Svenska
Mest sålda
-
Title:
Sockerfria Kokboken
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Av författarna till Sockerbomben...! 111 enkla recept och en smart grund för ett oändligt antal varierade måltider för både vardag och fest. Perfekt för dig som: är sockerkänslig är sockerberoende är glutenintolerant bara vill undvika bröd och mjöl har diabetes typ-1 eller -2 har insulinresistens/s...
Sockerfria Kokboken Bok
Av författarna till Sockerbomben<i>...</i>!<br/> 111 enkla recept och en smart grund för ett oändligt antal varierade måltider för både vardag och fest.<br/> Perfekt för dig som:<br/> är sockerkänslig<br/> är sockerberoende<br/> är glutenintolerant<br/> bara vill undvika bröd och mjöl<br/> har diabetes typ-1 eller -2<br/> har insulinresistens/svängande blodsocker<br/> vill vara säker på att maten du serverar är hälsosam enligt den allra senaste och säkraste forskningen<br/> Du får också<br/> ett test för att se om du är sockerberoende eller sockerkänslig<br/> fakta om vad du behöver äta varje dag för att må bäst<br/> alternativ till mjölkprodukter om du behöver/vill undvika det<br/> matnyttiga tips om hur du kommer igång<br/> extra tips för barnen<br/> inköpslista med bra och säker mat<br/> smarta redskap för köket<br/><br/> När Sockerfria kokboken<i>...</i> med recept utan tillsatt socker kom ut första gången 2006 var det något helt nytt. Vadå utan socker? Det är väl inte så farligt med lite socker? Något litet sött efter maten, en glass eller två på semestern eller en kaka till kaffet? Bara man äter bra annars?<br/>I dag vet vi så mycket mer samtidigt som allt fler får problem med migrän, övervikt, diabetes typ-2, depressioner, extrem trötthet, humörsvängningar, koncentrationsproblem och kronisk stress.<br/>Många läkare och forskare varnar nu för sockrets skadliga effekter på hälsan och du hittar recept på LCHF-, keto- och paleokost både i böcker och på nätet. Det gängse rådet är: ät mindre socker och snabba kolhydrater!<br/>Och det är jättebra, för de allra flesta. Men det räcker inte för alla! Den som är sockerkänslig eller sockerberoende måste avstå helt från socker, mjöl, tillsatser och allt som liknar mjöl eller smakar sött för att få energi, viktbalans, skarp hjärna och perfekt hälsa.<br/>Vi är helt enkelt olika känsliga för socker! En del får lite sämre hälsa, och dåliga tänder. Andra får hela livet begränsat.<br/> Även om du gör allt för att äta rätt är du chanslös mot alla nya livsmedel och all färdigmat om du inte har rätt kunskap. Därför ligger fokus på säker mat för den som är sockerberoende eller sockerkänslig i nya, helt omarbetade och utökade utgåvan av Sockerfria kokboken<i>...</i>. Med den i köket behöver du aldrig fundera på om maten är bra för dig eller inte, här finns inga gömda fällor. Bara ren och säker mat, rakt igenom. Och supergod! Författarnas egna favoritrecept med hälsovinster för alla. Kött & fläsk, kyckling & fågel, fisk & skaldjur, äggrätter, tillbehör, såser & röror samt drycker.<br/> Alla recept bygger på den allra senaste forskningen och på Bitten Jonssons egna erfarenheter av över 20 års framgångsrik behandling av sockerberoende.<br/> OM FÖRFATTARNA<br/>Bitten Jonsson är leg sjuksköterska och utbildad i USA inom beroende/addiktion. Hon är Sveriges främsta expert på sockerberoende med över 20 års erfarenhet med framgångsrik behandling av över 6000 patienter och en efterfrågad föreläsare både i Skandinavien och USA.<br/><br/> Pia Nordström är journalist med bakgrund från bland annat Expressen, som redaktör och reporter med inriktning främst på hälsa, medicin och mat.
-
Title:
Mat För Hand - Tumregler, Handlag Och Gammal Erfarenhet
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Mathantverk för alla tider Mat för hand är en berättande handbok som vill locka in läsaren i mathantverket, få oss att känna historien bakom förädlingssätten och se råvarorna och deras möjligheter. Det är en metodisk och spännande genomgång full med skildringar av doft, textur, smak och djup. Att b...
Mat För Hand - Tumregler, Handlag Och Gammal Erfarenhet Bok
<p><b>Mathantverk för alla tider </b> </p><p><i>Mat för hand</i> är en berättande handbok som vill locka in läsaren i mathantverket, få oss att känna historien bakom förädlingssätten och se råvarorna och deras möjligheter. Det är en metodisk och spännande genomgång full med skildringar av doft, textur, smak och djup. </p><p>Att bevara och förädla mat för hand har folk gjort i alla tider och många av metoderna är förvånansvärt lätta att utföra, bara man får tydliga förklaringar, vettiga instruktioner och nödvändiga fakta. Mat för hand innehåller allt detta. Från tabeller över beredningstider, saltmängder och temperaturer till beskrivningar av tumregler, gammal erfarenhet och handlag. En bok för både nybörjaren och den som redan provat på metoderna. </p><p>Du lär dig att torka, röka, syra, rimma, luta, grava, pickla, konfitera, sylta, safta, infusera och fermentera. </p><p>JENS LINDER är en välkänd och prisbelönt matskribent, kock och författare som i otaliga artiklar i Dagens Nyheter och Gourmet slagit ett slag för ämnen som bär, svamp, långkok och mat från exempelvis Korea, Norden, Storbritannien, Frankrike, ja snart sagt varje del av världen. Ofta har han återkommit till traditionella metoder för förädling och konservering, inte minst i den klassiska boken Det glömda köket. Han är sedan många år juryordförande i SM i mathanverk där man tävlar i klasser som syrat, pastejer, korv med mera. Han håller också föredrag och kurser i dessa ämnen.</p><p><b><i>Röster om boken: </i></b></p><p><i>Jens Linders Mat för hand är ett måste i varje kök. Bara att slå upp när du vill röka, grava, rimma, torka, pickla eller torka något! / Expressen Söndag</i></p>
-
Title:
Jamie - Familjens Favoriter
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Jamie - Familjens Favoriter [Bok / Flexband]
Jamie - Familjens Favoriter Bok
Jamie - Familjens Favoriter [Bok / Flexband]
-
Title:
Sallader Året Runt
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Mette Løvbom, som tidigare givit ut Kålboken på svenska, har nu skapat en bok om sallader. Det är en ljuvlig bok med sallader som passar hela året. Här hittar du inspiration till både varma och kalla sallader: Vad sägs om ugnsbakad blomkål med senapskräm eller sallad med päron och ädelost? Boken är...
Sallader Året Runt Bok
Mette Løvbom, som tidigare givit ut Kålboken på svenska, har nu skapat en bok om sallader. Det är en ljuvlig bok med sallader som passar hela året. Här hittar du inspiration till både varma och kalla sallader: Vad sägs om ugnsbakad blomkål med senapskräm eller sallad med päron och ädelost? Boken är uppdelad enligt råvaror i säsong och recepten är väl sammansatta och smakbalanserade: syra, sötma, mjukhet och lite crunch samsas och bildar tillsammans en god sallad som har allt. Förutom de många salladerna är boken också fylld med alla slags marinader, pesto, sylt och läckra örter. Mette Løvbom, alias SalatTøsen, är en av Danmarks främsta matprofiler. Hennes webbplats www.salattosen.dk är en av de flitigast besökta matsidorna. Hon medverkar regelbundet i teve och håller föredrag både för professionella kockar och den matintresserade allmänheten.
-
Title:
Den Nya Amerikanska Maten
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
"Ett enda långt snyggt matreportage." Joanna Drevinger, Svenska Dagbladet "Är det dags för en kulinarisk roadtrip från kust till kust är den helt rätt guide att ha i handskfacket." Margareta Schildt-Landgren, MatMagasinet Hur blev USA bäst i världen på mat? Det amerikanska köket brukade vara ett sk...
Den Nya Amerikanska Maten Bok
<p>"Ett enda långt snyggt matreportage."<br/><strong><em>Joanna Drevinger, Svenska Dagbladet</em></strong></p><br/><p>"Är det dags för en kulinarisk roadtrip från kust till kust är den helt rätt guide att ha i handskfacket."<br/><strong><em>Margareta Schildt-Landgren, MatMagasinet</em></strong></p><br/><p>Hur blev USA bäst i världen på mat? Det amerikanska köket brukade vara ett skämt, något som folk närmade sig med dåligt samvete. Idag har USA fler restauranger i världsklass än något annat land. Men den verkliga styrkan ligger i den vardagliga maten, i storstädernas street food, i Söderns uppdaterade husmanskost och villaförorternas Chinatowns.</p><br/><p class="normal">De senaste tio åren har det skett en revolution i den amerikanska matkulturen och den här boken berättar hur det gick till. Journalisterna Martin Gelin och Emil Arvidson reser från kust till kust genom det nya gastronomiska USA. De besöker de mest inflytelserika köken, oavsett om det är stjärnkrogar på Manhattan, food trucks i Austin eller ostronbarer i San Francisco, för att undersöka deras plats i samhället och vad maten de serverar säger om USA.</p><br/><p class="normal">De pratar grönsaker med Alice Waters i Berkeley, får en lektion i den amerikanska Söderns historia av Sean Brock i Syd-Carolina, festar med Southern Foodways Alliance i New Orleans, besöker Lagunitas ölbryggeri i norra Kalifornien, hittar USA:s bästa koreanska restaurang i en avkrok i Seattle och åker till Little Saigon i Texas där en stenad vietnamesisk tonåring serverar USA:s bästa cajunkräftor i en oansenlig förortsgalleria.</p><br/><p class="normal">På vägen försöker de hitta rötterna till den amerikanska matrevolutionen.</p><br/><p class="normal"><strong>Martin Gelin</strong>är Dagens Nyheters New York-korrespondent och har skrivit två hyllade reportageböcker om amerikansk politik. Han har hunnit besöka 45 delstater sedan han flyttade till USA 2001 och hävdar att det finns åtminstone en bra restaurang i varje amerikansk stad.</p><br/><p><strong>Emil Arvidson</strong> är journalist och skriver om kultur, politik, musik och mat för Sveriges största dagstidningar och magasin. Emil började älska mat när han bodde i USA. Han har tidigare gett ut boken <em>Naturligt vin</em> tillsammans med Emil Broomé.</p><br/><hr /><br/><p>"I en ny reportagebok skildras vad som just nu händer med maten i det mångkulturella USA, där olika kök tillsammans blir till en ständrigt pågående integrationsprocess."<br/><em>Amanda Schulin, Dagens ETC</em></p><br/><p>"Den innehåller en hel radda klassiker - pork bun, corn bread, tacos och bringa - men allt känns rejält fräscht och uppdaterat. Helhetsgreppet funkar utmärkt, man blir sugen på att laga och provsmaka det mesta."<br/><em>Johan Gunnarsson, Aftonbladet Resa</em></p><br/><p>"De bjussar på en riktigt smakfull rundtur och rejält med god läsning om ett land som inte är sig riktigt likt efter en smärre matrevolution."<em><br/>Jens Pettersson, Uppsala Nya Tidning</em></p><br/><p>"Detta är int en kokbok på hjul utan en klassisk reportageresa på jakt efter svar. På vägen får vi möta människor från alla delar av det stora landet och vi får veta vad som ligger bakom det som kallas den amerikanska matrevolutionen."<em><br/>Vin & Bar-Journalen</em></p><br/><p>"Det är en inspirerande resa och snålvattnet rinner till medan man läser."<br/><em>Umeå Tidning</em></p><br/><p>"...en rolig och vacker reportagebok."<br/><em>Pia Hall, Vego</em></p><em></em>
-
Title:
Wok - De Bästa Recepten Från Det Asiatiska Köket
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Wok - De Bästa Recepten Från Det Asiatiska Köket [Bok / Flexband]
Wok - De Bästa Recepten Från Det Asiatiska Köket [Bok / Flexband]
-
Title:
Perfekta Pommes
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
För att alla har rätt till perfekta pommes! Perfekta pommes är den första i sitt slag: en handfast guide till helt perfekta pommes, med en stor portion kärlek, klimattänk och entreprenörsanda mellan raderna. Här bjuds framtida pommesmästare på allt från historik, matnyttig fakta om ingredienser och...
Perfekta Pommes Bok
<p><b>För att alla har rätt till perfekta pommes!<br/></b><i>Perfekta pommes</i> är den första i sitt slag: en handfast guide till helt perfekta pommes, med en stor portion kärlek, klimattänk och entreprenörsanda mellan raderna. Här bjuds framtida pommesmästare på allt från historik, matnyttig fakta om ingredienser och ovärderliga tips och trix till recept på smarriga dipsåser, smaksatta salter och andra spännande toppings. </p><p>Här guidas vi i allt från blötläggning, blanchering och fritering till det viktiga valet av olja och inte minst potatis, som i boken ges utrymme i form av en härligt fyllig potatisskola. Författarnas devis är att perfekta (och klimatsmarta!) pommes inte ska vara någon knölig sak, och det är verkligen något som avspeglas i boken. </p><p><b>Om författarna och Green Fries<br/></b>Simon Karlsson och Fritjof Torstensson är skåningarna bakom den lilla pommesfirman Green Fries. Med ambitionen att förse svenskar med världens godaste, naturligt klimatsmarta pommes, har de sedan några år investerat all vaken tid i att få potatis, olja och salt att gifta sig på bästa sätt. På kort tid har de vuxit från en liten foodtruck till storskalig pommesleverantör i både Sverige och Danmark och vågar nu säga att de hittat det perfekta receptet ett som de gärna delar med sig av. </p><p>Sagt om boken: </p><p>För att alla har rätt till perfekta pommes är en guldgruva för den som vill laga egna pommes. (). De lämnar inget åt slumpen när det gäller att laga riktigt goda pommes och deras kokbok är tydlig och pedagogisk. () Kunskapen delar de frikostigt med sig av. De förklarar på ett fint sätt till exempel vilka potatissorter som ger bäst slutprodukt och hur pommes får krispig yta. Läsaren får också en noggrann beskrivning, i flera steg, av hur välsmakande pommes bör tillagas. Det är inte en enkel väg dit, men den som följer författarnas råd torde ha goda möjligheter att lyckas.<br/>/Lektör Henrik Wiktor, BTJ-häftet nr 11, 2021.</p>
Utvalt - Svenska
Vildplockat Kokboken
Vinnare i kategorin Mat, klimat och miljöi Årets Svenska Måltidslitteratur 2023! En vacker, viktig och rik kokbok som inspirerar till att ta vara på det som växer runt omk...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt