Svenska
Mest sålda

-
Title:
Vinets Universum - Från Växtplats Till Vinlista
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 7 vardagar
-
Description:
Att välja rätt vin – hemma eller på restaurang – kan kännas smått omöjligt. Men så behöver det inte vara! I Vinets universum lär Alf Tumble dig allt du behöver veta och mycket mer. Boken innehåller mängder av tips på viner och producenter, och ger en grundlig genomgång av hur och var vi...
Vinets Universum - Från Växtplats Till Vinlista Bok
<i>Att välja rätt vin – hemma eller på restaurang – kan kännas smått omöjligt. Men så behöver det inte vara!</i><br/><br/>I <i>Vinets universum</i> lär Alf Tumble dig allt du behöver veta och mycket mer. Boken innehåller mängder av tips på viner och producenter, och ger en grundlig genomgång av hur och var vin odlas i världens alla hörn. Du lär dig hur vinet ska lagras, serveras och drickas, och hur du kombinerar vin och mat som ett proffs.<br/><br/>Det här är en oumbärlig guide till allt det underbara som vinets universum har att erbjuda – och den enda vinboken du behöver.<br/><br/>*<br/><br/><b>Alf Tumble</b> är vinskribent, sommelier och föreläsare. Sedan 2013 skriver han om vin i Dagens Nyheter. Tillsammans med Petter Alexis Askergren gör han podden <i>Dela en flaska</i>. <i>Vinets universum</i> är hans sjätte bok om.

-
Title:
På Bordet - Om Det Goda Och Det Sköna
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Skönheten bör vara ätbar eller inte alls. Yttrandet är konstnären Salvador Dalís, men kunde också ha varit Charlotte Birnbaums. Hon skriver själv att mat alltid varit hennes främsta intresse och redan som barn älskade hon att bläddra i kokböcker. I denna livsbejakande berättelse om mat delar hon me...
På Bordet - Om Det Goda Och Det Sköna Bok
Skönheten bör vara ätbar eller inte alls. Yttrandet är konstnären Salvador Dalís, men kunde också ha varit Charlotte Birnbaums. Hon skriver själv att mat alltid varit hennes främsta intresse och redan som barn älskade hon att bläddra i kokböcker. <br/><br/>I denna livsbejakande berättelse om mat delar hon med sig av sitt omfattande och brokiga vetande. Det handlar om allt från sötsakernas historia till barockens banketter, där servetternas konst nådde sin kulmen. Exceptionella rätter lyfts fram, inte minst pastejens Grand Dame. Här finns till exempel pastahatande futurister och två herrar i London, Gilbert & George, som äter alla sina måltider på restaurang. Charlotte arbetar även med egna bordsskulpturer/konstverk som kan pryda bordet vid storslagna middagar. <br/><br/>På bordet är en storartad gastronomisk resa fylld av referenser och aptitretande fakta. Här möter vi Tore Wretman, Drottning Kristina, Diors viktproblem, Casanova, Lord Byrons diet, Stein och Toklas för att inte tala om alla inälvsrecept liksom Churchills omtalade törst.

-
Title:
Laga Mig
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 14 vardagar
-
Description:
Utsedd till Årets Svenska Kokbok 2020 av Gourmand Awards. Fallolyckor relaterade till chili, ett triangeldrama med risotto, Olof Palmes hemligstämplade glassrecept, intergalaktiska utsvävningar med kyckling, ett frontalangrepp på paj, anknytningsproblem till Palak Paneer, det italienska kökets kata...
Laga Mig Bok
Utsedd till Årets Svenska Kokbok 2020 av Gourmand Awards.<br/><br/><br/><br/>Fallolyckor relaterade till chili, ett triangeldrama med risotto, Olof Palmes hemligstämplade glassrecept, intergalaktiska utsvävningar med kyckling, ett frontalangrepp på paj, anknytningsproblem till Palak Paneer, det italienska kökets katastrofala effekter på Friedrich Nietszches psykiska hälsa, medelålderns glädjeämnen, matlagning på andra planeter, bullar med baksida, Freud vs Jung, vitlök, citronzest och en oväntat klargörande introduktion till ämnet vin.<br/><br/>Enkel vardagsmat upphöjd till konst och serverad med lika delar humor, bildningsiver och fria fantasier. Kokboken Laga mig är Lotta Lundgrens uppföljare till den numera klassiska storsäljaren Om jag var din hemmafru. I Laga mig har hon samarbetat med fotografen Pelle Bergström och konstnären Denise Grünstein.

-
Title:
Capellagårdens Kokbok - Platsen, Människorna Och Maten
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Vinnare av Årets Svenska Måltidslitteratur, kategorin Livsstil! Capellagårdens kokbok presenterar recept för magen och för livet; en vacker volym om mat som berättar om mycket mer än enbart receptens innehåll. Capellagården i Vickleby på Öland är en magisk plats, en legendarisk skola för konsthantv...
Capellagårdens Kokbok - Platsen, Människorna Och Maten Bok
<i>Vinnare av Årets Svenska Måltidslitteratur, kategorin Livsstil!</i><br/><br/> <i>Capellagårdens kokbok</i> presenterar recept för magen och för livet; en vacker volym om mat som berättar om mycket mer än enbart receptens innehåll.<br/> Capellagården i Vickleby på Öland är en magisk plats, en legendarisk skola för konsthantverk och trädgårdskunskap. De många husen ligger under vår och sommar inbäddade i de stora lövträdens och de rika odlingarnas grönska. Hit dras ungdomar från hela världen och studerar keramik, textil, snickeri och odling. De lever, bor och arbetar med lärare, konstnärer, konsthantverkare och trädgårdsmästare. Sedan skolan grundades 1958 har tusentals människor utbildats här och med sig i bagaget har de sedan haft en helhetssyn på tillvaron.<br/> <i>Capellagårdens kokbok</i> skildrar denna helhet och det är ingen tillfällighet att boken skrivits, fotograferats och formgivits av personer som själva återfinns i denna unika miljö. Här odlas ekologiskt i imponerande skala. Grönsaker, sallad, rotfrukter, örter och frukter serveras helst i det egna köket och tillagas av skickliga kockar. Dagligen lagas och bakas uppskattade rätter till alla på skolan, även till hungriga gäster. Boken presenterar ett rikt och välsmakande utbud av recept, alltifrån kockarnas favoriter till de gästande konsthantverkarnas. <i>Capellagårdens kokbok</i> är en lika lockande som vacker bok att inspireras av.<br/><br/> I boken möter läsaren framstående lärare/konsthantverkare på Capellagården som berättar om sitt arbete och sin relation till skolan, därtill presenterar de något eget favoritrecept, som t.ex. Kennet Williamsson, berömd keramiker, maträtterna årstidsvis. Stina Lundén svarar för texten. Idé och form står Linda Zetterman och Johan Ekelund för. Skolans rektor Bodil Anjar har skrivit förordet.

-
Title:
Vin Med Adress
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
"Lockar till både resor och ett glas vin. Minst." Skaraborgs Allehanda "Det är pedagogiskt, roligt och personligt och som läsare vill man bara ha mer." Umeå Tidning Hur smakar en plats egentligen? Världens bästa viner har en tydlig hemvist i både doft och smak – en kombination av växtplats, h...
Vin Med Adress Bok
"Lockar till både resor och ett glas vin. Minst." <em>Skaraborgs Allehanda</em> <br/><br/>"Det är pedagogiskt, roligt och personligt och som läsare vill man bara ha mer." <em>Umeå Tidning</em> <br/><br/>Hur smakar en plats egentligen? Världens bästa viner har en tydlig hemvist i både doft och smak – en kombination av växtplats, hantverk och kultur. Viner som är omöjliga att kopiera. Vin med adress.<strong></strong> <br/><br/>Häng med till Barolo, Central Otago, Chinon, Etna, Madeira, Meursault, Mosel, Saint-Joseph, Bordeaux och Rías Baixas med<em>DN</em>:s vinskribent Alf Tumble som guide. Vi hälsar på i tio fascinerande vinregioner och får massor av personliga tips i form favoritflaskor, producenter och matkombinationer. Att resa dit druvorna växer är ofta nyckeln till att förstå sig på traktens viner. Men det funkar nästan lika bra hemma i köket med ett glas i handen.<em>Vin med adress</em>dricks allra bäst med mat från samma gata.<strong></strong> <p class="Pa0"><strong>Alf Tumble</strong>debuterade som författare 2013 med den nydanande och kritikerhyllade boken<em>Drick!</em>. Sedan dess arbetar han som vinskribent på<em>Dagens Nyheter</em>. I prisbelönta podcasten<em>Dela en flaska</em>intervjuar Alf krog- och vinpersonligheter över en flaska vin. Andra forum för att sprida sin mission är<em>Nöjesguiden</em>,<em>Livets Goda</em>och<em>TV4</em>.

-
Title:
Korken Ur I Apulien - En Vinbok Från Italiens Klack
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Ej släppt ännu
-
Description:
I Apulien - på den italienska klacken - produceras stora mängder vin som aldrig eller sällan når det svenska Systembolaget. Här hittar man gamla vintraditioner och druvor som inte finns någon annanstans i världen. Regionen har en rikedom av vin och druvor som få andra platser kan uppvisa. 300 solda...
Korken Ur I Apulien - En Vinbok Från Italiens Klack Bok
I Apulien - på den italienska klacken - produceras stora mängder vin som aldrig eller sällan når det svenska Systembolaget. Här hittar man gamla vintraditioner och druvor som inte finns någon annanstans i världen. Regionen har en rikedom av vin och druvor som få andra platser kan uppvisa. 300 soldagar per år skapar bra förhållanden. <br/><br/>Här produceras i allt högre grad kvalitetsviner. På den soldränkta klacken har många av de tongivande producenterna de senaste decennierna lämnat de socker- och alkoholstinna vinerna bakom sig - för att lyfta fram de unika druvornas karaktär och tydliggöra jordmånens inverkan på smak och doft. I dag står kvalitet i fokus före volym. <br/><br/>Men för att ta del av dessa skatter är det nödvändigt att själv bege sig dit. Följ med på en resa bland bortglömda, natursköna och historiskt intressanta orter, till vingårdar - och här hemma okända vinproducenter. Författarna guidar, förklarar och beskriver såväl viner som vinupplevelser. Och lämnar kontaktuppgifter till intressanta besöksmål. <br/><br/>De konstaterar: Apulien är väl förberett att ta emot vinsugna turister. Bästa tiden att besöka regionen är vår och höst. <br/><br/>Affe Molin är pensionär med ett långvarigt intresse för vin och mat. Han importerar sedan ett decennium vin från Apulien i Italien. Drick mindre men bättre, är hans devis.<br/><br/>Mats Olofsson är pensionerad journalist med vinintresse. Mousserande och vita viner upplever han som särskilt spännande. Apuliens vinvärld kom han i kontakt med för något år sedan.<br/><br/>Hanna Eriksson är utbildad och prisbelönt sommelier. Hon var tidigare verksam vid gastronomiska programmet vid Umeå universitet och jobbar nu som restaurangchef på Tornhuset i Umeå, Mathias Dahlgrens nyöppnade restaurang i Umeå.

-
Title:
Knäck Koden Till Glutenfritt Bröd
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Ej släppt ännu
-
Description:
GLUTENFRITT BRÖD - TILL HELA FAMILJEN Den här boken är till dig, som är trött på torrt, tråkigt och kladdigt glutenfritt bröd, som smakar starkt av hirs och bovete. Och till dig som är frustrerad över att inte kunna baka ett gott glutenfritt bröd till dina närmaste. Med utgångspunkt från strukturme...
Knäck Koden Till Glutenfritt Bröd Bok
GLUTENFRITT BRÖD - TILL HELA FAMILJEN Den här boken är till dig, som är trött på torrt, tråkigt och kladdigt glutenfritt bröd, som smakar starkt av hirs och bovete. Och till dig som är frustrerad över att inte kunna baka ett gott glutenfritt bröd till dina närmaste. Med utgångspunkt från strukturmetoden(c) ger Karina dig en helt ny förståelse för glutenfri bakning. I boken guidas du igenom fyra enkla sätt att baka luftigt och smakrikt glutenfritt bröd, som hela familjen kan samlas runt. Med ett lättförståeligt språk sänker Karina nivån på glutenfri bakning, så att alla kan vara med. När du har läst Knäck koden till glutenfritt bröd och prövat recepten, kommer du att förstå varför ditt glutenfria bröd tidigare blev torrt, smakade illa, sjönk ihop och blev kladdigt. Med den här boken i handen kan du se fram emot luftiga och saftiga glutenfria bröd med god smak, varje gång! om författaren Karina Baagø är en dansk bestsellerförfattare och mamma till ett barn som inte tål gluten, hon lever själv glutenfritt. Sedan 2016 har hon hållit kurser i glutenfri bakning och har gett ut 4 böcker i ämnet. Hon har utvecklat Strukturmetoden(c), som ger ett luftigt glutenfritt bröd varje gång. Med utgångspunkt både från egna erfarenheter och fackkompetens från sin utbildning i kost och hälsa, ger Karina familjer goda råd om vardagen med glutenfri kost på: www.karinabaagoe.dk.
Utvalt - Svenska
Ruffhäxans Bästa Mattips
En doft eller en smak kan stanna i minnet en hel livstid. Om du får chansen att uppleva den igen kan den förflytta dig i tid och rum på en sekund. Under en tretton månader lång seglats på den egna bå...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt