Svenska
Mest sålda

-
Title:
En Sötare Sommar
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Hela Sveriges bakdrottning bjuder på en sötare sommar! Sommaren innebär frukt och bär med friska och fylliga smaker, något vi har längtat efter hela vintern. Och Camilla Hamid använder dessa smaker på bästa möjliga sätt i underbara bakverk och efterrätter! I boken En sötare sommar täcker hon in hel...
En Sötare Sommar Bok
<b>Hela Sveriges bakdrottning bjuder på en sötare sommar!</b><br/><br/>Sommaren innebär frukt och bär med friska och fylliga smaker, något vi har längtat efter hela vintern. Och Camilla Hamid använder dessa smaker på bästa möjliga sätt i underbara bakverk och efterrätter! I boken <b><i>En sötare sommar</i></b><i></i><i> </i>täcker hon in hela säsongen, från försommarens späda rabarber och högsommarens jordgubbsfrossa till sensommarens blåbärsbonanza. Och däremellan andra favoriter som exempelvis fläder, äpple, vinbär, björnbär. <br/><br/>Boken rymmer närmare 60 underbara recept en del klassiska men de flesta uppgraderade med Camillas unika fantasi. Kanske blir du nyfiken på sockerkringlorna med hallon, kokosmarängrullen eller toscapajen med blåbär? Eller lockas du ännu mer av äppelpaj-cookies, cheesecake-croissanter och sommarens kärleksmums? Vad du än gillar så finns tveklöst recepten här. Så baka och gör sommaren till en enda lång och njutningsfull fika. <br/><br/><b>Camilla Hamid</b> är en av Sveriges främsta profiler inom bakning och har en oslagbar förmåga att skapa recept som inte liknar något vi tidigare sett. Camilla har tidigare gett ut böckerna <i>Baka utan ugn</i> (2019), <i>Godare glass utan glassmaskin </i>(2020), <i>Kaka på kaka</i>, Sveriges mest sålda kokbok år 2021, <i>Bullar, bröd och brunch</i> (2022), <i>En sötare vinter</i> (2023) och <i>Home sweet home</i> (2024). Utöver sitt omåttligt populära Instagram-konto driver hon även den prisade bloggen My Kitchen Stories och syns regelbundet i tv. Camillas bakgrund som hemkunskapslärare borgar inte bara för en omistlig känsla för livets goda, utan även pedagogiska recept som alla kan lyckas med. <br/><br/><b>Röster om boken: </b><br/><br/><i>"Bakboken En sötare sommar innehåller både enklare och mer avancerade recept. Boken är indelad i tre huvuddelar, vilka skiljer sig åt genom vilka bär som recepten innehåller. Försommar: rabarber, fläder, jordgubbar, Högsommar: hallon, röda vinbär, krusbär, körsbär, jordgubbar, Sensommar: blåbär, björnbär, plommon, päron, äpplen ... Formgivningen av Katy Kimbell är lysande med snirkligt rubriksnitt som liknar kristyr. Med vaniljfärgad bakgrund, och med turkos färg för paginering och detaljer, reflekterar formen innehållet. Tillsammans med de vackra fotografierna av Ulrika Pousette, vilka illustrerar både de färdiga bakverken och sommarens blommor och miljöer, skapar denna bok både lust och längtan efter den svenska sommaren, dess bakverk och frukter. Mycket bra!" Bibliotekstjänst</i>

-
Title:
Holy Smoke Bbq - Tio År Av Eld, Rök & Kött
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Under det senaste decenniet har Holy Smoke BBQ finslipat konsten att långsamt röka kött till perfektion och servera tillsammans med grymma side dishes. I den nya boken berättas både historien om hur några containrar på en skånsk åker blev en internationell BBQ-destination och bakgrunden till den am...
Holy Smoke Bbq - Tio År Av Eld, Rök & Kött Bok
Under det senaste decenniet har Holy Smoke BBQ finslipat konsten att långsamt röka kött till perfektion och servera tillsammans med grymma side dishes. I den nya boken berättas både historien om hur några containrar på en skånsk åker blev en internationell BBQ-destination och bakgrunden till den amerikanska barbecue vi älskar idag. <br/><br/>Tio år har alltså gått sedan gänget på Kullahalvön i nordvästra Skåne visade att det går att göra riktigt bra barbecue på andra platser än i Texas. Inte bara har de hängt i USA med Texas bästa pitmasters, de har också haft BBQ-eliten på plats vid de egna rökarna i Bräcke. Den nya boken innehåller, förutom uppdaterade recept på ikoniska rätter som brisket, St. Louis cut ribs och pulled pork, massor med nya recept på deras mest populära specials. <br/><br/>I omarbetade avsnitt om kött, teknik och utrustning lär du dig hemligheterna bakom veden, elden, röken och tiden – och kanske viktigast av allt: hur barbecue kan skapa en stämning som inte liknar någon annan. Alla människor dras helt enkelt till elden. <br/><br/>De två författarna lever verkligen BBQ och gav 2017 ut sin första bok.

-
Title:
Vego Curry - Indiska & Bengaliska Rätter Från Grunden
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Trots ibland kopiösa mängder ingredienser känns rätterna lättlagade eftersom recepten är pedagogiskt upplagda. Majoriteten av de vegetariska recepten kan göras veganska. Boken ger ett sug till att laga själv och innehållet täcker ett område som hittills varit sparsmakat bland svenska kokböcker. Dan...
Vego Curry - Indiska & Bengaliska Rätter Från Grunden Bok
<blockquote> <br/><br/>Trots ibland kopiösa mängder ingredienser känns rätterna lättlagade eftersom recepten är pedagogiskt upplagda. Majoriteten av de vegetariska recepten kan göras veganska. Boken ger ett sug till att laga själv och innehållet täcker ett område som hittills varit sparsmakat bland svenska kokböcker. <br/><br/><em>Daniel Gustavsson, BTJ-häftet nr 23, 2018</em> </blockquote> <br/><br/>I "Vego curry"<em></em>lär du dig laga vegetariska curryrätter från grunden, precis som de lagas i Indien och Bangladesh. Bland bokens 60-tal färgstarka recept finns klassiker som korma, tikka och daal, och många andra fantastiska rätter – alltifrån frukosträtter till bröd och söta avslutningar. Den stora majoriteten av indiska restauranger i Sverige lagar faktiskt bengalisk mat, och nu är det dags för den bengaliska maten att på riktigt introduceras i de svenska hemmaköken. <br/><br/>Lär dig steg-för-steg hur du gör dina egna kryddblandningar och kryddpastor, tillagar grönsaker och gör den goda färskosten palak paneer. Med sidorätterna vadji och en full uppsättning såser, chutneys och raitor öppnar stockholmskrögaren Nahid Hassan dörren till en komplett upplevelse av den bengaliska matkulturen. Du får en inblick i hur den genuina familjemåltiden fungerar och vad du behöver ha hemma i skafferiet för att snabbt laga smakrika vegetariska rätter. <br/><br/><strong>Nahid Hassan</strong>är<strong></strong>krögare sedan 18 år tillbaka och ägare av Shanti-gruppen med sex indiska och bengaliska restauranger i Stockholm. Han är en ambassadör för matkulturen i sitt hemland Bangladesh och har vunnit flera internationella priser för sina restauranger och sitt entreprenörskap. <br/><br/><strong>Isa Ekstam</strong>är vegetarisk kock och matkreatör, som brinner för vegetarisk mat och exotiska kryddor. Hon driver även företaget GreenIsaDream<em></em>i Stockholm. <blockquote> <br/><br/>Utan tvekan en av årets viktigaste kokböcker för att uträtta gastronomiska vidunder. <br/><br/><em>Vegourmet</em> <br/><br/><span style="font-size: 1.125rem;">Vegomat som inte behöver låtsats</span> <br/><br/><em style="font-size: 1.125rem;">DN</em> </blockquote>

-
Title:
Kalorismart - Enkla Recept För Att Äta Gott Och Må Bra
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Det ska vara lätt att må bra! Oavsett om ditt mål är att leva hälsosamt, nå ett viktmål eller bara laga goda och enkla måltider så är Kalorismart boken för dig. Den underlättar ditt livspussel med massor av smarriga, kalorismarta recept att njuta av hela veckan lång! Vad sägs om en krämig tryffelpa...
Kalorismart - Enkla Recept För Att Äta Gott Och Må Bra Bok
Det ska vara lätt att må bra!<br/><br/>Oavsett om ditt mål är att leva hälsosamt, nå ett viktmål eller bara laga goda och enkla måltider så är Kalorismart boken för dig. Den underlättar ditt livspussel med massor av smarriga, kalorismarta recept att njuta av hela veckan lång! Vad sägs om en krämig tryffelpasta till helgen, snabb one-pot-gratäng till veckans matlådor, salted caramel proteinbars att plocka fram efter träningspasset, cheesecakegröt till frulle eller varför inte en smarrig kärleksmums, chokladboll eller biskvi till fikat.<br/><br/>Kalorismart står för en sund kosthållning utan förbud, där du med enkla medel kan optimera ditt kaloriintag och samtidigt fortsätta äta all den goda maten du älskar, utan att tumma på vare sig smak eller portionsstorlek. Utan krångel och utan pekpinnar det ska vara lätt att må bra!<br/><br/><b>Annie Erfass</b> driver kontot Kalorismart med 450 000 följare på Instagram. Hon är utbildad kostrådgivare och vill göra hållbar hälsa enkelt och gott med recept som alla kan laga.

-
Title:
En Bok Whisky
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Nu kommer efter stor efterfrågan äntligen den uppdaterade nyutgåvan av Örjan Westerlunds storsäljande pocketbok En bok whisky precis allt du behöver veta om denna mytomspunna dryck i ett behändigt och lättburet format. I denna bok om whisky hittar du både det du inte väntar dig och det som en whisk...
En Bok Whisky Bok
Nu kommer efter stor efterfrågan äntligen den uppdaterade nyutgåvan av Örjan Westerlunds storsäljande pocketbok En bok whisky precis allt du behöver veta om denna mytomspunna dryck i ett behändigt och lättburet format. I denna bok om whisky hittar du både det du inte väntar dig och det som en whiskybok ska innehålla. Här finns detaljer som under författarens resor samlats in från skotska destillerier och blenders, men här finns också några ord om destilleriernas tungvrickande namn och ett avsnitt om historien bakom denna Storbritanniens femte största exportvara. En bok whisky är skriven av en svensk, med allt vad det innebär av arv och kultur från Systembolaget, Lord Calvert och motboken. Den är skriven för dig som är nyfiken på whisky men kanske undrar varför detta ämne är så speciellt. Det är även boken för dig som trodde att du visste allt om whisky och är beredd att bli utmanad.

-
Title:
Au Pif! - Franska Recept Och Små Berättelser
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Om du hängivet och ogenerat ägnar dig åt livsnjuteri tillsammans med andra lever du inte bara roligare, utan även längre! Enligt den tesen har Emma Hamberg skapat en högst personlig kokbok som är generös, klacksparkig och fransk ut i fingerspetsarna. "Man kan så lätt få för sig att fransk matlagnin...
Au Pif! - Franska Recept Och Små Berättelser Bok
<b>Om du hängivet och ogenerat ägnar dig åt livsnjuteri tillsammans med andra lever du inte bara roligare, utan även längre! Enligt den tesen har Emma Hamberg skapat en högst personlig kokbok som är generös, klacksparkig och fransk ut i fingerspetsarna</b>. <br/><br/>"Man kan så lätt få för sig att fransk matlagning är svår. Något för de utvalda med höga vita kockmössor, silverkupor som lyfts under trumvirvlar och såser som bara får sjuda, aldrig koka. Fel, fel, fel! Fransk matlagning är egentligen väldigt lätt, det handlar bara om tid och väldigt mycket smör. Tid och smör finns i Provence, men det finns precis lika mycket smör och tid i den lilla svenska förortsettan, i faluröda torpet på landet, i radhusköket eller var du än är. Du ska inte vara ett dugg rädd, du ska bara ha tillräckligt med smör hemma, och följa recepten lite Au pif! <br/><br/>Au pif vad är det, kanske du undrar? Jo, det är ett uttryck och en attityd som min killes franska mamma tillämpade i köket. J<i>e fais un peu au pif, ca va etre merveilleux.</i> Ungefärlig översättning: jag går lite på känn och det kommer att bli fantastiskt . Du tar vad du har, du byter ut saker du inte gillar till det du tycker om, och glöm inte: perfekt är tråkigt. <br/><br/>Så ta min hand, så kliver vi tillsammans rätt in i Frankrike. Låt oss gemensamt dyka ner i smör, vin, socker, vinäger, färgsprakande grönsaker, lummiga aprikoslundar, mjuka ostar, ljumma nätter utan slut, dansa på borden, flambera, öppna alla våra dörrar på vid gavel så att vi kan utforska detta franska sätt att äta och leva. Varmt välkommen till Au pif, kokboken som tackar ja till allt!" <i>Emma Hamberg </i>

-
Title:
Airfryer - Introduktion Och 70 Enkla Recept För Svenska Smaklökar
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Vill du laga mat och baka på kort tid, fettsnålt och med enkla och goda basrecept? Gärna energisnålt och med minimalt av disk? Välkommen till airfryerns underbara värld! I Airfryer - Introduktion och enkla recept får du allt du behöver för att komma igång direkt. Den cirkulerande varmluften i en ai...
Airfryer - Introduktion Och 70 Enkla Recept För Svenska Smaklökar Bok
Vill du laga mat och baka på kort tid, fettsnålt och med enkla och goda basrecept? Gärna energisnålt och med minimalt av disk? Välkommen till airfryerns underbara värld! I Airfryer - Introduktion och enkla recept får du allt du behöver för att komma igång direkt. Den cirkulerande varmluften i en airfryer gör att maten blir både smakfrik, saftig och krispig, och du kan tillaga allt från härliga frukostar till hela middagar och bakverk i den. I tillägg till de beprövade och goda basrecepten med typiska svenska favoriter, som helstekt kyckling, hasselbackspotatis och tacopaj, får du även - tabeller över tillagningstid och temperatur - konverteringstabeller för att omvandla dina egna favoritrecept till airfryer - veta hur du tillagar råvaror direkt från frysen - samt mina bästa tips och tricks för att lyckas. Jag tror att du kommer att bli överraskad över hur enkelt det är och hur gott det blir! Kristina Söderström är kokboksförfattare och skribent och bor i Sundsvall. På Isaberg Förlag har hon tidigare gett ut Café Västernorrland och BRUNCH Året runt.
Utvalt - Svenska
Lär dig att förvara, förbereda och tillaga din mat på bästa sätt med hjälp av dessa praktiska handböcker. Smarta tips och knep för att utvecklas i köket. Med denna köksassistent blir varje måltid en ...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt