Svenska
Mest sålda

-
Title:
Köttfärssås
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Osäker leveranstid
-
Description:
Finns det något svenskare än spaghetti och köttfärssås? Det är, i ordets rätta bemärkelse, en invandrare som har kommit att bli en av oss. Därför är det hög tid att denna trotjänare, som varje år förgyller miljoner måltider i svenska hem, får en hedersplats i vår mathistoria. I Köttfärssås presente...
Finns det något svenskare än spaghetti och köttfärssås? Det är, i ordets rätta bemärkelse, en invandrare som har kommit att bli en av oss. Därför är det hög tid att denna trotjänare, som varje år förgyller miljoner måltider i svenska hem, får en hedersplats i vår mathistoria.<br/><br/>I <i>Köttfärssås</i> presenteras ett brett spann recept, från urgoda och urenkla »spaghetti och köttfärssås« till mer avancerade vilt-, lyx- och vegovariationer. Samtidigt får du följa med på en svindlande resa i såväl den svenska som italienska mat- och folksjälen.<br/><br/>Snurra gaffeln, så kör vi!

-
Title:
Långpannans Lov - De Godaste Rutorna Ur Kyrkkaffe - Och Några Till
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Låt oss sjunga långpannans lov en liten stund! Den är stor. Den är fyrkantig. Den är generös. Den har ordentliga kanter. Den kan fyllas med nästan vad som helst, och ut ur ugnen kommer en kaka som blir till glädje för många. Det kan bli stora rutor, pyttesmå rutor, trekanter och mellanstora rutor -...
Låt oss sjunga långpannans lov en liten stund! <br/><br/>Den är stor. Den är fyrkantig. Den är generös. Den har ordentliga kanter. Den kan fyllas med nästan vad som helst, och ut ur ugnen kommer en kaka som blir till glädje för många. Det kan bli stora rutor, pyttesmå rutor, trekanter och mellanstora rutor - till massor av folk, eller till kakburken om någon skulle dyka upp, eller till flera lådor att ha i frysen när det är fest på gång. Och det kan bli trevliga kanter som belöning till den som bakat och till den som bara rusar förbi köket och säger "åh, vad det doftar gott!". Inget kan slå långpannan - och det är från den många av våra bästa kyrkkaffekakor kommer. <br/><br/>I <i>Långpannans lov</i> finns rutor från hela Sverige: chokladfavoriter med kokos, gula rutor, bärrutor, kladdkaka med havregryn, ingefärsrutor ... Snabbt och lätt och med bara billiga ingredienser. Har man en långpanna är det lätt att vara generös!

-
Title:
Vin Från A Till Ö
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 7 vardagar
-
Description:
Du kanske känner precis som jag gjorde i början: Hur gör man? Det kan kännas stort och svårt men jag är levande bevis på att ett vinintresse inte behöver följas av en flerårig utbildning i nyanser och jäsningsprocesser. Vad som hälls ner i mitt vinglas är en av de roligaste sakerna att ta reda på o...
Vin Från A Till Ö Bok
<i>Du kanske känner precis som jag gjorde i början: Hur gör man? Det kan kännas stort och svårt men jag är levande bevis på att ett vinintresse inte behöver följas av en flerårig utbildning i nyanser och jäsningsprocesser. Vad som hälls ner i mitt vinglas är en av de roligaste sakerna att ta reda på och när du väl utrönat lite vad det är du tycker om så kommer bollen vara i rullning och då går den inte att stoppa.</i><br/><br/><br/><br/>Måste det vara så svårt att bli den som kan något om vin? Hur lär man sig bemästra konsten att beställa på restaurang? Och vilken roll spelar egentligen glaset du dricker ur?<br/><br/><i>Vin från A till Ö</i> är en vinresa utan pekpinnar, en guide för dig som vill få ditt vinintresse att växa eller väckas, där det enda som spelar roll är vad du gillar, inte hur mycket du kan.<br/><br/><br/><br/>*<br/><br/><b>Frida Lund</b> är en av Sveriges främsta mat- och vinprofiler och influencer. Hon driver kontot @_fridaund (tidigare @godagrejer) och Facebookgruppen Vinhaggorna. Hon är också programledare för VIN-TV.

-
Title:
Ta Tillvara - 53 Vegetariska Resträtter Som Gör Miljö Och Plånbok Glada
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Ni vet den där potatisen som alltid blir över? Den där lilla decilitern ris som är för lite för bara en portion men som känns så jobbig att slänga? Överflöd eller ej, i Sverige slänger vi 28 kilo ätbar mat per person och år. Dåligt för miljön, och dåligt för plånboken. Dags att göra något åt saken!...
Ta Tillvara - 53 Vegetariska Resträtter Som Gör Miljö Och Plånbok Glada Bok
Ni vet den där potatisen som alltid blir över? Den där lilla decilitern ris som är för lite för bara en portion men som känns så jobbig att slänga? Överflöd eller ej, i Sverige slänger vi 28 kilo ätbar mat per person och år. Dåligt för miljön, och dåligt för plånboken. Dags att göra något åt saken! Amanda Hellberg och Eveline Johnson, personerna bakom bloggen Våra oköttsliga lustar, har gjort kokboken som du saknat när du stått med den där enda potatisen. Alternativt när du står där utan potatis och bara har ett, till synes, ekande tomt kylskåp. I den här boken hittar du recept på maträtter som med fördel lagas på rester. Här finns också recept på skåprensarmat och många smarta tips på hur du sparar och utnyttjar varenda smula av maten som någon odlat, vattnat, skördat, packat, fraktat, sålt och som du till slut betalat för och burit hem. En enda lång kedja av fantastiskt samarbete mellan sol, jord och människa ska väl ändå inte sluta i en soppåse? Så, sluta se rester som något tråkigt, se dem som råvaror och som möjligheter! Spara potatisen, lägg riset i en burk och frys varenda ostskalk, för det kan bli fantastisk mat av det. Igen!

-
Title:
Äkta vara - Guide till oförfalskad mat
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Vad är det egentligen vi stoppar i oss? Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst Den hemlige kocken - det okända fusket med maten på din tallrik, en bok som skakat livsmedelsindustrin i dess grundvalar. Runt middagsbord, i fikarum, på bloggar och i TV-kanalernas debattsoffor t...
Vad är det egentligen vi stoppar i oss? Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst Den hemlige kocken - det okända fusket med maten på din tallrik, en bok som skakat livsmedelsindustrin i dess grundvalar. Runt middagsbord, i fikarum, på bloggar och i TV-kanalernas debattsoffor talas det som aldrig förr om den fejkade mat som vi varje dag lägger i kundvagnen. Vi konsumenter inser plötsligt att vi är grundlurade av de stora livsmedelskedjornas utbud, rikt på tillsatser men fattigt på råvaror. Men vad ska man då äta, är den givna följdfrågan från den omskakade matkunden. Och hur hittar man de genuina och oförfalskade livsmedlen? Är majskycklingen verkligen bättre? Finns det någon skinka värd namnet? Varifrån får laxen sin färg och vad innehåller egentligen fiskpinnarna? Svaren på dessa frågor och många fler ger Mats-Eric Nilsson i sin nya bok Äkta vara. Här bjuder han på fler avslöjanden av det utbredda matfusket och tipsar samtidigt om mängder av goda alternativ. Denna shoppingguide är en detaljerad genomgång av 200 livsmedel och förhoppningen är att den ska få följa med sina läsare ända in i butiken. Dessutom innehåller boken: - Så läser du en innehållsförteckning - Här är de vanligaste tillsatserna - Lär dig att genomskåda reklamspråket ("Naturligt", - "Hemlagat" etc.) - Vägvisare till märkesdjungeln (Krav, Sigill, Nyckelhål etc.) - Så styr butiken dina inköp

-
Title:
Bong - Tolv År Som Hemlig Krogrecensent
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Sydsvenskan började med krogrecensioner 1995 under signaturen Bong. Från starten och under tolv följande år var den hemlige krogrecensenten Stefan Stenudd. Här berättar han själv om den tiden och om krogar, mat och dryck i största allmänhet utifrån den professionelle kroggästens perspektiv, vilket ...
Bong - Tolv År Som Hemlig Krogrecensent Bok
Sydsvenskan började med krogrecensioner 1995 under signaturen Bong. Från starten och under tolv följande år var den hemlige krogrecensenten Stefan Stenudd. Här berättar han själv om den tiden och om krogar, mat och dryck i största allmänhet utifrån den professionelle kroggästens perspektiv, vilket skiljer sig betydligt från kockars och krögares syn.<br/><br/>Stefan Stenudd är författare, frilansjournalist och idéhistoriker. Innan han blev Bong recenserade han musik och teater på Dagens Nyheter. Förutom romaner har han bland annat skrivit en tolkning av den kinesiska klassikern <i>Tao te ching</i>, samt om den fridsamma kampkonsten aikido, som han har tränat sedan början på 1970-talet.

-
Title:
Hej Fredag - Snabbt Och Gott För Veckans Bästa Dag!
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Arbetsveckan är slut, det är äntligen fredag och har du tur kommer du iväg lite tidigare från jobbet. Middagsplanerna var kanske storslagna vid lunch men när du väl sätter nyckeln i dörren saknas ofta både tid, idéer och ork. Och ändå vore det gott med något annat än falukorv, hämtpizza eller taco-...
Hej Fredag - Snabbt Och Gott För Veckans Bästa Dag! Bok
Arbetsveckan är slut, det är äntligen fredag och har du tur kommer du iväg lite tidigare från jobbet. Middagsplanerna var kanske storslagna vid lunch men när du väl sätter nyckeln i dörren saknas ofta både tid, idéer och ork. Och ändå vore det gott med något annat än falukorv, hämtpizza eller taco-kit ... Ge lite av din tid så står Liselotte Forslin för inspirationen och halva jobbet är gjort! I den här boken finner du mängder av härliga rätter, allt från en god köttbit till en enkel fredagspizza i ny tappning. Med lite planering och en och annan genväg kommer du långt. En riktigt god fredagsmiddag i godan ro jo då, fullt möjligt!
Utvalt - Svenska
Den Goda Maten - Medelhavets Smaker, Livsstil & Hemligheten Bakom Friskt Åldrande
Vinnare av Årets Svenska Måltidslitteratur Lös åldrandets gåta i medelhavets smakrika värld! Välkommen till Cilento, den hemliga blå zonen som ligger nästlad mellan berg och hav på Italiens sydvästra...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt