Svenska
Mest sålda
-
Title:
Glass På Riktigt - Glass, Gelato, Sorbeter, Granitéer, Parfaiter Och Desserter
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
I Glass på riktigt öppnas en värld till glass, gelato, sorbeter, granitéer, parfaiter och glassdesserter. I boken finns över 300 olika recept men också tips på hur du experimenterar och utvecklar dina egna smaker i en oändlig mängd kombinationer. Här hittar du också recept och tips på läckra glasst...
Glass På Riktigt - Glass, Gelato, Sorbeter, Granitéer, Parfaiter Och Desserter Bok
I <i>Glass på riktigt</i> öppnas en värld till glass, gelato, sorbeter, granitéer, parfaiter och glassdesserter. I boken finns över 300 olika recept men också tips på hur du experimenterar och utvecklar dina egna smaker i en oändlig mängd kombinationer. Här hittar du också recept och tips på läckra glasstillbehör som macarons, strutar, puréer och maränger samt fakta om glassens kemi, tillredning, kylning och frysning, förvaring och mycket mer. <br/><i><br/>Glass på riktigt </i>vänder sig till både amatörer och professionella. En bok för alla glassälskare! Boken är rikt illustrerad av fotografen Charlotte Gawell. <br/><br/>Jan Hedh är en av Sveriges främsta konditor- och bagarmästare. Han har givit ut en mängd böcker bland annat Glasspassion (2008), en succé som översattes till flera språk. Den här boken bygger till delar på den utgåvan, men har reviderats med omfattande kompletteringar samt uppdateringar.
-
Title:
Dantes Italien - 59 Älskade Recept
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 7 vardagar
-
Description:
Ibland behöver det kanske inte vara krångligare än så här: recepten är enkla, maten blir god, du lagar den till dina nära och kära, ni har det härligt. Här får du både klassiker och nya rätter från det italienska köket. Dante förklarar tydligt och enkelt hur du gör för att få till de där autentiska...
Dantes Italien - 59 Älskade Recept Bok
<p>Ibland behöver det kanske inte vara krångligare än så här: recepten är enkla, maten blir god, du lagar den till dina nära och kära, ni har det härligt. Här får du både klassiker och nya rätter från det italienska köket. Dante förklarar tydligt och enkelt hur du gör för att få till de där autentiska italienska smakerna som ger dig och dina gäster en enkelbiljett till en soldränkt terrass i Feltre. Tänk dig först en burrata med apelsiner och pistagenötter, sen en skaldjurspasta och så fläsklägg med äpple och vitt vin och rostad potatis med rosmarin. Du kanske är extra hungrig? Det finns focaccia också. Sist blir det tiramisù med limoncello och jordgubbar. Du hör ju, det blir succé! Nu drar vi till Italien. </p><p>*</p><p><b>Dante Zia</b> är kock och programledare. <i>Dantes Italien</i> är hans tredje kokbok.</p>
-
Title:
Den Goda Maten - Medelhavets Smaker, Livsstil & Hemligheten Bakom Friskt Åldrande
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 5 vardagar
-
Description:
Lös åldrandets gåta i medelhavets smakrika värld Välkommen till Cilento, den hemliga blå zonen som ligger nästlad mellan berg och hav på Italiens sydvästra kust. Medelhavskosten beskrevs första gången i början av 50-talet, och redan då fascinerade Cilento både matkännare och forskare. I denna undan...
Den Goda Maten - Medelhavets Smaker, Livsstil & Hemligheten Bakom Friskt Åldrande Bok
<p><b>Lös åldrandets gåta i medelhavets smakrika värld </b> </p><p>Välkommen till Cilento, den hemliga blå zonen som ligger nästlad mellan berg och hav på Italiens sydvästra kust. </p><p>Medelhavskosten beskrevs första gången i början av 50-talet, och redan då fascinerade Cilento både matkännare och forskare. I denna undangömda region blir inte bara människorna väldigt gamla, de håller sig också friska mycket länge. Vad är deras hemlighet? </p><p><i>Den goda maten</i> bjuder på Cilentos traditionella mat, både det som äts till vardags och det som sparas till fest. Med dessa enkla och aptitretande recept kan alla få uppleva den genuina Medelhavskosten. Komplett med den senaste forskningen som visar hur vi kan leva ett långt, friskt och lyckligt liv. </p><p></p><p><b>Henrik Ennart </b>är vetenskapsjournalist på SvD och har under lång tid skrivit om mat och hälsa. Han har tillsammans med stjärnkocken Niklas Ekstedt rönt många framgångar med serien Happy food. </p><p><b>Charlotte Fredriksson</b> är yogalärare och hälsoföreläsare med lång erfarenhet av hur hälsa, mat och upplevelser kan skapa främjande livsstilsförändringar.</p>
-
Title:
Gott Med Potatis - 101 Recept För Älskade Knölar
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Gott Med Potatis - 101 Recept För Älskade Knölar [Bok / Inbunden]
Gott Med Potatis - 101 Recept För Älskade Knölar Bok
Gott Med Potatis - 101 Recept För Älskade Knölar [Bok / Inbunden]
-
Title:
Du Kocken, Finns Recept? - Korta Historier Om Mat Och Dryck
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Korta historier om mat och dryckVinnare av Svenska Måltidsakademiens pris i kategorin À la Carte Best Chef Books 2021! Motivering: Den svenska gastronomins grand old man har verkat på all världens stjärnkrogar, imponerat på majestäter med sin järpsufflé, stekt ortolansparvar på Le Grand Véfour i Pa...
Du Kocken, Finns Recept? - Korta Historier Om Mat Och Dryck Bok
<p><i>Korta historier om mat och dryck</i></p><p><b>Vinnare av Svenska Måltidsakademiens pris i kategorin À la Carte Best Chef Books 2021! </b><br/>Motivering: Den svenska gastronomins grand old man har verkat på all världens stjärnkrogar, imponerat på majestäter med sin järpsufflé, stekt ortolansparvar på Le Grand Véfour i Paris och grundat Restaurangakademien. Björn Hallings korta historier kondenserar ett långt och framgångsrikt yrkesliv. </p><p>Björn Halling benämns av de som vet "kockarnas kock", en kokkonstens legend under decennier. I denna välformulerade och aptitretande volym "får vi unika inblickar i gastronomins finrum, från kök där det mesta av det bästa lagades. Det är en värld som varit dold för de flesta. Inte det färdiga resultatet, det finns belagt i menyer och foton. Men hur blev de fantastiska maträtterna egentligen till?" Så formulerar sig matforskaren Håkan Jönsson i företalet.</p><p>Halling berättar själv med glimten i ögat om storartade och enkla men välsmakande rätter, oftast med funderingar kring recepten. Här kan läsaren uppleva hur hungern kommer smygande när man läser om slottsstekens hemligheter; om gammelgäddan eller den elegant pressade ankan; om den resolut styckade och tillagade björnen liksom om svalbosoppan; om drömprovningen av vin och om den perfekt tillredda kolbullen med stekt fläsk; om den godaste biffen från den åldrande svenska kossan. Här finns likaså tankar om kryddor, citroner och svampar, allt kombinerat med ett rikt bildmaterial.</p><p>Björn Halling är i dag bosatt på Lidingö. Han har ett långt, innehållsrikt liv bakom sig i branschen. Han har som expertskribent medverkat i en rad mat- och kokböcker, men detta är hans emotsedda personliga berättelse om ett framgångsrikt liv bakom grytorna.</p>
-
Title:
Vegoveckor - 6 Veckors Enkla Vegetariska Veckomenyer För Lata Matälskare
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Vegoveckor är kokboken för alla lata matälskare som behöver enkla recept och tydliga instruktioner för att orka laga bra, grön mat. Boken innehåller goda, näringsrika recept på vegetarisk mat som är lätt att lyckas med. Sex färdigkombinerade veckor underlättar din planering och varje veckomeny inne...
Vegoveckor - 6 Veckors Enkla Vegetariska Veckomenyer För Lata Matälskare Bok
<p><i>Vegoveckor </i>är kokboken för alla lata matälskare som behöver enkla recept och tydliga instruktioner för att orka laga bra, grön mat. Boken innehåller goda, näringsrika recept på vegetarisk mat som är lätt att lyckas med. </p><p>Sex färdigkombinerade veckor underlättar din planering och varje veckomeny innehåller gröna frukostar, luncher och middagar som går snabbt och enkelt att slänga ihop. Här finns tips på snacks och smarta inköpslistor som förenklar vardagen. </p><p>En perfekt kokbok för alla som älskar mat - men inte nödvändigtvis älskar att laga mat. Med <i>Vegoveckor</i> blir vardagsmaten rolig, god och lättlagad - en grön självhjälpsbok för alla matlata!</p><p>EBBA SWANBERG är född 1997 och jobbar som PR-konsult. Hon har studerat på Berghs School of Communication och är idag aktuell med den vegetariska kokboken <i>Vegoveckor</i>. Ebba har tidigare släppt två kokböcker för barn, <i>Ebbas bageri</i> och <i>Ebbas julstök.</i></p>
-
Title:
Zofias Romska Balkanmat
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Zofias romska balkanmat är en smakrik resa till Balkans alla hörn. Här finns allt från mustiga grytor, lättlagad plockmat och hur man får till en perfekt pljeskavica, till hur man bakar den godaste bureken. Att laga balkanmat är enkelt, mycket grytor och gratinerat där maten klarar sig själv . Den ...
Zofias Romska Balkanmat Bok
<p><i>Zofias romska balkanmat</i> är en smakrik resa till Balkans alla hörn. Här finns allt från mustiga grytor, lättlagad plockmat och hur man får till en perfekt pljeskavica, till hur man bakar den godaste bureken. Att laga balkanmat är enkelt, mycket grytor och gratinerat där maten klarar sig själv . Den viktigaste kryddan är kärleken, då smakar maten som bäst. I denna kokbok står det klart vad det innebär att bjuda på mat - man vill bjuda på det bästa till de man älskar. Mat är så mycket mer än mat - det är stolthet över arv, kultur, barndom och historia. </p><p>I <i>Zofias romska balkanmat</i> presenterar Zofia hela sitt liv på en tallrik. Hemlagat och närodlat är populärare än någonsin och vi har blivit mer medvetna om vad vi stoppar i oss - därför är det matkulturella arvet så viktigt. Detta är maten som Zofias mamma lagade till henne och en hyllning till Balkan och den romska matkulturen. Zofia berättar också i boken om sig, sitt liv och vad det innebär att vara rom idag. </p><p>Romer finns i hela världen men har sitt ursprung i Indien från 1000-talet, och idag finns ca 60 olika romska grupper. Zofia Selimi tillhör Arlji-gruppen och precis som för andra romer betyder det att det lagas så mycket mat att det räcker även för oväntat besök, ingen ska behöva gå hungrig! Och för en riktigt lyckad sammankomst behövs dessutom musik och dans! Då romerna inte har ett eget erkänt hemland och ofta lever på flykt eller på resa så har maten kommit att vara det som starkast symboliserar ett hem och skapat en gemensam kultur. I sin kokbok bjuder receptkreatören Zofia Selimi på smakrika rätter och ett fantastiskt matkulturellt arv!</p><p><i>"Kokboken är en hyllning till Balkan och den romska matkulturen och som förmedlar ett tydligt budskap man vill bjuda på det bästa till de man älskar. (...) Recept som passar både till vardags, och till vårens och sommarens alla festtillfällen." </i>Livets goda</p>
Utvalt - Svenska
Spaniens Sju Kök - ¡ Buen Provecho !
Spaniens sju kök är en färd genom tid och rum i den spanska matkulturen genom regionerna Kastilien, Andalusien, Valencia, Galicien, Katalonien, Baskien och Kanarieöarna. Man känner både hungern och t...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt