Svenska
Mest sålda
-
Title:
Min Handbok I Hem- Och Konsumentkunskap 7-9
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 14 vardagar
-
Description:
Inspirera och stötta eleverna i hem- och konsumentkunskap Min handbok i hem- och konsumentkunskap är tänkt att användas tillsammans med Digital (elevlicens) i serien för att befästa elevernas kunskaper. Syftet med handboken är att inspirera och stötta elever i hem- och konsumentkunskap. Den innehål...
Min Handbok I Hem- Och Konsumentkunskap 7-9 Bok
<h3 id="inspirera-och-stötta-eleverna-i-hem--och-konsumentkunskap">Inspirera och stötta eleverna i hem- och konsumentkunskap</h3> <p>Min handbok i hem- och konsumentkunskap är tänkt att användas tillsammans med Digital (elevlicens) i serien för att befästa elevernas kunskaper. Syftet med handboken är att inspirera och stötta elever i hem- och konsumentkunskap. Den innehåller ett stort antal uppgifter som kan genomföras både enskilt och i grupp.</p> <p>Förutom att befästa faktakunskaper ger många fördjupande uppgifter eleverna möjlighet att reflektera över ämnets innehåll och över sina egna handlingar och erfarenheter. Min handbok i hem- och konsumentkunskap är tillsammans med det digitala läromedlet och lärarhandledningen ett unikt läromedel på marknaden.</p>
-
Title:
Fredriks Middagstips - Mat Man Blir Glad Av
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 5 vardagar
-
Description:
I Fredriks middagstips - mat man blir glad av samlar Fredrik Nylén sina allra bästa recept. Fredrik är känd för sina publikfriande, goda och enkla kakrecept som han generöst delat med sig av i bokform och på sin blogg under 10 år. Men Fredrik är faktiskt kock i grunden och hans följare har länge ef...
Fredriks Middagstips - Mat Man Blir Glad Av Bok
<p>I Fredriks middagstips - mat man blir glad av samlar Fredrik Nylén sina allra bästa recept. Fredrik är känd för sina publikfriande, goda och enkla kakrecept som han generöst delat med sig av i bokform och på sin blogg under 10 år. Men Fredrik är faktiskt kock i grunden och hans följare har länge efterfrågat en kokbok. Nu kommer den äntligen, fylld med drygt 60 lättlagade recept på den sortens mat man verkligen kan längta efter, och som ger ett leende på läpparna när den ställs fram. Många av rätterna är inspirerade av husmanskost, till exempel kalops, sjömansbiff, pitepalt, laxgratäng och kålpudding, men här finns också andra favoriter som mac and cheese, bibimbap och ceviche. Mat man blir mätt och glad av, helt enkelt!</p>
-
Title:
Svensk Whisky- Pionjärer, Nytänkare Och Utmanare
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 5 vardagar
-
Description:
Den svenska whiskybranschen har vuxit upp och mognat. Här finns plötsligt ett tiotal destillerier med egna identiteter och historier: från de fyra stora till de små specialisterna. Och bland whiskykonnässörer är den svenska renommén snart ikapp den skotska - tro det eller ej! Svensk whisky är den f...
Svensk Whisky- Pionjärer, Nytänkare Och Utmanare Bok
<p>Den svenska whiskybranschen har vuxit upp och mognat. Här finns plötsligt ett tiotal destillerier med egna identiteter och historier: från de fyra stora till de små specialisterna. Och bland whiskykonnässörer är den svenska renommén snart ikapp den skotska - tro det eller ej! </p><p><i>Svensk whisky</i> är den första heltäckande boken om svensk whisky och beskriver allt spännande som hänt, destilleri för destilleri, från Skeppets, via Grythyttan till Mackmyra och dagens spännande nytänkare. Vilka värden står vi för? Hur ser egentligen den svenska whiskystilen ut? Vad driver branschen framåt? </p><p><b>Henrik Aflodal</b> (huvudförfattare) är journalist och whiskyexpert. Han är bland annat författare till Aflodals Whisky World och Whisky: Japan och driver sajten The Spirits News. <b>Hans-Olov Öberg</b> (redaktör & fotograf) är prisbelönt, bästsäljande cocktailboksförfattare och -fotograf. Han driver även förlaget Spritz Lit som specialiserar sig på idédrivna böcker om mat och dryck.</p>
-
Title:
Kinamat Varje Dag
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
” Följ med Jonas Cramby till Kina och låt dig förföras av en äkta Gong bao.” Aftonbladet ”Låt inte ingredienslistan skrämma dig. Jonas Crambys nudlar går blixtsnabbt att laga, men smakar som om du lagt ner en hel dag.”Svenska Dagbla...
Kinamat Varje Dag Bok
<p>” Följ med Jonas Cramby till Kina och låt dig förföras av en äkta Gong bao.” <em>Aftonbladet</em></p> <p>”Låt inte ingredienslistan skrämma dig. Jonas Crambys nudlar går blixtsnabbt att laga, men smakar som om du lagt ner en hel dag.”<em>Svenska Dagbladet</em></p> <p>I Kina finns inte bara ett kök, det finns hundratals. Från den kummindoftande muslimska maten i norr till den kinesiska thaifusionen i Yunnan i söder. Sen har vi också all kinamat som uppstått utanför landets gränser. Som den poppiga, småknäppa taiwanesiska gatumaten eller<br/>den amerikaniserade version man hittar i New York’s alla chinatowns. Den kinesiska matkulturen är helt enkelt världens mest spridda – och i Kinamat varje dag har matskribenten Jonas Cramby satt samman en mixtape med alla sina internationella kinesiska matfavoriter, ett slags ”Absolut kinakäk 1” om du vill.</p>
-
Title:
Vegetarisk Kinamat Varje Dag
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
”Spännande nya ingredienser, rätter och tillagningssätt tar plats i den här färgsprakande boken med autentisk kinesisk vegetarisk mat.” Tidningen Vego ”Jonas Cramby skriver som vanligt humoristiskt och avväpnande. Lennart Weibulls fotografier, iscensa...
Vegetarisk Kinamat Varje Dag Bok
<p>”Spännande nya ingredienser, rätter och tillagningssätt tar plats i den här färgsprakande boken med autentisk kinesisk vegetarisk mat.” <em>Tidningen Vego</em></p> <p>”Jonas Cramby skriver som vanligt humoristiskt och avväpnande. Lennart Weibulls fotografier, iscensatta som om rätterna serverats på en landsortsstilig kinakrog, tillför både smak och känsla.” <em>Göteborgsposten</em></p> <p>Har man ambitionen att äta kinamat varje dag ingår det ju helst att man minst några gånger i veckan väljer vegetariskt. Därför kommer även en separat, helt växtbaserad version där vissa av de 70-tal recept som finns i Kinamat varje dag anpassats att funka utan kött, medan andra recept är helt nya.</p> <p>Det finns nämligen få kök som passar bättre att göra helt vegetariskt än det kinesiska. Det var till exempel kinesiska vegetariska buddhistmunkar som var först med att uppfinna olika sorters kreativa köttsubstitut som seitan och tofu. Sen är ju Kinas olika fermenterade bönpastor faktiskt magiska: de förvandlar allt de rör vid till supergott. Man skulle kunna kalla dem för naturligt MSG – de tillför salt, framhäver alla andra smaker och ger hela rätten en tillfredställande djup umamismak som kan lura vilken förhärdad köttälskare som helst.</p>
-
Title:
Grekisk Mat
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
”En bok för alla mat- och Greklandsvänner.” Betyg 5/5. Per Björgell, BTJ ”Sara Berg har släppt ett riktigt praktverk fyllt med klassisk grekisk mat du garanterat kommer att förälska dig i. … Ett måste att ha hemma i bokhyllan.” Tidn...
Grekisk Mat Bok
<p>”En bok för alla mat- och Greklandsvänner.” Betyg 5/5.<br/><em><strong>Per Björgell, BTJ</strong></em></p> <p class="paragraph">”Sara Berg har släppt ett riktigt praktverk fyllt med klassisk grekisk mat du garanterat kommer att förälska dig i. … Ett måste att ha hemma i bokhyllan.”<br/><em><strong>Tidningen VEGO</strong></em></p> <p class="paragraph">”underbara recept och bilder fyllda med soliga smaker.”<em><strong><br/>Allas</strong></em></p> <p class="paragraph">De senaste åren har någonting hänt i Grekland: En ny generation kockar lagar enkla och underbara rätter med större medvetenhet, men utan att tappa bort den grekiska identiteten.</p> <p class="paragraph">Det är just den sortens recept den här boken innehåller. Från klassiker som grekisk sallad, moussaka och stifádo till rätter som inte är speciellt kända utanför Grekland. Som ostfyllda, sammetslena pitabröd från Kreta, den chokladigaste av chokladkakor och giouvétsi – en gryta på kött och den lilla risformade pastan orzo.</p> <p class="paragraph">Recepten går i linje med den nya tidens grekiska mat, där man visar omsorg om råvarorna. Ingenting är speciellt komplicerat och allting är gott.</p> <p class=""><strong>Sara Berg</strong>är frilansjournalist och barista, baserad i Malmö. Hon skriver om mat och kultur i bland annat <em>Sydsvenskan</em>, <em>Expressen</em> och <em>Gourmet </em>och har tidigare gett ut <em>Pasta på italienska</em> och <em>Berlin för foodisar</em>. Tillsammans med fotograf <strong>Miriam Preis</strong>har hon rest till Grekland för att utforska det grekiska köket.</p>
-
Title:
Kålkokbok
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Vinnare av Årets Svenska Måltidslitteratur 2023En kokbok som sätter kål på kartan Kål har gjort en stor comeback tack vare sina fantastiska egenskaper. Den är billig, god och inte minst nyttig. Det är helt enkelt en råvara med oändliga möjligheter. I Kålkokbok hittar du inte bara läckra recept för ...
<p><b>Vinnare av Årets Svenska Måltidslitteratur 2023</b><b></b></p><p><b>En kokbok som sätter kål på kartan </b></p><p>Kål har gjort en stor comeback tack vare sina fantastiska egenskaper. Den är billig, god och inte minst nyttig. Det är helt enkelt en råvara med oändliga möjligheter. </p><p>I <i>Kålkokbok</i> hittar du inte bara läckra recept för alla sorters kål. Här hittar du även kärleksförklaringar och personliga anekdoter från bland annat författaren Karolina Ramqvist och odlingsexperten Matti Leino. </p><p>Boken innehåller över 70 recept från hela världen. Vad sägs om curtido från El Salvador, rödkålssoppa från Ukraina, okonomiyaki från Japan eller bräserad savoykål från de italienska alperna? Vissa recept är helt veganska, många är vegetariska, och en del kombinerar kål med fisk eller kött. </p><p>Bakom boken står Pelle Bergström, Martin Nordin och Victoria Nordström. Tre av Sveriges mest eftertraktade och erfarna matkreatörer. Med expertis inom fotografi, styling och matlagning har de omsorgsfullt skapat ett magnum opus om deras käraste råvara. </p>
Utvalt - Svenska
Smak
"Betyg 5/5: Briljant. En färgglad och utsökt kombination av smaker från en mängd olika kök. Det är en förvånansvärt lättlagad receptsamling, både för välsmakande vardagar och för avancerade helgmålti...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt