Svenska
Mest sålda

-
Title:
Vår Kokbok Vego
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Finns i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Nu låter vi Vår kokbok vegan flytta in i Vår gröna kokbok och därmed byter den titel. I Vår kokbok vego finns dels lakto-ovo-vegetariska recept, med mjölkprodukter och ägg, dels veganska recept. Vår kokbok vego är en grundkokbok som är till för alla, oavsett om du vill äta mer grönt, hjälpa din ton...
Vår Kokbok Vego Bok
Nu låter vi <em>Vår kokbok vegan</em> flytta in i <em>Vår gröna kokbok</em> och därmed byter den titel. I <em>Vår kokbok vego</em> finns dels lakto-ovo-vegetariska recept, med mjölkprodukter och ägg, dels veganska recept. <em>Vår kokbok vego</em> är en grundkokbok som är till för alla, oavsett om du vill äta mer grönt, hjälpa din tonåring att laga mat utan kött eller varit vegetarian länge och behöver få inspiration till nya smaker.<br/><br/>Under de senaste åren har den gröna matlagningen definitivt landat i det allmänna medvetandet och är idag mycket mer integrerat i vårt tänkande kring mat. Det är numera självklart att en grönsak kan spela huvudrollen lika bra som kött eller fisk. Husmanskost och favoriter som tacos och våfflor blir minst lika goda i växtbaserade varianter och i matbutikerna finns ett stort utbud av vegetabiliska produkter.<br/><br/><em>Vår kokbok vego</em> innehåller runt 400 recept, varav 50 är nya, för alla tillfällen: enkla vardagsrätter, festmat, tillbehör, mellanmål och frukostar, sötsaker och bröd. Fyra symboler talar om vilka recept som är lakto-ovo-vegetariska, veganska, glutenfria och snabba att göra - för att du lätt ska hitta rätt. Näringslära och fakta om olika livsmedel finns förstås också, samt ett säsongshjul som ger dig bra koll på när olika grönsaker, frukter och bär är i säsong.<br/><br/>Det är enkelt, inspirerande och gott att laga mat med <em>Vår kokbok vego</em>. Välkommen till vår sköna gröna värld!

-
Title:
Lyckomat
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Maten vi äter kan inte bara göra oss starkare och friskare. Ny forskning visar att den också kan ge oss en lyckligare vardag, bättre relationer, minskad stress och till och med ett längre liv. Och dessutom: hur vi äter maten verkar spela en avgörande roll för hur vi mår. I boken Lyckomat gräver jou...
Lyckomat Bok
Maten vi äter kan inte bara göra oss starkare och friskare. Ny forskning visar att den också kan ge oss en lyckligare vardag, bättre relationer, minskad stress och till och med ett längre liv. Och dessutom: hur vi äter maten verkar spela en avgörande roll för hur vi mår.<br/><br/>I boken Lyckomat gräver journalisten och författaren Therésia Franklin sig igenom den senaste forskningen om vad och hur vi bör äta för att leva längre och lyckligare. På resan får vi stifta bekantskap med uråldrig japansk matfilosofi, lära oss italienska måltidshemligheter, ta del av visdom från 100-åringarna i de blåzonerna och möta en av världens ledande tarmforskare. Vi bjuds även på över 60 recept på lättlagade vardagsrätter till dagens alla mål designade för att skapa sann matglädje. <br/><br/><br/><br/><b>Therésia Franklin</b> är journalist och konstvetare och har bland annat arbetat som magasin- och tv-redaktör. Hennes senaste bok <i>Lyckomanualen - 11 steg till ett lyckligare liv</i> kom i augusti 2023 och hon har tidigare skrivit ett flertal hyllade kokböcker. <i>Lyckomat</i> är hennes sjunde bok på Votum. <br/><br/><b>Josefin Casteryd</b> är fotograf och bildredaktör och har tidigare fotat böckerna <i>Sött från förr</i> och <i>Julens söta saker</i>.

-
Title:
Ris
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Finalist till Cajsa Warg-priset Årets kokbok "En kokbok som borde finnas i alla kök." Allers Arroz, fried rice, sushi, tahdig, onigiri, jollof, biryani, nasi goreng, mejadra, risotto, jambalaya och paella. Ris är många gånger inte bara ett tillbehör utan en hel rätt. Beroende på vilken sort du anvä...
Ris Bok
<strong>Finalist till Cajsa Warg-priset Årets kokbok</strong> <br/><br/>"En kokbok som borde finnas i alla kök."<br/><em><strong>Allers</strong></em> <br/><br/>Arroz, fried rice, sushi, tahdig, onigiri, jollof, biryani, nasi goreng, mejadra, risotto, jambalaya och paella. Ris är många gånger inte bara ett tillbehör utan en hel rätt. <br/><br/>Beroende på vilken sort du använder får du olika typer av smakupplevelse – det kan vara sticky, krämigt, luftigt, krispigt, nötigt, parfymerat eller klibbigt. Dessutom tar riset upp smak av både kryddor och buljong på ett unikt sätt under tillagningen. <br/><br/>Runt om i världens alla kök hittar du olika typer av ris. Basmati, jasmin, sticky rice, rundkornigt, arborio, carnaroli, bomba, svart, brunt och rött ris. Under många år har de stora risfälten massproducerat ris, men på senare tid har små regenerativa risodlare börjat tänka om och man försöker nu hitta nya lösningar för att minska klimatpåverkan och lyfta smaken och de uråldriga kultursorterna. <br/><br/>I boken kan du läsa om olika typer av rissorter som finns i världen, odling, historia och om en resa till risodlingar i norra Italien. Bokens 90-tal recept bygger alla på ris. Inget ris – ingen rätt. <br/><br/><strong>Tove Nilsson</strong> har tidigare gett ut <em>Ramen</em>, <em>Thai hemma</em>, <em>Ägg – recept & teknik</em> och <em>Soda, lemonad & snacks</em>. Förutom att skriva kokböcker arbetar hon som matstylist och kock i TV4:s Nyhetsmorgon. Tove driver också den uppskattade mat- och odlingspodden <em>Jordkommissionen</em> med kollegan Lotta Lundgren. <br/><br/>................................... <blockquote> <br/><br/>fantastisk djupdykning i risrätter från hela världen. <br/><br/>VEGO <br/><br/>Tove Nilsson är tillbaka med en ny gastronomisk djupdykning och denna gång är det ris som står i fokus, både bildligt och bokstavligt talat. <br/><br/>Nöjesguiden <br/><br/>Alla recept har tydliga tillagningsanvisningar och åtföljs av personliga tips och introduktioner till rätten. (...) Ris är en inspirerande kokbok med genomarbetade recept där man även förstår hur viktig råvaran är för stora delar av jordens befolkning eftersom recepten har så många olika kulturella influenser. <br/><br/>BTJ <br/><br/>... bokens 90 recept är en resa att minnas och ha till hands. Extra plus i kanten för den alltid eminente Roland Perssons inbjudande bildvärld. <br/><br/>Gourmet <br/><br/>Det är en oerhörd bok. <br/><br/>Martina Thun, RIX FM <br/><br/><span dir="ltr" role="presentation">I boken</span> <span dir="ltr" role="presentation">Ris</span> <span dir="ltr" role="presentation">har Tove Nilsson samlat all kunskap </span><span dir="ltr" role="presentation">och de bästa tipsen och recepten som </span><span dir="ltr" role="presentation">får dig att njuta av ris på nya vis.</span> <br/><br/><span dir="ltr" role="presentation">Matmagasinet</span> </blockquote> <br/><br/> <br/><br/><strong>Vinnare i kategorin <em>Bästa foto</em> i Årets Svenska Måltidslitteratur 2023.</strong>

-
Title:
52 Viner Du Måste Dricka Innan Du Dör
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Här har författaren och sommelieren Andreas Kjörling samlat sina favoriter från vinvärldens alla hörn. Kärleken till Italien lyser igenom vinvalen som alla är återgivna med smakbeskrivningar, serveringsförslag och utrymme för egna anteckningar. Vinerna i boken är sorterade från lätta till kraftiga ...
52 Viner Du Måste Dricka Innan Du Dör Bok
Här har författaren och sommelieren Andreas Kjörling samlat sina favoriter från vinvärldens alla hörn. Kärleken till Italien lyser igenom vinvalen som alla är återgivna med smakbeskrivningar, serveringsförslag och utrymme för egna anteckningar. <br/><br/>Vinerna i boken är sorterade från lätta till kraftiga för att göra den så lättanvänd som bara möjligt. Ljusa lätta viner i början och tunga fylliga viner i slutet. Det är bara att bläddra, välja och korka upp! <br/><br/>Juryn i den internationella mat- och dryckesboktävlingen Gourmand Awards för 2024 har utsett "52 Viner"till vinnare i Sverige bland mat- och dryckesböcker i kategorin "vinguider", boken är nu med i den internationella finalen i Gourmand Awards för att tävla om att bli bäst i världen, finalen går av stapeln den 8:e november 2024 i Shanghai.<br/><br/><br/>Andreas Kjörling är Sommelier och författare. Hans karriär I gastronomins värld började för ett kvarts sekel sedan på en krog i Uppsala. Idag har Andreas mer än två decennier bakom sig som mycket uppskattad föredragshållare och skribent inom både gastronomi och individuell hållbarhet. När Andreas inte ägnar sig åt vinets värld är han doktorand i Arbetshälsovetenskap vid Högskolan i Gävle. Han driver även byrån Cognoscenti AB med fokus på coachning, utbildning och produktion av text, tal och bild. Gastronomi, balans och individuell hållbarhet är ledord i allt Andreas gör. Läs mer på www.cognoscenti.se

-
Title:
Sommarmat - Sill, Fisk & Skaldjur - Frederik Zälls Bästa
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Sommarmat ett stort ord med väldigt god innebörd. Fisk med lite extra fokus på sill tillsammans med skaldjur är ju något av det bästa som finns. Krämiga och klara sillar, strömming, krabba, lax och även tips på rökta räkor och tillbehör därtill. En bok fylld av värmande sommarbilder och framförallt...
Sommarmat - Sill, Fisk & Skaldjur - Frederik Zälls Bästa Bok
<p>Sommarmat ett stort ord med väldigt god innebörd. Fisk med lite extra fokus på sill tillsammans med skaldjur är ju något av det bästa som finns. </p><p>Krämiga och klara sillar, strömming, krabba, lax och även tips på rökta räkor och tillbehör därtill. En bok fylld av värmande sommarbilder och framförallt Sommarmat!</p><p>Livsnjutaren, Musikern, TV-kocken, Designern, Krögaren & Författaren Frederik Zäll har i denna bok samlat sina allra bästa tips som förgyller sommarmiddagen. Vi får med oss klassiker som Klassisk Senapssill, Löksill, Skaldjurscrêpes, Bellmansströmming & Rökta räkor, men även en hel del andra inspirerande rätter som till exempel Krabbtartar, Whiskysill, Ost- & Räkfyllda Kronärtskocksbottnar och Lingonsill. Välkommen till en Sommar i bokformat! </p><p>Om Författaren:</p><p>Frederik Zäll har skrivit närmre 30 storsäljande kokböcker och vunnit pris för Årets Svenska Matlitteratur av Måtidsakademien. Hans böcker har även vid hela tre tillfällen nominerats i World Gourmand Cookbook Awards. Frederik har synts frekvent som kock i TV4 Nyhetsmorgon, varit programledare för SVTs Överraskningen, är gitarrist/pianist i bandet Eskobar, författat barnbokstrilogin Drakarnas Land, designar kockknivar och köksredskap för varumärket Satake och driver krogen Zälls Smokehouse på en pråm i Åkers Kanal, Åkersberga. </p>

-
Title:
Airfryer-kokboken - Snabbt, Hälsosamt Och Läckert
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Airfryern - en av våra mest populära köksmaskiner! Här kommer recepten vi behöver. 101 utprovade och testade recept. Här finns recepten och metoderna som behövs för att du ska lyckas med din airfryer. Maxa användningen; allt från snacks och luftfriterat, till kött, kyckling, vegetariskt och fiskrät...
Airfryer-kokboken - Snabbt, Hälsosamt Och Läckert Bok
<p>Airfryern - en av våra mest populära köksmaskiner! Här kommer recepten vi behöver. </p><p>101 utprovade och testade recept. Här finns recepten och metoderna som behövs för att du ska lyckas med din airfryer. Maxa användningen; allt från snacks och luftfriterat, till kött, kyckling, vegetariskt och fiskrätter. Här finns såklart även bakning och desserter.</p><p>En airfryer har låg energiförbrukning och maten blir krispig och smakrik med en lägre mängd fett än vid stekning och ugnstillagning.</p><p></p><p><b>Jenny Tschiesche</b> är känd som "The Lunchbox Doctor". Hon har hittills givit ut fem kokböcker. Hon har ett instagramkonto som heter @lunchboxdoctor. Jenny håller workshops på arbetsplatser, sportklubbar och skolor för att berätta om vetenskapen bakom hälsosamma matvanor och hur du kan laga näringsrik och god mat. Hennes mål är att ge andra möjlighet att göra de bästa valen av mat och dryck för att stödja sin egen hälsa, välbefinnande och för att optimera prestanda. Hon är skribent för flera tidningar; The Guardian, The Mail, The Express och Top Santé.</p>

-
Title:
Köksalmanack 2025
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Vad ska vi äta till middag? Köksalmanack har alltid svaret! I denna kombinerade kokbok och almanacka hittar du förslag på årets alla måltider med hundratals läckra, lättlagade och säsongsanpassade recept. I årets utgåva bjuds du på bland annat praktiska allt-i-ett-rätter, färsk pasta gjord från gru...
Köksalmanack 2025 Bok
Vad ska vi äta till middag? Köksalmanack har alltid svaret! I denna kombinerade kokbok och almanacka hittar du förslag på årets alla måltider med hundratals läckra, lättlagade och säsongsanpassade recept. I årets utgåva bjuds du på bland annat praktiska allt-i-ett-rätter, färsk pasta gjord från grunden och smarriga hamburgare. Även somriga bakverk i långpanna samt sötsaker och drinkar som förgyller julen. Dessutom inspirerande krönikor, artiklar och gott om plats för egna anteckningar!
Utvalt - Svenska
Spritz & Bubbel - 60 Sprudlande Cocktailrecept För Hela Året
Bubblor är alltid en bra idé vare sig du ordnar ett festligt firande eller när du vill sätta guldkant på vardagen! I Spritz & bubbel hittar du 60 härliga recept på drinkar där huvudingrediensen b...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt