Svenska
Mest sålda
-
Title:
Vinets Underbara Värld
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara. Ej släppt ännu
-
Description:
Här behandlas "allt" om vin i en enda laddad volym, behändigt nog: vinländer och vindistrikt, druvodling, druvsorter, klimat och jordmån, vinifikation, ekologiskt och biodynamiskt och så mycket mer. 41 länder avhandlas, Britt och Per Karlsson har personligen besökt 29 av dem. De har träffat hängivn...
Vinets Underbara Värld Bok
Här behandlas "allt" om vin i en enda laddad volym, behändigt nog: vinländer och vindistrikt, druvodling, druvsorter, klimat och jordmån, vinifikation, ekologiskt och biodynamiskt och så mycket mer. 41 länder avhandlas, Britt och Per Karlsson har personligen besökt 29 av dem. De har träffat hängivna odlare och oförglömliga vinmakare, diskuterat och provsmakat, testat mat och olika viner i kombination, noterat kulturens inflytande. De lägger märke till skillnader och likheter mellan världsdelar, länder, regioner och enskilda vinmakare. De konstaterar med egna ögon och beprövat smaksinne hur mycket som händer: "Vinvärlden är mycket annorlunda idag än för tjugo år sedan." <br/><br/><i>Vinets underbara värld</i> är en generöst illustrerad volym om en lockande värld. Bättre ciceroner och kunskapare än Britt och Per Karlsson kan man inte ha. Boken passar lika bra för den som vill få en njutningsfylld och lättläst översikt av vinets värld, som för den som går på vinkurs och behöver en faktafylld fördjupningstext.<br/><br/><b>Denna reviderade utgåva av den prisbelönade boken innehåller bland annat ett nytt förord.</b><br/><br/><b>Britt</b> och <b>Per Karlsson</b> är bland Sveriges mest publicerade och ansedda vinboksförfattare, sedan länge bosatta i Paris. De har tidigare utgivit ett tiotal böcker om vinets värld. Åtskilliga av dem har belönats med både svenska och prestigefulla internationella priser. Tillsammans driver paret BKWine med vinresor och utgivandet av ett nyhetsbrev på svenska och på engelska, och skriver för Forbes.com. Britt och Per anlitas även internationellt som jurymedlemmar i vintävlingar.<br/><br/><br/><br/>---<br/><br/>Utmärkelser (2022 års utgåva): <br/><br/>Bäst i Sverige i Gourmand Awards Sverige 2022 <br/><br/>Första pris i kategorin världens viner <br/><br/>Första pris i kategorin vinturism Topp 3 inom kategorierna "World Wine" och "Wine Tourism" i Gourmand Awards International 2022<br/><br/>Läs mer om utmärkelserna på författarnas hemsida, www.bkwine.com
-
Title:
Proteinmanifestet
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara. Ej släppt ännu
-
Description:
Proteinmanifestet är din guide till varför protein och särskilt animalskt protein är nyckeln till en sund och stark kropp. I en tid där mängden protein diskuteras mer än kvaliteten, ställer den här boken den viktiga frågan: Har vi glömt vad kroppen faktiskt behöver? Med utgångspunkt i praktiska erf...
Proteinmanifestet Bok
<i>Proteinmanifestet</i> är din guide till varför protein och särskilt animalskt protein är nyckeln till en sund och stark kropp. I en tid där mängden protein diskuteras mer än kvaliteten, ställer den här boken den viktiga frågan: Har vi glömt vad kroppen faktiskt behöver? <br/><br/>Med utgångspunkt i praktiska erfarenheter, biologi och sunt förnuft får du lära dig hur du kan äta dig mätt och nöjd, behålla och bygga upp din muskelmassa, främja en sund ämnesomsättning och vikt samt få jämnare energi och minska ditt sötsug. Boken är en hyllning till den mat vi människor mår bäst av. Här får du lättbegriplig teori, praktiska verktyg och 60 proteinrika recept med fokus på naturliga och näringstäta råvaror. <br/><br/><b>Jane Faerber</b> har skrivit flera böcker och driver Danmarks största hälsoblogg Madbanditten.dk, där hon hjälper människor att hitta en hälsosammare vikt och livsstil.
-
Title:
Cocktails Och Vänner
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara. Ej släppt ännu
-
Description:
Cocktails Och Vänner [Bok / Inbunden]
Cocktails Och Vänner Bok
Cocktails Och Vänner [Bok / Inbunden]
-
Title:
Food For Life - Kokboken
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara. Ej släppt ännu
-
Description:
In med trettio växter i veckan och ut med ultraprocessad mat. Den här kokboken gör det enkelt att byta snabbmat mot antiinflammatoriska, växtbaserade recept med fermenterade inslag, utan att räkna kalorier. Baserad på den senaste forskningen om tarmhälsa ger den dig god mat som kroppen älskar och t...
Food For Life - Kokboken Bok
In med trettio växter i veckan och ut med ultraprocessad mat. Den här kokboken gör det enkelt att byta snabbmat mot antiinflammatoriska, växtbaserade recept med fermenterade inslag, utan att räkna kalorier. Baserad på den senaste forskningen om tarmhälsa ger den dig god mat som kroppen älskar och tarmfloran behöver.<br/><br/><br/><br/>Med nästan hundra recept får du inspiration till frukostar du står dig på, snabba vardagsrätter, snacks och sötsaker och till middagar för när du har gäster. Varje måltid stärker dina goda tarmbakterier och bygger på vetenskapligt förankrade principer, med inslag från Medelhavsdieten och moderna näringsstudier. Oavsett om du vill äta mer växtbaserat eller förbättra din maghälsa, visar boken hur gott och enkelt det kan vara.<br/><br/><br/><br/>Tim Spector är professor i genetisk epidemiologi vid King's College London, en av världens ledande experter på tarmhälsa och en av Storbritanniens mest välkända vetenskapskommunikatörer. Han är medgrundare till det brittiska forsknings- och näringsföretaget ZOE, som driver världens största nutritionsstudie, och författare till bästsäljande böcker om kost och hälsa.
-
Title:
Den Tyska Maten - Från Schnitzel Till Sauerkraut
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara. Ej släppt ännu
-
Description:
Nu pratar vi äntligen om den tyska maten! De senaste åren har öl, vin och – inte minst – schnitzel fått allt fler att upptäcka matkulturen som under många år nästan varit osynlig på den svenska matkartan. Och visst. Tysk mat är oktoberfest. Det är schnitzel och öl, korv och potatis. Men...
Den Tyska Maten - Från Schnitzel Till Sauerkraut Bok
Nu pratar vi äntligen om den tyska maten! De senaste åren har öl, vin och – inte minst – schnitzel fått allt fler att upptäcka matkulturen som under många år nästan varit osynlig på den svenska matkartan. Och visst. Tysk mat är oktoberfest. Det är schnitzel och öl, korv och potatis. Men inte bara. <br/><br/>Tyskland är stort och de lokala kulturerna mycket starka. I södern tar köket inspiration av Medelhavets örtiga toner. I väst närmar det sig Frankrikes delikata finess. Vid östersjökusten dominerar sötsyrliga, nordiska smaker. I öst lever minnet av DDR kvar på små, enkla serveringar. På gatan blandas klassiska rätter med dagens streetfood – där tyska och invandrarinfluenser möts. <br/><br/><em>Den tyska maten</em> är en oumbärlig bok, både för den som vill sätta sig in i det tyska köket och för den som vill veta mer om Europas viktigaste och största land. <br/><br/>Genom en blandning av noga utvalda recept och reportage får du inte bara lära dig att laga paradrätter från Hamburgs hamn, Berlins stadsvimmel och de bayerska bergen. Du får också lära dig varför maten från DDR smakar lika tryggt som svensk skolmat. Varför hela landet årligen går in i en sparrispsykos. Och varför det egentligen inte går att laga en perfekt schnitzel.
-
Title:
Burgare - Så Gör Du Världens Bästa Burgare Hemma
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara. Ej släppt ännu
-
Description:
Hur gör man världens bästa burgare? Denna fråga har fått kompisgänget Burgerdudes att resa över hela världen. Sökandet påbörjades 2009 och har tagit dem från soliga stränder i Brasilien till Manhattans hektiska finansdistrikt. De har ätit allt från klassiska cheeseburgare i ruffiga industriområden ...
Burgare - Så Gör Du Världens Bästa Burgare Hemma Bok
Hur gör man världens bästa burgare? Denna fråga har fått kompisgänget Burgerdudes att resa över hela världen. Sökandet påbörjades 2009 och har tagit dem från soliga stränder i Brasilien till Manhattans hektiska finansdistrikt. De har ätit allt från klassiska cheeseburgare i ruffiga industriområden till lyxburgare med hängmörat Rubia Gallega-kött på fine dining-restauranger. Det har varit en lärorik resa som har belyst vilken stor roll köttet, osten och brödet har, men också att burgare är så mycket mer än sina beståndsdelar. Burgare är ett sätt att upptäcka världen, träffa nya människor och uppleva matkulturer. <br/><br/>Den här boken innehåller recept inspirerade av Burgerdudes favoritburgare, från Stockholm smash och Animal style till klassisk amerikansk cheeseburgare och en uppdaterad big mac. Men detta är inte bara en receptbok, det är ett kärleksbrev till burgaren. Här får du lära dig allt från hur du maler och tillagar köttet, till hur du väljer rätt ost och bakar brödet som lyfter helheten. Du får ta del av hemligheterna bakom texturer, konsistenser och temperaturer, så att du också kan laga världens bästa burgare hemma. It’s burger time!
-
Title:
Örter - Att Odla Och Äta
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara. Ej släppt ännu
-
Description:
Vad skulle en fransk gryta vara utan en boquet garni? En thailändsk larb utan koriander och thaibasilika? Mellanösterns alla sallader utan mynta och persilja? Eller en rostad kyckling utan rosmarin och timjan? Att laga mat med en rejäl bunt färska örter är en upplevelse – de aromatiska dofter...
Örter - Att Odla Och Äta Bok
Vad skulle en fransk gryta vara utan en boquet garni? En thailändsk larb utan koriander och thaibasilika? Mellanösterns alla sallader utan mynta och persilja? Eller en rostad kyckling utan rosmarin och timjan? Att laga mat med en rejäl bunt färska örter är en upplevelse – de aromatiska dofterna, smakerna, krispet och stinget! <br/><br/>Det här är boken för dig som gillar att laga god mat och vill lära dig mer om smaksättning och kul kombinationer av råvaror i olika rätter. Boken innehåller ett 80-tal recept med en blandning av smårätter, röror, grönsaksrätter, kött, fisk, bakat och söta desserter. Till exempel timjan- och honungsbakade morötter med getostyoghurt, örtrisotto, saltad yoghurt med betor och salsa verde, chimichurri, rosmarinstekt lamm, timjankokta jordgubbar med vaniljglass och mandelkaka med lavendel. <br/><br/>Utöver bokens alla recept går Tove Nilsson igenom hur enkelt det är att odla sina egna örter. Läs om sorter, planering och anläggning av din örtodling, om odling från frö till planta, om skörd och hur du förvarar, torkar och använder örterna. Örtodling kan ske i allt från krukor i fönstret och på balkongen till villaträdgården eller den stora örtagården på landet.
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Senast tillagda
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt