Svenska
Mest sålda

-
Title:
Knatteplock - Mat Ditt Barn Kan Äta Själv Från Sex Månader
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 5 vardagar
-
Description:
Knatteplock är kokboken med plockmat för barn - mat som de kan äta själva redan som små. Plockmat och barnstyrd matintroduktion/BLW sätter barnets förmågor och upptäckarlust i centrum och kan både vara komplement och alternativ till puréer och skedmatning. Med plockmat kan de minsta i stort sett ät...
Knatteplock - Mat Ditt Barn Kan Äta Själv Från Sex Månader Bok
<em>Knatteplock</em> är kokboken med plockmat för barn - mat som de kan äta själva redan som små. Plockmat och barnstyrd matintroduktion/BLW sätter barnets förmågor och upptäckarlust i centrum och kan både vara komplement och alternativ till puréer och skedmatning. Med plockmat kan de minsta i stort sett äta samma mat som resten av familjen, med anpassningar för att passa ett litet barn.<br/><br/>Boken innehåller två delar, ett inledande faktaavsnitt och en generös receptsamling där du hittar frukost, luncher och middagar, mellanmål och tillbehör. Allt är anpassat för olika åldersgrupper: 6-9 månader, 9-12 månader samt 12 månader och uppåt. Maten är till för stora som små: i <em>Knatteplock</em> hittar du oemotståndliga recept och smarta lösningar som passar hela familjen.

-
Title:
Älskade Knöl - Odling, Sorter Och Mina Bästa Potatisrecept
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 7 vardagar
-
Description:
Potatisen har varit en viktig basföda i flera tusen år men fick sitt genomslag i Sverige först på 1700-talet. Och att den har blivit så populär är lätt förstå, för den är ett fantastiskt och nyttigt livsmedel, enkel att odla och lagra. Och inte minst kan denna älskade knöl serveras på alla upptänkl...
Älskade Knöl - Odling, Sorter Och Mina Bästa Potatisrecept Bok
Potatisen har varit en viktig basföda i flera tusen år men fick sitt genomslag i Sverige först på 1700-talet. Och att den har blivit så populär är lätt förstå, för den är ett fantastiskt och nyttigt livsmedel, enkel att odla och lagra. Och inte minst kan denna älskade knöl serveras på alla upptänkliga fantastiska vis till vardag och fest.<br/><br/>Mat- och trädgårdsinspiratören Hannu Sarenström är en van potatisodlare, men här tar han potatisodlingen till nästa nivå! Med sedvanlig passion, energi och nyfikenhet låter han oss följa hans odling och bedömning av många vanliga och ovanliga sorter. Han väljer sina favoriter och beskriver smaker, konsistenser och kvaliteter. Detta är lika mycket en praktisk handbok som guidar och uppmuntrar till egen odling. Pedagogiskt beskriver han hela odlingsprocessen - från förgroddning och sättning i både pallkrage och på friland - till skörd och lagring.<br/><br/>Självklart bjuder den smaksäkre Hannu även på sina bästa potatisrätter, exempelvis somriga potatissallader, perfekt frasig klyftpotatis, silkeslena potatisgratänger, men också nya spännande recept som potatisfocaccia med krispigt salsicciaströssel och läckert timjansdoftande potatisfras.

-
Title:
Bli En Hemmasommelier
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
När mitt intresse för vin och mat började växa vände jag mig till experterna för att få veta vilken dryck jag skulle dricka till en viss maträtt. Svaret blev alltid ett intetsägande artikelnummer. Men jag ville veta varför just det vinet passade till just den maten. Jag ville lära mig resonemanget....
Bli En Hemmasommelier Bok
När mitt intresse för vin och mat började växa vände jag mig till experterna för att få veta vilken dryck jag skulle dricka till en viss maträtt. Svaret blev alltid ett intetsägande artikelnummer. Men jag ville veta varför just det vinet passade till just den maten. Jag ville lära mig resonemanget. För bara då kunde jag se den röda tråden. <br/><br/>Den här boken är just det resonemanget. Du guidas via druvsorter till maträtter där vi benar ut vad i maträtten som är viktigt att ta hänsyn till. Det är en bok fylld av kunskap som tar ditt intresse till nästa nivå och en bunt härliga recept som alla klarar av att laga. Strunta i allt du hört om hur svårt det är, våga prova! Våga testa, göra fel och våga lyckas igen. För vin ska vara till för alla! <br/><br/><b>Jenny Roshage-Theander</b> är konditorn, kocken, chocolatieren, krögaren och sommelieren som efter en lång karriär inom restaurangbranschen skrev boken <i>Bli en hemmasommelier</i> för att hjälpa vanliga människor att våga prova mat och vin i kombination. Hennes mål är att ta bort alla pekpinnar och göra det roligt, för det är trots allt bara mat och vin.<br/><br/>"Mycket bra!" tycker BTJ.<br/>"[...] Det jag uppskattar med boken är dess tydlighet. Även personer med liten förkunskap om vin kan få kunskaper om hur vinet förhöjer maten. Författaren inspirerar och uppmanar att våga prova och vara modig. Tonen är trevlig och förklararingarna mycket bra. Olika viner beskrivs i anslutning till de fantastiska recepten. [...]" Lektör Sven Martinger BTJ-häfte 02:2023<br/><br/><br/>Se även <i>Bli en grönare hemmasommelier</i> (2024) där du bjuds in att utforska det spännande mötet mellan vin och vegetarisk mat.

-
Title:
Augustas Kokbok Anno 1898
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Johanna Augusta Leontina Olsson satt på kammaren år 1898 efter dagens arbetspass och skrev ner sina recept som hon använde sig av i den fina järnvägsrestaurangen i Tillberga utanför Västerås. Hon skrev dem utifrån hur verkligheten var för dem på den tiden. Det vill säga, inga kylskåp, inga elektris...
Augustas Kokbok Anno 1898 Bok
Johanna Augusta Leontina Olsson satt på kammaren år 1898 efter dagens arbetspass och skrev ner sina recept som hon använde sig av i den fina järnvägsrestaurangen i Tillberga utanför Västerås. <br/><br/>Hon skrev dem utifrån hur verkligheten var för dem på den tiden. Det vill säga, inga kylskåp, inga elektriska spisar, inga ugnar som man kan styra med exakt temperatur, inget konstant tillflöde av råvaror med mera. Att hon klarade av att tillverka de mest fantastiska menyer och anrättningar med dessa grundförutsättningar tyder på stor skicklighet i köket. <br/><br/>I den här boken får du ta del av många av hennes originalrecept, samt att du får lite tips om hur det skulle kunna se ut när vi lagar dessa maträtter idag. <br/><br/>Boken innehåller både recept, tips och kuriosa, samt berättelser om hur livet var på den tiden i ett restaurangkök.

-
Title:
Vad Ska Vi Äta?
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 7 vardagar
-
Description:
Den eviga frågan: Vad ska vi äta? Att få hela familjen nöjd kring matbordet är lättare sagt än gjort. Många viljor och smaklökar ska samsas och det finns inte alltid tid att planera. Den här kokboken ger dig tre enkla och goda recept per vecka i elva veckor. Recepten är framtagna för att minska svi...
Vad Ska Vi Äta? Bok
Den eviga frågan: Vad ska vi äta?<br/><br/>Att få hela familjen nöjd kring matbordet är lättare sagt än gjort. Många viljor och smaklökar ska samsas och det finns inte alltid tid att planera. Den här kokboken ger dig tre enkla och goda recept per vecka i elva veckor. Recepten är framtagna för att minska svinnet då du tar vara på alla rester. Dessutom finns mycket mer - allt från barnens första laga själv-rätter till tips på vad du kan göra med överbliven potatis. Det bjuds på klassiker i kreativa tappningar och nya rätter som snabbt blir familjefavoriter.<br/><br/>*<br/><br/><b>Carin da Silva</b> är programledare, poddare och entreprenör. Hon blev känd för den stora publiken som en av de professionella dansarna i Let’s dance, och har varit med i mängder av olika tv-program. Hon lockar dagligen till skratt med sina humorklipp på Instagram och visade en ny sida när hon vann <i>Sveriges mästerkock VIP</i> 2023.

-
Title:
Portionen Under Tian - Billiga Veckoplaneringar Efter Säsong
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Nytt praktiskt litet format! Hanna Olvenmark är dietisten och bloggaren som blivit Portionen under tian med hela svenska folket. Hennes första kokbok med billig och klimatsmart mat har sålt i över 40 000 exemplar. När hon frågade sina drygt hundra tusen Instagramföljare vad de ville se mer av i näs...
Portionen Under Tian - Billiga Veckoplaneringar Efter Säsong Bok
Nytt praktiskt litet format! <br/><br/>Hanna Olvenmark är dietisten och bloggaren som blivit Portionen under tian med hela svenska folket. Hennes första kokbok med billig och klimatsmart mat har sålt i över 40 000 exemplar. När hon frågade sina drygt hundra tusen Instagramföljare vad de ville se mer av i nästa bok blev fler 300-kronorsveckor det självklara svaret. I sin nya bok har Hanna komponerat tolv inspirerande veckomenyer en för varje månad på året där säsongens råvaror går igen i recepten. Varje vecka har en inköpslista så att du kan handla för hela veckan på ett enda besök i affären. En gång i veckan blir det storkok, för matlådor eller för att kunna göra söndagen till vilodag. Recepten i boken är enkla och går givetvis lika bra att laga utan att följa veckoplanerna. Bläddra bara förbi inköpslistorna och välj och vraka mellan över 70 rätter som majscarbonara, rökig morotspizza, grönkålscrêpes eller varför inte den enkla linssoppan som är klar på endast 20 minuter? Varje recept är dessutom beräknat så att utsläppen per portion inte överstiger de gränser som är satta för att vi ska nå målet på max 1,5 graders uppvärmning. Smart va? <br/><br/><br/><br/><i>"Underbar bok med över 70st vegetariska rätter, de är lättlagade, billiga, goda och säsongsinspirerade!"</i><br/>Lev Gratis, blogg <br/><br/><i>"Helt underbar kokbok med ljuvliga bilder och riktigt bra recept." </i><br/>Mias bokhörna, blogg

-
Title:
Airfryer-boken - Hälsosamt, Krispigt Och Vansinnigt Gott
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
**** MYCKET BRA! **** "Det är lätt att ta till sig boken och man blir direkt sugen på att testa matlagning i airfryer." Natalia Walawender, Bibliotekstjänst, BTJ-häftet nr 15, 2025 Oavsett om du är en passionerad användare av airfryer eller nybörjare, så kommer du att älska recepten från Instagrams...
Airfryer-boken - Hälsosamt, Krispigt Och Vansinnigt Gott Bok
<b>**** MYCKET BRA! ****</b><br/><b><i>"Det är lätt att ta till sig boken och man blir direkt sugen på att testa matlagning i airfryer."</i></b><br/>Natalia Walawender, Bibliotekstjänst, BTJ-häftet nr 15, 2025<br/><br/>Oavsett om du är en passionerad användare av airfryer eller nybörjare, så kommer du att älska recepten från Instagrams @boredoflunch.<br/><br/>Här finns hälsosamma och läckra recept som passar alla smaker och livsstilar! Som ett mer energi- och kostnadseffektivt alternativ till en vanlig ugn kan du nu laga alla dina favoriträtter och spara pengar på samma gång. Dessutom är luftfritering en matlagningsmetod som är idealisk om du vill hålla koll på ditt kaloriintag då den kräver en mindre mängd olja samtidigt som du njuter av fantastiskt krispig och smakfull mat. Samtliga recept är kaloriberäknade.<br/><br/>I den här inspirerande kokboken hittar du massor av läckra recept som passar för både vardag och fest. Från förrätter och snacks till snabba luncher och smarriga efterrätter, finns det något för alla. Upplev smakrika rätter som lammkotletter med myntasås, katsucurry på sötpotatis, fisktacos samt buffalo chicken med halloumi frites. Oavsett om du är vegetarian, vegan eller köttälskare kommer du att hitta något som passar din smak. Boken är fullspäckad med inspirerande foton för varje recept, så att du kan se hur dina rätter kommer att se ut innan du ens börjar laga dem. Så varför vänta? Upptäck en ny värld av enkel och hälsosam matlagning!
Utvalt - Svenska
Gott Käk Utan Krångel - Rätter Med Få Ingredienser
Med få ingredienser och en bra bas i skafferiet kan du med Tinas hjälp snabbt få till en härlig måltid utan att lägga en massa timmar framför spisen. Tinas devis är att det ska vara roligt att laga m...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt