Svenska
Mest sålda

-
Title:
Sju Sorters Kakor - Sveriges Bästa Recept På Klassiska Bakverk Och Nya Favoriter
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 5 vardagar
-
Description:
Sju sorters kakor behöver kanske ingen närmare presentation. Boken kom ut första gången 1945 och med noggrannhet, varsam hand och stor kompetens har boken redigerats flera gånger och lotsats in i vår tid. Den här utgåvan har uppdaterats med ett antal nya recept och bilder, och innehåller massor av ...
<em>Sju sorters kakor</em> behöver kanske ingen närmare presentation. Boken kom ut första gången 1945 och med noggrannhet, varsam hand och stor kompetens har boken redigerats flera gånger och lotsats in i vår tid. Den här utgåvan har uppdaterats med ett antal nya recept och bilder, och innehåller massor av tips för lyckade bak, en praktisk omvandlingstabell, baklexikon och ett register där du lätt hittar glutenfria recept, julkakor, snabba kakor samt bakverk utan nötter och mandel.<br/><br/><em>Sju sorters kakor</em> behåller det bästa och uppdaterar med det nya samtidigt som vi känner igen våra klassiska kakor, vackra tårtor och långpannefavoriterna. Boken är ett unikt stycke bakverkshistoria som aldrig har tappat greppet om sina följare.

-
Title:
Sockerfria Kokboken
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 7 vardagar
-
Description:
Av författarna till Sockerbomben...! 111 enkla recept och en smart grund för ett oändligt antal varierade måltider för både vardag och fest. Perfekt för dig som: är sockerkänslig är sockerberoende är glutenintolerant bara vill undvika bröd och mjöl har diabetes typ-1 eller -2 har insulinresistens/s...
Sockerfria Kokboken Bok
Av författarna till Sockerbomben<i>...</i>!<br/> 111 enkla recept och en smart grund för ett oändligt antal varierade måltider för både vardag och fest.<br/> Perfekt för dig som:<br/> är sockerkänslig<br/> är sockerberoende<br/> är glutenintolerant<br/> bara vill undvika bröd och mjöl<br/> har diabetes typ-1 eller -2<br/> har insulinresistens/svängande blodsocker<br/> vill vara säker på att maten du serverar är hälsosam enligt den allra senaste och säkraste forskningen<br/> Du får också<br/> ett test för att se om du är sockerberoende eller sockerkänslig<br/> fakta om vad du behöver äta varje dag för att må bäst<br/> alternativ till mjölkprodukter om du behöver/vill undvika det<br/> matnyttiga tips om hur du kommer igång<br/> extra tips för barnen<br/> inköpslista med bra och säker mat<br/> smarta redskap för köket<br/><br/> När Sockerfria kokboken<i>...</i> med recept utan tillsatt socker kom ut första gången 2006 var det något helt nytt. Vadå utan socker? Det är väl inte så farligt med lite socker? Något litet sött efter maten, en glass eller två på semestern eller en kaka till kaffet? Bara man äter bra annars?<br/> I dag vet vi så mycket mer samtidigt som allt fler får problem med migrän, övervikt, diabetes typ-2, depressioner, extrem trötthet, humörsvängningar, koncentrationsproblem och kronisk stress.<br/> Många läkare och forskare varnar nu för sockrets skadliga effekter på hälsan och du hittar recept på LCHF-, keto- och paleokost både i böcker och på nätet. Det gängse rådet är: ät mindre socker och snabba kolhydrater!<br/> Och det är jättebra, för de allra flesta. Men det räcker inte för alla! Den som är sockerkänslig eller sockerberoende måste avstå helt från socker, mjöl, tillsatser och allt som liknar mjöl eller smakar sött för att få energi, viktbalans, skarp hjärna och perfekt hälsa.<br/> Vi är helt enkelt olika känsliga för socker! En del får lite sämre hälsa, och dåliga tänder. Andra får hela livet begränsat.<br/> Även om du gör allt för att äta rätt är du chanslös mot alla nya livsmedel och all färdigmat om du inte har rätt kunskap. Därför ligger fokus på säker mat för den som är sockerberoende eller sockerkänslig i nya, helt omarbetade och utökade utgåvan av Sockerfria kokboken<i>...</i>. Med den i köket behöver du aldrig fundera på om maten är bra för dig eller inte, här finns inga gömda fällor. Bara ren och säker mat, rakt igenom. Och supergod! Författarnas egna favoritrecept med hälsovinster för alla. Kött & fläsk, kyckling & fågel, fisk & skaldjur, äggrätter, tillbehör, såser & röror samt drycker.<br/> Alla recept bygger på den allra senaste forskningen och på Bitten Jonssons egna erfarenheter av över 20 års framgångsrik behandling av sockerberoende.<br/> OM FÖRFATTARNA<br/> Bitten Jonsson är leg sjuksköterska och utbildad i USA inom beroende/addiktion. Hon är Sveriges främsta expert på sockerberoende med över 20 års erfarenhet med framgångsrik behandling av över 6000 patienter och en efterfrågad föreläsare både i Skandinavien och USA.<br/><br/> Pia Nordström är journalist med bakgrund från bland annat Expressen, som redaktör och reporter med inriktning främst på hälsa, medicin och mat.

-
Title:
Smårätter Med Guldkant - Plockmat, Tilltugg Och Annat Gott
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
För hyllade matkreatören Catarina König är plockmat och smårätter så mycket mer än bara ett litet tilltugg det kan egentligen ersätta en hel middag om man serverar tre fyra olika mindre rätter under en kväll. Catarina Königs nya kokbok uppföljaren till prisbelönta Mat med guldkant är fylld till brä...
Smårätter Med Guldkant - Plockmat, Tilltugg Och Annat Gott Bok
För hyllade matkreatören Catarina König är plockmat och smårätter så mycket mer än bara ett litet tilltugg det kan egentligen ersätta en hel middag om man serverar tre fyra olika mindre rätter under en kväll. <br/><br/>Catarina Königs nya kokbok uppföljaren till prisbelönta Mat med guldkant är fylld till brädden med det som är hennes signum enkla, snabba och gudomligt goda recept på festliga smårätter och extra goda tilltugg. Ett kapitel bjuder på smarriga dippsåser, röror och snacks med extra guldkant, och ett kapitel ägnas helt åt drinkar och aperitifs. De magiskt goda desserterna finns såklart också med. <br/><br/>Catarina delar dessutom med sig av sina bästa råd och välbevarade små hemligheter kring festplanering, mingel och idéer kring förberedelser och hennes specialitet eleganta upplägg. Du får också lära dig hur du friterar smart och säkert för det är inte så svårt som man kan tro. <br/><br/>Recepten, som du får tips på hur du kan mixa och matcha på bästa sätt, är enkla och snabba att tillaga och här kan du välja mellan både kalla och varma varianter på kött, fisk och skaldjur samt vegetariska alternativ. <br/><br/><b>Catarina König</b> har, sedan vinsten av tv-succéerna Sveriges mästerkock 2016 och Decenniets mästerkock 2020, ägnat sitt liv åt mat. Via Instagram och den mycket uppskattade bloggen på Elle mat och vin inspirerar hon dagligen sina läsare och trogna följare med nya smarriga recept och sina egna snygga matfoton.

-
Title:
Bröd, Bröd, Bröd - Recept, Råd Och Genvägar
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Få saker sprider samma välbefinnande som doften och smaken av nygräddat bröd. Är det dessutom du som har bakat brödet själv så känner du garanterat dubbel tillfredsställelse. I Bröd, bröd, bröd ger Martin Johansson dig alla recept, råd och genvägar du behöver för att baka ett makalöst gott bröd i d...
Bröd, Bröd, Bröd - Recept, Råd Och Genvägar Bok
Få saker sprider samma välbefinnande som doften och smaken av nygräddat bröd. Är det dessutom du som har bakat brödet själv så känner du garanterat dubbel tillfredsställelse. I Bröd, bröd, bröd ger Martin Johansson dig alla recept, råd och genvägar du behöver för att baka ett makalöst gott bröd i din hemmaugn. Martin Johansson är sällsynt bra på att förklara hur du ska göra för att lyckas med bakningen. Recepten är tydliga, enkla och smart skrivna så att alla kan förstå. Och varje recept visar hur man ska göra om man bakar för hand eller med degblandare. De omkring hundra recepten är varierade - här finns alltifrån scones, rostbröd och gotlandslimpa till knäckebröd, vörtlimpa, baguetter och den optimala pizzadegen. Alla de klassiska bröden är med, men också några ovanliga och spännande. Och för att förgylla tillvaron lite extra är också de bästa sötebröden med. Många av matbröden är helt knådfria och långjästa. Den långa jästiden ger på ett okomplicerat sätt ett bröd med fantastisk konsistens och smak. Men här finns förstås också många bröd som är mer konventionella och som är ätfärdiga på någon timme. Bröd, bröd, bröd är full av fantastiska foton som visar de färdiga resultaten - även som uppskurna, så att man kan se de olika brödens inkråm. Och som ett extra plus har boken dessutom en stor mängd instruktiva steg för steg-illustrationer. Det är en bakbok som fungerar, som avdramatiserar bakningen och som ger inspiration och mod att testa och improvisera. Det är helt enkelt boken för alla hemmabagare. Så fram med bunke och mjöl och njut av hantverket, dofterna och smakerna!

-
Title:
Frederik Zälls Bästa Asiatisk Mat Sushi, Szechuan, Korean Bbq
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Efter ett flertal resor till en mängd olika städer och områden i Japan så har receptsamlingen växt och när Frederik Zäll samlar recept så blir det så klart en kokbok efter inte alltför lång tid. Den givna Sushin, tillsammans med favoritkryddan Szechuanpeppar sitter i mitten av bokens tema - Frederi...
Frederik Zälls Bästa Asiatisk Mat Sushi, Szechuan, Korean Bbq Bok
Efter ett flertal resor till en mängd olika städer och områden i Japan så har receptsamlingen växt och när Frederik Zäll samlar recept så blir det så klart en kokbok efter inte alltför lång tid. <br/><br/>Den givna Sushin, tillsammans med favoritkryddan Szechuanpeppar sitter i mitten av bokens tema - Frederik bästa asiatiska recept, med extra fokus på Japan, Kina & Sydkorea. <br/><br/>Smaker som sticker ut är så klart den underbara Szechuanpepparn, men även Sydkoreansk Barbecque och givetvis Sushi. Hur kokar man Sushiris på rätt sätt? Vad behöver man för att kunna göra en Bibimbap? Hur gör man en Szechuan Red Oil eller en Chicken Kung Pow? <br/><br/>I boken finner ni svaren. Utöver de tre huvudkategorierna Japan, Kina & Sydkorea har Frederik också samlat ihop sina absoluta favoriter från andra asiatiska länder som till exempel Malaysia, Indien och Thailand.

-
Title:
Billiga Veckan - Goda Och Prisvänliga Recept Från Måndag Till Söndag
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 7 vardagar
-
Description:
Med Billiga veckan visar Emilia Milosavljevic att det går att äta riktigt gott även på en snävare budget. Hon lagar färgstark mat till en överkomlig kostnad för hela veckan, varje veckodag utifrån ett tema som matlådemat, världens mat och middagar på max 30 minuter. Här finns lördagslyx på budget o...
Billiga Veckan - Goda Och Prisvänliga Recept Från Måndag Till Söndag Bok
Med Billiga veckan visar Emilia Milosavljevic att det går att äta riktigt gott även på en snävare budget. Hon lagar färgstark mat till en överkomlig kostnad för hela veckan, varje veckodag utifrån ett tema som matlådemat, världens mat och middagar på max 30 minuter. Här finns lördagslyx på budget och middagar för under 50-lappen, men också inspiration och recept till frukost, mellanmål och bakverk.<br/><br/><br/><br/>I en tid då allt fler ser över sin ekonomi och sina matkostnader erbjuds här budgetmatlagning för matnjutaren - allt ifrån en japansk okonomiyaki, en BLT-sandwich och citronrisoni med rostad spetskål till hur du gör en tropisk smoothie och hallongrottspaj med glass. Billiga veckan matinspirerar till nya rätter som alla kan laga och njuta av.

-
Title:
Thai På 30 Minuter
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 7 vardagar
-
Description:
Thailand är ju känt för sin fantastiska mat, men är den inte krånglig att laga själv? Svaret är: Nej, inte alls! Det går fort, det är enkelt, och resultatet blir underbart gott. Wichudaporn Chaiyasaeng ger i sin andra kokbok nycklarna till hur du snabbt lagar till din egen thaimat utan krångel. Det...
Thai På 30 Minuter Bok
Thailand är ju känt för sin fantastiska mat, men är den inte krånglig att laga själv? Svaret är: Nej, inte alls! Det går fort, det är enkelt, och resultatet blir underbart gott. Wichudaporn Chaiyasaeng ger i sin andra kokbok nycklarna till hur du snabbt lagar till din egen thaimat utan krångel. Det enda du behöver göra är att köpa några extra ingredienser från den asiatiska hyllan i matbutiken, sen är du redo att sätta igång. Thai på 30 minuter innehåller recept både till vardagsmiddagen, helgens bjudmiddag och en massa smårätter som är goda att servera antingen många tillsammans som en bufféhuvudrätt, eller som tillbehör.
Utvalt - Svenska
Airfryer-boken - Hälsosamt, Krispigt Och Vansinnigt Gott
**** MYCKET BRA! ****"Det är lätt att ta till sig boken och man blir direkt sugen på att testa matlagning i airfryer."Natalia Walawender, Bibliotekstjänst, BTJ-häftet nr 15, 2025Oavsett om du är en p...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt