget är att lära dig Martin Johanssons enklaste recept, ett recept så lätt att du kommer ihåg det efter första baket. Därefter är det bara att köra igång. Bullar, pizzor, frallor, pitabröd eller semlor - möjligh...
Ett Recept Hundra Bröd Bok
<p>Ett recept, hundra bröd är ett nytt sätt att tänka när det gäller bakning. Det första steget är att lära dig Martin Johanssons enklaste recept, ett recept så lätt att du kommer ihåg det efter första baket. Därefter är det bara att köra igång. Bullar, pizzor, frallor, pitabröd eller semlor - möjligheterna är nästintill oändliga.</p><p></p><p>Förutom massor av variationer på grundreceptet får du Martins bästa tips om bakning. Kunskap som han samlat på sig under sina år av experimenterande i köket. Vilka prylar behöver du egentligen, hur får du en god skorpa på frallorna och hur funkar det att baka med surdeg?</p><p></p><p>Tanken med boken är att du ska lära dig baka vad du vill, när du vill och som du vill!</p><p></p><p>"Läsaren kan skapa sig en tydlig bild av vad författaren vill förmedla. Alla bilder är enkla, men tydliga, och hjälper läsaren i moment som kan vara svåra att förstå med endast text. En mycket bra bok för läsare som vill komma igång med brödbak. Helhetsbetyg: 5"</p><p>BTJ</p>
Utvalt - Svenska
Vardagsfavoriter Med En Twist
"Vad ska vi äta till middag?" Det är för många den svåraste frågan för att lösa vardagspusslet. Men tänk efter, behöver det verkligen vara så? Och varför äter vi inte lika god mat i veckan som under ...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt