Svenska
Mest sålda
-
Title:
Tinas Kök - Grunderna, Genvägarna Och Mina Bästa Recept
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Finns i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Våga lite mer, våga lite nytt - Tina håller dig i handen! Tina är tillbaka! I Tinas kök delar hon med sig av sina smartaste trix och knep i matlagningen och bjuder på en mängd härliga nya recept. Dessutom delar hon med sig av sina gedigna kockkunskaper.Med steg-för-stegbilder och förklarande texter...
Tinas Kök - Grunderna, Genvägarna Och Mina Bästa Recept Bok
<p><b><p>Våga lite mer, våga lite nytt - Tina håller dig i handen!<p></b></p><br/><br/><p>Tina är tillbaka! I Tinas kök delar hon med sig av sina smartaste trix och knep i matlagningen och bjuder på en mängd härliga nya recept. Dessutom delar hon med sig av sina gedigna kockkunskaper.<p><p>Med steg-för-stegbilder och förklarande texter visar och beskriver Tina hur du får till viktiga moment i matlagningen, moment som det är lätt att gå bet på eller som du kanske värjer dig för att testa.<p><p>Kanske är du osäker på hur biffen ska se ut när den är medium rare? Kanske funderar du på hur du ska bena ur och filea laxen på ett snyggt sätt? Eller kanske undrar du varför majonnäsen skar sig, och om den går att rädda? Svaren på dessa frågor och många fler får du i boken. Med Tinas köksskola kan inget gå fel.<p><p>I boken hittar du två, fyra, sex och ibland hela åtta recept med potatis, kål, tomat, lax, färs, ägg, pasta, citron, äpplen . Sugen på lasagne? Då har du fyra varianter att välja på. Eller grönsakssoppa? Varsågod, här finns åtta olika.<p><p>Att det blir jättegott, det vet vi sedan förut!<p><p>Tina Nordström blev Sveriges första kvinnliga kockstjärna 2001, efter final i Årets Kock och silver i kock-OS. Med sin befriande matattityd har hon synts i många matprogram och skrivit flera storsäljande kokböcker.<p><p><p><p><p>
-
Title:
Vår Kokbok Vego
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Nu låter vi Vår kokbok vegan flytta in i Vår gröna kokbok och därmed byter den titel. I Vår kokbok vego finns dels lakto-ovo-vegetariska recept, med mjölkprodukter och ägg, dels veganska recept. Vår kokbok vego är en grundkokbok som är till för alla, oavsett om du vill äta mer grönt, hjälpa din ton...
Vår Kokbok Vego Bok
<p>Nu låter vi <em>Vår kokbok vegan</em> flytta in i <em>Vår gröna kokbok</em> och därmed byter den titel. I <em>Vår kokbok vego</em> finns dels lakto-ovo-vegetariska recept, med mjölkprodukter och ägg, dels veganska recept. <em>Vår kokbok vego</em> är en grundkokbok som är till för alla, oavsett om du vill äta mer grönt, hjälpa din tonåring att laga mat utan kött eller varit vegetarian länge och behöver få inspiration till nya smaker.<br/></p><p>Under de senaste åren har den gröna matlagningen definitivt landat i det allmänna medvetandet och är idag mycket mer integrerat i vårt tänkande kring mat. Det är numera självklart att en grönsak kan spela huvudrollen lika bra som kött eller fisk. Husmanskost och favoriter som tacos och våfflor blir minst lika goda i växtbaserade varianter och i matbutikerna finns ett stort utbud av vegetabiliska produkter.<br/></p><p><em>Vår kokbok vego</em> innehåller runt 400 recept, varav 50 är nya, för alla tillfällen enkla vardagsrätter, festmat, tillbehör, mellanmål och frukostar, sötsaker och bröd. Fyra symboler talar om vilka recept som är lakto-ovo-vegetariska, veganska, glutenfria och snabba att göra för att du lätt ska hitta rätt. Näringslära och fakta om olika livsmedel finns förstås också, samt ett säsongshjul som ger dig bra koll på när olika grönsaker, frukter och bär är i säsong.<br/></p><p>Det är enkelt, inspirerande och gott att laga mat med <em>Vår kokbok vego</em>. Välkommen till vår sköna gröna värld</p>
-
Title:
Food To Share - Matglädje, Snacks Och Vardagsmat
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
"Food to share - Matglädje, snacks och vardagsmat" är den första kokboken från Alma Hassan som ligger bakom Instagramkontot @snackstoshare. Här delar hon med sig av inspiration utan pekpinnar - på med ost, salt och kryddor! Boken innehåller härlig vardagsmat som kokospanerad kycklingfilé, lammracks...
Food To Share - Matglädje, Snacks Och Vardagsmat Bok
<p>"Food to share - Matglädje, snacks och vardagsmat" är den första kokboken från Alma Hassan som ligger bakom Instagramkontot @snackstoshare. Här delar hon med sig av inspiration utan pekpinnar - på med ost, salt och kryddor! Boken innehåller härlig vardagsmat som kokospanerad kycklingfilé, lammracks och citronpasta med räkor, men också Almas klassiska snacks - allt från friterade getostbollar till churros med tryffelmajo. Här finns även plats för bröd och enkla desserter som vispad brie med hjortronsylt och pavlova med apelsin. "Food to share" är fylld av goda, enkla recept som tilltalar både barn och vuxna. Bokens form genomsyras av en Medelhavskänsla, förverkligad i samarbete med fotografen Ulrika Pousette och formgivaren Pernilla Qvist.</p>
-
Title:
Fisk & Skaldjur
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Utsedd till Bästa form i Årets Svenska Måltidslitteratur 2016! "Näst intill ett måste för alla som gillar att tillaga havets läckerheter. Suverän." Femina Fisk & skaldjur innehåller ett 80-tal recept på rätter som Tommy Myllymäki lagar både hemma och på restaurang. Alla är anpassade efter h...
Fisk & Skaldjur Bok
<p> <strong>Utsedd till Bästa form i Årets Svenska Måltidslitteratur 2016!</strong> </p> <br/> <p> <strong> <em>"Näst intill ett måste för alla som gillar att tillaga havets läckerheter. Suverän."<br/></em> </strong>Femina</p> <br/> <p> <strong> <em>Fisk &amp; skaldjur</em> </strong>innehåller ett 80-tal recept på rätter som Tommy Myllymäki lagar både hemma och på restaurang. Alla är anpassade efter hemmaköket och innehåller råvaror som du oftast hittar i en vanlig matbutik. I boken hittar du ett flertal varianter på rätter med enkla vardagsfiskar, som exempelvis gräddstekt sej med tomatvinägrett och lax med purjolök och rödvinssås. Här finns också rätter med lite mer exklusiva råvaror, som pocherad piggvar med vitvinssås på löjrom och ostron med ponzu och sesamolja. </p> <br/> <p>Flera av recepten innehåller smakkombinationer som du själv kanske inte skulle ha kommit på och ger variation i hemmamatlagningen, medan andra rätter tillhör de riktiga klassikerna.</p> <br/> <p> <strong>Tommy Myllymäki</strong> är en av Sveriges mest meriterade kockar och medverkar regelbundet i TV4:s Nyhetsmorgon och Mitt kök. 2007 vann Tommy Årets kock, 2014 guld i Bocuse d'Or EM, 2011 silver i Bocuse d'Or VM och 2015 brons i samma tävling. Han ligger bakom en rad restauranger, bland annat Sjön i Jönköping, och är kreativ ledare för Svenska Brasserier där bland annat Taverna Brillo,Sturehof och Riche i Stockholm ingår. Tommy har tidigare gett ut <em>Såser </em>och <em>Grönsaker - tillbehör &amp; garnityr</em>.</p> <br/> <br/> <p>"Tommy Myllymäki fortsätter sitt dissekerande av måltiden. Han började med att i bokform bjuda på sina bästa såser, sedan kom grönsakerna i bok nummer två - och nu har turen kommit till fisk och skaldjur."<br/><em>Gourmet</em></p> <br/> <p>"En lika snygg som pedagogisk kokbok om hur man lär sig laga djuren som vi alla borde äta mer av - om inte annat för att minska miljöfarliga utsläpp. En av Sveriges mest framstående kockar och bronsmedaljör i årets kock-VM, lockar med enkla recept och sexiga receptbilder."<em><br/>Veckans Affärer</em></p> <br/> <p>"<em>Fisk &amp; skaldjur</em> innehållet ett 80-tal recept som alla är anpassade till hemmaköket och innehåller råvaror som oftast finns i en vanlig matbutik. Med allt ifrån vardgsfiskar som sej och lax till exklusiv piggvar och ostron finns det något för alla tillfällen och smaklökar."<br/><em>Voyage</em></p> <br/> <p>"Bakom recepten står inte heller vilken kock som helst - det är europamästaren Tommy Myllymäki. Så då kan väl inget gå fel."<br/><em>Aftonbladet Söndag</em></p> <br/> <p>"Du får ökad kunskap om användningsområden, hantering och tillagning, och många fina recept."<br/><em>Allt om Vin</em></p> <p>Näst intill ett måste för alla som gillar att tillaga havets läckerheter. Suverän.</p> <em>Femina</em>
-
Title:
Ris
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
En kokbok som borde finnas i alla kök. Allers Arroz, fried rice, sushi, tahdig, onigiri, jollof, biryani, nasi goreng, mejadra, risotto, jambalaya och paella. Ris är många gånger inte bara ett tillbehör utan en hel rätt. Beroende på vilken sort du använder...
Ris Bok
<blockquote> <p>En kokbok som borde finnas i alla kök.</p> <p>Allers</p> </blockquote> <p><br/>Arroz, fried rice, sushi, tahdig, onigiri, jollof, biryani, nasi goreng, mejadra, risotto, jambalaya och paella. Ris är många gånger inte bara ett tillbehör utan en hel rätt.</p> <p>Beroende på vilken sort du använder får du olika typer av smakupplevelse – det kan vara sticky, krämigt, luftigt, krispigt, nötigt, parfymerat eller klibbigt. Dessutom tar riset upp smak av både kryddor och buljong på ett unikt sätt under tillagningen.</p> <p>Runt om i världens alla kök hittar du olika typer av ris. Basmati, jasmin, sticky rice, rundkornigt, arborio, carnaroli, bomba, svart, brunt och rött ris. Under många år har de stora risfälten massproducerat ris, men på senare tid har små regenerativa risodlare börjat tänka om och man försöker nu hitta nya lösningar för att minska klimatpåverkan och lyfta smaken och de uråldriga kultursorterna.</p> <p>I boken kan du läsa om olika typer av rissorter som finns i världen, odling, historia och om en resa till risodlingar i norra Italien. Bokens 90-tal recept bygger alla på ris. Inget ris – ingen rätt.</p> <p><strong>Tove Nilsson</strong> har tidigare gett ut <em>Ramen</em>, <em>Thai hemma</em>, <em>Ägg – recept & teknik</em> och <em>Soda, lemonad & snacks</em>. Förutom att skriva kokböcker arbetar hon som matstylist och kock i TV4:s Nyhetsmorgon. Tove driver också den uppskattade mat- och odlingspodden <em>Jordkommissionen</em> med kollegan Lotta Lundgren.</p> <p>...................................</p> <blockquote> <p>fantastisk djupdykning i risrätter från hela världen.</p> <p>VEGO</p> <p>Tove Nilsson är tillbaka med en ny gastronomisk djupdykning och denna gång är det ris som står i fokus, både bildligt och bokstavligt talat.</p> <p>Nöjesguiden</p> <p>Alla recept har tydliga tillagningsanvisningar och åtföljs av personliga tips och introduktioner till rätten. (...) Ris är en inspirerande kokbok med genomarbetade recept där man även förstår hur viktig råvaran är för stora delar av jordens befolkning eftersom recepten har så många olika kulturella influenser.</p> <p>BTJ</p> <p>... bokens 90 recept är en resa att minnas och ha till hands. Extra plus i kanten för den alltid eminente Roland Perssons inbjudande bildvärld.</p> <p>Gourmet</p> <p>Det är en oerhörd bok.</p> <p>Martina Thun, RIX FM</p> <p><span dir="ltr" role="presentation">I boken</span> <span dir="ltr" role="presentation">Ris</span> <span dir="ltr" role="presentation">har Tove Nilsson samlat all kunskap </span><span dir="ltr" role="presentation">och de bästa tipsen och recepten som </span><span dir="ltr" role="presentation">får dig att njuta av ris på nya vis.</span></p> <p><span dir="ltr" role="presentation">Matmagasinet</span></p> </blockquote> <p></p> <p><strong>Vinnare i kategorin <em>Bästa foto</em> i Årets Svenska Måltidslitteratur 2023.</strong></p>
-
Title:
Lyckomat
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Maten vi äter kan inte bara göra oss starkare och friskare. Ny forskning visar att den också kan ge oss en lyckligare vardag, bättre relationer, minskad stress och till och med ett längre liv. Och dessutom: hur vi äter maten verkar spela en avgörande roll för hur vi mår.I boken Lyckomat gräver jour...
Lyckomat Bok
<p>Maten vi äter kan inte bara göra oss starkare och friskare. Ny forskning visar att den också kan ge oss en lyckligare vardag, bättre relationer, minskad stress och till och med ett längre liv. Och dessutom: hur vi äter maten verkar spela en avgörande roll för hur vi mår.</p><p>I boken Lyckomat gräver journalisten och författaren Therésia Franklin sig igenom den senaste forskningen om vad och hur vi bör äta för att leva längre och lyckligare. På resan får vi stifta bekantskap med uråldrig japansk matfilosofi, lära oss italienska måltidshemligheter, ta del av visdom från 100-åringarna i de blåzonerna och möta en av världens ledande tarmforskare. Vi bjuds även på över 60 recept på lättlagade vardagsrätter till dagens alla mål designade för att skapa sann matglädje. </p><p></p><p><b>Therésia Franklin</b> är journalist och konstvetare och har bland annat arbetat som magasin- och tv-redaktör. Hennes senaste bok <i>Lyckomanualen - 11 steg till ett lyckligare liv</i> kom i augusti 2023 och hon har tidigare skrivit ett flertal hyllade kokböcker. <i>Lyckomat</i> är hennes sjunde bok på Votum. </p><p><b>Josefin Casteryd</b> är fotograf och bildredaktör och har tidigare fotat böckerna <i>Sött från förr</i> och <i>Julens söta saker</i>.</p>
-
Title:
Dejlig - Att Samlas Kring Mat Från Morgon Till Kväll
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Att samlas kring mat är bland det vackraste jag vet, att kunna glädjas åt sällskapet och det man äter. Det fina när man lagar mat och äter tillsammans är att det gör något med en, man mår bättre på alla plan. En middag kan leda till otroliga samtal, skratt blandat med gråt. Ja, du vet när man aldri...
Dejlig - Att Samlas Kring Mat Från Morgon Till Kväll Bok
<p><i>Att samlas kring mat är bland det vackraste jag vet, att kunna glädjas åt sällskapet och det man äter. Det fina när man lagar mat och äter tillsammans är att det gör något med en, man mår bättre på alla plan. En middag kan leda till otroliga samtal, skratt blandat med gråt. Ja, du vet när man aldrig vill att kvällen ska ta slut. Men det är precis lika fint att duka upp en ensamlunch till sig själv och piffa till det lite extra. Använda de där glasen man sällan har framme, ta sin finaste servett, sätta på sin absoluta favoritlåt och låta stunden bli ens egen, oavsett rum och tid.</i> </p><p>Mat ska vara god och gjord med kärlek. Finns det något bättre än att samla vänner och familj för att äta tillsammans? För <b>Rebecca Hübbe </b>handlar det om att just samlas kring mat. I <i>Dejlig</i> bjuds du på ett sextiotal favoritrecept indelade efter tillfälle. Allt från gott att tugga på, smårätter att dela, större maträtter till sött och syrligt samt drinkar och annan dryck. Dessutom får du tips på hur du grejar den perfekta hemmabaren, hur du lyckas med det dukade bordet och vad man alltid ska ha hemma i skafferiet vid oväntat besök.</p><p>Den är en källa för inspiration, matglädje och en guide till att samlas kring mat. Ja, en trygg famn att falla till när inspirationen tryter. Här blandas högt och lågt. Släng ihop olika mindre rätter så som brie brûlée, frasig tomatgalette samt hallon- och jordgubbscrostinis med pistagekräm till en fullskalig middag, snacksa på marinerade oliver och skaka ihop en Lemon Meringue Pie-drink eller varför inte laga den perfekta ndujapastan till din kärlek?</p><p><i>Dejlig</i> handlar om maten Rebecca själv älskar, att äta den och låta den ta plats tillsammans med människor som man håller kära. Om kärleken till råvarorna och processen, att låta allting få ta sin tid. Det är något hon håller hårt vid. Kokboken är en hyllning till dem som satte grunden för hur mat ska smaka, skapas och ätas. Lägg allt annat åt sidan och låt dig förföras av maten. Mat är en kärlekshandling! </p><p><b>Rebecca Hübbe</b> driver matkontot @dejligfood på Instagram och inspirerar dagligen tiotusentals personer med recept på mat och dryck som passar från tidig morgon till sen kväll. Här blandas otroliga bakverk, ljuvliga smårätter och spännande drinkar. </p>
Utvalt - Svenska
Food To Share - Matglädje, Snacks Och Vardagsmat
"Food to share - Matglädje, snacks och vardagsmat" är den första kokboken från Alma Hassan som ligger bakom Instagramkontot @snackstoshare. Här delar hon med sig av inspiration utan pekpinnar - på me...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt