Svenska
Mest sålda

-
Title:
Bettys Bästa - Recept, Tips & Tankar
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 7 vardagar
-
Description:
I Bettys bästa har Katarina Widholm samlat ett trettiotal recept på rätter som har lagats i succéromanerna Räkna hjärtslag, Värma händer, Käraste vänner och Älskade Betty. Det bjuds på allt från skinkstrutar, stekt strömming och laxpudding till Bellini, strassburgare och pariservåfflor. Men Bettys ...
Bettys Bästa - Recept, Tips & Tankar Bok
I <i>Bettys bästa</i> har Katarina Widholm samlat ett trettiotal recept på rätter som har lagats i succéromanerna <i>Räkna hjärtslag, Värma händer, Käraste vänner</i> och <i>Älskade Betty</i>. Det bjuds på allt från skinkstrutar, stekt strömming och laxpudding till Bellini, strassburgare och pariservåfflor.<br/><br/>Men <i>Bettys bästa</i> är mer än en kokbok. Vi får en inblick i vardagslivet under mitten av 1900-talet: kafferepens komplicerade umgängesform, vikten av att truga och hur man placerade gästerna vid matsalsbordet. Och hur planerade man matlagningen utan halvfabrikat och kylskåp? Många av dåtidens knep för att hushålla med pengar och undvika svinn är idag mer aktuella än någonsin – här får du tips om hur du kan piffa till tråkiga rester, ta vara på frukt och bär och koka eget kaffesurrogat.<br/><br/>Det finns mycket vi kan lära oss av äldre tiders matlagning, inte minst när det handlar om att spara pengar och tänka klimatanpassat.

-
Title:
Gottigheter - En Kokbok
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
»Erikssons favoriter delas in i snacks, smått, stort, sött och dryck, och ger möjlighet till variation och nya smakkombinationer. (...) ett så positivt tilltal och en avsaknad av pekpinnar så även det som kan se krångligt ut är möjligt.« BTJ Hur skriver man en kokbok då? Du måste skriva en matsked ...
Gottigheter - En Kokbok Bok
»<b>Erikssons favoriter delas in i snacks, smått, stort, sött och dryck, och ger möjlighet till variation och nya smakkombinationer. (...) ett så positivt tilltal och en avsaknad av pekpinnar så även det som kan se krångligt ut är möjligt.</b>« BTJ<i></i><br/><br/><i>Hur skriver man en kokbok då? </i><br/><br/><i>Du måste skriva en matsked smör. Så man vet exakt. </i><br/><br/><i>Jag tittar på min bästis.</i><br/><br/><i>Det blir en klick, säger jag och ler.</i><br/><br/><i>För mig är det inte så himla noga. Det är måttenheter som en klick, en näve och en nypa.</i><br/><br/><i>Recepten i boken innehåller givetvis ordentliga mått, men jag tycker om att låta rätterna få bli lite som det blir. Att tillsätta lite mer citron, låta en vardagsmiddag bli till en festlig helgmåltid, byta ut ris till nudlar, fritera fetaost i stället för kyckling, veva ihop en egen majo ibland samtidigt som Hellmans färdiga är toppen. Lägg till, ta bort, byt ut. Du fattar grejen! Jag hoppas kunna ge dig en stor dos inspiration och vägleda dig i matlagningen, men jag vägrar uppmuntra till att recept är den enda rätta vägen.</i><br/><br/>Bara gottigheter! Här är kokboken för dig som älskar allt som är gött, enkelt va? Vad sägs om kanderade jalapeños, öppen kantarellasagne med bränd grädde eller chili cheese-churros? I <i>Gottigheter</i> har matkreatören <b>J</b><b>ennifer Eriksson</b> samlat sina allra godaste recept, allt från smått till stort, salt till sött, mat till dryck. Hon bjuder in till att testa lite av allt, dela eller inte dela, låta maträtterna komma in lite pö om pö eller sätta ihop en riktigt go, hederlig trerättersmeny.<br/><br/>Man kan så lätt få för sig att god mat måste vara svår att laga, men här motbevisas det. Under helgen äter du kanske grillad tonfisktacos och skålar i egengjord fläderchampagne tillsammans med dina vänner, och på tisdagenskvällen vill du i stället ro ihop en snabb bearnaisepasta och slänga dig på soffan. Recepten passar för alla tillfällen, för såväl nybörjaren som gourmanden, vardag som fest, vegetarianen som köttätaren. I <i>Gottigheter</i> finns något för alla. Här ligger fokus på att mat är mat. Och mat är gött!<br/><br/><b>Jennifer Eriksson</b> och hennes Instagramkonto @gottigheter inspirerar tiotusentals människor dagligen med matglädje, kul recept, upplägg med steg för steg-bilder och spännande smakkombinationer.

-
Title:
Halo-halo - Det Filippinska Köket
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Det filippinska köket är otroligt mångfacetterat och spännande, med starka lokala traditioner och tropiska råvaror som möter influenser från olika delar av världen. Örikets brokiga historia, i kombination med det geografiska läget, har skapat något helt unikt. Resultatet är sött, salt, syrligt och ...
Halo-halo - Det Filippinska Köket Bok
Det filippinska köket är otroligt mångfacetterat och spännande, med starka lokala traditioner och tropiska råvaror som möter influenser från olika delar av världen. Örikets brokiga historia, i kombination med det geografiska läget, har skapat något helt unikt. Resultatet är sött, salt, syrligt och kryddigt – helt enkelt oemotståndligt. Det kan vara en ikonisk adobo, mörk, simmig och glansig, med syran och umamin uppskruvade till max, eller en halo-halo, desserternas galna och supersöta påfågel som ärligt talat inte liknar något annat. <br/><br/>Vi skulle kunna säga att det här är vår hyllning till den filippinska maten, men det skulle inte vara hela sanningen. Det här är egentligen en hyllning till våra mammor, de som lämnade sitt hemland för kärleken och för Sverige. Och kanske en hälsning till våra yngre jag, de brunögda pojkarna som växte upp här, men som inte såg ut som alla andra. <br/><br/>Joel Åhlin har förutom internationell kökserfarenhet varit verksam i Stockholm i snart 20 år som bland annat köksmästare på Tjoget och medgrundare av Agrikultur och Bar Agrikultur – med en stjärna och Bib Gourmand i <em>Guide Michelin</em>. <br/><br/>Lennart Weibull är en av Sveriges bästa matfotografer och har gjort flera kokböcker i Sverige – men även internationellt för exempelvis Martha Stewart och <em>Bon Appétit</em> i USA.

-
Title:
Glass På Riktigt - Glass, Gelato, Sorbeter, Granitéer, Parfaiter Och Desserter
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Bäst alla kategorier i Årets bästa måltidslitteratur! I Glass på riktigt öppnas en värld till glass, gelato, sorbeter, granitéer, parfaiter och glassdesserter. I boken finns över 300 olika recept men också tips på hur du experimenterar och utvecklar dina egna smaker i en oändlig mängd kombinationer...
Glass På Riktigt - Glass, Gelato, Sorbeter, Granitéer, Parfaiter Och Desserter Bok
Bäst alla kategorier i Årets bästa måltidslitteratur!<br/><br/>I <i>Glass på riktigt</i> öppnas en värld till glass, gelato, sorbeter, granitéer, parfaiter och glassdesserter. I boken finns över 300 olika recept men också tips på hur du experimenterar och utvecklar dina egna smaker i en oändlig mängd kombinationer. Här hittar du också recept och tips på läckra glasstillbehör som macarons, strutar, puréer och maränger samt fakta om glassens kemi, tillredning, kylning och frysning, förvaring och mycket mer. <br/><i><br/>Glass på riktigt </i>vänder sig till både amatörer och professionella. En bok för alla glassälskare! Boken är rikt illustrerad av fotografen Charlotte Gawell. <br/><br/>Jan Hedh är en av Sveriges främsta konditor- och bagarmästare. Han har givit ut en mängd böcker bland annat Glasspassion (2008), en succé som översattes till flera språk. Den här boken bygger till delar på den utgåvan, men har reviderats med omfattande kompletteringar samt uppdateringar.

-
Title:
Bullar Av Lindeberg
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
"Bästa bullboken." Allers "Ta saffransbaket till nya smakhöjder med bagaren Daniel Lindebergsfantastiska recept." Lantliv Det är dags att börja baka riktiga bullar igen. Stora, kladdiga bullar, med massor av fyllning! Bullälskaren och toppkonditorn Daniel Lindeberg lär ut sina bästaknep för att lyc...
Bullar Av Lindeberg Bok
<em> <strong>"Bästa bullboken."</strong> </em><br/>Allers<br/> <br/><br/> <strong> <em>"Ta saffransbaket till nya smakhöjder med bagaren Daniel Lindebergsfantastiska recept."</em> </strong><br/>Lantliv<br/> <br/><br/>Det är dags att börja baka riktiga bullar igen. Stora, kladdiga bullar, med massor av fyllning! Bullälskaren och toppkonditorn Daniel Lindeberg lär ut sina bästaknep för att lyckas med bullbakandet, och bokens drygt 45 recept bevisar att bullar är så mycket mer än bara kanelbullar. Lär dig hur du smartast planerar ditt bullbakande och hur du på ett enkelt sätt kan baka olika sorters bullar av samma deg.<br/> <br/><br/>Boken är pedagogiskt uppdelad efter fem grunddegar: vetedeg, wallondeg,briochedeg, croissantdeg och saffransdeg. Självklart hittar du även massor av tips, tricks och en och annan anekdot.<br/> <br/><br/> <strong>Daniel Lindeberg</strong> startade Frantzén/Lindeberg 2009. Sedan hösten 2014 driver han Lindeberg Bageri &amp; Konditori i Orminge, Nacka utanför Stockholm. Han har ägnat de senaste 19 åren åt att laga desserter påstjärnkrogar och baka tårtor, bullar och bröd på de bästa bagerierna och konditorierna.<br/><br/> <br/><br/>"Sin vana trogen så ger Natur &amp; Kultur ut kvalitetsböcker ur alla aspekter, bild, form, layout och inte minst text. Författarens kunskaper och kärlek till sitt bakande kan ingen ta miste på."<br/><em>Tranås-Posten</em><br/> <br/><br/>"40 sorters bullar att mumsa på hela hösten."<br/><em>Allt om Mat</em><br/> <br/><br/>"Bullen har länge varit en favorit till fikat. Det är förmodligen också det bakverk vi gör mest hemma. Men det finns mer än kanel- och kardemummabullar. I kokboken<em> Bullar</em> belyses bullens mångsidighet med flera olika recept."<br/><em>TT Nyhetsbyrån</em><br/> <br/><br/>"Bullälskaren och toppkonditorn Daniel Lindeberg lär ut sina bästa knep för att lyckas med bullbakandet, och bokens drygt 45 recept bevisar att bullar är så mycket mer än bara kanelbullar. Lär dig hur du smartast planerar ditt bullbakande och hur du på ett enkelt sätt kan baka olika sorters bullar av samma deg."<br/><em>Mariefreds Tidning</em><br/> <br/><br/>"Det här är en bok som jag definitivt kommer att plocka fram många gånger, inte minst för att det nästan känns lite förbjudet att bläddra i den. Nästan som att man har kommit över hans hemliga receptsamling och försöker snappa upp så mycket som möjligt innan man måste lämna tillbaka den utan att bli upptäckt."<br/><em>Mitt Skåne</em><br/> <br/><br/> <em><br/> </em> <br/><br/>Bästa bullboken. <em>Allers</em>

-
Title:
Jonas Svenssons Kök
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
"Härlig inspiration för den matlagningsroade som uppskattar smakerna från Jonas olika restauranger." Betyg 4/5. Bibliotekstjänst Jonas Svensson är kocken bakom flera hyllade restaurangkök. I dem har han skapat sin matfilosofi som kombinerar de bästa smakerna från det asiatiska, japanska och indiska...
Jonas Svenssons Kök Bok
<strong>"Härlig inspiration för den matlagningsroade som uppskattar smakerna från Jonas olika restauranger." Betyg 4/5.</strong><br/><br/><strong><em>Bibliotekstjänst</em></strong><br/><br/><br/><br/>Jonas Svensson är kocken bakom flera hyllade restaurangkök. I dem har han skapat sin matfilosofi som kombinerar de bästa smakerna från det asiatiska, japanska och indiska köket. Spännande smakkombinationer med höga och fräscha smaker har blivit något av hans signum.<br/><br/>I den här kokboken ger han oss sina bästa rätter och matinspiration för alla tillfällen, från de egna favoriträtterna som han lagar hemma med familjen till de som blivit hans signaturrätter på krogen. Du får följa med på en matresa genom alla de asiatiska köken tolkade på Jonas sätt. Med råvaror som kyckling, ren, anka, jordärtskocka, pumpa, hummer, linser och torsk finns det gott om användningsområden för såväl vardag som fest.<br/><br/>Den populäre kocken - som ofta medverkar i tv - delar här med sig av sina väl utprovade recept. Många av recepten på Jonas restauranger börjar i det egna hemmet och i denna kokbok är allt anpassat för att du också ska kunna laga dem hemma.

-
Title:
Såser
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Såsen är den viktigaste komponenten för att skapa balans och harmoni i en maträtt – att laga bra såser är den smarta vägen till framgång i köket för både hemmakockar och proffs. Tommy Myllymäki visar hur du hittar rätt smak, doft, konsistens och textur på såsen för att perfekt möta upp övriga...
Såser Bok
Såsen är den viktigaste komponenten för att skapa balans och harmoni i en maträtt – att laga bra såser är den smarta vägen till framgång i köket för både hemmakockar och proffs. Tommy Myllymäki visar hur du hittar rätt smak, doft, konsistens och textur på såsen för att perfekt möta upp övriga råvaror i en maträtt. <br/><br/>I denna nyutgåva av succén<em> Såser</em>, som det senaste decenniet blivit ett självklart standardverk, hittar du förutom den första utgåvans alla klassiker – från vit - och rödvinssås, portvinssås och bearnaisesås till kalla såser, vinägretter, salsor och efterrättssåser – och även ett 30-tal helt nya såsrecept.
Utvalt - Svenska
Airfryer Budget - 70 Goda Och Billiga Recept
Uppföljaren till den populära boken Airfryer - Introduktion och 70 enkla recept för svenska smaklökar Vällagad, enkel och snabb mat som tilltalar dina smaklökar - och din plånbok! Airfryern är inte b...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt