Svenska
Mest sålda
-
Title:
Åre - Mat, Dryck Och Skidåkning
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Åre - Mat, Dryck Och Skidåkning [Bok / Inbunden]
Åre - Mat, Dryck Och Skidåkning Bok
Åre - Mat, Dryck Och Skidåkning [Bok / Inbunden]
-
Title:
Pietro Fioriniello - La Cucina Italia
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Pietro Fioriniello - La Cucina Italia [Bok / Inbunden]
Pietro Fioriniello - La Cucina Italia Bok
Pietro Fioriniello - La Cucina Italia [Bok / Inbunden]
-
Title:
Tore Wretman - Maten Och Livet
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Vid sidan av 1800-talet stora kulinariska/gastronomiska namn Charles Emil Hagdahl är 1900-talets motsvarighet Tore Wretman (1916 2002). För flera generationer framstår Tore Wretman som sinnebilden för vällagad mat, lämpliga drycker och råvarors kvalitet. Mer än någon annan i Sverige bidrog han till...
Tore Wretman - Maten Och Livet Bok
<p>Vid sidan av 1800-talet stora kulinariska/gastronomiska namn Charles Emil Hagdahl är 1900-talets motsvarighet Tore Wretman (1916 2002). För flera generationer framstår Tore Wretman som sinnebilden för vällagad mat, lämpliga drycker och råvarors kvalitet. Mer än någon annan i Sverige bidrog han till att höja kockyrkets status. Wretman blev hovtraktör 1963 och hedersdoktor 1986. Han presenterade mat och måltid i media och byggde upp ett matimperium i världsklass, med Riche, Operakällaren, Stallmästargården och flera andra restauranger. Han satt i internationella hedersgastronomiska sällskap och intressesammanslutningar och startade även utbildningar. Här skildras hans långa bana från ung kökspojke till praktik på flera av världens främsta restauranger och hotell. Wretmans vilja, kunskaper, visionära idéer och sociala skicklighet var enastående. Initierat, engagerat och kunnigt skildrar Ekdahl i text hela Wretmans gärning. Det är en bred berättelse med maten, köket och serveringen i fokus. På köpet får läsaren recept och kulturhistoria, skildrade möten och samtal. Allt ytterligare belyst av de många fotografierna från Wretmans aktiviteter.</p><p>Mats Ekdahl är journalist och författare, tidigare bl.a. chefredaktör för Läkartidningen, tidningen Vi, Resumé och Tidningen Arbetet. Han har även varit verksam som generaldirektör. Han var Wretman behjälplig med flera av dennes minnesböcker. Ekdahl har också varit gästprofessor i journalistik. Björn Lindberg tillhör de legendariska matfotograferna och har medverkat i ett stort antal böcker och tidningar. Han följde även Tore Wretman under 30 år som fotograf.<br/><br/>Sagt om boken:<br/><br/>"Denna gedigna biografi med linneomslag och högklassig layout innehåller talrika foton och illustrationer av Björn Lindberg, Wretmans vän och en välkänd matillustratör." Eeva-Stiina Sundén, BTJ</p><p>"En av de första i sitt slag, och varmt välkomnad /.../ de korta kapitlen serveras med angenäm styrka och smak." Per Rydén, Jönköpingsposten</p><p>"Jag älskar att bläddra i boken Tore Wretman: Maten och livet. Det är inte en klassisk kokbok, men jag tycker att det är intressant att lära känna Tore Wretman i den boken, inte minst för de restauranger jag jobbar med. Det var ju han som räddade Riche 1945, efter andra världskriget." Matilda Jackson, dotter till PG Nilsson svarar på frågan "Vilken är den bästa kokbok du vet?" i Dagens industri, 9 september 2022.<br/></p>
-
Title:
Dalarna - Mat & Dryck Året Runt
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Dalarna - Mat & Dryck Året Runt [Bok / Inbunden]
Dalarna - Mat & Dryck Året Runt Bok
Dalarna - Mat & Dryck Året Runt [Bok / Inbunden]
-
Title:
Dine With The Devil
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Dine With The Devil [Bok / Kartonnage]
Dine With The Devil Bok
Dine With The Devil [Bok / Kartonnage]
-
Title:
Njuta - Marmiterna, Gastronomin Och Måltiden
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Njuta - Marmiterna, Gastronomin Och Måltiden [Bok / Inbunden]
Njuta - Marmiterna, Gastronomin Och Måltiden [Bok / Inbunden]
-
Title:
Champagne Magnum Opus
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 7 vardagar
-
Description:
»Jag har älskat champagne så länge jag kan minnas. Champagne kan vara så gott att fiender sluter fred med varandra. Champagne kan få klockor att stanna och champagne kan få livströtta uppgivna individer att kvittra om livets storhet. Den perfekta champagnen är bubblande lycka i ett glas.«Richard Ju...
Champagne Magnum Opus Bok
<p><i>»Jag har älskat champagne så länge jag kan minnas. Champagne kan vara så gott att fiender sluter fred med varandra. Champagne kan få klockor att stanna och champagne kan få livströtta uppgivna individer att kvittra om livets storhet. Den perfekta champagnen är bubblande lycka i ett glas.«</i></p><p><b>Richard Juhlin</b> är den främste champagneexperten genom tiderna. Han har under drygt fyra decennier gått igenom alla kvarvarande och viktiga champagner i samma anda som Carl von Linné gjorde med växtriket för mer än tvåhundrafemtio år sedan. Resultatet är hans Magnum Opus, en bok som kartlägger över 13 000 olika champagner och berättar allt du behöver veta om drycken.</p><p>Boken är formgiven av <b>Frankenstein Studio</b>, med bilder tagna av <b>Pål Allan</b> och <b>Fredrik Skogkvist</b>, samt unika illustrationer av <b>Jayde Cardinalli</b>. I den finns också tio exklusiva recept av <b>Tommy Myllymäki</b>. </p><p>Mått: 185*245 mm.</p><p>*</p><p>Denna bok utkommer också i en begränsad deluxeutgåva. Den är nästan dubbelt så stor, tryckt i ett exklusivt grönt kartonnage och placerad i en gyllene bokkassett. </p><p>*</p><p><i>Guldägget</i> för bästa förpackningsdesign 2022</p><p><i>Best French Wine Book</i> i Gourmand Awards 2022</p><p><i>Wine Author of the Year</i> i Gourmand Awards 2022</p><p><i>Bästa vinbok</i> i Årets Svenska Måltidslitteratur 2022</p>
Utvalt - Svenska
Ingenjörens Vardagsmat - Genomtänka Recept & Smarta Knep
Ingenjörens Vardagsmat - Genomtänka Recept & Smarta Knep [Bok / Inbunden]
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt