Svenska
Mest sålda
-
Title:
Grundbok I Pralintillverkning
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 7 vardagar
-
Description:
Årets Svenska Måltidslitteratur 2021 i kategorin choklad. Grundbok i pralintillverkning behandlar ingående de centrala delarna temperering, gjutning, lockning och ganache med optimerad hållbarhet. Den omfattar även målning, caramel, fondant, pralinémassa, skyltprodukter, julpraliner, chokladkakor o...
Grundbok I Pralintillverkning Bok
Årets Svenska Måltidslitteratur 2021 i kategorin choklad. Grundbok i pralintillverkning behandlar ingående de centrala delarna temperering, gjutning, lockning och ganache med optimerad hållbarhet. Den omfattar även målning, caramel, fondant, pralinémassa, skyltprodukter, julpraliner, chokladkakor och doppningsteknik. Den tredje utgåvan har vi kompletterat med hållbarhetsberäknade, växtbaserade ganacher. Författare är Ingela Svedbro, grundare av Nora Chokladskola.
-
Title:
Kalas På Lokal
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Gastronomisk kalender har 2026 temat Kalas på lokal och handlar om allt från historiska banketter till en maskerad på förskolan; från formella till personliga festminnen. Och om allt vad vi äter på kalasen från dyrbara delikatesser till vad vissa vill kalla svensk mat . Festfixarnas festfixare Mica...
Kalas På Lokal Bok
Gastronomisk kalender har 2026 temat Kalas på lokal och handlar om allt från historiska banketter till en maskerad på förskolan; från formella till personliga festminnen. Och om allt vad vi äter på kalasen från dyrbara delikatesser till vad vissa vill kalla svensk mat . Festfixarnas festfixare Micael Bindefeld berättar om det perfekta kalaset och bokens redaktörStephan Rössner förtäljer vad bankett-talare kan säga och vad de bör låta bli. <br/><br/>Vi intervjuar Filip Lundin som skapat Soppköket där inget slängs utan allt återvinns. Vi botaniserar i datasystemets allra äldsta festmenyer från 1700-talet och framåt, och redaktörerna skriver om vad som egentligen är svensk mat, och versifierar den franske Berchox långa epos om måltiden äntligen har vi kommit till desserten. Gösta Nordén skriver om tillkomsten av Janssons frestelse. Och Gastronomiska Akademiens nye ledamot Andreas T Olsson hyllar sin föregångare vid tallrik 13 och diktar ett ode till notan. <br/><br/>Gastronomisk kalender är den Gastronomiska Akademiens årsbok och har oförtrutet kommit ut sedan 1958. <br/><br/><b>Om författaren </b> <br/><br/>Professor emeritus <b>Stephan Rössner</b> är bokens redaktör. Till hjälp i redaktionskommittén har han <b>Charlotte Birnbaum</b>, <b>Karsten Thurfjell</b>, <b>Christina Möller</b>, <b>Niklas Rådström</b> och <b>Martin Lind</b>, alla erfarna gastronomer.
-
Title:
Pizza Wizard - Så Gör Du Magisk Pizza I Hemmaugn
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
"en generös, opretentiös och rättfram guide" Göteborgs-Posten "årets pizzabibel" SvD Perfect Guide Det här är det nya standardverket för dig som vill laga pizza i hemmaugn. Oskar Montano från pizzaställena 800 grader och 800 grader slice i Stockholm har i den här boken anpassat internationella pizz...
Pizza Wizard - Så Gör Du Magisk Pizza I Hemmaugn Bok
"en generös, opretentiös och rättfram guide"<br/><em>Göteborgs-Posten</em> <br/><br/>"årets pizzabibel"<em><br/>SvD Perfect Guide</em> <br/><br/>Det här är det nya standardverket för dig som vill laga pizza i hemmaugn. Oskar Montano från pizzaställena <em>800 grader</em> och <em>800 grader slice</em> i Stockholm har i den här boken anpassat internationella pizzaklassiker så att det ska funka perfekt i hemmaugn. Recepten är från platser där pizza är det viktigaste som finns. Allt från pizzameckat Neapel, där pizzabagare betraktas som rockstjärnor, till Roms tunna, krispiga pizzor och New Yorks färgstarka slicekultur.<br/><br/>Du får veta hur du gör perfekt fluffig grandma pie i ugnspanna med krispig nästan friterad botten, hur riktig pizza in teglia och pizza bianca görs bäst hemma och vad en crispy New York-pizza egentligen är. Och dessutom – allt du måste tänka på för att få en så mjuk och fluffig pizza som möjligt när du inte har en ugn på 500 grader. <br/><br/>"I hans [Oskar Montanos] nya kokbok lär du dig hur du bakar den perfekta pizzan hemma."<br/><em>King Magazine</em> <br/><br/>"Vackra bilder blandas med personliga betraktelser. Boken är lättillgänglig och inspirerande. Man blir sugen på att äta pizza – och att ta sig an projektet att göra egna pizzor känns plötsligt lite enklare."<br/><em>BTJ</em> <br/><br/>Oskar Montano är pizzabagare och uppvuxen i Stockholm. Med starka band till Rom och Neapel är han uppfödd på italiensk mat. För boken<em>Pizza wizard</em>har han under de senaste åren anpassat restaurangernas degrecept så att de funkar i hemmaugn.
-
Title:
Jonas Svenssons Kök
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 7 vardagar
-
Description:
"Härlig inspiration för den matlagningsroade som uppskattar smakerna från Jonas olika restauranger." Betyg 4/5. Bibliotekstjänst Jonas Svensson är kocken bakom flera hyllade restaurangkök. I dem har han skapat sin matfilosofi som kombinerar de bästa smakerna från det asiatiska, japanska och indiska...
Jonas Svenssons Kök Bok
<strong>"Härlig inspiration för den matlagningsroade som uppskattar smakerna från Jonas olika restauranger." Betyg 4/5.</strong><br/><br/><strong><em>Bibliotekstjänst</em></strong><br/><br/><br/><br/>Jonas Svensson är kocken bakom flera hyllade restaurangkök. I dem har han skapat sin matfilosofi som kombinerar de bästa smakerna från det asiatiska, japanska och indiska köket. Spännande smakkombinationer med höga och fräscha smaker har blivit något av hans signum.<br/><br/>I den här kokboken ger han oss sina bästa rätter och matinspiration för alla tillfällen, från de egna favoriträtterna som han lagar hemma med familjen till de som blivit hans signaturrätter på krogen. Du får följa med på en matresa genom alla de asiatiska köken tolkade på Jonas sätt. Med råvaror som kyckling, ren, anka, jordärtskocka, pumpa, hummer, linser och torsk finns det gott om användningsområden för såväl vardag som fest.<br/><br/>Den populäre kocken - som ofta medverkar i tv - delar här med sig av sina väl utprovade recept. Många av recepten på Jonas restauranger börjar i det egna hemmet och i denna kokbok är allt anpassat för att du också ska kunna laga dem hemma.
-
Title:
En Sötare Sommar
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 5 vardagar
-
Description:
Hela Sveriges bakdrottning bjuder på en sötare sommar! Sommaren innebär frukt och bär med friska och fylliga smaker, något vi har längtat efter hela vintern. Och Camilla Hamid använder dessa smaker på bästa möjliga sätt i underbara bakverk och efterrätter! I boken En sötare sommar täcker hon in hel...
En Sötare Sommar Bok
<b>Hela Sveriges bakdrottning bjuder på en sötare sommar!</b><br/><br/>Sommaren innebär frukt och bär med friska och fylliga smaker, något vi har längtat efter hela vintern. Och Camilla Hamid använder dessa smaker på bästa möjliga sätt i underbara bakverk och efterrätter! I boken <b><i>En sötare sommar</i></b><i></i><i> </i>täcker hon in hela säsongen, från försommarens späda rabarber och högsommarens jordgubbsfrossa till sensommarens blåbärsbonanza. Och däremellan andra favoriter som exempelvis fläder, äpple, vinbär, björnbär. <br/><br/>Boken rymmer närmare 60 underbara recept en del klassiska men de flesta uppgraderade med Camillas unika fantasi. Kanske blir du nyfiken på sockerkringlorna med hallon, kokosmarängrullen eller toscapajen med blåbär? Eller lockas du ännu mer av äppelpaj-cookies, cheesecake-croissanter och sommarens kärleksmums? Vad du än gillar så finns tveklöst recepten här. Så baka och gör sommaren till en enda lång och njutningsfull fika. <br/><br/><b>Camilla Hamid</b> är en av Sveriges främsta profiler inom bakning och har en oslagbar förmåga att skapa recept som inte liknar något vi tidigare sett. Camilla har tidigare gett ut böckerna <i>Baka utan ugn</i> (2019), <i>Godare glass utan glassmaskin </i>(2020), <i>Kaka på kaka</i>, Sveriges mest sålda kokbok år 2021, <i>Bullar, bröd och brunch</i> (2022), <i>En sötare vinter</i> (2023) och <i>Home sweet home</i> (2024). Utöver sitt omåttligt populära Instagram-konto driver hon även den prisade bloggen My Kitchen Stories och syns regelbundet i tv. Camillas bakgrund som hemkunskapslärare borgar inte bara för en omistlig känsla för livets goda, utan även pedagogiska recept som alla kan lyckas med. <br/><br/><b>Röster om boken: </b><br/><br/><i>"Bakboken En sötare sommar innehåller både enklare och mer avancerade recept. Boken är indelad i tre huvuddelar, vilka skiljer sig åt genom vilka bär som recepten innehåller. Försommar: rabarber, fläder, jordgubbar, Högsommar: hallon, röda vinbär, krusbär, körsbär, jordgubbar, Sensommar: blåbär, björnbär, plommon, päron, äpplen ... Formgivningen av Katy Kimbell är lysande med snirkligt rubriksnitt som liknar kristyr. Med vaniljfärgad bakgrund, och med turkos färg för paginering och detaljer, reflekterar formen innehållet. Tillsammans med de vackra fotografierna av Ulrika Pousette, vilka illustrerar både de färdiga bakverken och sommarens blommor och miljöer, skapar denna bok både lust och längtan efter den svenska sommaren, dess bakverk och frukter. Mycket bra!" Bibliotekstjänst</i>
-
Title:
Bettys Bästa - Recept, Tips & Tankar
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 5 vardagar
-
Description:
I Bettys bästa har Katarina Widholm samlat ett trettiotal recept på rätter som har lagats i succéromanerna Räkna hjärtslag, Värma händer, Käraste vänner och Älskade Betty. Det bjuds på allt från skinkstrutar, stekt strömming och laxpudding till Bellini, strassburgare och pariservåfflor. Men Bettys ...
Bettys Bästa - Recept, Tips & Tankar Bok
I <i>Bettys bästa</i> har Katarina Widholm samlat ett trettiotal recept på rätter som har lagats i succéromanerna <i>Räkna hjärtslag, Värma händer, Käraste vänner</i> och <i>Älskade Betty</i>. Det bjuds på allt från skinkstrutar, stekt strömming och laxpudding till Bellini, strassburgare och pariservåfflor.<br/><br/>Men <i>Bettys bästa</i> är mer än en kokbok. Vi får en inblick i vardagslivet under mitten av 1900-talet: kafferepens komplicerade umgängesform, vikten av att truga och hur man placerade gästerna vid matsalsbordet. Och hur planerade man matlagningen utan halvfabrikat och kylskåp? Många av dåtidens knep för att hushålla med pengar och undvika svinn är idag mer aktuella än någonsin – här får du tips om hur du kan piffa till tråkiga rester, ta vara på frukt och bär och koka eget kaffesurrogat.<br/><br/>Det finns mycket vi kan lära oss av äldre tiders matlagning, inte minst när det handlar om att spara pengar och tänka klimatanpassat.
-
Title:
Min Barndoms Jul - Astrid Lindgrens Julkokbok
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Astrid Lindgrens berättelser har präglat de svenska drömmarna om julen, och maten spelar ofta en avgörande roll i dem. Här kommer äntligen en rikt illustrerad julkokbok utifrån hennes värld, att ständigt återvända till. Bakom recepten står Fredrik Eriksson, en av våra mest prisbelönta och rutinerad...
Min Barndoms Jul - Astrid Lindgrens Julkokbok Bok
Astrid Lindgrens berättelser har präglat de svenska drömmarna om julen, och maten spelar ofta en avgörande roll i dem. Här kommer äntligen en rikt illustrerad julkokbok utifrån hennes värld, att ständigt återvända till. Bakom recepten står Fredrik Eriksson, en av våra mest prisbelönta och rutinerade kockar.<br/><br/><em>Min barndoms jul</em> tar avstamp i pepparkaksbak med Bullerbybarnen vid första advent och sedan följer vi karaktärer, berättelser och Astrids egna traditioner genom högtiden, med tabberas och annandagskalas, fram till att Pippi avslutar firandet med en magnifik julgransplundring. På vägen bjuds vi på oemotståndliga recept på klassiska rätter och godsaker. Fokus ligger på julen i Småland under tidigt 1900-tal, i Katthult, Bullerbyn och Junibacken och framför allt Astrids eget barndomshem Näs. Men här finns också plats för avstickare till Saltkråkan, Bråkmakargatan och Dalagatan i Stockholm, där Astrid levde större delen av sitt liv. Måltidshistorikern Richard Tellström bidrar med kulturhistoriska texter om julmat och traditioner.<br/><br/>Även mer okända berättelser om och av Astrid Lindgren återfinns här, liksom flera personliga texter där hon skriver om julen: "Min barndoms jul var den rödaste, gladaste, mest ljustindrande och pepparkaksdoftande jul man kan begära, en hederlig gammaldags jul så som den firades överallt i bondehemmen för inte så otroligt länge sedan. Att berätta om den är som att ramsa upp vilken gammal julberättelse som helst, allt det där med slakt och korvstoppning och byk och brygd och bak och hämta julgran i skogen och sätta upp julkärvar åt sparvarna och gå runt i de små stugorna med smakbitar av julmaten. Jag försäkrar att det var som en gammal julberättelse alltihop."<br/><br/>Boken är rikt illustrerad med bilder ur böckerna, privata foton ur Astrid Lindgrens arkiv samt nytagna mat- och miljöbilder på ett Näs i julskrud.<br/><br/><br/><br/>Astrid Lindgren är en av våra mest älskade författare. Fredrik Eriksson är en av Sveriges mest erfarna kockar och krögare. Han driver Långbro värdshus och restaurangen på Nationalmuseum, är gastronomisk rådgivare åt Nobelstiftelsen och har varit involverad i matutvecklingen på Astrid Lindgrens värld.
Utvalt - Svenska
Kalas På Lokal
Gastronomisk kalender har 2026 temat Kalas på lokal och handlar om allt från historiska banketter till en maskerad på förskolan; från formella till personliga festminnen. Och om allt vad vi äter på k...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Senast tillagda
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt