Svenska
Mest sålda
-
Title:
Mormor, Sotarmurrar & Röglekakor
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 14 vardagar
-
Description:
Mormors handskrivna recept finns i ett sirligt myller av olika anteckningsböcker och pärmar i bokhyllan i köket och är ofta helt omöjliga att begripa. Tillsammans med mormor har jag i denna bok samlat ihop några av hennes bästa recept och de har alla en särskild historia eller så tar bakverket helt...
Mormor, Sotarmurrar & Röglekakor Bok
Mormors handskrivna recept finns i ett sirligt myller av olika anteckningsböcker och pärmar i bokhyllan i köket och är ofta helt omöjliga att begripa. Tillsammans med mormor har jag i denna bok samlat ihop några av hennes bästa recept och de har alla en särskild historia eller så tar bakverket helt enkelt mig eller mormor till sjunde himlen. Här hittar du alltifrån mormors gorån, mandelmusslor med sylt och grädde, biskvier, saffranskaka och Röglekakor.<br/><br/>Det går inte att hejda sig när mormor bjuder på kakor. Efteråt är jag sockerstinn och lycklig och jag hoppas du blir likadan.
-
Title:
Frukt Och Bär A-ö
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 5 vardagar
-
Description:
Känslan när man en varm sensommardag tar det allra första bettet på ett perfekt moget, sötsyrligt äpple! Det är något helt unikt med frukter och bär på våra breddgrader där den höga andelen soltimmar ger koncentrerade smaker du inte hittar någon annanstans på vårt klot.Efter succéboken Grönsaker A-...
Frukt Och Bär A-ö Bok
<p>Känslan när man en varm sensommardag tar det allra första bettet på ett perfekt moget, sötsyrligt äpple! Det är något helt unikt med frukter och bär på våra breddgrader där den höga andelen soltimmar ger koncentrerade smaker du inte hittar någon annanstans på vårt klot.</p><p></p><p>Efter succéboken Grönsaker A-Ö kommer nu Frukt och bär A-Ö. Följ med på en resa från norr till söder - till skog och trädgård - ner i grytor, gratänger, inläggningar, bakat, desserter, saft och sylt. Du kommer att upptäcka både nya bär och frukter och dessutom nya användningssätt för dem.</p><p></p><p>Paul Svensson är utan tvekan Sveriges grönaste kock men han hyllar inte bara grönsakerna utan även alla frukter och bär som växer och odlas här i Norden. Boken består av 33 kapitel och förutom de 500 recepten ingår en allmänbildande text och en bruksanvisning för respektive frukt och bär som listar allt man kan göra med dem.</p>
-
Title:
Airfryer-kokboken - Snabbt, Hälsosamt Och Läckert
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Airfryern - en av våra mest populära köksmaskiner! Här kommer recepten vi behöver. 101 utprovade och testade recept. Här finns recepten och metoderna som behövs för att du ska lyckas med din airfryer. Maxa användningen; allt från snacks och luftfriterat, till kött, kyckling, vegetariskt och fiskrät...
Airfryer-kokboken - Snabbt, Hälsosamt Och Läckert Bok
<p>Airfryern - en av våra mest populära köksmaskiner! Här kommer recepten vi behöver. </p><p>101 utprovade och testade recept. Här finns recepten och metoderna som behövs för att du ska lyckas med din airfryer. Maxa användningen; allt från snacks och luftfriterat, till kött, kyckling, vegetariskt och fiskrätter. Här finns såklart även bakning och desserter.</p><p>En airfryer har låg energiförbrukning och maten blir krispig och smakrik med en lägre mängd fett än vid stekning och ugnstillagning.</p><p></p><p><b>Jenny Tschiesche</b> är känd som "The Lunchbox Doctor". Hon har hittills givit ut fem kokböcker. Hon har ett instagramkonto som heter @lunchboxdoctor. Jenny håller workshops på arbetsplatser, sportklubbar och skolor för att berätta om vetenskapen bakom hälsosamma matvanor och hur du kan laga näringsrik och god mat. Hennes mål är att ge andra möjlighet att göra de bästa valen av mat och dryck för att stödja sin egen hälsa, välbefinnande och för att optimera prestanda. Hon är skribent för flera tidningar; The Guardian, The Mail, The Express och Top Santé.</p>
-
Title:
Zeinas Bröd - Piroger, Pajer, Pizzor, Börek, Röror, Soppor
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 5 vardagar
-
Description:
Världen runt på 70 brödrecept! Så kan man sammanfatta Zeina Mourtadas nya bok. Här lockar hon med matbröd som passar bra till mat, till exempel nordafrikanska msemen och libanesiska kaak. Här finns även mängder med recept på matiga, fyllda bröd som är rätter i sig själva: indiska tunnbröd fyllda me...
Zeinas Bröd - Piroger, Pajer, Pizzor, Börek, Röror, Soppor Bok
<p>Världen runt på 70 brödrecept! Så kan man sammanfatta Zeina Mourtadas nya bok. Här lockar hon med matbröd som passar bra till mat, till exempel nordafrikanska msemen och libanesiska kaak. Här finns även mängder med recept på matiga, fyllda bröd som är rätter i sig själva: indiska tunnbröd fyllda med kryddig färs eller latinamerikanska arepas con queso fyllda med smält ost. Men det tar inte slut där, här finns också underbara recept på börek, piroger, pizza, goda röror och soppor. Mat som alla gillar!</p><p></p><p>Zeina har en osviklig känsla för kryddor och smakkombinationer, och här är recepten extra användbara - laga dem till frukost, lunch, buffé, till gryta eller soppa. Räkna inte med rester!</p>
-
Title:
Vår Tid Är Nu - Mat, Människor Och Möten På Djurgårdskällaren 1955-1965
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Nu kommer del 2 av boken "Vår tid är nu - Mat, människor och möten på Djurgårdskällaren 1955-1965" den är kopplad till säsong 2 av SVT-serien "Vår tid är nu" som sänds under hösten 2018.I boken fortsätter man att djupdyka i den mat och recept som visas eller skymtar förbi i tv-serien, bland annat j...
<p> Nu kommer del 2 av boken <i>"Vår tid är nu - Mat, människor och möten på Djurgårdskällaren 1955-1965" </i>den är kopplad till säsong 2 av SVT-serien <i>"Vår tid är nu" </i>som sänds under hösten 2018.</p><p>I boken fortsätter man att djupdyka i den mat och recept som visas eller skymtar förbi i tv-serien, bland annat julmeny, nyårssupé, Bella Italia - italiensk afton, påskmeny och kondis-meny.</p><p>Precis som i den första boken varvas recepten av featureartiklar som kopplar till tiden då tv-serien utspelar sig. Exempelvis arkitektu/design (H55, Vällingby, Virr varr), kondis/fika, arbetskraftsinvandring, charterresande/semester/vägkrogar.</p><p>Recepten är inspirerade av sin tid och varsamt uppdaterade. En del nya rätter har fötts under resan, men skulle lika gärna ha funnits då.</p><p>Mycket nöje och smaklig måltid! </p><p>Säsong 1 av Vår tid är nu (1945-1950) gjorde succé när den visades hösten 2017 med ca 2 miljoner tittare per avsnitt. </p>
-
Title:
Vår Tid Är Nu - Mat, Människor Och Möten På Djurgårdskällaren 1945-1950
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Detta är en berättelse som tar avstamp på fredsdagen 1945 och följer sedan det svenska folkhemmets utveckling. Boken är kopplad till SVT:s stora dramasatsning som visas i SVT med start oktober 2017. Restaurang Djurgårdskällaren drivs av familjen Löwanders som slåss om makten för verksamheten. Man h...
Detta är en berättelse som tar avstamp på fredsdagen 1945 och följer sedan det svenska folkhemmets utveckling. Boken är kopplad till SVT:s stora dramasatsning som visas i SVT med start oktober 2017.<br/><br/>Restaurang Djurgårdskällaren drivs av familjen Löwanders som slåss om makten för verksamheten. Man har tagit dåtidens maträtter och lagat dem för dagens smaklökar med tillgång på råvaror och modern teknik. Recepten är inspirerade av sin tid och varsamt uppdaterade. En del nya rätter har fötts under resan, men skulle lika gärna kunna ha funnits då. Lika viktig som maten är i boken, är också de fördjupande texter med koppling till människorna, tiden och maten i tv-serien, tex<br/>- Maträtter - hur klassikerna fick sina namn.<br/>- Ransonering och svarta börsen.<br/>- Myter bakom maträtter.<br/><br/>Utöver dessa fakta inslag så innehåller boken ca 60 recept.
-
Title:
American Fast Food - Snabbmat I Lugn Och Ro
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
"Inspirerad av amerikansk snabbmat har Frederik Zäll skrivit en riktigt rolig kokbok. Han poängterar att han vill laga snabbmaten i lugn och ro, så en del recept kräver både långsamma förberedelser och dito tillagning. Boken är indelad i tre avdelningar: Toasts ´n´ stuff, Dinner things och Sweetie ...
American Fast Food - Snabbmat I Lugn Och Ro Bok
"Inspirerad av amerikansk snabbmat har Frederik Zäll skrivit en riktigt rolig kokbok. Han poängterar att han vill laga snabbmaten i lugn och ro, så en del recept kräver både långsamma förberedelser och dito tillagning. Boken är indelad i tre avdelningar: Toasts ´n´ stuff, Dinner things och Sweetie Pie. Dessutom finns tips på vad man dricker till varje rätt och vilken musik man kan lyssna till. Till rätterna har Zäll hämtat inspiration från tv-serier och filmer men också från familjesemestrar och turnéer med bandet Eskobar"<br/>BTJ häfte nr 4, 2016, Arvid Höglund<br/><br/>För en tid sen satt jag på en riktigt klassik amerikansk "dinner" och kikade på matsedeln. Det mesta skulle troligtvis smaka sådär, trots att alla rätter kunde bli lyxmåltider om de tillagades med fina råvaror, stor kärlek och gott om tid. Det var så idén till den här boken föddes.<br/><br/>Hur har jag då tänkt? Jo, jag har tagit fram ultimata recept på typiska snabbmatsrätter, garanterat tillagde utan minsta stress eller hets, en sorts fastfood "low´n´slow".<br/><br/>Lyxlagat American fastfood - snabbmat i lung och ro innehåller mat av olika ursprung som serveras på i stort sett alla amerikanska diners, BBQ-pits och snabbmatskedjor-klassiker som Sloppy joe´s, Beef steak sandwich, Quesadillas, American pan pizza, Mac´n Chesse, Coke float, Milkshakes....och mycket, mycket annat. Exempelvis ska du inte köpa färdig kryddblandning om du tvunget måste servera tacos till fredagsmyset, gör min Mexican beef taco istället. Den smakar gudomligt!<br/><br/>Hoppas boken inspirerar till finfina måltider och får alla läsare att se på så kallad snabbmat med andra ögon.<br/>Fastfood som den borde smaka, helt enkelt!<br/><br/>Om författaren<br/>Frederik Zäll bloggar för alltommat.se och har skrivit ett antal kokböcker, däribland "Lergrytor och långkok" och serien "Lyxlagat". Han är gitarrist i bandet Eskobar och har varit programledare för SVT:s barnprogram "Överraskningen".
Utvalt - Svenska
Home Sweet Home
"Betyg 5/5: Briljant. En resa genom världens bakverk och Camillas eget liv. Med tydliga och inspirerande recept gör Camilla Hamid det lätt för läsaren att upptäcka och lära känna nya bakverk. Bildern...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt