Svenska
Mest sålda

-
Title:
Bli En Hemmasommelier
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
När mitt intresse för vin och mat började växa vände jag mig till experterna för att få veta vilken dryck jag skulle dricka till en viss maträtt. Svaret blev alltid ett intetsägande artikelnummer. Men jag ville veta varför just det vinet passade till just den maten. Jag ville lära mig resonemanget....
Bli En Hemmasommelier Bok
När mitt intresse för vin och mat började växa vände jag mig till experterna för att få veta vilken dryck jag skulle dricka till en viss maträtt. Svaret blev alltid ett intetsägande artikelnummer. Men jag ville veta varför just det vinet passade till just den maten. Jag ville lära mig resonemanget. För bara då kunde jag se den röda tråden. <br/><br/>Den här boken är just det resonemanget. Du guidas via druvsorter till maträtter där vi benar ut vad i maträtten som är viktigt att ta hänsyn till. Det är en bok fylld av kunskap som tar ditt intresse till nästa nivå och en bunt härliga recept som alla klarar av att laga. Strunta i allt du hört om hur svårt det är, våga prova! Våga testa, göra fel och våga lyckas igen. För vin ska vara till för alla! <br/><br/><b>Jenny Roshage-Theander</b> är konditorn, kocken, chocolatieren, krögaren och sommelieren som efter en lång karriär inom restaurangbranschen skrev boken <i>Bli en hemmasommelier</i> för att hjälpa vanliga människor att våga prova mat och vin i kombination. Hennes mål är att ta bort alla pekpinnar och göra det roligt, för det är trots allt bara mat och vin.<br/><br/>"Mycket bra!" tycker BTJ.<br/>"[...] Det jag uppskattar med boken är dess tydlighet. Även personer med liten förkunskap om vin kan få kunskaper om hur vinet förhöjer maten. Författaren inspirerar och uppmanar att våga prova och vara modig. Tonen är trevlig och förklararingarna mycket bra. Olika viner beskrivs i anslutning till de fantastiska recepten. [...]" Lektör Sven Martinger BTJ-häfte 02:2023<br/><br/><br/>Se även <i>Bli en grönare hemmasommelier</i> (2024) där du bjuds in att utforska det spännande mötet mellan vin och vegetarisk mat.

-
Title:
Augustas Kokbok Anno 1898
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Johanna Augusta Leontina Olsson satt på kammaren år 1898 efter dagens arbetspass och skrev ner sina recept som hon använde sig av i den fina järnvägsrestaurangen i Tillberga utanför Västerås. Hon skrev dem utifrån hur verkligheten var för dem på den tiden. Det vill säga, inga kylskåp, inga elektris...
Augustas Kokbok Anno 1898 Bok
Johanna Augusta Leontina Olsson satt på kammaren år 1898 efter dagens arbetspass och skrev ner sina recept som hon använde sig av i den fina järnvägsrestaurangen i Tillberga utanför Västerås. <br/><br/>Hon skrev dem utifrån hur verkligheten var för dem på den tiden. Det vill säga, inga kylskåp, inga elektriska spisar, inga ugnar som man kan styra med exakt temperatur, inget konstant tillflöde av råvaror med mera. Att hon klarade av att tillverka de mest fantastiska menyer och anrättningar med dessa grundförutsättningar tyder på stor skicklighet i köket. <br/><br/>I den här boken får du ta del av många av hennes originalrecept, samt att du får lite tips om hur det skulle kunna se ut när vi lagar dessa maträtter idag. <br/><br/>Boken innehåller både recept, tips och kuriosa, samt berättelser om hur livet var på den tiden i ett restaurangkök.

-
Title:
Portionen Under Tian - Billiga Veckoplaneringar Efter Säsong
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Nytt praktiskt litet format! Hanna Olvenmark är dietisten och bloggaren som blivit Portionen under tian med hela svenska folket. Hennes första kokbok med billig och klimatsmart mat har sålt i över 40 000 exemplar. När hon frågade sina drygt hundra tusen Instagramföljare vad de ville se mer av i näs...
Portionen Under Tian - Billiga Veckoplaneringar Efter Säsong Bok
Nytt praktiskt litet format! <br/><br/>Hanna Olvenmark är dietisten och bloggaren som blivit Portionen under tian med hela svenska folket. Hennes första kokbok med billig och klimatsmart mat har sålt i över 40 000 exemplar. När hon frågade sina drygt hundra tusen Instagramföljare vad de ville se mer av i nästa bok blev fler 300-kronorsveckor det självklara svaret. I sin nya bok har Hanna komponerat tolv inspirerande veckomenyer en för varje månad på året där säsongens råvaror går igen i recepten. Varje vecka har en inköpslista så att du kan handla för hela veckan på ett enda besök i affären. En gång i veckan blir det storkok, för matlådor eller för att kunna göra söndagen till vilodag. Recepten i boken är enkla och går givetvis lika bra att laga utan att följa veckoplanerna. Bläddra bara förbi inköpslistorna och välj och vraka mellan över 70 rätter som majscarbonara, rökig morotspizza, grönkålscrêpes eller varför inte den enkla linssoppan som är klar på endast 20 minuter? Varje recept är dessutom beräknat så att utsläppen per portion inte överstiger de gränser som är satta för att vi ska nå målet på max 1,5 graders uppvärmning. Smart va? <br/><br/><br/><br/><i>"Underbar bok med över 70st vegetariska rätter, de är lättlagade, billiga, goda och säsongsinspirerade!"</i><br/>Lev Gratis, blogg <br/><br/><i>"Helt underbar kokbok med ljuvliga bilder och riktigt bra recept." </i><br/>Mias bokhörna, blogg

-
Title:
Airfryer-boken - Hälsosamt, Krispigt Och Vansinnigt Gott
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
**** MYCKET BRA! **** "Det är lätt att ta till sig boken och man blir direkt sugen på att testa matlagning i airfryer." Natalia Walawender, Bibliotekstjänst, BTJ-häftet nr 15, 2025 Oavsett om du är en passionerad användare av airfryer eller nybörjare, så kommer du att älska recepten från Instagrams...
Airfryer-boken - Hälsosamt, Krispigt Och Vansinnigt Gott Bok
<b>**** MYCKET BRA! ****</b><br/><b><i>"Det är lätt att ta till sig boken och man blir direkt sugen på att testa matlagning i airfryer."</i></b><br/>Natalia Walawender, Bibliotekstjänst, BTJ-häftet nr 15, 2025<br/><br/>Oavsett om du är en passionerad användare av airfryer eller nybörjare, så kommer du att älska recepten från Instagrams @boredoflunch.<br/><br/>Här finns hälsosamma och läckra recept som passar alla smaker och livsstilar! Som ett mer energi- och kostnadseffektivt alternativ till en vanlig ugn kan du nu laga alla dina favoriträtter och spara pengar på samma gång. Dessutom är luftfritering en matlagningsmetod som är idealisk om du vill hålla koll på ditt kaloriintag då den kräver en mindre mängd olja samtidigt som du njuter av fantastiskt krispig och smakfull mat. Samtliga recept är kaloriberäknade.<br/><br/>I den här inspirerande kokboken hittar du massor av läckra recept som passar för både vardag och fest. Från förrätter och snacks till snabba luncher och smarriga efterrätter, finns det något för alla. Upplev smakrika rätter som lammkotletter med myntasås, katsucurry på sötpotatis, fisktacos samt buffalo chicken med halloumi frites. Oavsett om du är vegetarian, vegan eller köttälskare kommer du att hitta något som passar din smak. Boken är fullspäckad med inspirerande foton för varje recept, så att du kan se hur dina rätter kommer att se ut innan du ens börjar laga dem. Så varför vänta? Upptäck en ny värld av enkel och hälsosam matlagning!

-
Title:
Sju Sorters Kakor - Sveriges Bästa Recept På Klassiska Bakverk Och Nya Favoriter
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 5 vardagar
-
Description:
Sju sorters kakor behöver kanske ingen närmare presentation. Boken kom ut första gången 1945 och med noggrannhet, varsam hand och stor kompetens har boken redigerats flera gånger och lotsats in i vår tid. Den här utgåvan har uppdaterats med ett antal nya recept och bilder, och innehåller massor av ...
<em>Sju sorters kakor</em> behöver kanske ingen närmare presentation. Boken kom ut första gången 1945 och med noggrannhet, varsam hand och stor kompetens har boken redigerats flera gånger och lotsats in i vår tid. Den här utgåvan har uppdaterats med ett antal nya recept och bilder, och innehåller massor av tips för lyckade bak, en praktisk omvandlingstabell, baklexikon och ett register där du lätt hittar glutenfria recept, julkakor, snabba kakor samt bakverk utan nötter och mandel.<br/><br/><em>Sju sorters kakor</em> behåller det bästa och uppdaterar med det nya samtidigt som vi känner igen våra klassiska kakor, vackra tårtor och långpannefavoriterna. Boken är ett unikt stycke bakverkshistoria som aldrig har tappat greppet om sina följare.

-
Title:
Fodmap Kokboken - 125 Recept Som Får Din Mage I Balans
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
I denna uppdaterade upplaga av FODMAP kokboken förklaras pedagogiskt hur FODMAP fungerar och hur man komponerar sina måltider på bästa sätt. Här finns också ett 4 6 veckors program som kan lindra en IBS-mage så att man sakta kan återgå till vanlig kost efter avslutad FODMAP-kur. Uttrycket FODMAP st...
Fodmap Kokboken - 125 Recept Som Får Din Mage I Balans Bok
I denna uppdaterade upplaga av FODMAP kokboken förklaras pedagogiskt hur FODMAP fungerar och hur man komponerar sina måltider på bästa sätt. Här finns också ett 4 6 veckors program som kan lindra en IBS-mage så att man sakta kan återgå till vanlig kost efter avslutad FODMAP-kur.<br/><br/>Uttrycket FODMAP står för fermenterbara oligosackarider, disackarider, monosackarider och polyol. De finns i varor som innehåller mycket fruktos, som äpplen, mango och honung, men även i mejerivaror och i lök och vitlök.<br/><br/>Lucy Whigham har en master i näringslära från universitetet i Notthingham, Storbritannien. Hon är specialiserad på olika sjukdomar och problem rörande matsmältningen och är särskilt intresserad av IBS. Efter en påbyggnadsutbildning i FODMAP vid King s College i London blev hon en av de första som applicerade FODMAP-dieten på sina patienter.

-
Title:
101 Smoothies - Vitaminrika Fruktdrinkar Att Njuta Av
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
101 Smoothies är en av Sveriges mest sålda smoothiebok, och den absoluta guiden till smoothievärlden för dig som vill ha kul i köket och skapa läckra och näringsrika fruktdrinkar. Ett kapitel om Eliq´s favoriter, varma och kryddiga smoothies, är ett nytt i denna uppdaterade utgåva. För snabb och lä...
101 Smoothies - Vitaminrika Fruktdrinkar Att Njuta Av Bok
101 Smoothies är en av Sveriges mest sålda smoothiebok, och den absoluta guiden till smoothievärlden för dig som vill ha kul i köket och skapa läckra och näringsrika fruktdrinkar. Ett kapitel om Eliq´s favoriter, varma och kryddiga smoothies, är ett nytt i denna uppdaterade utgåva.<br/><br/>För snabb och lätt överblick är det 101 recepten indelade i fem kategorier: frukt- och bärsmoothies, frukost- och yoghurtsmoothies, nytt kapitel om varma och kryddiga samt smoothiebowls.<br/><br/>Med hjälp av boken lär du dig enkelt att göra supergoda smoothies och att det finns mycket på att vinna att tillaga allt från grunden istället för att köpa hel- eller halvfabrikat. Naturligtvis bygger recepten på ett ekologiskt miljötänk och vikten av att köpa närodlat och säsongsanpassat.<br/><br/>Boken innehåller även en presentation av varje frukt och grönsak - när på året de är bäst, var i världen de odlas, när de skördas samt hur de bör förvaras för att få ut bästa möjliga smak. Dessutom kortfakta om hur de bäst fryses in, vilka verktyg som är bra att till hands samt tips om servering och garnering.<br/><br/><b>Eliq Maranik </b>har skrivit ett flertal storsäljande mat- och dryckesböcker som fått priser både i Sverige och utomlands. Idag är böckerna översatta till ett tiotal språk och finns utgivna i närmare trettio länder. Hennes smoothiebok, <i>101 smoothies underbara fruktdrinkar att njuta av </i>vann första pris i sin kategori vid Måltidsakademin 2012 och silvermedalj på den internationella Gourmand Cook Book Awards 2013.<br/><br/><b> </b>
Utvalt - Svenska
Gott Käk Utan Krångel - Rätter Med Få Ingredienser
Med få ingredienser och en bra bas i skafferiet kan du med Tinas hjälp snabbt få till en härlig måltid utan att lägga en massa timmar framför spisen. Tinas devis är att det ska vara roligt att laga m...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt