Så här handlar du

Ginza.se fungerar precis som de flesta andra webbutiker. Det innebär att ditt handlande har två faser.

Fas 1. Här fyller du på din kundvagn med varor som du vill köpa. Kundvagnen sparas lokalt på din dator (i s k cookies) så du kan fortsätta fylla på kundvagnen vid ett senare tillfälle.

Fas 2. Det är här du kontrollerar din kundvagn och genomför själva köpet.

Om du känner dig osäker inför att handla eller surfa på internet rekommenderar vi ett besök på webbplatsen www.surfalugnt.se, ett initiativ från femton svenska myndigheter och företag.

Att lägga saker i kundvagnen
För dig som får vår katalog har vi en egen sida där du kan knappa in artikelnummer från katalogen för att fylla på i din kundvagn. Den finner du här.

För att navigera bland vårt sortiment på Ginza.se använder du kategori-trädet på vänster sida av webbplatsen. Där väljer du huvudkategori och expanderar det underliggande kategoriträdet tills du finner den produktkategori som är mest intressant för dig.

Du kan även använda vår sökmotor för att finna produkter. Den ger dig ett stort antal möjligheter att förfina din sökning.

Överallt på ginza.se där du ser information om produkter ska du även se en "köp"-knapp. Om en produkt inte "släppts" än får du istället se en "boka"-knapp. 
Genom att klicka på knappen läggs varan i din kundvagn. Kundvagnen hittar du till höger på de flesta av våra sidor. 

I din kundvagn har du dessutom tillgång till följande funktioner.

  1. Ändra beställning. Här kan du justera antalet produkter i din kundvagn, och du kan enkelt plocka bort varor här också.

    Till kassan. När du är nöjd med innehållet i din kundvagn klickar du här och kommer då till kassan.


I kassan
I kassan har du som kund möjlighet att välja hur du vill betala din order. Betalning mot postförskott innebär alltid paketleverans för hämtning på postens utlämningsställe. Betalar du med faktura, presentkort, kontokort eller internetbank så väljs det fraktsätt som är billigast för dig.

Vilka betalsätt du kan välja beror på hur stor din beställning är och vilken kreditvärdighet du har. Vi gör automatiskt en kreditkontroll på dig då du anländer till kassan.

Om du valt betalning mot faktura eller postförskott så kommer du till en sida där du granskar dina orderuppgifter och sedan godkänner den genom att klicka på knappen "skicka order".

För dig som valt betalning med internetbank så innehåller steg 2 ett val av internetbank, vi erbjuder idag betalning via Föreningssparbanken, Nordea, SEB och Handelsbanken. Där väljer du den bank som du vill använda för betalning och klickar sedan på "skicka order". Du kommer att tas till en sida med information och en knapp med namn "till banken" som du ska klicka på för att komma vidare till din internetbank. Tänk på att inte stänga ner några fönster under denna processen, varken fönstret med Ginza.se eller fönstret med internetbanken ska stängas. Då du genomfört din betalning kommer du att återvända till ginza.se och din orderbekräftelse. Om du avbryter köpet kommer du att tas tillbaka till Ginza.se med möjlighet att välja nytt betalsätt.

Betalningssidan för kontokort innehåller ett val av korttyp. Vi erbjuder betalning med VISA och Mastercard. Då du matat in dina kortuppgifter klickar du på knappen "Skicka order". Dina kortuppgifter kommer då omedelbart att kontrolleras hos din kortutgivare och om uppgifterna är korrekta och du har täckning på kortet så kommer pengarna att direkt dras från ditt kort, och du kommer att tas till din orderbekräftelse. Vid eventuella fel så kommer du att tas tillbaka till betalsidan för kort, där du kan mata in nya uppgifter eller välja ett annat betalsätt.

På betalningssidan för PayPal väljer du land dit varorna ska levereras. Därefter klickar du på knappen "Skicka order". Du hamnar då hos PayPal där du loggar in och godkänner köpet. Pengarna dras då direkt från ditt PayPal-konto och du kommer att tas till din orderbekräftelse. Vid eventuella fel så kommer du att tas tillbaka till betalsidan för PayPal, där du kan mata in nya uppgifter eller välja ett annat betalsätt.

Att skicka sin order innebär att du som kund talar om vilka varor du önskar köpa. Efter att du klickat på "Skicka order" händer följande.

  1. Du får omedelbart en bekräftelse av oss på din beställning via e-post. Det innebär att vi tagit emot listan på produkter som du önskar köpa. När varorna kontrollerats mot vårt lager kommer du att få ett nytt meddelande per e-post. Din order ska nu också synas under orderhistoriken i "Mitt Ginza".

    Varorna går till packning på vårt lager och skickas så snart paketet är klart.

Tidigare order
Om du är inloggad på Ginza.se kan du se en historik över alla dina order under "Mina ordrar" i "Mitt Ginza". Där kan du se detaljer om själva ordern, som t.ex. vilka varor som ingick i ordern, OCR-nummer för fakturabetalning och om det skapats restordrar m.m.