Svenska
Mest sålda
-
Title:
Zeinas Bröd - Piroger, Pajer, Pizzor, Börek, Röror, Soppor
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 5 vardagar
-
Description:
Världen runt på 70 brödrecept! Så kan man sammanfatta Zeina Mourtadas nya bok. Här lockar hon med matbröd som passar bra till mat, till exempel nordafrikanska msemen och libanesiska kaak. Här finns även mängder med recept på matiga, fyllda bröd som är rätter i sig själva: indiska tunnbröd fyllda me...
Zeinas Bröd - Piroger, Pajer, Pizzor, Börek, Röror, Soppor Bok
<p>Världen runt på 70 brödrecept! Så kan man sammanfatta Zeina Mourtadas nya bok. Här lockar hon med matbröd som passar bra till mat, till exempel nordafrikanska msemen och libanesiska kaak. Här finns även mängder med recept på matiga, fyllda bröd som är rätter i sig själva: indiska tunnbröd fyllda med kryddig färs eller latinamerikanska arepas con queso fyllda med smält ost. Men det tar inte slut där, här finns också underbara recept på börek, piroger, pizza, goda röror och soppor. Mat som alla gillar!</p><p></p><p>Zeina har en osviklig känsla för kryddor och smakkombinationer, och här är recepten extra användbara - laga dem till frukost, lunch, buffé, till gryta eller soppa. Räkna inte med rester!</p>
-
Title:
Middagskompassen - Kokboken För Dig, Klimatet Och Planeten
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 14 vardagar
-
Description:
Bästa möjliga maten för oss och vår planet - hur ska man tänka? I Middagskompassen visar Paul Svensson och Zeina Mourtada hur man kan njuta av riktigt god mat samtidigt som man tar hänsyn till vår planet. Med sina inspirerande vardagsrecept sätter de goda rätter på bordet. De 80 recepten är välsmak...
<p>Bästa möjliga maten för oss och vår planet - hur ska man tänka? I Middagskompassen visar Paul Svensson och Zeina Mourtada hur man kan njuta av riktigt god mat samtidigt som man tar hänsyn till vår planet. Med sina inspirerande vardagsrecept sätter de goda rätter på bordet. De 80 recepten är välsmakande, lättlagade och klimatsmarta. Tillsammans med Naturskyddsföreningen har de skrivit en matbok som ger oss den hjälp vi behöver för att kunna fatta bra beslut. Hur använder man hela råvaran? Hur minskar man på matsvinnet? Och hur hittar man ett hållbart sätt att laga mat? Här finns svaren: God mat för planeten, god mat för dig.</p>
-
Title:
Veckans Matsedel - Middagsrecept Från Olika Delar Av Världen
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 14 vardagar
-
Description:
Zeina är tillbaka! I denna hennes tredje bok ligger fokus på vardagsmat som funkar. Det betyder relativt korta tillagningstider och praktiska veckomenyer att luta sig mot när tid och fantasi tryter.Som alltid bjuder smaksäkra Zeina på ny och spännande mat från en rad olika länder, men också några a...
Veckans Matsedel - Middagsrecept Från Olika Delar Av Världen Bok
<p>Zeina är tillbaka! I denna hennes tredje bok ligger fokus på vardagsmat som funkar. Det betyder relativt korta tillagningstider och praktiska veckomenyer att luta sig mot när tid och fantasi tryter.</p><p>Som alltid bjuder smaksäkra Zeina på ny och spännande mat från en rad olika länder, men också några av de största receptsuccéerna från hennes blogg. Här finns mängder av rätter som får alla att ivrigt samlas runt matbordet, som thai-köttbullar med jordnötssås, chocken tinga tacos, kubansk köttfärslimpa, venezuelansk ost- och potatissoppa och persisk kycklinggryta.</p><p>Det är Zeinas nyfikenhet på mat och passion för matlagning som har gjort hennes recept till favoriter i tusentals kök. Här kommer ett helt gäng till - och alla blir mätta och glada!</p>
-
Title:
Vår Tid Är Nu - Mat, Människor Och Möten På Djurgårdskällaren 1955-1965
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Nu kommer del 2 av boken "Vår tid är nu - Mat, människor och möten på Djurgårdskällaren 1955-1965" den är kopplad till säsong 2 av SVT-serien "Vår tid är nu" som sänds under hösten 2018.I boken fortsätter man att djupdyka i den mat och recept som visas eller skymtar förbi i tv-serien, bland annat j...
<p> Nu kommer del 2 av boken <i>"Vår tid är nu - Mat, människor och möten på Djurgårdskällaren 1955-1965" </i>den är kopplad till säsong 2 av SVT-serien <i>"Vår tid är nu" </i>som sänds under hösten 2018.</p><p>I boken fortsätter man att djupdyka i den mat och recept som visas eller skymtar förbi i tv-serien, bland annat julmeny, nyårssupé, Bella Italia - italiensk afton, påskmeny och kondis-meny.</p><p>Precis som i den första boken varvas recepten av featureartiklar som kopplar till tiden då tv-serien utspelar sig. Exempelvis arkitektu/design (H55, Vällingby, Virr varr), kondis/fika, arbetskraftsinvandring, charterresande/semester/vägkrogar.</p><p>Recepten är inspirerade av sin tid och varsamt uppdaterade. En del nya rätter har fötts under resan, men skulle lika gärna ha funnits då.</p><p>Mycket nöje och smaklig måltid! </p><p>Säsong 1 av Vår tid är nu (1945-1950) gjorde succé när den visades hösten 2017 med ca 2 miljoner tittare per avsnitt. </p>
-
Title:
Vår Tid Är Nu - Mat, Människor Och Möten På Djurgårdskällaren 1945-1950
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Detta är en berättelse som tar avstamp på fredsdagen 1945 och följer sedan det svenska folkhemmets utveckling. Boken är kopplad till SVT:s stora dramasatsning som visas i SVT med start oktober 2017. Restaurang Djurgårdskällaren drivs av familjen Löwanders som slåss om makten för verksamheten. Man h...
Detta är en berättelse som tar avstamp på fredsdagen 1945 och följer sedan det svenska folkhemmets utveckling. Boken är kopplad till SVT:s stora dramasatsning som visas i SVT med start oktober 2017.<br/><br/>Restaurang Djurgårdskällaren drivs av familjen Löwanders som slåss om makten för verksamheten. Man har tagit dåtidens maträtter och lagat dem för dagens smaklökar med tillgång på råvaror och modern teknik. Recepten är inspirerade av sin tid och varsamt uppdaterade. En del nya rätter har fötts under resan, men skulle lika gärna kunna ha funnits då. Lika viktig som maten är i boken, är också de fördjupande texter med koppling till människorna, tiden och maten i tv-serien, tex<br/>- Maträtter - hur klassikerna fick sina namn.<br/>- Ransonering och svarta börsen.<br/>- Myter bakom maträtter.<br/><br/>Utöver dessa fakta inslag så innehåller boken ca 60 recept.
-
Title:
Sveriges Landskapspizzor
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 7 vardagar
-
Description:
Tillsammans med Västerbottensost och Svenska Kocklandslagen presenterar vi här boken om svenska landskapspizzor, en från varje landskap. Svenska folket bjöds in till en tävling och bidragen strömmade in från landets alla hörn. Det bästa receptet från varje landskap finns med här i boken, där matglä...
Tillsammans med Västerbottensost och Svenska Kocklandslagen presenterar vi här boken om svenska landskapspizzor, en från varje landskap. Svenska folket bjöds in till en tävling och bidragen strömmade in från landets alla hörn. Det bästa receptet från varje landskap finns med här i boken, där matglädjen och stoltheten över lokala råvaror och mattraditioner lyser igenom i alla recept. Varför inte testa Gotlandspizza med lammfärs och ramslök, eller Smålandspizza med isterband och vispad färskost? Här finns en pizza för alla smaker!
-
Title:
Från Kaffe Till Drink
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Älskar du också kaffe och drinkar? I den här boken får du följa med på en sagostig som tar dig genom fyra säsonger av kaffedrinkar. Du behöver inte vara bartender för att kunna skapa enkla och goda kaffedrinkar i ditt hem. Sagt om Lisens senaste bok Från kaffeböna till drink: Woop woop! Är säker på...
Från Kaffe Till Drink Bok
<p>Älskar du också kaffe och drinkar? I den här boken får du följa med på en sagostig som tar dig genom fyra säsonger av kaffedrinkar. Du behöver inte vara bartender för att kunna skapa enkla och goda kaffedrinkar i ditt hem. </p><p>Sagt om Lisens senaste bok <i>Från kaffeböna till drink</i>:</p><p> <i> Woop woop! Är säker på att många hoppas på att du fattar pennan igen Lisen! Här eller i bokform, de måste ju inte vara roliga. Bara goda...!</i>! </p><p> Mats Lygrell, Fogarolli Barista Partner</p><p><i>Den som trodde kaffedrinkar bara var irish coffee och hot shots har fel. Här bjuds på både oväntade och lite mer klassiska smakkombinationer som får snålvattnet att rinna. Boken är späckad med intressanta fakta</i>.</p><p>Monica Wiksten Gideonsson, BTJ-häftet nr 3, 2021 </p><p><i>Otroligt inspirerande, Lisen har verkligen lyckats höja ribban för kaffecocktails till en ny nivå, där hon tar hänsyn till kaffebönans ursprung och skräddarsyr recepten därefter!</i> </p><p>Håkan Sävlind, Vinnare av Svenska Gastronomipriset Baristornas Barista år 2021 </p>
Utvalt - Svenska
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt