Svenska
Mest sålda
-
Title:
Vår Kokbok Student
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställd från leverantör
-
Description:
I Vår kokbok student hittar du billiga och goda middagstips och hundratals recept med noga utvalda råvaror med influenser från hela världen. Du lär dig allt om att spara pengar när du handlar mat, ta vara på rester, hur du förbereder och planerar veckan och letar upp de bästa råvarorna. Du får mer ...
Vår Kokbok Student Bok
I Vår kokbok student hittar du billiga och goda middagstips och hundratals recept med noga utvalda råvaror med influenser från hela världen. Du lär dig allt om att spara pengar när du handlar mat, ta vara på rester, hur du förbereder och planerar veckan och letar upp de bästa råvarorna. Du får mer är 200 härliga recept och handfasta råd på vad du kan göra för att lägga så lite pengar som möjligt och samtidigt få näringsrik, vällagad, god och inspirerande mat.<br/><br/>Vår kokbok student är din uppslagsbok i köket när du pluggar, har kompisar hemma på buffé, vill äta något gott på kvällen eller ha med dig mättande snacks till tentorna. Här hittar du de självklara klassikerna men också helt nya rätter med tydliga smaker till en bra budgetpeng. Rejäl mat som man blir mätt av!
-
Title:
Zofias Romska Balkanmat
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Zofias romska balkanmat är en smakrik resa till Balkans alla hörn. Här finns allt från mustiga grytor, lättlagad plockmat och hur man får till en perfekt pljeskavica, till hur man bakar den godaste bureken. Att laga balkanmat är enkelt, mycket grytor och gratinerat där maten klarar sig själv . Den ...
Zofias Romska Balkanmat Bok
<p><i>Zofias romska balkanmat</i> är en smakrik resa till Balkans alla hörn. Här finns allt från mustiga grytor, lättlagad plockmat och hur man får till en perfekt pljeskavica, till hur man bakar den godaste bureken. Att laga balkanmat är enkelt, mycket grytor och gratinerat där maten klarar sig själv . Den viktigaste kryddan är kärleken, då smakar maten som bäst. I denna kokbok står det klart vad det innebär att bjuda på mat - man vill bjuda på det bästa till de man älskar. Mat är så mycket mer än mat - det är stolthet över arv, kultur, barndom och historia. </p><p>I <i>Zofias romska balkanmat</i> presenterar Zofia hela sitt liv på en tallrik. Hemlagat och närodlat är populärare än någonsin och vi har blivit mer medvetna om vad vi stoppar i oss - därför är det matkulturella arvet så viktigt. Detta är maten som Zofias mamma lagade till henne och en hyllning till Balkan och den romska matkulturen. Zofia berättar också i boken om sig, sitt liv och vad det innebär att vara rom idag. </p><p>Romer finns i hela världen men har sitt ursprung i Indien från 1000-talet, och idag finns ca 60 olika romska grupper. Zofia Selimi tillhör Arlji-gruppen och precis som för andra romer betyder det att det lagas så mycket mat att det räcker även för oväntat besök, ingen ska behöva gå hungrig! Och för en riktigt lyckad sammankomst behövs dessutom musik och dans! Då romerna inte har ett eget erkänt hemland och ofta lever på flykt eller på resa så har maten kommit att vara det som starkast symboliserar ett hem och skapat en gemensam kultur. I sin kokbok bjuder receptkreatören Zofia Selimi på smakrika rätter och ett fantastiskt matkulturellt arv!</p><p><i>"Kokboken är en hyllning till Balkan och den romska matkulturen och som förmedlar ett tydligt budskap man vill bjuda på det bästa till de man älskar. (...) Recept som passar både till vardags, och till vårens och sommarens alla festtillfällen." </i>Livets goda</p>
-
Title:
Cmak- Vårt Ukrainska Kök
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
CMAK betyder just smak på ukrainska. Och precis som likheter mellan våra språk binder oss samman finns också smaken som en gemensam nämnare mellan våra länder och kulturer. Smaken är också en viktig del av det ukrainska folkets kamp för rätten till sin nationella identitet. Ukraina i sin tur betyde...
Cmak- Vårt Ukrainska Kök Bok
<p>CMAK betyder just smak på ukrainska. Och precis som likheter mellan våra språk binder oss samman finns också smaken som en gemensam nämnare mellan våra länder och kulturer. Smaken är också en viktig del av det ukrainska folkets kamp för rätten till sin nationella identitet. </p><p>Ukraina i sin tur betyder gränslandet. Det är ett gränsland som har sett mycket genom tiderna - statskupper, internationella och inbördes väpnade konflikter, stora migrationer, framgångsrika eller misslyckade revolutioner och regimer som bytts ut. Men det finns också en annan historia vanliga människors vardag och fest, där maten ofta spelar en central roll. </p><p>I kokboken <i>CMAK</i> bjuder kockarna Anja Allvin och Anastasia Lundqvist på smakprov från Ukrainas regionala kök och berättar om mat, minnen, människor och Sveriges och Ukrainas gemensamma historia. Boken innehåller 65 fantastiska recept, anpassade för tillagning i svenska kök.</p><p>"CMAK<i> ger en fin känsla för landet Ukraina, dess historia och mattraditioner. Ulrika Pousettes vackra bilder och en historisk kontext förstärker intrycket. Denna fina kokbok passar den som är intresserad av landet Ukraina och som vill utforska ukrainsk matlagning." </i>BTJ, Moa Långbergs </p><p><i>"Boken är personligt skriven, illustrerad med vackra fotografier och smakfull på alla vis. Jag är imponerad! En riktigt fin kokbok om ukrainsk kultur och matlagningstradition allt förmedlat med glöd och passion! Genuin matglädje! Betyg: 5 av 5."</i> Minaboktips, bokblogg</p><p><i>"den kan jag verkligen rekommendera. (...) innehåller också jättemycket trevlig information om ukrainsk mat och härliga recept." </i>Edward Bloms smörgåsbord, poddavsnitt #129 </p>
-
Title:
Kalorismart - Enkla Recept För Att Äta Gott Och Må Bra
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Ej släppt ännu
-
Description:
Det ska vara lätt att må bra!Oavsett om ditt mål är att leva hälsosamt, nå ett viktmål eller bara laga goda och enkla måltider så är Kalorismart boken för dig. Den underlättar ditt livspussel med massor av smarriga, kalorismarta recept att njuta av hela veckan lång! Vad sägs om en krämig tryffelpas...
Kalorismart - Enkla Recept För Att Äta Gott Och Må Bra Bok
<p>Det ska vara lätt att må bra!</p><p>Oavsett om ditt mål är att leva hälsosamt, nå ett viktmål eller bara laga goda och enkla måltider så är Kalorismart boken för dig. Den underlättar ditt livspussel med massor av smarriga, kalorismarta recept att njuta av hela veckan lång! Vad sägs om en krämig tryffelpasta till helgen, snabb one-pot-gratäng till veckans matlådor, salted caramel proteinbars att plocka fram efter träningspasset, cheesecakegröt till frulle eller varför inte en smarrig kärleksmums, chokladboll eller biskvi till fikat.</p><p>Kalorismart står för en sund kosthållning utan förbud, där du med enkla medel kan optimera ditt kaloriintag och samtidigt fortsätta äta all den goda maten du älskar, utan att tumma på vare sig smak eller portionsstorlek. Utan krångel och utan pekpinnar det ska vara lätt att må bra!</p><p><b>Annie Erfass</b> driver kontot Kalorismart med 450 000 följare på Instagram. Hon är utbildad kostrådgivare och vill göra hållbar hälsa enkelt och gott med recept som alla kan laga.</p>
-
Title:
Vardagsvackert Och Festfyrverkeri - Kreativitet Och Smaker För Hela Året
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 7 vardagar
-
Description:
En inspirationsbok för hela året med finurliga gör-det-själv-projekt och goda, enkla recept. Kreatören och inspiratören Helena Lyth har här samlat sina favoriter för att fira både högtider och årstider. Boken inleds, precis som kalenderåret, med vår stora pizzahögtid - nyårsdagen. Vägen går sedan ö...
Vardagsvackert Och Festfyrverkeri - Kreativitet Och Smaker För Hela Året Bok
<p>En inspirationsbok för hela året med finurliga gör-det-själv-projekt och goda, enkla recept. Kreatören och inspiratören Helena Lyth har här samlat sina favoriter för att fira både högtider och årstider. Boken inleds, precis som kalenderåret, med vår stora pizzahögtid - nyårsdagen. Vägen går sedan över påsk och jul via vackra tisdagsdukningar till fredagsmys och året fylls med både fest och pyssel.</p><p></p><p>Klassiska rätter möter spännande tips och flätas samman med kreativa idéer för hela familjen. Äggmoln, kanderad syren, blödande ljus och kottgirlanger - allt får plats. Med utgångspunkt i att det ska vara snabbt och billigt att börja skapa, t ex med det som finns hemma och material från naturen, inspirerar boken till kreativitet och festlig vardag.</p><p></p><p>Vinnare av Svenska Måltidsakademiens pris i kategorin "Måltidsutensilier" 2023.</p><p></p><p>Juryns motivering: "Författarinnan tar oss året runt och pyntar därefter. Vackra chokladhjärtan till Valentin, målade ägg till påsk, gult och blått till nationaldagen, höstlov till skördetiden och självklart en uppsjö av julpyssel. Allt varvat med årstidens anpassade recept."</p>
-
Title:
Skandaler I Vinvärlden - Från Förfalskade Årgångsviner Till Muthärvan På Systembolaget
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Vin kan liknas vid vilken näring som helst. Det finns bra och dåliga producenter, kvalitetsviner och annat, mer industriellt vin som transporteras i stora tankbilar till en marknad som gladeligen kon-sumerar vinet till en mycket låg kostnad. Och precis som i alla näringar förekommer det fusk, iblan...
Skandaler I Vinvärlden - Från Förfalskade Årgångsviner Till Muthärvan På Systembolaget Bok
<p>Vin kan liknas vid vilken näring som helst. Det finns bra och dåliga producenter, kvalitetsviner och annat, mer industriellt vin som transporteras i stora tankbilar till en marknad som gladeligen kon-sumerar vinet till en mycket låg kostnad. Och precis som i alla näringar förekommer det fusk, ibland storskaligt och cyniskt medvetet. Systembolaget har sin muthärva som fortfarande gnager. Vi vet att exklusivt vin kan betinga astronomiska belopp. Det vet också förfalskare som Rudy Kurniawan och Hardy Rodenstock, två av världens främsta vinförfalskare där den ena åkte i fängelse samtidigt som den andra klarade sig undan.</p><p>Johan Franco Cereceda skriver i sin bok Skandaler i vinvärlden från muthärvan på Systembolaget till förfalskade årgångsviner bland annat om dessa händelser. Skandalerna är dessvärre legio och även om det blir allt svårare satt komma undan, görs det försök</p><p>I all sin förfärlighet har dessa skandaler emellertid kommit att betyda något positivt för vinvärlden. Strängare lagstiftning, bättre garantier för att vinet inte är hälsovådligt och en vaksamhet mot rariteter som säljs till alldeles för låga belopp är alla bara en del av de positiva följderna.</p><p>Johan Franco Cereceda är en av Sveriges ledande vinskribenter och har varit chefredaktör för flera vinpublikationer, tryckta som digitala, bland annat Värdens Viner och World of Wine News. Han är också en flitigt anlitad vinföreläsare och grundade hösten 2021 Sveriges nya sommelierutbildning The Wine Hub. Johan har skrivit de prisbelönta böckerna Vino! älskade spanska viner och Fino! om sherry, världens bästa vin.</p>
-
Title:
Sockerfria Kokboken
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Av författarna till Sockerbomben...! 111 enkla recept och en smart grund för ett oändligt antal varierade måltider för både vardag och fest. Perfekt för dig som: är sockerkänslig är sockerberoende är glutenintolerant bara vill undvika bröd och mjöl har diabetes typ-1 eller -2 har insulinresistens/s...
Sockerfria Kokboken Bok
Av författarna till Sockerbomben<i>...</i>!<br/> 111 enkla recept och en smart grund för ett oändligt antal varierade måltider för både vardag och fest.<br/> Perfekt för dig som:<br/> är sockerkänslig<br/> är sockerberoende<br/> är glutenintolerant<br/> bara vill undvika bröd och mjöl<br/> har diabetes typ-1 eller -2<br/> har insulinresistens/svängande blodsocker<br/> vill vara säker på att maten du serverar är hälsosam enligt den allra senaste och säkraste forskningen<br/> Du får också<br/> ett test för att se om du är sockerberoende eller sockerkänslig<br/> fakta om vad du behöver äta varje dag för att må bäst<br/> alternativ till mjölkprodukter om du behöver/vill undvika det<br/> matnyttiga tips om hur du kommer igång<br/> extra tips för barnen<br/> inköpslista med bra och säker mat<br/> smarta redskap för köket<br/><br/> När Sockerfria kokboken<i>...</i> med recept utan tillsatt socker kom ut första gången 2006 var det något helt nytt. Vadå utan socker? Det är väl inte så farligt med lite socker? Något litet sött efter maten, en glass eller två på semestern eller en kaka till kaffet? Bara man äter bra annars?<br/>I dag vet vi så mycket mer samtidigt som allt fler får problem med migrän, övervikt, diabetes typ-2, depressioner, extrem trötthet, humörsvängningar, koncentrationsproblem och kronisk stress.<br/>Många läkare och forskare varnar nu för sockrets skadliga effekter på hälsan och du hittar recept på LCHF-, keto- och paleokost både i böcker och på nätet. Det gängse rådet är: ät mindre socker och snabba kolhydrater!<br/>Och det är jättebra, för de allra flesta. Men det räcker inte för alla! Den som är sockerkänslig eller sockerberoende måste avstå helt från socker, mjöl, tillsatser och allt som liknar mjöl eller smakar sött för att få energi, viktbalans, skarp hjärna och perfekt hälsa.<br/>Vi är helt enkelt olika känsliga för socker! En del får lite sämre hälsa, och dåliga tänder. Andra får hela livet begränsat.<br/> Även om du gör allt för att äta rätt är du chanslös mot alla nya livsmedel och all färdigmat om du inte har rätt kunskap. Därför ligger fokus på säker mat för den som är sockerberoende eller sockerkänslig i nya, helt omarbetade och utökade utgåvan av Sockerfria kokboken<i>...</i>. Med den i köket behöver du aldrig fundera på om maten är bra för dig eller inte, här finns inga gömda fällor. Bara ren och säker mat, rakt igenom. Och supergod! Författarnas egna favoritrecept med hälsovinster för alla. Kött & fläsk, kyckling & fågel, fisk & skaldjur, äggrätter, tillbehör, såser & röror samt drycker.<br/> Alla recept bygger på den allra senaste forskningen och på Bitten Jonssons egna erfarenheter av över 20 års framgångsrik behandling av sockerberoende.<br/> OM FÖRFATTARNA<br/>Bitten Jonsson är leg sjuksköterska och utbildad i USA inom beroende/addiktion. Hon är Sveriges främsta expert på sockerberoende med över 20 års erfarenhet med framgångsrik behandling av över 6000 patienter och en efterfrågad föreläsare både i Skandinavien och USA.<br/><br/> Pia Nordström är journalist med bakgrund från bland annat Expressen, som redaktör och reporter med inriktning främst på hälsa, medicin och mat.
Utvalt - Svenska
Allt Gott - Fyra Säsonger Av Måltider Att Minnas
Vad ska jag laga? Den frågan ställer man sig allt som oftast när man ska bjuda hem sina vänner på middag. Det får gärna vara något extra gott som känn...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt