Svenska
Mest sålda
-
Title:
Ät Som En Rockstjärna
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Mat och rock and roll - två livsnjutningar som hör ihop Sveriges främste rockjournalist Anders Tengner länkar ihop dessa världar i en kokbok som är lika mycket rock som den bjuder på riktigt god mat. Anders har samlat över 50 favoritrecept som i princip vem som helst kan laga. Rejäl svensk husmansk...
Ät Som En Rockstjärna Bok
<B>Mat och rock and roll - två livsnjutningar som hör ihop</B><br/><br/>Sveriges främste rockjournalist Anders Tengner länkar ihop dessa världar i en kokbok som är lika mycket rock som den bjuder på riktigt god mat. Anders har samlat över 50 favoritrecept som i princip vem som helst kan laga. Rejäl svensk husmanskost, grillat kött, grytor, texmex, klassiska sallader, fågel, fisk och mitt emellan.<br/><br/>Våren 2017 gjorde Anders Tengner en resa till den amerikanska västkusten för att laga mat med bland annat Alice Cooper och Kiss-trummisen Eric Singer. Resan resulterade i den här boken samt radioprogrammet Rockmat som gick i P4 under sommaren 2017.<br/><br/>I <I>Ät som en rockstjärna</I> hittar du också några av Anders allra bästa rockbilder från 1980- och 90-talet, samt en restaurangguide över Hollywood och New York med adresser till ställena där rockstjärnorna äter sin middag.<br/><br/><B>Slog inte rockstjärnedrömmen in? Nu kan du i alla fall äta som en rockstjärna!</B>
-
Title:
Ren & Naturlig Mat - Med Recept Från Paleoskafferiet
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Ren och naturlig mat. Så enkelt kan man sammanfatta recepten i denna bok samt tankarna kring kosthållningen Paleo. När man äter en ren och naturlig mat kommer kroppen att kunna leva ut sin fulla potential och därmed når man stora hälsovinster. Recepten är helt fria från spannmål (gluten), mejerivar...
Ren & Naturlig Mat - Med Recept Från Paleoskafferiet Bok
Ren och naturlig mat. Så enkelt kan man sammanfatta recepten i denna bok samt tankarna kring kosthållningen Paleo. När man äter en ren och naturlig mat kommer kroppen att kunna leva ut sin fulla potential och därmed når man stora hälsovinster. Recepten är helt fria från spannmål (gluten), mejerivaror (laktos) och vitt socker. Författarna Jenny och Magnus Andersson är båda utbildade kostrådgivare och brinner för kost och hälsa. Deras devis är: Paleo - så gott och så enkelt! Och med dessa ord har de sedan 2010 aktivt jobbat för att sprida och göra Paleokosten lättillgänglig. Med deras blogg "Under vårt tak", en av Sveriges största Paleobloggar, når de dagligen tusentals läsare som inspireras och tar del av härliga recept och Paleolivsstilen. Nu är det dags för Jenny och Magnus att ta steget utanför nätet och ge ut en egen kokbok. Lätta, goda och hälsosamma recept som underlättar din vardag och samtidigt ger dig en hälsosam grund att stå på samt de verktyg du behöver för att fortsätta med en fin och hållbar kosthållning. Boken tar upp begreppet Paleo och tankarna bakom, förklarar hur maten kan ge så stora hälsovinster samt hur man gör för att enkelt lägga om sin kost till Paleo. Det finns en guide över de råvaror som ingår inom kosten vilket underlättar och ger en ökad förståelse för hur man själv kan sätta ihop måltider. Du kommer även att få läsa om Jenny och Magnus hälsoresa. Kopplingen mellan kost och hälsa var ingen självklarhet för dem innan sjukdom vände upp och ner på deras liv ...
-
Title:
Budgetbra! - Recept För Hälsan Och Plånboken
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 5 vardagar
-
Description:
Du kan laga hälsosam mat utan att det kostar skjortan! I tider när maten är dyrare än någonsin kan det kännas svårt att prioritera hälsan - men det går att hitta smarta genvägar. Populära dietisten Karoline Pettersson hjälper dig att ta hand om ditt och familjens mående med enklare medel och utan a...
Budgetbra! - Recept För Hälsan Och Plånboken Bok
<p>Du kan laga hälsosam mat utan att det kostar skjortan! I tider när maten är dyrare än någonsin kan det kännas svårt att prioritera hälsan - men det går att hitta smarta genvägar. Populära dietisten Karoline Pettersson hjälper dig att ta hand om ditt och familjens mående med enklare medel och utan att behöva vara extrem. Här finns cirka 50 recept med mycket näring per krona. Lättlagade, funktionella recept med bra smak. Karoline delar också frikostigt med sig av kunskap, erfarenhet och smarta tips för tuffare tider. Helt enkelt en bok fylld av plånboksvänlig mat som håller dig pigg och frisk.</p>
-
Title:
Vi Bakar Och Lagar Mat - Recept Som Alla Kan Klara
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 7 vardagar
-
Description:
Lätta recept som alla kan klara, stora som små. Boken vänder sig både till den som inte kan läsa så bra än och till den som nästan aldrig bakat eller lagat mat. Med denna bok till hjälp i köket blir det enkelt att lyckas!Roliga, tydliga teckningar och kortfattade texter visar steg för steg hur man ...
Vi Bakar Och Lagar Mat - Recept Som Alla Kan Klara Bok
<p>Lätta recept som alla kan klara, stora som små. Boken vänder sig både till den som inte kan läsa så bra än och till den som nästan aldrig bakat eller lagat mat. Med denna bok till hjälp i köket blir det enkelt att lyckas!Roliga, tydliga teckningar och kortfattade texter visar steg för steg hur man gör för att kunna baka och laga mat hur lätt som helst. Följer man bara instruktionerna kan man sedan enkelt göra sitt eget mellanmål och kanske till och med bjuda på middag!Bland recepten finns förstås frallor, bullar, kakor och chokladbollar men även pizza, äppelpaj och muffins. Maträtterna är allt från kokt ägg och smörgåsar i våffeljärn till köttfärsbiffar, fiskgratin och pannkaka.För idé och recept svarar Bisse Grenert, för teckningar och formgivning Marianne Lilliér.</p>
-
Title:
Kickstarta Med Ulrikas Matlådor - Frukost, Lunch, Mellanmål, Middag
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 7 vardagar
-
Description:
Egen matlåda - en klok satsning!En bok fylld med recept på frukostar, smoothies, soppor, sallader, varma och kalla rätter samt mättande mellanmål, som alla är lätta att ta med. Nu är det lättare än någonsin att lyckas få till en vardag med god och hälsosam mat!Ingen skräpmatInga konstiga råvaror oc...
Kickstarta Med Ulrikas Matlådor - Frukost, Lunch, Mellanmål, Middag Bok
<p>Egen matlåda - en klok satsning!</p><p>En bok fylld med recept på frukostar, smoothies, soppor, sallader, varma och kalla rätter samt mättande mellanmål, som alla är lätta att ta med. Nu är det lättare än någonsin att lyckas få till en vardag med god och hälsosam mat!</p><p></p><p>Ingen skräpmat</p><p>Inga konstiga råvaror och tillsatser - du vet precis vad som ligger i din matlåda! Maten är snabblagad och god och ger en skjuts åt din viktminskning. Den boostar din hälsa och ger dig rätt sorts energi.</p><p></p><p>Ingen beslutsångest</p><p>Inget funderande på var och vad du ska äta - din goda mat är klar och väntar i matlådan.</p><p></p><p>Spara tid</p><p>Inget flängande och köande på stan - allt ligger i matlådan, och ibland har du dessutom flera matlådor klara på samma gång.</p><p></p><p>Spara pengar</p><p>Inga pengar i sjön på dyra och tråkiga luncher på stan - din matlåda är rena rama spargrisen!</p><p></p><p>Stopp för onödig plast</p><p>Inga fler engångsplastlådor - allt ligger i din matlåda som kan användas om och om igen.</p><p></p><p>Så på med locket på matlådan och njut av din fräscha och hälsosamma matlåda!</p>
-
Title:
Häxans Kokbok - Magisk Mat Från Trädgård Och Natur
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
I Häxans kokbok lär du känna goda, hälsobringande och magiska växter du kan hitta i din trädgård och i skogen. Medverkande kockar och häxor ger sina recept på hur råvarorna tillreds i läckra rätter och drycker, i medicin och brygder. I den uråldriga magiska traditionen är maten en gåva från Moder J...
Häxans Kokbok - Magisk Mat Från Trädgård Och Natur Bok
<p>I<i> Häxans kokbok</i> lär du känna goda, hälsobringande och magiska växter du kan hitta i din trädgård och i skogen. </p><p>Medverkande kockar och häxor ger sina recept på hur råvarorna tillreds i läckra rätter och drycker, i medicin och brygder. I den uråldriga magiska traditionen är maten en gåva från Moder Jord, fjärran från viktfixering och stressad matlagning. Här hittar du den förtrollning som maten var laddad med förr, när varje måltid kunde handla om ren överlevnad. Den visar en extra dimension av maten som kan återge tacksamheten över att äta oss mätta och ge oss större andlig tillfredsställelse. </p><p>Årets högtider har alltid firats med särskild mat och dryck, vilket blivit ännu viktigare i moderna tider när vi glömt de bakomliggande religiösa motiven. Många utövar samtidigt gamla magiska matritualer utan att vara medvetna om det: som att blåsa ut ljusen på tårtan, skåla i johannesörtsbrännvin på midsommarafton eller tävla om mandeln i julgröten. Vill du ha mer magi än så runt ätandet? Då kan du läsa om ursprunglig högtidsmat och festceremonier, exempelvis hur du dukar ett middagsbord för de döda. </p><p>Bokens mat är växtbaserad, men animalisk föda förekommer. Liksom i de tidigare Häxan-böckerna illustreras kokboken med vackra bilder. Den kryddas även rikligt med historiska anekdoter, trolldom och folktro från olika landsdelar. Kanske du kan använda den värmländska besvärjelsen för att tända eld i spisen, eller prova småländska recept på att locka fram åtrå. </p><p>Om författaren: </p><p>Hella Nathorst-Böös är författare, fotograf och häxa. Hon berättar om den magiska sfär där läkeväxter brukas för hälsan och där väsen gömmer sig. Hon brinner för läkeväxter, deras historia och hur de kan användas för hälsa, skönhet, mat och magi. Hon har tidigare skrivit tre Häxan-böcker; <i>Häxans trädgård,</i> <i>Häxans handbok</i> och <i>Häxans årstider</i>.</p>
-
Title:
Potatis
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
"En pärla!" Betyg 5 av 5. BTJ ”Ett måste för den matintresserade.” Svenska Dagbladet Vi är alla byggda av potatis. Det är utgångspunkten för den här boken – Stefan Ekengrens kärleksförklaring till potatis, råvaran som har l...
Potatis Bok
<p>"En pärla!" Betyg 5 av 5.<br/><em>BTJ</em></p> <p>”Ett måste för den matintresserade.”<em><br/>Svenska Dagbladet</em></p> <p>Vi är alla byggda av potatis. Det är utgångspunkten för den här boken – Stefan Ekengrens kärleksförklaring till potatis, råvaran som har legat honom närmast hjärtat hela kocklivet.</p> <p>Men hur mycket finns det egentligen att lära sig om potatis? Mycket! Bland annat får du koll på olika tekniker och skillnaden mellan stomp, mos och puré. Hur du får rätt konsistens på duchessen, skillnaden mellan palt och kroppkakor och varför potatisgratäng alltid blir bäst med fast potatis.<br/><br/>I <em>Potatis</em> finns cirka 90 recept, indelade i kapitel beroende på om det handlar om kokt, ugnsgratinerad, stekt eller friterad potatis. Läs om hur du kokar potatis med perfekt konsistens, gör vassaste hasselbackspotatisen och fixar de mest krispiga pommes fritesen. Recept finns på klassiker som raggmunk, Jansson och pommes Anna men också rätter som papas arrugadas, tartiflette och potatisfocaccia.</p> <p>Boken ger dig ett hum om potatisens historia och hur den, efter en trevande start i vårt land, räddade livet på en hel befolkning och blev vår viktigaste basråvara. Besök görs också hos två potatisbönder på Gotland som berättar om sitt odlingsarbete och delar med sig av fakta om olika potatissorter. Kort sagt – allt om potatisen som byggde oss.<br/><br/></p> <p>"Det heltäckande och kunskapsrika innehållet, levererat i Stefan Ekengrens omisskännligt medryckande stil, gör Potatis lika självklar i bokhyllan som potatisen i vårt kök."<br/><em>Gastronaut</em></p> <p>”En mästerkocks kärleksförklaring till potatis. Stefan Ekengren fortsätter att briljera med en bok helt tillägnad den älskade knölen.”<em><br/>Buffé</em></p> <p>"Är det mani eller sann matglädje att ägna en hel bok åt en rotfrukt? Vi vet inte men vi älskar det oavsett."<br/><em>P3, Morgonpasset</em></p> <p>”Knölen är vårt viktigaste livsmedel. Det hävdar stjärnkocken Stefan Ekengren i sitt praktverk <em>Potatis</em>, en kunskapsspäckad hyllning till råvaran och odlarna.”<br/><em>Land</em></p> <p>”många fina, spännande recept”<br/><em>P4 Extra</em></p> <p>Utsedd till årets Speciallitteratur - råvara och Bästa foto i Årets svenska måltidslitteratur 2022.</p> <p>Vann silver i Publishingpriset 2023 i kategorin Fackböcker.</p>
Utvalt - Svenska
Morberg Lagar Ute
Morberg lagar nya och gamla favoriter i skogen, vid sjön och hemma på gården i Sörmland."Egentligen kan man laga allt ute som man lagar inne, bara man har ett bra utekök. Man kommer långt med några s...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt