Svenska
Mest sålda
-
Title:
Vinets Universum - Från Växtplats Till Vinlista
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 7 vardagar
-
Description:
Att välja rätt vin – hemma eller på restaurang – kan kännas smått omöjligt. Men så behöver det inte vara! I Vinets universum lär Alf Tumble dig allt du behöver veta och mycket mer. Boken innehåller mängder av tips på viner och producenter, och ger en grundlig genomgång av hur och var vi...
Vinets Universum - Från Växtplats Till Vinlista Bok
<i>Att välja rätt vin – hemma eller på restaurang – kan kännas smått omöjligt. Men så behöver det inte vara!</i><br/><br/>I <i>Vinets universum</i> lär Alf Tumble dig allt du behöver veta och mycket mer. Boken innehåller mängder av tips på viner och producenter, och ger en grundlig genomgång av hur och var vin odlas i världens alla hörn. Du lär dig hur vinet ska lagras, serveras och drickas, och hur du kombinerar vin och mat som ett proffs.<br/><br/>Det här är en oumbärlig guide till allt det underbara som vinets universum har att erbjuda – och den enda vinboken du behöver.<br/><br/>*<br/><br/><b>Alf Tumble</b> är vinskribent, sommelier och föreläsare. Sedan 2013 skriver han om vin i Dagens Nyheter. Tillsammans med Petter Alexis Askergren gör han podden <i>Dela en flaska</i>. <i>Vinets universum</i> är hans sjätte bok om.
-
Title:
Tacka Tore! - En Liten Hyllning Till Vår Störste Gastronom - Tore Wretman
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara. Ej släppt ännu
-
Description:
»Det känns som om Tore Wretman alltid funnits i mitt liv«, inleder författaren sin bok. Mamman lagade välsmakande måltider efter Tore Wretmans recept. Tore Wretman fanns närvarande i tv, böcker och tidningar. Och som matintresserad har författaren fortsatt att umgås med och inspireras av denne giga...
Tacka Tore! - En Liten Hyllning Till Vår Störste Gastronom - Tore Wretman Bok
»Det känns som om Tore Wretman alltid funnits i mitt liv«, inleder författaren sin bok. Mamman lagade välsmakande måltider efter Tore Wretmans recept. Tore Wretman fanns närvarande i tv, böcker och tidningar. Och som matintresserad har författaren fortsatt att umgås med och inspireras av denne gigant och frontperson inom restaurang- och gastronomivärlden. Tore Wretman förändrade svenskarnas syn på mat. Ingen annan har påverkat medborgarnas matvanor som han. Birnbaums personliga bok handlar om hans idéer och sätt att arbeta. Den är inte fullständig och vill inte heller vara det. »Nej, detta är inte en biografi. Men under åren har jag försökt förstå mig på personen Tore Wretman.« Vem var denne store impressario? frågar sig Charlotte. Det är en rik och överraskande berättelse som författaren här presenterar. Det är i år 80 år sedan Tore Wretman tog över Restaurang Riche och skapade Teatergrillen. <br/><br/>Charlotte Birnbaum är författare och konstnär – skapare av uppmärksammade bordsdekorationer. Hon är ledamot av Gastronomiska Akademien och sitter där vid tallrik nr 9 – som Tore Wretman själv satt vid efter det att han som en av grundarna blev först vid denna tallrik. År 2023 utgav Charlotte På bordet – om det goda och det sköna här på Carlsson Bokförlag.
-
Title:
På Bordet - Om Det Goda Och Det Sköna
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Skönheten bör vara ätbar eller inte alls. Yttrandet är konstnären Salvador Dalís, men kunde också ha varit Charlotte Birnbaums. Hon skriver själv att mat alltid varit hennes främsta intresse och redan som barn älskade hon att bläddra i kokböcker. I denna livsbejakande berättelse om mat delar hon me...
På Bordet - Om Det Goda Och Det Sköna Bok
Skönheten bör vara ätbar eller inte alls. Yttrandet är konstnären Salvador Dalís, men kunde också ha varit Charlotte Birnbaums. Hon skriver själv att mat alltid varit hennes främsta intresse och redan som barn älskade hon att bläddra i kokböcker. <br/><br/>I denna livsbejakande berättelse om mat delar hon med sig av sitt omfattande och brokiga vetande. Det handlar om allt från sötsakernas historia till barockens banketter, där servetternas konst nådde sin kulmen. Exceptionella rätter lyfts fram, inte minst pastejens Grand Dame. Här finns till exempel pastahatande futurister och två herrar i London, Gilbert & George, som äter alla sina måltider på restaurang. Charlotte arbetar även med egna bordsskulpturer/konstverk som kan pryda bordet vid storslagna middagar. <br/><br/>På bordet är en storartad gastronomisk resa fylld av referenser och aptitretande fakta. Här möter vi Tore Wretman, Drottning Kristina, Diors viktproblem, Casanova, Lord Byrons diet, Stein och Toklas för att inte tala om alla inälvsrecept liksom Churchills omtalade törst.
-
Title:
Capellagårdens Kokbok - Platsen, Människorna Och Maten
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Vinnare av Årets Svenska Måltidslitteratur, kategorin Livsstil! Capellagårdens kokbok presenterar recept för magen och för livet; en vacker volym om mat som berättar om mycket mer än enbart receptens innehåll. Capellagården i Vickleby på Öland är en magisk plats, en legendarisk skola för konsthantv...
Capellagårdens Kokbok - Platsen, Människorna Och Maten Bok
<i>Vinnare av Årets Svenska Måltidslitteratur, kategorin Livsstil!</i><br/><br/> <i>Capellagårdens kokbok</i> presenterar recept för magen och för livet; en vacker volym om mat som berättar om mycket mer än enbart receptens innehåll.<br/> Capellagården i Vickleby på Öland är en magisk plats, en legendarisk skola för konsthantverk och trädgårdskunskap. De många husen ligger under vår och sommar inbäddade i de stora lövträdens och de rika odlingarnas grönska. Hit dras ungdomar från hela världen och studerar keramik, textil, snickeri och odling. De lever, bor och arbetar med lärare, konstnärer, konsthantverkare och trädgårdsmästare. Sedan skolan grundades 1958 har tusentals människor utbildats här och med sig i bagaget har de sedan haft en helhetssyn på tillvaron.<br/> <i>Capellagårdens kokbok</i> skildrar denna helhet och det är ingen tillfällighet att boken skrivits, fotograferats och formgivits av personer som själva återfinns i denna unika miljö. Här odlas ekologiskt i imponerande skala. Grönsaker, sallad, rotfrukter, örter och frukter serveras helst i det egna köket och tillagas av skickliga kockar. Dagligen lagas och bakas uppskattade rätter till alla på skolan, även till hungriga gäster. Boken presenterar ett rikt och välsmakande utbud av recept, alltifrån kockarnas favoriter till de gästande konsthantverkarnas. <i>Capellagårdens kokbok</i> är en lika lockande som vacker bok att inspireras av.<br/><br/> I boken möter läsaren framstående lärare/konsthantverkare på Capellagården som berättar om sitt arbete och sin relation till skolan, därtill presenterar de något eget favoritrecept, som t.ex. Kennet Williamsson, berömd keramiker, maträtterna årstidsvis. Stina Lundén svarar för texten. Idé och form står Linda Zetterman och Johan Ekelund för. Skolans rektor Bodil Anjar har skrivit förordet.
-
Title:
Vin Med Adress
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
"Lockar till både resor och ett glas vin. Minst." Skaraborgs Allehanda "Det är pedagogiskt, roligt och personligt och som läsare vill man bara ha mer." Umeå Tidning Hur smakar en plats egentligen? Världens bästa viner har en tydlig hemvist i både doft och smak – en kombination av växtplats, h...
Vin Med Adress Bok
"Lockar till både resor och ett glas vin. Minst." <em>Skaraborgs Allehanda</em> <br/><br/>"Det är pedagogiskt, roligt och personligt och som läsare vill man bara ha mer." <em>Umeå Tidning</em> <br/><br/>Hur smakar en plats egentligen? Världens bästa viner har en tydlig hemvist i både doft och smak – en kombination av växtplats, hantverk och kultur. Viner som är omöjliga att kopiera. Vin med adress.<strong></strong> <br/><br/>Häng med till Barolo, Central Otago, Chinon, Etna, Madeira, Meursault, Mosel, Saint-Joseph, Bordeaux och Rías Baixas med<em>DN</em>:s vinskribent Alf Tumble som guide. Vi hälsar på i tio fascinerande vinregioner och får massor av personliga tips i form favoritflaskor, producenter och matkombinationer. Att resa dit druvorna växer är ofta nyckeln till att förstå sig på traktens viner. Men det funkar nästan lika bra hemma i köket med ett glas i handen.<em>Vin med adress</em>dricks allra bäst med mat från samma gata.<strong></strong> <p class="Pa0"><strong>Alf Tumble</strong>debuterade som författare 2013 med den nydanande och kritikerhyllade boken<em>Drick!</em>. Sedan dess arbetar han som vinskribent på<em>Dagens Nyheter</em>. I prisbelönta podcasten<em>Dela en flaska</em>intervjuar Alf krog- och vinpersonligheter över en flaska vin. Andra forum för att sprida sin mission är<em>Nöjesguiden</em>,<em>Livets Goda</em>och<em>TV4</em>.
-
Title:
Korken Ur I Apulien - En Vinbok Från Italiens Klack
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
I Apulien - på den italienska klacken - produceras stora mängder vin som aldrig eller sällan når det svenska Systembolaget. Här hittar man gamla vintraditioner och druvor som inte finns någon annanstans i världen. Regionen har en rikedom av vin och druvor som få andra platser kan uppvisa. 300 solda...
Korken Ur I Apulien - En Vinbok Från Italiens Klack Bok
I Apulien - på den italienska klacken - produceras stora mängder vin som aldrig eller sällan når det svenska Systembolaget. Här hittar man gamla vintraditioner och druvor som inte finns någon annanstans i världen. Regionen har en rikedom av vin och druvor som få andra platser kan uppvisa. 300 soldagar per år skapar bra förhållanden. <br/><br/>Här produceras i allt högre grad kvalitetsviner. På den soldränkta klacken har många av de tongivande producenterna de senaste decennierna lämnat de socker- och alkoholstinna vinerna bakom sig - för att lyfta fram de unika druvornas karaktär och tydliggöra jordmånens inverkan på smak och doft. I dag står kvalitet i fokus före volym. <br/><br/>Men för att ta del av dessa skatter är det nödvändigt att själv bege sig dit. Följ med på en resa bland bortglömda, natursköna och historiskt intressanta orter, till vingårdar - och här hemma okända vinproducenter. Författarna guidar, förklarar och beskriver såväl viner som vinupplevelser. Och lämnar kontaktuppgifter till intressanta besöksmål. <br/><br/>De konstaterar: Apulien är väl förberett att ta emot vinsugna turister. Bästa tiden att besöka regionen är vår och höst. <br/><br/>Affe Molin är pensionär med ett långvarigt intresse för vin och mat. Han importerar sedan ett decennium vin från Apulien i Italien. Drick mindre men bättre, är hans devis.<br/><br/>Mats Olofsson är pensionerad journalist med vinintresse. Mousserande och vita viner upplever han som särskilt spännande. Apuliens vinvärld kom han i kontakt med för något år sedan.<br/><br/>Hanna Eriksson är utbildad och prisbelönt sommelier. Hon var tidigare verksam vid gastronomiska programmet vid Umeå universitet och jobbar nu som restaurangchef på Tornhuset i Umeå, Mathias Dahlgrens nyöppnade restaurang i Umeå.
-
Title:
Rullrån Och Tankebrus - En Bakbok För Livet Och Döden
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara. Ej släppt ännu
-
Description:
Bakboken för dig som är lycklig, ledsen, arg, avundsjuk och allt däremellan. För vi äter när vi firar, vi äter när vi sörjer och vi äter när vi har tråkigt. Och våra starkaste minnen är ofta kopplade till något ätbart. Det här är lika mycket en bok om hur det är att vara människa som det är en rece...
Rullrån Och Tankebrus - En Bakbok För Livet Och Döden Bok
Bakboken för dig som är lycklig, ledsen, arg, avundsjuk och allt däremellan. För vi äter när vi firar, vi äter när vi sörjer och vi äter när vi har tråkigt. Och våra starkaste minnen är ofta kopplade till något ätbart. Det här är lika mycket en bok om hur det är att vara människa som det är en receptsamling. Boken innehåller över 60 recept på allt från tårtor, bullar och småkakor till kola, saft och praliner. My Feldt, den poetiska, ekologiska och passionerade konditorn från Halmstad ger oss en bak-, smak- och läsupplevelse utöver det vanliga.
Utvalt - Svenska
Korken Ur I Apulien - En Vinbok Från Italiens Klack
I Apulien - på den italienska klacken - produceras stora mängder vin som aldrig eller sällan når det svenska Systembolaget. Här hittar man gamla vintraditioner och druvor som inte finns någon annanst...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Senast tillagda
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt