Svenska
Mest sålda
-
Title:
Vår Kokbok
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Finns i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Vår kokbok gavs ut första gången 1951 och har sedan dess blivit en av Sveriges mest populära kokböcker. Det är inte konstigt, för det är grundkokboken som har allt! Här hittar du både våra klassiska husmansrätter och nyare matinfluenser från hela världen. Den innehåller massor av snabba vardagsmidd...
Vår Kokbok Bok
<em>Vår kokbok</em> gavs ut första gången 1951 och har sedan dess blivit en av Sveriges mest populära kokböcker. Det är inte konstigt, för det är grundkokboken som har allt! Här hittar du både våra klassiska husmansrätter och nyare matinfluenser från hela världen. Den innehåller massor av snabba vardagsmiddagar, festmåltider och bufférätter liksom frukostar, mellanmål, mat- och kaffebröd samt ett kapitel om hur man syltar och saftar. Sist men inte minst en rejäl faktadel med bland annat näringslära, råvaruinformation och matlagningstermer.<br/><br/>Den här jubileumsutgåvan har inte bara ett glänsande yttre, utan också 150 nya recept och cirka 60 nya bilder. Det ekologiska och gröna säsongstänket poängteras ytterligare med ett säsongshjul, där du får inspiration och tips om vilka recept som passar bäst att göra just nu. Med över 1 000 recept är detta den enda kokboken du behöver.
-
Title:
Mackans Kost - Goda Och Enkla Recept För Veckans Alla Dagar
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
"Gör det smarrigt, inte komplicerat!" Äntligen en kokbok för alla som vill att mat ska vara gott, enkelt, färgglatt och roligt. I Mackans kost är det matglädjen som står i fokus. Här finns allt från vardagsräddare, fredagsmiddagar och utflyktsfavoriter till frukostar, kvällsskålar och såklart snack...
Mackans Kost - Goda Och Enkla Recept För Veckans Alla Dagar Bok
"<i>Gör det smarrigt, inte komplicerat</i>!"<br/><br/>Äntligen en kokbok för alla som vill att mat ska vara gott, enkelt, färgglatt och roligt. I Mackans kost är det matglädjen som står i fokus. Här finns allt från vardagsräddare, fredagsmiddagar och utflyktsfavoriter till frukostar, kvällsskålar och såklart snacks.<br/><br/>Bokens över 70 recept innehåller få ingredienser och går snabbt att svänga ihop - perfekt för alla som vill njuta av gott käk utan krångel.<br/><br/><b>Marcus Frank</b> inspirerar med kontot @mackanskost dagligen över 800 000 följare på sociala medier med sina enkla och goda recept. 2024 rankades hans konto som det mest inflytelserika inom kategorin mat och dryck på Instagram. Det innebär att han är den av alla matinfluencers som når ut och engagerar flest personer i Sverige.
-
Title:
Jul Med Guldkant
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Jul med Guldkant är fylld med smaker, dofter och julstämning när mästerkocken Catarina König bjuder in till en magisk december och en oförglömlig jul. Här hittar du allt från adventsmingel med festliga tilltugg och lyxiga drinkar till julbak med hembakta bröd, frallor, bullar och klassiska julkakor...
Jul Med Guldkant Bok
Jul med Guldkant är fylld med smaker, dofter och julstämning när mästerkocken Catarina König bjuder in till en magisk december och en oförglömlig jul. Här hittar du allt från adventsmingel med festliga tilltugg och lyxiga drinkar till julbak med hembakta bröd, frallor, bullar och klassiska julkakor. Julbordet får en extra guldkant med både traditionella rätter i ny tappning och spännande tillskott som fräscha sallader, nya sillfavoriter och julens kanske godaste köttbullar. Självklart avslutas det hela med ljuvliga desserter som kommer att imponera på vänner och familj, som en krämig saffransparfait med varma hallon och en len crème brûlée med kanel och kardemumma. Jul med Guldkant bjuder in till en jul full av smak, värme och festlig njutning. En bok att återvända till, år efter år!<br/><br/><br/><br/>CATARINA KÖNIG är matbloggare, TV-kock och kokboksförfattare. Resan in i matvärlden började på allvar 2016 när Catarina vann Sveriges Mästerkock, en upplevelse som förändrade hennes liv. År 2020 gick hon även segrande ur all-star säsongen Decenniets mästerkock. Catarina vill att vardagen skall förgyllas med de små, men betydelsefulla sakerna - god mat, fint vin, en uppfriskande promenad eller kvalitetstid med familjen. Filosofin har lett henne till att författa sex kokböcker.
-
Title:
Hemmets Almanacka - Underbara 2026
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
En bibel för hemmets skötsel, att hålla i handen för ett härligare år! Clara Lidström, Sveriges största bloggare, släpper nu sin sjuttonde bok i ordningen. Efter succén med Hemmets almanacka som publicerades hösten 2025 fortsätter Clara med ytterligare samarbete med formgivaren Lotta Kühlhorn och g...
Hemmets Almanacka - Underbara 2026 Bok
<i><b>En bibel för hemmets skötsel, att hålla i handen för ett härligare år! </b></i><br/><br/>Clara Lidström, Sveriges största bloggare, släpper nu sin sjuttonde bok i ordningen. Efter succén med<i> Hemmets almanacka </i>som publicerades hösten 2025 fortsätter Clara med ytterligare samarbete med formgivaren Lotta Kühlhorn och gör nu kommande års moderna version av klassikern <i>Husmoderns Almanack</i>. <br/><br/>Boken hämtar inspiration från de teman som redan utgör stommen i Claras populära blogg. Det är folkbildande, inspirerande, vackert, gott, roligt och med en härlig gör-det-själv-anda! Claras unika signum är att ta mormorsgenerationens kunskap och föra in den i modern tid! <br/><br/>Årets veckor får varsitt eget uppslag i boken, där det utöver en vanlig kalender i år finns ännu fler prisvärda, vardagsrecept som hela familjen gillar. Clara lägger stort fokus på smarta knep för tunna plånböcker och hur man skapar vardagslyx för en billig peng. <br/><br/>Som hur man smart kan tvätta mattor i pudersnö, organisera kylen, vårda sina kläder och minska matsvinnet. Sådant som en modern människa behöver kunna - men kanske inte längre kan eller känner sig helt säker på hur man gör. <br/><br/>Projekten och recepten följer årstidernas skiftningar. I januari när plånboken är tunn ligger fokus på billig mat och smarta knep för att sänka levnadskostnaderna. Vid påsk blir det buffémat men också pyssel och härliga dekorationer. Under sommaren lär man sig grilla, göra sommartårtor och ta rätt på bären. Och under hösten handlar det om att äta klimatsmart och i säsong.<br/><br/><br/><b><u>Ur innehållet</u></b> <br/><br/>- Gör en ansiktsmask av det som finns i skafferiet.<br/>- Så gör du frukostgröten mer mättande.<br/>- Ordna en hederlig spelkväll med familjen eller vännerna. Många bibliotek lånar ut sällskapsspel, ifall du vill prova något nytt.<br/>- Lyckas med din novemberkaktus.<br/>- Midsommartårtan som räcker till många. <br/>- Ta rätt på äpplena och gör gelé, äppeldrinkar och kakor.<br/>- Frisksporta och ta del av de Fritidsbanker som finns där man gratis kan låna alltifrån skridskor till pulkor, skidor och badmintonracket.<br/>- Samla vännerna, gör knytis och fixa en riktig pysselkväll där ni kan laga kläder eller skapa tillsammans.<br/>- Ekonomiska men goda recept som inspirerar till att äta och leva klimatsmart.<br/>- Rolig fakta från Bondepraktikan samt fakta om alltifrån internationella kvinnodagen till första maj och den första lagstadgade semestern.<br/>- Prepping och beredskap - kunskaper för ett tryggt hem. <br/><br/><br/><br/><b>Clara Lidström</b>, Sveriges största bloggare, är fotograf, folkbildare och författare till ett antal böcker som rör matlagning, inredning och hemmets skötsel. Läs mer på underbaraclaras.se. Hennes senaste mycket uppskattade böcker är Nu bakar vi, Underbara vinter, Hemmets almanacka underbara 2025 samt Claras kakbok.
-
Title:
Köksalmanack 2026
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Vad ska vi äta till middag? Köksalmanack har alltid svaret! I denna kombinerade kokbok och almanacka hittar du förslag på årets alla måltider med hundratals läckra, lättlagade och säsongsanpassade recept. I årets utgåva bjuds du på allt från modern husmanskost och smakrika rätter från Indien till l...
Köksalmanack 2026 Bok
Vad ska vi äta till middag? Köksalmanack har alltid svaret! I denna kombinerade kokbok och almanacka hittar du förslag på årets alla måltider med hundratals läckra, lättlagade och säsongsanpassade recept. I årets utgåva bjuds du på allt från modern husmanskost och smakrika rätter från Indien till läckra bakverk med kola och bröd från hela världen. Dessutom inspirerande krönikor, artiklar och gott om plats för egna anteckningar!
-
Title:
Vinets Underbara Värld (ny, Reviderad Utgåva)
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara. Ej släppt ännu
-
Description:
Här behandlas "allt" om vin i en enda laddad volym, behändigt nog: vinländer och vindistrikt, druvodling, druvsorter, klimat och jordmån, vinifikation, ekologiskt och biodynamiskt och så mycket mer. 41 länder avhandlas, Britt och Per Karlsson har personligen besökt 29 av dem. De har träffat hängivn...
Vinets Underbara Värld (ny, Reviderad Utgåva) Bok
Här behandlas "allt" om vin i en enda laddad volym, behändigt nog: vinländer och vindistrikt, druvodling, druvsorter, klimat och jordmån, vinifikation, ekologiskt och biodynamiskt och så mycket mer. 41 länder avhandlas, Britt och Per Karlsson har personligen besökt 29 av dem. De har träffat hängivna odlare och oförglömliga vinmakare, diskuterat och provsmakat, testat mat och olika viner i kombination, noterat kulturens inflytande. De lägger märke till skillnader och likheter mellan världsdelar, länder, regioner och enskilda vinmakare. De konstaterar med egna ögon och beprövat smaksinne hur mycket som händer: "Vinvärlden är mycket annorlunda idag än för tjugo år sedan." <br/><br/><i>Vinets underbara värld</i> är en generöst illustrerad volym om en lockande värld. Bättre ciceroner och kunskapare än Britt och Per Karlsson kan man inte ha. Boken passar lika bra för den som vill få en njutningsfylld och lättläst översikt av vinets värld, som för den som går på vinkurs och behöver en faktafylld fördjupningstext.<br/><br/><b>Denna reviderade utgåva av den prisbelönade boken innehåller bland annat ett nytt förord.</b><br/><br/><b>Britt</b> och <b>Per Karlsson</b> är bland Sveriges mest publicerade och ansedda vinboksförfattare, sedan länge bosatta i Paris. De har tidigare utgivit ett tiotal böcker om vinets värld. Åtskilliga av dem har belönats med både svenska och prestigefulla internationella priser. Tillsammans driver paret BKWine med vinresor och utgivandet av ett nyhetsbrev på svenska och på engelska, och skriver för Forbes.com. Britt och Per anlitas även internationellt som jurymedlemmar i vintävlingar.<br/><br/><br/><br/>---<br/><br/>Utmärkelser (2022 års utgåva): <br/><br/>Bäst i Sverige i Gourmand Awards Sverige 2022 <br/><br/>Första pris i kategorin världens viner <br/><br/>Första pris i kategorin vinturism Topp 3 inom kategorierna "World Wine" och "Wine Tourism" i Gourmand Awards International 2022<br/><br/>Läs mer om utmärkelserna på författarnas hemsida, www.bkwine.com
-
Title:
Bettys Bästa - Recept, Tips & Tankar
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 5 vardagar
-
Description:
I Bettys bästa har Katarina Widholm samlat ett trettiotal recept på rätter som har lagats i succéromanerna Räkna hjärtslag, Värma händer, Käraste vänner och Älskade Betty. Det bjuds på allt från skinkstrutar, stekt strömming och laxpudding till Bellini, strassburgare och pariservåfflor. Men Bettys ...
Bettys Bästa - Recept, Tips & Tankar Bok
I <i>Bettys bästa</i> har Katarina Widholm samlat ett trettiotal recept på rätter som har lagats i succéromanerna <i>Räkna hjärtslag, Värma händer, Käraste vänner</i> och <i>Älskade Betty</i>. Det bjuds på allt från skinkstrutar, stekt strömming och laxpudding till Bellini, strassburgare och pariservåfflor.<br/><br/>Men <i>Bettys bästa</i> är mer än en kokbok. Vi får en inblick i vardagslivet under mitten av 1900-talet: kafferepens komplicerade umgängesform, vikten av att truga och hur man placerade gästerna vid matsalsbordet. Och hur planerade man matlagningen utan halvfabrikat och kylskåp? Många av dåtidens knep för att hushålla med pengar och undvika svinn är idag mer aktuella än någonsin – här får du tips om hur du kan piffa till tråkiga rester, ta vara på frukt och bär och koka eget kaffesurrogat.<br/><br/>Det finns mycket vi kan lära oss av äldre tiders matlagning, inte minst när det handlar om att spara pengar och tänka klimatanpassat.
Utvalt - Svenska
Morgondagens Gröt - Hälsosamt, Hållbart & Hushållssmart
Upptäck grötens alla fördelar och hur matsmarta och medvetna val kan göra stor skillnad för både individen, plånboken och planeten. Inspirerande boken Morgondagens gröt bjuder på recept på söt gröt, ...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt